Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΣΕΕ

Από το gsee.gr
Συνεδρίασε σήμερα η Διοίκηση της ΓΣΕΕ, η οποία προέκυψε από τις εκλογές του 37ου Συνεδρίου και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:


Πρόεδρος: ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Α/της Πρόεδρος:..

Επιδημία COVID-19 – Μήπως δεν είναι ιός;

Από το slpress.gr
Ένα πράγμα που εξαπλώνεται πιο γρήγορα και θεαματικά από τον κορωνοϊό είναι ο φόβος. Ο φόβος που είναι δυσανάλογα μεγάλος για έναν ιό με ποσοστά θνησιμότητας που ούτε έχουν οριστικοποιηθεί ούτε καν πλησιάζουν άλλους κορωνοϊούς. Μήπως θα πρέπει ο κόσμος, και ιδίως η επιστημονική κοινότητα, να εστιάσει σε άλλες εκφάνσεις της νόσου;

Το τελευταίο διάστημα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε ευρωπαϊκές χώρες αυξάνονται και η κοινή γνώμη, θορυβημένη, προσπαθεί..

Στόχος η ολοκλήρωση κατασκευής του Nord Stream 2 με ρωσικό σκάφος

Από το worldenergynews.gr
Φαίνεται ότι οι Ρώσοι αποφάσισαν τελικά τον τρόπο με τον οποίο θα επιδιώξουν την ολοκλήρωση των έργων κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, καθώς το ρωσικό σκάφος τοποθέτησης σωληνώσεων, Akademik Cherskiy, κινείται προς την Ευρώπη και εκτός απροόπτου θα φτάσει στη Βαλτική Θάλασσα τον Απρίλιο.

Το κρίσιμο ερώτημα που σχετίζεται και με το χρόνο ολοκλήρωσης..

Σε δοκιμασία ο Πρίνος από το κραχ των τιμών του αργού πετρελαίου – Τα δύο οχυρώματα της Energean

Από το energypress.gr
Αρνητικά επηρεάζεται και η μοναδική παραγωγή πετρελαίου στην Ελλάδα, αυτή του Πρίνου Καβάλας  που λειτουργεί η Energean, από τις αναταράξεις στις διεθνείς αγορές του αργού πετρελαίου.

Η μεγάλη πτώση των τιμών αγγίζει το παλιό και πολυδάπανο κοίτασμα του Πρίνου, το οποίο έχει κόστος παραγωγής γύρω στα 20 δολάρια το βαρέλι. Η Energean έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου..

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, μειώθηκαν της βενζίνης

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή τους, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποστάγματος μειώθηκαν, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών την Τετάρτη 11/3/2020.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 7,7 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 6 Μαρτίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών..