Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας: Επικίνδυνες οι σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες

Από το worldenergynews.gr
Σε «ανοικτή επιστολή» προς τον Περιφερειάρχη, τον πρόεδρο, αρχηγούς παρατάξεων και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ιονίων Νήσων, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας τονίζει τους κινδύνους, που όπως υποστηρίζει, υπάρχουν στην έναρξη σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, εξαιτίας της πόντισης πλοίων με ραδιενεργά και τοξικά απόβλητα και τις διαβεβαιώσεις που πρέπει να υπάρξουν για τον σεβασμό των ισχύουσων συνθηκών για την περιοχή.
Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία ζητά να ζητηθεί διόρθωση της ΣΜΠΕ Υδρογονάνθρακες, αφού όπως ισχυρίζεται, αποκρύπτονται κρισιμότατα σημαντικά στοιχεία.

Η ανοιχτή επιστολή αναφέρει τα εξής

ΙΕΑ: Χαμηλό ρεκόρ νέων ανακαλύψεων πετρελαϊκών πηγών παγκοσμίως το 2016

Από το worldenergynews.gr
Οι νέες ανακαλύψεις πετρελαϊκών πηγών παγκοσμίως μειώθηκαν στο χαμηλό ρεκόρ των 2,4 δισ. βαρελιών το 2016, καθώς οι εταιρείες συνέχισαν να μειώνουν τις δαπάνες τους, με αποτέλεσμα τα πετρελαϊκά projects να υποχωρήσουν στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τη δεκαετία του 1940, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στην έκθεσή του ο ΙΕΑ, οι νέες ανακαλύψεις πετρελαίου μειώθηκαν στα 2,4 δισ. βαρέλια το 2016 σε σύγκριση με έναν μέσο όρο 9 δισ. βαρελιών ετησίως τα τελευταία 15 χρόνια. 

Παράλληλα, ο όγκος των πόρων σε υφιστάμενα κοιτάσματα που εγκρίθηκαν για ..

Επετειακή Ημερίδα- 100 Χρόνια Ε.Κ.Θ

Από το ekth.gr
Ανήμερα του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του Ε.Κ.Θ., το Σάββατο 29 Απριλίου 2017, στις 10 π.μ. στην αίθουσα του Ε.Κ.Θ., Αβραάμ Μπεναρόγια, διοργανώνεται επετειακή ημερίδα, με θέμα:

"100 Χρόνια Ε.Κ.Θ. 1917-2017",

όπου διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί, καθηγητές και διδάκτορες..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ε.Ε.Κ.Ε

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα που κατακτήθηκε με αγώνες. Αγώνες που ξεκίνησαν από το Σικάγο το 1886 για τη διεκδίκηση του 8ωρου, αλλά συνεχίζονται μέχρι σήμερα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης ενάντια στην εκμετάλλευση, στις διακρίσεις και σε κάθε είδος καταπίεσης. 

Αποτελούν και θα αποτελούν διαχρονικά, τον πυλώνα όλων των επαναστατικών αγώνων του εργατικού κινήματος παγκοσμίως.

Δυστυχώς όμως, οι  πολιτικές όλων  των κυβερνήσεων παγκοσμίως, μετά από τόσα χρόνια κατάφεραν να μας γυρίσουν πίσω στον εργασιακό μεσαίωνα του 1886. 

Είναι μια κρίσιμη περίοδος, που οφείλουμε ΟΛΟΙ να ..

Επιτάχυνση για το market test του IGB - Ετοιμη το καλοκαίρι η μελέτη για το FSRU της Αλεξανδρούπολης

Από το energypress.gr
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη του τελικού market test αναφορικά με την δέσμευση χωρητικότητας στον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB, ο οποίος και συνδέεται άμεσα με το σχέδιο του πλωτού τερματικού υγροποιημένου αερίου (LNG) της Αλεξανδρούπολης. 

Στην κατεύθυνση αυτή κινούνται σύμφωνα με τις πληροφορίες οι επαφές που προγραμματίζει για το αμέσως προσεχές διάστημα ο νέος Βούλγαρός υπουργός Ενέργειας Νικολάι Παβλόφ, προκειμένου να κερδίσει το χαμένο έδαφος από τις καθυστερήσεις που προκάλεσε η προκήρυξη στην χώρα του πρόωρων εκλογών. 

Το τρίτο και τελικό market test που προγραμματιζόταν για τον Μάρτιο αλλά αναβλήθηκε λόγω ..

Το 80% των καθαρών κερδών των ΕΛΠΕ και Motor Oil ή 626,5 εκατ. ευρώ, προήλθε από το εξωτερικό

Από το bankingnews.gr
Ο κλάδος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση έχοντας ολοκληρώσει ένα βαρύ πρόγραμμα επενδύσεων που αύξησε το βαθμό συνθετότητας των διυλιστηρίων 
Καθαρή κερδοφορία 626,58 εκατ. ευρώ κατέγραψαν στην χρήση 2016 τα ΕΛΠΕ και η Motor Oil. 
Και το σπουδαιότερο;  
Αυτά προήλθαν..