Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

IEA: Η υπερπροσφορά στην αγορά πετρελαίου θα παραμείνει το 2020, παρά τη συμφωνία ΟΠΕΚ

Από το worldenergynews.gr
Τη θέση ότι η υπερπροσφορά στην αγορά πετρελαίου θα παραμείνει και το επόμενο έτος διατύπωσε σήμερα (12/12) ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, μέσω της μηνιαίας του έκθεσης, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα συμβεί παρά την επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ.

Ειδικότερα, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, αναφέρει ότι..

Στο ζενίθ οι πωλήσεις VLSFO στο Ρότερνταμ

Από το naftikachronika.gr
Από την 1η Ιανουαρίου 2020, όπως είναι ήδη ευρέως γνωστό, ξεκινάει η εφαρμογή της νέας νομοθεσίας του IMO για μια νέα, αποθειωμένη ναυτιλία. Το τρέχον όριο περιεκτικότητας θείου στα ναυτιλιακά καύσιμα είναι 3,5% και θα πέσει στο 0,5%. Επομένως, οι ναυτιλιακές εταιρείες, προκειμένου να συμμορφωθούν με τη νέα πραγματικότητα, θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πραγµατοποιήθηκε σήµερα στα γραφεία της Εταιρίας στο Μαρούσι η τέταρτη συνάντηση για τη νέα ΕΣΣΕ και τον Εσωτερικό Κανονισµό.

Στη σηµερινή συνάντηση, οι εκπρόσωποι της ∆ιοίκησης παρουσίασαν το αναλυτικό κοστολόγιο του διεκδικητικού Πλαισίου του Σωµατείου τόσο στο σύνολο του όσο και σε επιµέρους κοµµάτια του. 
Αφού δόθηκαν οι απαραίτητες..

ΥΠΕΝ: Μεγάλες οι Δυνατότητες για την Παραγωγή Συμβατικών και Προηγμένων Βιοκαυσίμων

Από το energia.gr
Σε μια οικονομία μηδενικών εκπομπών θα απαιτηθούν αυξημένες ποσότητες βιομάζας συγκριτικά με τη σημερινή κατανάλωση υποστηρίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο μακροχρόνιο σχεδιασμό του για το 2050, ενώ εκτιμά πως η ανάπτυξη τόσο συμβατικών όσο και προηγμένων καυσίμων έχει μεγάλες δυνατότητες στην ελληνική οικονομία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα σενάρια της μακροχρόνιας στρατηγικής για το 2050, που χωρίζονται σε τέσσερα και διακρίνοντα με βάση ..

Ανακοίνωση ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ στα ΕΛΠΕ


Οι μεγαλύτερες ανακαλύψεις υδρογονανθράκων εντός του 2019

Από το naftikachronika.gr
Η τρέχουσα χρονιά πλησιάζει στο κλείσιμό της και πολλά ήταν τα γεγονότα που τη σημάδεψαν. Ένα από τα σημεία που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, τόσο για τις οικονομίες των χωρών όσο και για την εξέλιξη του εμπορίου, δεν είναι άλλο από την ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Όπως σημειώνει στην έκδοση..