Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Ολες οι ανατροπές στο νέο Ασφαλιστικό

Αποτέλεσμα εικόνας για Ολες οι ανατροπές στο νέο Ασφαλιστικό
Πλήγμα για 7 στους 10 ασφαλισμένους και συνταξιούχους επιφέρει ο νόμος Κατρούγκαλου. Οι απώλειες ως 30% από το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Πόσο αυξάνονται οι εισφορές. Οι αλλαγές για μισθωτούς και «μπλοκάκια» και οι μεγάλοι χαμένοι.

Με το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, εξετάζονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβάλλονται από σήμερα και εφεξής, καθώς αργά το βράδυ της Πέμπτης, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το νέο Ασφαλιστικό, ο νόμος 4387/2016 πλέον, με τίτλο «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας- Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού- συνταξιοδοτικού συστήματος- Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις».

Αυτό σημαίνει ότι οι νέες συντάξεις που θα εκδίδονται στο εξής, θα προκύπτουν με..

Το νέο Υπερ-ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και οι τέσσερις θυγατρικές του

Το νέο Υπερ-ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και οι τέσσερις θυγατρικές του
Τα τελευταία κομμάτια του παζλ των νομοθετικών παρεμβάσεων του νέου Υπερ-ταμείου αποκρατικοποιήσεων συνθέτουν κυβέρνηση και δανειστές.

Στόχος η ενσωμάτωση του στο πολυνομοσχέδιο σκούπα που θα κατατεθεί στα τέλη της προσεχούς εβδομάδας και θα ψηφιστεί στις 22 Μαϊου, δύο ημέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup της 24ης Μαϊου.

Από την περασμένη Τετάρτη στελέχη του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με ειδικό κλιμάκιο της τρόικας που έχει έρθει στην Αθήνα και εργάζονται πυρετωδώς, ώστε να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη σύσταση και λειτουργία του νέου Υπερταμείου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται..

Kοίτασμα πετρελαίου 200 εκατ. βαρελιών επιβεβαιώθηκε στον Πατραϊκό Κόλπο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Κοίτασμα πετρελαίου δυναμικότητας 200 εκατ. βαρελιών επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει στον Πατραϊκό Κόλπο. 

Οι πρόσφατες τρισδιάστατες σεισμικές καταγραφές υψηλής ευκρίνειας των οποίων η επεξεργασία γίνεται στο Λονδίνο, δείχνουν με σιγουριά ότι «επιβεβαιώνεται ο πρωτεύων γεωλογικός στόχος που είχε εντοπιστεί και με παλαιότερες έρευνες». 

Ωστόσο, οι επιστήμονες εμφανίζονται ..