Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Προς συρρίκνωση η ελληνική αγορά ναυτιλιακού καυσίμου

Από το energypress.gr
Σε 800.000 τόνους, υπολογίζεται η συρρίκνωση της αγοράς ναυτιλιακού καυσίμου στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της υποχρεωτικής εφαρμογής του κανονισμού από το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) το 2016, βάσει του οποίου καθορίστηκε η υιοθέτηση παγκοσμίως, του ορίου του 0,5% στην περίπτωση των ναυτιλιακών καυσίμων σε θείο από ..

Διατήρησε και φέτος τα ηνία στις εξαγωγές LNG το Κατάρ

Από το worldenergynews.gr
Την κυριαρχία του στις εξαγωγές LNG διατήρησε το Κατάρ το 2019, φθάνοντας τα 104,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, σύμφωνα με την έκθεση της BP για τη Στατιστική Ανασκόπηση της Παγκόσμιας Ενέργειας 2019.

Η κύρια αγορά LNG της χώρας του Κόλπου ήταν..

Ανάλυση: Όλα τα δεδομένα στην κυπριακή ΑΟΖ (χάρτες)

Από το philenews.com
Ως πολύ ανησυχητικές χαρακτηρίζονται οι εξελίξεις στην υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την ημέρα που το τουρκικό γεωτρύπανο «Fatih» (Πορθητής) εγκαταστάθηκε στα 36,6 ναυτικά μίλια δυτικά του Ακάμα.

Σε ενημέρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών, υπεδείχθη ότι οι τουρκικές διεκδικήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο δεν παραβιάζουν..

Με ποιο μείγμα η Ελλάδα μπορεί να μηδενίσει την ενεργειακή εξάρτηση της

Από το slpress.gr
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν, η Ελλάδα είχε την έβδομη μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση στην ΕΕ των 28 (93,6%) και την τρίτη υψηλότερη στη νοτιοανατολική Ευρώπη μετά την Κύπρο και την Τουρκία. Στην ετήσια (2019) έκθεση του το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιονατολικής Ευρώπης (Ι.Ε.Ν.Ε.) αναφέρει πως η μεγάλη εξάρτηση της χώρας μας από εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού..

Κινητικότητα και αναζήτηση νέων εταίρων στο ελληνικό upstream – Αναδιατάσσονται οι κοινοπραξίες πετρελαϊκών στο Ιόνιο

Από το energypress.gr
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες στους κόλπους των εταιριών που συναποτελούν τις κοινοπραξίες στις οποίες έχουν παραχωρηθεί τα δικαιώματα έρευνας κι εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην ελληνική επικράτεια και ειδικότερα στα οικόπεδα του Ιονίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες..