Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Απόλυτα ικανοποιημένος ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΒΦΛ Νίκος Βογιατζίδης από τη στήριξη που έχουν από τη ΓΣΕΕ στον αγώνα τους

Από το efimeridakavala.gr
Απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΒΦΛ κ. Νίκος Βογιατζίδης από τη στήριξη που έχουν από τη ΓΣΕΕ στον αγώνα τους να επιστρέψουν στην εργασία τους. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλος από την Καβάλα δήλωσε τη στήριξη της ΓΣΕΕ στον αγώνα τους και κάλεσε και όλα τα άλλα σωματεία να σταθούν στο πλάι τους.  Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας έγινε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο με την παρουσία του κ. Παναγόπουλου.

Σε δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Βογιατζίδης σημείωσε πως «η ΓΣΕΕ από την πρώτη στιγμή και όλες οι ενώσεις των εργαζομένων έχουν σταθεί στο πλευρό μας, κι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είπε ότι ..

Πώς αμείβεται η 28η Οκτωβρίου

Αποτέλεσμα εικόνας για 28η Οκτωβρίου
Από το kepea.gr
H 28η Οκτωβρίου, (φέτος συμπίπτει με ημέρα Παρασκευή) σύμφωνα με το άρθρο 4 παράγραφος 2 του Β.Δ. 748/1966 ανήκει στις ημέρες προαιρετικής αργίας (εκτός αν προβλέπεται κάτι διαφορετικό από ΣΣΕ, Δ.Α, ή Νόμο). Έτσι λοιπόν, η λειτουργία των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση η απασχόληση των μισθωτών σ’ αυτές ανήκουν αποκλειστικά στην διακριτική ευχέρεια του εργοδότη, οπότε οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να εργαστούν εφόσον αποφασισθεί αυτό.

Σε ό, τι αφορά την αμοιβή της 28ης Οκτωβρίου πρέπει να γίνει διάκριση ανάμεσα στους εργαζόμενους που αμείβονται με μισθό και τους ημερομίσθιους και λαμβάνοντας υπόψη αν θα απασχοληθούν ή όχι κατά την ημέρα αυτή.

Έτσι ισχύουν τα εξής:

«Έξυπνα» νήματα μετατρέπουν τα ρούχα σε... φωτοβολταϊκές μπαταρίες!

Από το energypress.gr
Όταν ξεμένει το κινητό κάποιου από μπαταρία, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στο μέλλον. Θα αναλαμβάνει το ρούχο του να κάνει την φόρτιση. Κινέζοι ερευνητές ανέπτυξαν «έξυπνες» ίνες που μπορούν να υφανθούν στα ρούχα και να τα μετατρέψουν σε συλλέκτες ηλιακής ενέργειας.

Διάφορες προσπάθειες έχουν γίνει έως τώρα για την ανάπτυξη ρούχων-φορτιστών. Όμως ένα σημαντικό πρόβλημα είναι πως τα «έξυπνα» νήματα δεν αντέχουν στην παραγωγή των υφασμάτων (πλέξιμο, κοπή κ.α.).

Αυτή τη φορά, οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ACS Nano της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας, δημιούργησαν..

Ποιον θα γ@μ@σει ο φτωχός, όταν γυρίσει ο τροχός; 5 φιλοσοφικά ερωτήματα

Αποτέλεσμα εικόνας για Ποιον θα γαμήσει ο φτωχός, όταν γυρίσει ο τροχός; 5 φιλοσοφικά ερωτήματα
Από το sanejoker.info
«Κανείς δεν μπορεί να σου πάρει την αξιοπρέπεια, αν δεν του τη δώσεις.»
Γκάντι

«Οι άνθρωποι [στον καπιταλισμό] έχουν απεριόριστες δυνατότητες και ελάχιστες πιθανότητες.»
Πεσσόα

 «Θέλει νεκροί χιλιάδες να ‘ναι στους τροχούς.»
Ελύτης

«Άσπρα κοράκια, μαύρα κοράκια»
ποιητής Φανφάρας

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Την παροιμία βεβαίως τη γνωρίζετε: «Θα γυρίσει ο τροχός, θα..

ΔΕΣΦΑ: Πιο Κοντά η Συμφωνία με Socar και Ιταλούς

Αποτέλεσμα εικόνας για δεσφα
Από το energia.gr
Η ιταλική SNAM φέρεται διατεθειμένη να εξαγοράσει από τους Αζέρους της Socar ποσοστό άνω του 17% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ. Ενδεχόμενο κλείσιμο του deal θα προσφέρει στα δημόσια ταμεία περίπου 180 εκατομμύρια και στα ΕΛ.ΠΕ. 212 εκατομμύρια ευρώ. 

Πληροφορίες ότι η διαπραγματευτική ομάδα που όρισε ο Πρωθυπουργός για την ολοκλήρωση της πώλησης του ΔΕΣΦΑ (επικεφαλής Δημήτρης Λιάκος), έχει συμφωνήσει με τους εκπροσώπους της ιταλικής SNAM και της αζέρικης Socar για την πώληση του 66% της εταιρείας, κυκλοφορούν με ένταση.

Σύμφωνα με αυτές, η ιταλική SNAM είναι διατεθειμένη να ..

No Comments..


Έλεγχοι σε πρατήρια καυσίμων για την πάταξη της λαθρεμπορίας από την Οικονομική Αστυνομία

Αποτέλεσμα εικόνας για πρατηρια
Από το energypress.gr
Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη του λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων και της φοροδιαφυγής, πραγματοποιούνται έλεγχοι σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε διάφορες περιοχές.

Αναλυτικότερα, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησε έλεγχο σε πρατήριο υγρών καυσίμων και διαπίστωσε λαθρεμπορία υγρών καυσίμων.

Συγκεκριμένα, προέκυψαν αναντιστοιχίες στις..

Εντολή Ομπάμα οι ΗΠΑ να προετοιμαστούν για «διαστημικά φαινόμενα που θα προκαλέσουν καταστροφές σε ολόκληρες ηπείρους»!

Από το pronews.gr
Το διάταγμα που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου εξηγεί πώς η κυβέρνηση θα πρέπει να ανταποκριθεί σε γεγονότα, όπως ηλιακές εκλάμψεις και καταστροφές που μπορούν να προκληθούν από "διαστημική δραστηριότητα" και οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν την υγεία και την ασφάλεια «ολόκληρων ηπείρων».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει διατάξει τη λήψη μιας σειράς μέτρων για την προετοιμασία του έθνους για διαστημικά καιρικά φαινόμενα.  

Το προεδρικό διάταγμα δημοσιεύθηκε στην..