Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Υδρογονάνθρακες: Υπέρ της κύρωσης των συμβάσεων παραχώρησης το ΚΙΝΑΛ

Από το euro2day.gr
Θετικό «για εθνικούς, αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους» στην κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης για εξόρυξη Υδρογονανθράκων είναι το Κίνημα Αλλαγής, επισημαίνοντας «ότι η αξιοποίηση των ορυκτών πόρων πρέπει να γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον και στις επόμενες γενιές». Η συζήτηση για την κύρωση των τεσσάρων συμβάσεων ξεκινά αύριο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε διευρυμένη..

ΣΥΡΙΖΑ: Ενάντια στα εθνικά συμφέροντα η εκποίηση των ΕΛΠΕ

Από το euro2day.gr
Συνάντηση εργασίας με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας πραγματοποίησαν οι τομεάρχες της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αρμόδιοι για θέματα Οικονομίας Νίκος Παππάς και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, καθώς και η αναπληρώτρια τομεάρχης Περιβάλλοντος Χαρά Καφαντάρη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι τα Ελληνικά Πετρέλαια αποτελούν..

6,2 εκατ. αυτοκίνητα υδρογόνου ως το 2040

Από το naftikachronika.gr
Νότια Κορέα και Αυστραλία συμφώνησαν να επεκτείνουν τις εμπορικές σχέσεις τους στον κλάδο του υδρογόνου, προκειμένου να προωθηθεί η χρήση του «πράσινου» αυτού ενεργειακού μέσου, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Yonhap.

Η συμφωνία προβλέπει τη διευρυμένη συνεργασία των δύο χωρών, ώστε από κοινού να προωθήσουν την ανάπτυξη της βιομηχανίας..

Οι τρεις επιλογές για τους ομολογιούχους των ΕΛΠΕ - Μεταξύ 1,7 και 2% η απόδοση λέει η BETA

Από το worldenergynews.gr
Τα ΕΛΠΕ θα προσφέρουν στους υπάρχοντες ομολογιούχους για το ομόλογο λήξης 14/10/2021 με απόδοση 4,875% την τιμή των 109,25% συν τα δεδουλευμένα.
Οι ομολογιούχοι καλούνται να αποφασίσουν τα εξής:

ΕΛ.ΠΕ: Roadshow σε Λονδίνο, Ζυρίχη, Παρίσι και Αθήνα για το ομόλογο – Στόχος η άντληση 300 με 400 εκ. ευρώ

Από το energypress.gr

Σειρά συναντήσεων με θεσμικούς επενδυτές ξεκινούν στελέχη των Ελληνικών Πετρελαίων απευθύνοντας πρόσκληση για τη συμμετοχή τους στην έκδοση του πενταετούς ομολόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισηγμένη έδωσε εντολή στις αναδόχους τράπεζες για τη διοργάνωση roadshows. Σήμερα έχει προγραμματιστεί..

Ξεκινούν οι έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου, αερίου

Από το kathimerini.gr
Μια νέα, εξαιρετικά αναβαθμισμένη γεωπολιτικά, παρουσία της Ελλάδας στο αναδυόμενο ενεργειακό τοπίο της Ανατολικής Μεσογείου διαμορφώνει η  ολοκλήρωση των διαδικασιών για την παραχώρηση των περιοχών δυτικά και νοτιοδυτικά Κρήτης, Ιονίου και Κυπαρισσιακού Κόλπου, με τις οποίες κλείνει ουσιαστικά ένας κύκλος παραχωρήσεων που το ελληνικό Δημόσιο άνοιξε το 2014. Η κατάθεση των συμβάσεων παραχώρησης..

ΕΛΠΕ: Στόχος το όριο του 2% στο επιτόκιο δανεισμού

Από το worldenergynews.gr
Το όριο του 2% στοχεύει σαν επιτόκιο δανεισμού η έκδοση των ΕΛΠΕ με στόχο να αξιοποιήσει την ευνοϊκή συγκυρία που έχει δημιουργηθεί στην αγορά ομολόγων.

Τα ΕΛΠΕ ενδιαφέρονται από τώρα..

ΠΣΕΕΠ