Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Αναστροφή της ΒΡ …Από την «Πράσινη Στροφή»: Τα Ορυκτά Καύσιμα Έχουν Κάνει «Τεράστιο Καλό» στον Κόσμο

 




Η ΒΡ επιχείρησε να βρεθεί στην «εμπροσθοφυλακή» των προσπαθειών της «πράσινης» μετάβασης το 2020, προσπαθώντας να μετατρέψει την κρίση του κορωνοϊού σε ευκαιρία. Όμως, τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, ενώ αρχικά μείωσαν τη ζήτηση, διατάραξαν, στη συνέχεια, την εφοδιαστική..

Το Ιράκ ζητά από την Τουρκία να ξαναρχίσει τον βόρειο αγωγό εξαγωγής πετρελαίου

 





Το Ιράκ απέστειλε επίσημο αίτημα στην Τουρκία για επανεκκίνηση των ροών εξαγωγής πετρελαίου μέσω ενός αγωγού που εκτείνεται από την ημιαυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ έως το..

Καναδοί φορείς εκμετάλλευσης επανεκκινούν την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου καθώς υποχωρούν οι πυρκαγιές

 




Μεγάλοι φορείς εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ενεργειακή επαρχία Αλμπέρτα του Καναδά ξεκίνησαν ξανά μέρος των εγκαταστάσεων παραγωγής και επεξεργασίας που έκλεισαν..

Η κορυφαία τράπεζα της Γαλλίας θα σταματήσει τη χρηματοδότηση νέων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου

 




Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, η BNP Paribas, δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν θα παρέχει πλέον καμία χρηματοδότηση για την ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου ανεξάρτητα από τις μεθόδους χρηματοδότησης, ως μέρος των στόχων της για την..

Η Ρωσία ξεκινά τις εξαγωγές ντίζελ στη Χιλή

  





Η Ρωσία ξεκίνησε τις εξαγωγές ντίζελ στη Χιλή, επεκτείνοντας τις προμήθειες προϊόντων πετρελαίου της στη Λατινική Αμερική μετά το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανάγκασε τους εμπόρους να βρουν νέα καταστήματα, ανέφεραν πηγές της αγοράς και τα..

Οικοδ Συνετ ΟΕΛΔΑ συνπε - Γενικές Συνελεύσεις 2023

 







Το Κονγκό σε συζητήσεις με την Ουγκάντα ​​για τη χρήση του αργού αγωγού

 





Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό βρίσκεται σε συζητήσεις με τη γειτονική Ουγκάντα ​​για πιθανή χρήση του προγραμματισμένου αγωγού αργού πετρελαίου της ανατολικής αφρικανικής χώρας για εξαγωγή πετρελαίου, δήλωσε το υπουργείο..

Η EPA προτείνει μείωση των εκπομπών από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής άνθρακα και φυσικού αερίου

 





Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) πρότεινε την Πέμπτη νέα πρότυπα για τις εκπομπές άνθρακα από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα και φυσικού αερίου, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζει τις προσπάθειές της για απαλλαγή από τις ανθρακούχες ..