Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ανατροπή του σκηνικού δείχνει νέα δημοσκόπηση



Την ανατροπή του ευνοϊκού για την τρικομματική κυβέρνηση μετεκλογικού σκηνικού αποτυπώνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Επενδυτής» που δημοσιεύεται στην αυριανή έκδοση (22/9). Τρεις μήνες μετά τις εκλογές οι αρνητικές κρίσεις για την πορεία της χώρας επιστρέφουν στα υψηλά επίπεδα που βρίσκονταν προεκλογικά (68%). Το θρίλερ της διαπραγμάτευσης με την τρόικα έχει προφανώς εξανεμίσει τις προσδοκίες και έχει εξαντλήσει την υπομονή των πολιτών που στρέφονται σε σαφώς πιο αντιμνημονιακές απόψεις. Το 57% τάσσεται υπέρ της άμεσης καταγγελίας του μνημνονίου, ανατρέποντας την «ισοπαλία» (48%- 48%) που είχε καταγραφεί στη δημοσκόπηση του Ιουλίου, στο αντίστοιχο ερώτημα «εφαρμογή και βελτίωση ή καταγγελία». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Ιράν παρουσίασε σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας δικής του παραγωγής


пво полигон ракета баллистическая ракета запуск ракеты
Οι αρχές του Ιράν παρουσίασαν στη Τεχεράνη το νέο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας δικής του παραγωγής Raad. Όπως μετέδωσε την Παρασκευή το πρακτορείο Fars, αυτό συνέβη σε στρατιωτική παρέλαση, αφιερωμένη στη 32-η επέτειο της αρχής του πολέμου με το Ιράκ.
Το νέο σύστημα μπορεί να καταστέλλει αποτελεσματικά τις επιθέσεις των μαχητικών αεροσκαφών, των ελικοπτέρων και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, να αναχαιτίζει τις τηλεκατευθυνόμενες με λέιζερ βόμβες και πυραύλους Κρουζ. Σύμφωνα με το πρακτορείο, το Raad είναι κατασκευασμένο βάσει του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας, αναπτυγμένου στη Ρωσία. Τα ιρανικά ΜΜΕ δεν διευκρινίζουν, για ποιο συγκεκριμένα σύστημα γίνεται λόγος. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον

Γενική Απεργία στις 26 Σεπτέμβρη!

"Ενημέρωση


"Ενημέρωση" Τεύχος 197
Η κεντρική επιδίωξη της Έκθεσης για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση του έτους 2012, συνίσταται στην αξιολόγηση των ασκούμενων πολιτικών 2010-2012 και των επιπτώσεών τους στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, τις εξελίξεις στους μισθούς, το κόστος εργασίας, την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες μιας εναλλακτικής οικονομικής πολιτικής, τον χαρακτήρα της οικονομικής ανασυγκρότησης και τον ρόλο των επιχειρήσεων δημοσίου συμφέροντος, τις δημοσιονομικές εξελίξεις, την απασχόληση και την ανεργία, τις εργασιακές σχέσεις, τις εξελίξεις στις δαπάνες και τις παροχές υγείας καθώς και στην κοινωνική ασφάλιση.
Συνίσταται επίσης, στην κατανόηση του αδιεξόδου των ασκούμενων πολιτικών «εσωτερικής υποτίμησης, λιτότητας, ανεργίας, ελεγχόμενης χρεοκοπίας» και τον σχεδιασμό πολιτικών για την αποκατάσταση της τάξης των κοινωνικών αναγκών, ενίσχυσης των μισθών και των δημόσιων και κοινωνικών δαπανών και όχι της τάξης του κέρδους, στο πλαίσιο ενός νέου αναπτυξιακού υποδείγματος και ενός σύγχρονου προγράμματος οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας. Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σε αυτό το τεύχος παρουσιάζει τα συμπεράσματα της Έκθεσης καθώς και τις δραστηριότητες του ΙΝΕ το τελευταίο διάστημα. 
ΠΗΓΗ:inegsee.gr

Οι Ρώσοι μπήκαν στα "Ελληνικά Πετρέλαια" με 41%



Οι Ρώσοι μπήκαν στα "Ελληνικά Πετρέλαια" (ΕΛΠΕ), με ποσοστό 41% που τους πούλησε ο Λάτσης!
Την αποκάλυψη κάνει στο αυριανό της φύλλο η εφημερίδα DEAL News που έχει ενδιαφέρον ρεπορτάζ για την αλλαγή δεδομένων για τα ΕΛΠΕ. 
Το ρεπορτάζ αναφέρεται στη συμφωνία που υπέγραψε για την πώληση του ποσοστού του ο Λάτσης και αποκαλύπτεται πως μπήκαν «σφήνα» οι νέοι Ρώσοι, μετά το ναυάγιο των συζητήσεων με την Gazprom. 
Οι Ρώσοι της Νegusneft μπήκαν "χοντρά" στα ΕΛΠΕ και η DEAL News γράφει για το γεωπολιτικό παιχνίδι, τις ισορροπίες που υπάρχουν και δημιουργούνται και τις θέσεις των αμερικανών. Τι συμβαίνει τώρα στο μέτωπο για τη ΔΕΠΑ. Γιατί ο Κοπελούζος βγαίνει σε κάθε περίπτωση κερδισμένος. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για ποιούς μειώνεται ο φόρος κατά 30% - για ποιους αυξάνεται έως...1700%


Για ποιούς μειώνεται ο φόρος κατά 30% - για ποιους αυξάνεται έως...1700%
Το σενάριο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών με έναν ενιαίο συντελεστή, φέρνει τα πάνω-κάτω. Οι πολλοί, θα δουν τον φόρο να αυξάνεται ακόμη και κατά...1700%. Οι λίγοι θα γλιτώσουν φόρο καθώς η επιβάρυνση θα μειωθεί ακόμη και κατά 30%. Ποιοι θα είναι οι λίγοι και τυχεροί; Αυτοί που δηλώνουν τα περισσότερα.
Ο πίνακας που δημοσιεύεται, συγκρίνει το φόρο που πληρώνει σήμερα ένας ελεύθερος επαγγελματίας με τον φόρο που θα καταβάλλει αν θα επιβληθεί ο ενιαίος συντελεστής. Υπάρχουν δύο σενάρια: ο ενιαίος φόρος με συντελεστή 20% και ο ενιαίος φόρος με συντελεστή 30%. Αυτό σημαίνει ότι ένας επαγγελματίας με εισόδημα 5000 ευρώ που σήμερα δεν πληρώνει τίποτα (σ.σ για την ακρίβεια πληρώνει 500 ευρώ που είναι το τέλος επιτηδεύματος) θα φτάνει να πληρώνει από 1000 έως 1500 ευρώ. Αντίθετα, ο επαγγελματίας με τα 150.000 ευρώ που σήμερα πληρώνει 60920 ευρώ, θα πέσει στα 30.000 ευρώ ή στα 45.000 ευρώ ανάλογα με το συντελεστή.
Ολόκληρος ο πίνακας έχει ως εξής: 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προθεσμία στην USAID να Φύγει από τη Ρωσία



Ευθύ κατηγορώ εναντίον των ΗΠΑ, ότι χρησιμοποιούν την ανθρωπιστική τους αποστολή στη Ρωσία για να ασκήσουν πολιτική επιρροή, εξαπολύει η Μόσχα – κατηγορία που, όπως παρατηρούν Δυτικοί αναλυτές, ωθεί τις σχέσεις των δύο πρώην ψυχροπολεμικών αντιπάλων σε μια νέα φάση υποβάθμισης μετά την επιστροφή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρία. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση εξηγώντας την απόφαση της Μόσχας να δώσει προθεσμία, έως την 1η Οκτωβρίου, στην Αμερικανική Υπηρεσία για τη Διεθνή Ανάπτυξη, USAID, προκειμένου να τερματίσει την αποστολή της στη Ρωσία. Η κίνηση αποσκοπεί στην παύση της χρηματοδότησης οργανώσεων τις οποίες ο Πούτιν θεωρεί απειλή, ενώ διευρύνει, όπως καταγγέλλουν μέλη της αντιπολίτευσης, τα μέτρα καταστολής των υπερασπιστών της δημοκρατίας. H USAID έχει εργαστεί για δύο δεκαετίες στη Ρωσία, από τότε που κατέρρευσε η ΕΣΣΔ, δαπανώντας τουλάχιστον 2,6 δισ. δολάρια σε προγράμματα καταπολέμησης ασθενειών, προστασίας του περιβάλλοντος, ενίσχυσης της κοινωνίας των πολιτών και εκσυγχρονισμού της οικονομίας. «Πρόκειται για προσπάθεια άσκησης επιρροής στις πολιτικές διαδικασίες, περιλαμβανομένων των εκλογών, και στους κοινωνικούς θεσμούς, μέσω διανομής εγγυήσεων», τόνισε το ρωσικό υπουργείο. Η USAID υπάρχει πιθανότητα να δρα και σε εύφλεκτες περιοχές, όπως ο βόρειος Καύκασος, ανέφερε, χωρίς να αναλύσει το θέμα.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογράμμισε ότι η Μόσχα, που κερδίζει έσοδα από το πετρέλαιο, νιώθει ότι δεν χρειάζεται πια ξένη βοήθεια. Πράγματι, το ρωσικό υπουργείο κατέστησε σαφές ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους του τερματισμού της αποστολής, καθώς η Ρωσία, όπως επισήμανε, είναι πλέον κράτος-δωρητής και «απορρίπτει το καθεστώς του αποδέκτη αναπτυξιακής βοήθειας». 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δηλώσεις στο Reuters: «Η έκθεση της τρόικας θα μετατεθεί για μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ»


Δηλώσεις στο  Reuters: «Η έκθεση της τρόικας θα μετατεθεί για μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ»
Η έκθεση της τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους φαίνεται να αναβάλλεται για μετά τις 6 Νοεμβρίου, για να αποφευχθεί πιθανός κλονισμός της παγκόσμιας οικονομίας πριν από τις αμερικανικές εκλογές, δήλωσαν 
αξιωματούχοι της ΕΕ και διπλωμάτες. 
«Η έκθεση της τρόικας θα πάει πιθανώς μετά την ημερομηνία των εκλογών στις ΗΠΑ», είπε αξιωματούχος στο Βερολίνο που δεν θέλησε να κατονομαστεί. Ερωτηθείς αν αυτό έγινε μετά από παράκληση της Ουάσινγκτον, απάντησε: «Δεν θέλουν εκπλήξεις». 
ΠΗΓΗ:ert.gr

ΣτΕ: Οι φοιτητές θα πληρώνουν δίδακτρα για τα μεταπτυχιακά τους



Συνταγματικές οι διατάξεις του νόμου αποφάσισε ο Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τονίζει, ωστόσο, οτι τα δίδακτρα δεν πρέπει να είναι υψηλά και να λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια.
Συνταγματικές και νόμιμες είναι οι διατάξεις του νόμου 3685/2008 που προβλέπουν την καταβολή διδάκτρων από τους φοιτητές για τις μεταπτυχιακές τους σπουδές στα ελληνικά Πανεπιστήμια, σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Τα δίδακτρα αυτά, υπογραμμίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, δεν μπορεί να είναι υψηλά ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, ενώ παράλληλα, για τον καθορισμό του ύψους τους πρέπει να λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια, έτσι ώστε να μην καταστρατηγείται η συνταγματική πρόβλεψη για ελεύθερη πρόσβαση στην παιδεία.
Το θέμα αυτό, λόγω σπουδαιότητας, παραπέμφθηκε για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του ΣτΕ από το Γ’ Τμήμα, μετά τα προσφυγή που κατέθεσε ο αναπληρωτής καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Γ. Κατρούγκαλος ζητώντας να ακυρωθεί η επίμαχη απόφαση του υφυπουργού Παιδείας με την οποία ορίστηκε ότι καλύπτεται από τα δίδακτρα το κόστος λειτουργίας του εγκεκριμένου προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με τίτλο «Κοινωνική πολιτική και κοινωνική εργασία» για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010. 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

ΤΟ «ΝΑΠΟ» Δικό της νόμισμα σχεδιάζει να κυκλοφορήσει η Νάπολη


Δικό της νόμισμα σχεδιάζει να κυκλοφορήσει η Νάπολη
Σχέδιο ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ για την έκδοση ειδικών ομολογιών ή χαρτονομισμάτων, τα «νάπο», τα οποία θα χρησιμοποιούνται εν είδει τοπικού νομίσματος, αποβλέποντας στην αναθέρμανση της τελματωμένης οικονομίας,επεξεργάζεται η πόλη της Νάπολης.
Τα «νάπο» θα διανέμονται στους εμπόρους, τους παραθεριστές και στους κατοίκους που καταβάλλουν φόρους και θα επιτρέπουν στους κατόχους τους να επωφελούνται από έκπτωση 10% σε κάθε αγορά από 10 ευρώ.
«Το 'νάπο' αποτελεί μία χειρονομία αγάπης προς την πόλη μας», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάρκο Εσπόζιτο, οικονομικός υπεύθυνος της δημαρχίας της Νάπολης, εκφράζοντας την ελπίδα πως αυτή η πρωτοβουλία θα συμβάλλει «στην επανεκκίνηση της καχεκτικής οικονομίας».
Τα πρώτα δείγματα του ενός, των δύο, των πέντε και των δέκα 'νάπο' , τα οποία φέρουν παραστάσεις με τις πλέον εμβληματικές τοποθεσίες της Παρθενοπαίας πόλης, έχουν τυπωθεί ήδη. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

H Gazprom ανέβαλε γεώτρηση στην Αρκτική


Еврокомиссия Газпром Евросоюз
Η γεώτρηση θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2013, δήλωσε πηγή του κλάδου, που έχει γνώση της πορείας του σχεδίου.
Κατά τα λεγόμενά του, η έναρξη λειτουργίας της εξέδρας στην περιοχή «Πριραζλόμναγια» αναμένεται το Μάρτιο-Απρίλιο, αλλά δεν κατονόμασε συγκεκριμένους λόγους για την αναβολή της έναρξης της γεώτρησης. Στα τέλη Αυγούστου έξι ακτιβιστές της Greenpeace δέθηκαν στους στύλους της εξέδρας «Πριραζλόμναγια» και δήλωσαν ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να αποτραπεί η καταστροφική διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα της Πετσόρα. Μετά από 15 ώρες εγκατέλειψαν εθελουσίως το σημείο της διαμαρτυρίας τους. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗNΑΙΩΝ ΕΠΙ ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΦΑΝΤΟΥ- 510 π.χ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΤΥΡΑΝΝΩΝ



...κτενῶ καὶ λόγῳ καὶ ἔργῳ καὶ ψήφῳ καὶ τῇ ἐμαυτοῦ χειρί, ἂν δυνατὸς ὦ, ὃς ἂν καταλύσῃ τὴν δημοκρατίαν τὴν ᾿Αθήνησι. καὶ ἐάν τις ἄρξῃ τιν᾿ ἀρχὴν καταλελυμένης τῆς δημοκρατίας τὸ λοιπόν, καὶ ἐάν τις τυραννεῖν ἐπαναστῇ ἢ τὸν τύραννον συγκαταστήσῃ.
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ή ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΞΙΩΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ, ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΘΑΝΤΩΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΤΩΝ ΣΚΟΤΩΣΕ
• Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΗΜΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΔΕΚΑΤΟ ΝΑ...
ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γενικός Συναγερμός της Αεράμυνας απο τις 10:30 το πρωί ( blazy sky) μ ε εντολή Αρχηγού ΓΕΕΘΑ


images.jpg
Εντολή A/ΓΕΕΘΑ : ΓΕΜΙΣΤΕ- ΟΠΛΙΣΤΕ -ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ …¨Ολοι και όταν λέμε …¨Ολοι εννοούμε όλη η Αεράμυνα της Χώρας ! ¨οτι πετάει LOCK 
Πριν από λίγο όλες οι μονάδες όλων των αντιαεροπορικών συστημάτων της Χώρας μπήκαν σε γενικό συναγερμό
…Από τον Έβρο έως την Κρήτη και από το Καστελόριζο έως το δυτικό άκρο της Ελλάδος όλες οι μονάδες της Αεράμυνας τελούν σε κόκκινο γενικό Συναγερμό ! Tα RADAR ελέγχουν , κλειδώνουν και αναφέρουν στόχους !
Όλα τα αντιαεροπορικά όπλα Αεροπορίας ,Στρατού και Ναυτικού οπλίζουν και μπαίνουν σε κατάσταση blazy sky (Φλεγόμενος Ουρανός )
ΟΙ Σειρήνες ηχούν ασταμάτητα …Οι Πύραυλοι σε άμεση ετοιμότητα 5λεπτου !
΄΄Άσκηση΄΄ γενικού Συναγερμού με πραγματικές διαστάσεις …
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η δουλειά μπορεί να βγεί και με λιγότερους



Σύμφωνα με τα ακόλουθα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας  για το 2ο τρίμηνο του 2012 τα υψηλότερα
Ποσοστά ανεργίας (1η δεκάδα) που εμφανίζονται στον πλανήτη ήταν:
Namibia               51.20
Kenya                   40.00%
FYROM                 31.60%
Rwanda                 30.00%
Serbia                   25.50%
Angola                  25.00%
South Africa        24.90%
Spain                     24.63%
Greece                   24.40%
Nigeria                  23.90%
Εχουμε «καβατζώσει» την 9η θέση του πίνακα και βαδίζουμε ολοταχώς προς την κορυφή.
Ισως όμως, να ξεπεράσουμε πολύ γρήγορα ακόμα και τη Ναμίμπια. Και εξηγώ παρακάτω.
Τα στοιχεία που βλέπετε αφορούν το 2ο τρίμηνο του 2012.(τέλη Ιούνη).
Στην έκθεση της ICAP της κορυφαίας Ελληνικής εταιρείας, πάνω στα θέματα Επιχειρηματικών μελετών, ο πρόεδρος της εταιρείας κ.N.Κωνσταντέλλος επισημαίνει κάτι τρομακτικό.
«…αν δε, αναλογιστούμε ότι στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα η ανεργία είναι πρακτικά ΜΗΔΕΝΙΚΗ τότε η ανεργία στον Ιδιωτικό τομέα, ως ποσοστό αγγίζει το 30%…» 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείωση πωλήσεων στα πετρελαιοειδή



Κατά 5,1% μειώθηκε ο όγκος των πωλήσεων των επιχειρήσεων του κλάδου εμπορίας πετρελαιοειδών, το 2011, σε σύγκριση με το 2010, μετά τη μείωση κατά 12,6%, την περίοδο 2009/2010, όπως προκύπτει από έρευνα, που δημοσιοποίησε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).
Σύμφωνα με την έρευνα, η μείωση οφείλεται στη σημαντική αύξηση των διεθνών τιμών των πετρελαιοειδών και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, σε συνδυασμό με την ύφεση της ελληνικής οικονομίας.
Ειδικότερα, από την έρευνα προκύπτουν τα εξής: - Το 2011, οι πωλήσεις των επιχειρήσεων του κλάδου εμπορίας πετρελαιοειδών διαμορφώθηκαν στα 13.531 εκατ. ευρώ έναντι 12.892 εκατ. ευρώ του προηγούμενου έτους, καταγράφοντας άνοδο κατά 5% περίπου.
- Τα μικτά κέρδη, το 2011, περιορίστηκαν, υποχωρώντας στα 489 εκατ. ευρώ έναντι 552 εκατ. ευρώ, την προηγούμενη χρονιά. Το συνολικό κόστος πωληθέντων αυξήθηκε κατά 5,7%. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αύξηση ορίου ηλικίας ακόμη και σε όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης


Αύξηση ορίου ηλικίας και σε όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης
Το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν τα νέα αυξημένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που θα προκύψουν από την αύξηση του γενικού ορίου από τα 65 στα 67 χρόνια ακόμη και σε όσους έχουν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, μετά από μία μεταβατική περίοδο ενός έτους, εξετάζει η κυβέρνηση. Το μέτρο, σύμφωνα με αναλυτές, αναμένεται να ωθήσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους στο να κάνουν αίτηση για συνταξιοδότηση, έτσι ώστε να μην βρεθούν σε δυσμενέστερο καθεστώς.
Όπως τονίζεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης, η οποία εξετάζει το εν λόγω μέτρο ως μέσο επαρκής μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να αποφευχθεί η εφεδρεία και οι απολύσεις.
Πιο συγκεκριμένα, στην περίπτωση που το εν λόγω μέτρο υιοθετηθεί, όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης με βάση τον νόμο Λοβέρδου θα κληθούν να επιλέξουν μέσα σε έναν χρόνο αν θα βγουν στη σύνταξη με το υφιστάμενο καθεστώς ή όχι. Όσοι δεν το κάνουν, θα βγουν στη σύνταξη με τα νέα όρια, δηλαδή στα 67 χρόνια ή με τα άλλα όρια που θα προκύψουν.
Αν και το μέτρο αποσκοπεί κυρίως στη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, θα επηρεαστούν και άλλες κατηγορίες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μεταξύ των οποίων μητέρες ανήλικων τέκνων. Εξάλλου, η αύξηση του ορίου στα 67 έτη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αν και η αξιολόγησή της από την τρόικα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.  
ΠΗΓΗ:eklogika.gr

Μπαράζ καταλήψεων πρότεινε στη ΓΣΕΕ ο N. Φωτόπουλος



Μπαράζ καταλήψεων, σε υπουργεία, δημόσια κτίρια και οργανισμούς προκειμένου "να νεκρώσουν τα πάντα" και επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες με καθημερινή συγκέντρωση των απεργών στο Σύνταγμα, πρότεινε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος σε σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών της ΓΣΕΕ για την προετοιμασία της 24ωρης απεργίας που έχει αποφασιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου.
«Στην κυριολεξία να τους κάνουμε να μην προλαβαίνουν να μετρούν τις καταλήψεις, να νεκρώσουν τα πάντα», ζήτησε συγκεκριμένα ο κ. Φωτόπουλος. Κατά τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ για να πετύχει η απεργία χρειάζεται ιδεολογική αντιπαράθεση -προκειμένου να καταδειχθεί ότι τα μέτρα δεν είναι μονόδρομος- συντονισμός των εργαζομένων στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ και καταλήψεις, επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, κλπ.
Σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο, «τους πέντε δέκα ή και πενήντα χιλιάδες αγωνιστές μπορούν να τους αντιμετωπίσουν, αλλά τα εκατομμύρια του κόσμου της εργασίας, των απόμαχων της δουλειάς, των ανέργων και της νέας γενιάς που την μετατρέπουν σε δούλους και σκλάβους, όχι»
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Έξαρση λαθρεμπορίου λόγω... έξαρσης των φόρων στα καύσιμα



Όσο αυξάνονται οι φόροι στα καύσιμα, τα ποτά και τα τσιγάρα, τόσο αυξάνεται και το κέρδος του λαθρέμπορου. Αλλά ακόμη και αυτός που δεν είναι λαθρέμπορος μπαίνει, λόγω του υψηλού κέρδους, στον πειρασμό να γίνει.
Αυτό θα πει ένας έμπειρος τελωνειακός υπάλληλος αν τον ρωτήσετε ποια είναι η σχέση του ύψους των ειδικών φόρων κατανάλωσης με τον όγκο του λαθρεμπορίου. Δυστυχώς για τα δημόσια έσοδα η παραπάνω θεωρία επιβεβαιώνεται με τον πιο πανηγυρικό τρόπο στην περίπτωση της ελληνικής αγοράς καυσίμων όπου από τα μέσα του 2009 οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης πολλαπλασιάστηκαν προκειμένου να εξασφαλιστούν πρόσθετα φορολογικά έσοδα και να αντιμετωπισθεί το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας.
Από τις αρχές του 2009 έως και το Μάιο του 2010 ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που επιβάλλεται στη βενζίνη αυξήθηκε κατά 86,6%. Ενώ στις αρχές του 2009 στην τιμή κάθε λίτρου αμόλυβδης ήταν ενσωματωμένος ΕΦΚ ύψους 0,359 ευρώ σήμερα ανέρχεται στα 0,67 ευρώ. Μάλιστα η φορολογική επιβάρυνση της βενζίνης είναι ακόμη μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς ότι στον ΕΦΚ επιβάλλεται και ΦΠΑ, ο συντελεστής του οποίου από το 2009 έως σήμερα έχει αυξηθεί από το 19% στο 23%. Μένει να δούμε, κατ’ αρχάς αν η αύξηση των φόρων, αύξησε και τα φορολογικά έσοδα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ 2 ΔΙΣ. Εξτρα φόρος σε ακίνητα - επαγγελματίες


Εξτρα φόρος σε ακίνητα - επαγγελματίες
Δέσμη νέων φορολογικών μέτρων φέρνει η τρόικα στο διαπραγματευτικό προσκήνιο. Αυτήν τη φορά είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που μπαίνουν στο στόχαστρο. Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται ήδη νομοθετικές διατάξεις. Στις ρυθμίσεις περιλαμβάνεται και ο περιορισμός των κλιμακίων από οκτώ σε τέσσερα. Με τον τρόπο αυτόν το Δημόσιο Ταμείο θα εισπράξει συνολικά 2 δισ. ευρώ

«Κεφαλικό» έκτακτο φόρο σε 1.500.000 φορολογούμενους που εκμισθώνουν ακίνητα και ο οποίος θα ξεκινά από τα 150 ευρώ και θα κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος από ενοίκια, αλλά και φορολόγηση από το πρώτο ευρώ των ελεύθερων επαγγελματιών με συντελεστή 20%-30%, περιλαμβάνει το φορολογικό πακέτο ύψους 2 δισ. ευρώ που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο.
Παράλληλα σχεδιάζεται μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή 45% για τα φυσικά πρόσωπα, με εφαρμογή νέας φορολογικής κλίμακας με περιορισμό των κλιμακίων σε 3 με 4 από 8 που είναι σήμερα ή 4 και κατάργηση της τεκμαρτής και αυτοτελούς φορολογίας.
Χθες αιφνιδιαστικά διέρρευσαν νέες πληροφορίες για τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα και σύμφωνα με τις οποίες οι ελεγκτές ζήτησαν από το υπουργείο Οικονομικών να συμπληρωθεί το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ με επιπλέον 2 δισ. ευρώ από τη φορολογία για να διορθωθούν οι αποκλίσεις στον φετινό προϋπολογισμό.

Οι Κ. Μαζούχ και Μ. Μορς εμφανίζονται όλο το τελευταίο διάστημα κατά πολύ διαλλακτικότεροι του Π. Τόμσεν
Οι Κ. Μαζούχ και Μ. Μορς εμφανίζονται όλο το τελευταίο διάστημα κατά πολύ διαλλακτικότεροι του Π. Τόμσεν
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπό την πίεση των δανειστών το οικονομικό επιτελείο έβαλε στο τραπέζι μια νέα έκτακτη εισφορά που θα επιβάλλεται σε όσους αποκτούν εισοδήματα από εκμίσθωση ακινήτων (κατοικίες, επαγγελματική στέγη, οικόπεδα, αγροτεμάχια κ.ά.).
Το ελάχιστο ποσό του φόρου θα είναι 150 ευρώ για κάθε ιδιοκτήτη και θα αυξάνεται σε συνδυασμό με το ύψος του εισοδήματος από ενοίκια. Στέλεχος του υπ. Οικονομικών έλεγε ότι δεν έχει καθοριστεί η κλίμακα της έκτακτης εισφοράς. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κατάργηση εισφορών και επίσημα



Από τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοινώνεται ότι, από 1/9/2012 βάσει των διατάξεων του άρθρου 1 παρ. 6 του Ν.4046/12 (ΦΕΚ28/τ.Α’/14-2-2012) καταργούνται οι Εργοδοτικές Εισφορές Υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) κατά ποσοστό 0,75% και 0,35% αντίστοιχα.
Συνεπώς, ασφαλιστικές εισφορές περιόδων ασφάλισης από 1/9/2012 και εφεξής θα καταβάλλονται μειωμένες κατά 1,10%, όσον αφορά στην εργοδοτική εισφορά.
Επισημαίνεται ότι, οι εισφορές ασφαλισμένου υπέρ των ανωτέρω καταργηθέντων Οργανισμών εξακολουθούν να καταβάλλονται κανονικά. 
ΠΗΓΗ:.citypress.gr

Σχέδιο για ένταξη της ΠΔΓΜ στο ΝΑΤΟ με το όνομα «Άνω Μακεδονία»...



Έντονες πιέσεις ασκεί η Ουάσινγκτον το τελευταίο διάστημα στην κυβέρνηση Σαμαρά για να αρθούν οι ελληνικές επιφυλάξεις και να προχωρήσει τάχιστα η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Ήδη οι πρώτες διερευνητικές επαφές ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, με την επίσκεψη κλιμακίου Αμερικανών διπλωματών στο....
ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Ποντίκι». Επικεφαλής αυτής της αποστολής ήταν η δεύτερη στην ιεραρχία διπλωμάτης στην πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια, η κ. Σάιντερς.
Βασική επιδίωξη των ΗΠΑ είναι τοποθέτηση κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ όλων των χωρών των Βαλκανίων. Εμπόδιο στη διαδικασία αυτή αποτελεί το εκκρεμές ζήτημα του ονόματος τηςΠΓΔΜ. Για το λόγο αυτό, οι Αμερικανοί απαιτούν από τον κ. Αντώνη Σαμαρά να αποστείλειεπιστολή προς το ΝΑΤΟ, στην οποία να διατυπώνει ότι η ΠΓΔΜ πληροί τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσει η διαδικασία ένταξής της. Στην εν λόγω επιστολή, οι ΗΠΑ απαιτούν να υποβιβάζεται το πρόβλημα της ονομασίας σε εκκρεμότητα, η οποία θα πρέπει να διευθετηθεί.
Η… διευθέτηση που προτείνει η Ουάσινγκτον για το όνομα είναι «Άνω Μακεδονία», ενώ το χρονοδιάγραμμα που θέτει είναι να επιτευχθεί ο συμβιβασμός μέχρι το τέλος του χρόνου. 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

Προειδοποίηση ΗΠΑ προς Ιράν για τα πυρηνικά



"Ο χρόνος τελειώνει" δήλωσαν σήμερα οι ΗΠΑ, όσον αφορά την  εξεύρεση λύσης στη διένεξη για τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν, καθώς η Τεχεράνη έχει αποτύχει να ανταποκριθεί εποικοδομητικά στις Δυτικές προτάσεις.
"Πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμα χρόνος και χώρος για τη διπλωματία", δήλωσε η πρεσβευτής των ΗΠΑ Σούζαν Ράις στη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
"Ωστόσο, η ευθύνη βαρύνει το Ιράν για να ανταποκριθεί εποικοδομητικά", τόνισε η Ράις προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον επιδιώκει μια "σαφή, ενιαία απόφαση" για το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν, το οποίο, όπως είπε, έχει προχωρήσει και πέρα από τον εμπλουτισμό κατά 20% που χρειάζεται για την πολιτική χρήση της πυρηνικής ενέργειας. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Νέο σύστημα διακανονισμού οφειλών προς τη ΔΕΗ ζητά η ΓΕΝΟΠ



Την καθιέρωση ενός νέου συστήματος διακανονισμού των οφειλών προς τη ΔΕΗ ζητά από τη διοίκηση της επιχείρησης αλλά και την κυβέρνηση η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με αφορμή βίαιη επίθεση που δέχτηκαν εργαζόμενοι στα γραφεία της ΔΕΗ στην Πάτρα από καταναλωτή που είχε μεταβεί εκεί προκειμένου να κάνει διακανονισμό της οφειλής του.
Όπως επισημαίνει η ΓΕΝΟΠ, ο διακανονισμός της οφειλής πρέπει να γίνεται με γνώμονα  την εξυπηρέτηση των πελατών αλλά και τη διασφάλιση των εσόδων της επιχείρησης.
Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον των εργαζομένων της επιχείρησης σημειώνοντας ότι οι υπάλληλοι της ΔΕΗ «ούτε το χαράτσι αποφάσισαν, ούτε τις μειώσεις μισθών και συντάξεων
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Κοντά σε Μεγάλη Στρατηγική Συμφωνία η BP και η Rosneft



Η BP βρίσκεται κοντά στην υπογραφή συμφωνίας με την κρατική Rosneft, η οποία θα περιλαμβάνει την απόκτηση μεριδίου 12,5% στην ρωσική εταιρεία, με αντάλλαγμα την εξαγορά του ποσοστού της BP στην κοινοπραξία TNK- BP, όπως αναφέρει η εφημερίδα Κόμερσαντ. Με αυτό τον τρόπο, η βρετανική πετρελαϊκή επιχειρεί εκ νέου να παραμείνει ενεργή στην ρωσική αγορά και παράλληλα να απεμπλακεί από τους ολιγάρχες της TNK, μετά από το περσινό φιάσκο.
Πιο αναλυτικά, οι όροι της συμφωνίας προβλέπουν ότι η Rosneft θα αποκτήσει το 50% που διαθέτει η BP στην ΤΝΚ-ΒΡ και ως αντάλλαγμα θα προσφέρει ποσό 10-15 δις. δολαρίων και μερίδιο 12,5% από τις δικές της μετοχές. Έτσι, η BP θα γίνει δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στη Rosneft μετά το ρωσικό Δημόσιο και κατ’ επέκταση θα ισχυροποιήσει την θέση της στη Ρωσία. Παράλληλα, θα εξασφαλίσει και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο χρειάζεται για να αποπληρώσει τις αποζημιώσεις για την καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αιφνιδιαστικοί Έλεγχοι στα Σύνορα για το Λαθρεμπόριο Καυσίμων



Κατόπιν εντολής του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, προς τον Ειδικό Γραμματέα Σ.Δ.Ο.Ε., Στέλιο Στασινόπουλο, για πάταξη του φαινομένου της παράνομης διακίνησης καυσίμων – εμπορευμάτων, σχεδιάσθηκαν και διενεργήθηκαν αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις ελέγχου Β/Ο, Φορτηγών αυτοκινήτων και λεωφορείων,στις πύλες εισόδου της χώρας, την Τετάρτη, 19/09/2012. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν συνεχώς και αδιαλείπτως σε 24ωρη βάση.
Από τους διενεργηθέντες ελέγχους διαπιστώθηκε σωρεία φορολογικών και τελωνειακών παραβάσεων, με σημαντικότερες τις παρακάτω:
• Τρείς (3) περιπτώσεις μεταφοράς εμπορευμάτων με φορτηγά από Βουλγαρία – μέσω Ελλάδας – προς άλλες χώρες της Ε.Ε.χωρίς συνοδευτικά φορολογικά στοιχεία. Κατασχέθηκαν τα φορτηγά και τα λαθρεμπορεύματα μεγάλης αξίας. Επίσης συνελήφθησαν οι οδηγοί και παραπέμφθηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης καταδίκασε τους δύο (2) εξ αυτών, κατοίκους Ρουμανίας, σε επτάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή και διέταξε τη δήμευση των κατασχεθέντων.
• Τρείς (3) περιπτώσεις λαθρεμπορίας καυσίμων, όπου τα συνεργεία ελέγχου προέβησαν σε συλλήψεις, οι δε συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον των Εισαγγελέων, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.
• Μία (1) περίπτωση λαθρεμπορίας (εισαγωγή επιπλέον ποσότητας καυσοξύλων από την Αλβανία στην Ελλάδα)
• Επίσης κατελήφθησαν με πετρέλαιο θέρμανσης στα ρεζερβουάρ, 3 φορτηγά με αλβανικές πινακίδες.
• Πέντε (5) λεωφορεία που μετέφεραν επιβάτες από Ελλάδα προς Αλβανία, δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία σε 108 περιπτώσεις. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Η ανταρσία εναντίον της Ιαπωνίας έχει ξεφύγει από τα όρια της Κίνας


Φωτογραφία: EPA
Η διαμάχη μεταξύ της Κίνας και της Ιαπωνίας για την επικράτεια των επίμαχων νησιών Σενκάκου διευρύνεται ταχέως γεωγραφικά. Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ και την Ιταλία, καθώς και στο νησί Ταϊβάν.
Εν τω μεταξύ η Κίνα ετοιμάζει προληπτικό χτύπημα στην οικονομία της Ιαπωνίας. Ο Υποδιευθυντής πολιτικών ερευνών της Κινεζικής Ακαδημίας Διεθνούς Εμπορίου και Οικονομικής Συνεργασίας δήλωσε ότι η Κίνα θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει την πώληση των ιαπωνικών ομολογιών ως την πιό αποτελεσματική μέθοδο οικονομικών κυρώσεων». Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος δανειστής της Ιαπωνίας και κρατεί στα ομόλογά της περίπου 230 δισεκ. δολάρια. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru