Τρίτη 2 Απριλίου 2019

ΕΛΠΕ: Επί ξύλου κρεμάμενη η ιδιωτικοποίηση , στο 1,8 δισ το εύλογο τίμημα για την κυβέρνηση - Κομβικός ο ρόλος Carlyle και οι σχέσεις Λάτση με Glencore

Από το worldenergynews.gr
Εξαιρετικά επιφυλακτικοί εμφανίζονται τόσο οι κύκλοι της κυβέρνησης όσο και το ΤΑΙΠΕΔ για την εξέλιξη του διαγωνισμού πώλησης του 50,1% των μετοχών των ΕΛΠΕ, καθώς αύριο 3 Απριλίου το ΤΑΙΠΕΔ έχει ζητήσει την υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τις δύο κοινοπραξίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι δύο κοινοπραξίες δεν έχουν..

Τέλη 2019 η έναρξη επαναλειτουργίας του αγωγού των ΕΛΠΕ προς τα Σκόπια, ενίσχυση της θέσης τους στη λιανική της γείτονος, με νέα πρατήρια

Από το energypress.gr
Στα τέλη του χρόνου τοποθετείται η έναρξη επαναλειτουργίας του πετρελαιαγωγού, μήκους 213 χιλιομέτρων που συνδέει τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη με το διυλιστήριο της ΟΚΤΑ στα Σκόπια.

Το θέμα θα συζητηθεί μεταξύ άλλων κατά τις σημερινές συναντήσεις των δύο αντιπροσωπειών στη γείτονα, με πολυπληθή παρουσία από πλευράς ΕΛΠΕ, προκειμένου το συντομότερο δυνατό να έχει ολοκληρωθεί το πλαίσιο..

Υπογράφονται οι συμβάσεις παραχώρησης για έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο – Repsol και ΕΛΠΕ οι ανάδοχοι

Από το worldenergynews.gr
Για την επόμενη Τρίτη 9 Απριλίου 2019 προγραμματίζεται η επίσημη τελετή υπογραφής των συμβάσεων παραχώρησης των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές του Ιουνίου και του Οικοπέδου 10 στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, μεταξύ του ελληνικού δημοσίου, της ισπανικής Repsol και των ΕΛΠΕ. 

Η τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου..

Προσλήψεις στα ΕΛΠΕ

Από το e-dimosio.gr 
Η ΝΤΙΑΞΟΝ ΑΒΕΕ, εταιρεία παραγωγής φιλμ πολυπροπυλενίου, μέλος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ενός από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς και εμπορικούς Ομίλους στην Ελλάδα, επιθυμεί να προσλάβει το παρακάτω προσωπικό:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΧΗΜΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ-ΚΩΔ. ΘΕΣΗΣ ΧΗΜΜ1-DIAXON

Απαραίτητα Προσόντα / Προϋποθέσεις: