Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

HΠΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού μετά την αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων

 



Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περισσότερα από 9 εκατομμύρια βαρέλια, εν μέρει λόγω εκλύσεων από τα στρατηγικά αποθέματα της χώρας, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποστάγματος μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν..

Επίσπευση των εξορύξεων: ποιος ωφελείται τελικά;

 




Ξαφνικά, ο χρόνος μάλλον είναι αρκετός και οι πολίτες της χώρας μάλλον πλέον δεν βιώνουν από πρώτο χέρι τις κρίσεις: ούτε τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες, αλλά ούτε και τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, η οποία είναι προϊόν της εξάρτησής μας από το ορυκτό αέριο. Μάλιστα, τώρα αποφασίσαμε να εξορύξουμε εσπευσμένα το αέριο που ίσως..

Θέσεις της ΓΣΕΕ επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εργασίας

 


Ακολουθεί κείμενο με τις θέσεις της ΓΣΕΕ επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τίτλο «Δουλειές Ξανά: Αναδιοργάνωση δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της ,μεταρρύθμιση του συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης και διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας και άλλες διατάξεις».

Η σχετική επιστολή απεστάλη...

Ανοίγει ο δρόμος για την υπόγεια αποθήκη CO2 στον Πρίνο - Το σχέδιο της Energean



 Ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία υπόγειας αποθήκης CO2 στην περιοχή του Πρίνου, γίνεται με τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και η οποία αναθέτει στην ΕΔΕΥ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων) την ευθύνη της χορήγησης των σχετικών αδειών.

Όπως είναι γνωστό η εταιρία Energean έχει..

Ο αμύθητος ενεργειακός θησαυρός που κρύβει και η ελληνική ΑΟΖ

 



O πρωθυπουργός, σε επίσκεψη του στη ΕΔΕΥ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων), ανακοίνωσε –με μεγάλη καθυστέρηση– νέες έρευνες για να αξιοποιηθεί ο ενεργειακός θησαυρός που κρύβει η ελληνική ΑΟΖ. Οι έρευνες θα εστιαστούν σε έξι εκτάσεις: Η μια είναι στην ηπειρωτική Ελλάδα στην περιφέρεια Ηπείρου και οι άλλες πέντε σε θαλάσσιες περιοχές, στο Ιόνιο, στον κόλπο...