Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Ζημιές 248 εκατ. δολ. για την Lukoil το δεύτερο τρίμηνο του 2020

Η Lukoil, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη 27/8/2020 καθαρή ζημιά 18,7 δις. ρούβλια (248 εκατομμύρια δολάρια) το δεύτερο τρίμηνο, επηρεασμένη από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου, έναντι κερδών 181,2 δις. ρούβλια την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Η Lukoil ανακοίνωσε ότι τα..

Αυστραλία: μεγάλη δικαστική νίκη κατοίκων κατά εταιρείας αιολικών για ενόχληση από υποήχους ανεμογεννητριών!

Το ιστολόγιο σας παρουσιάζει σήμερα άλλη μια σημαντική είδηση, που είναι εξαιρετικά άβολη για το αφήγημα των αιολικών και μάλλον δεν θα τη δείτε σε κανένα απ' τα μπουκωμένα απ' τη "λίστα Πέτσα" Μέσα Μαζικής Παραπλάνησης. Αλλά, ας τα πάρουμε απ' την αρχή, με βάση πληροφορίες από αναγνώστη του ιστολόγιου -τον ευχαριστώ- και:
https://sgst.com.au/2020/08/supreme-court-says-bald-hills-nuisance-decision-stands/

https://www.abc.net.au/news/2020-08-20/gippsland-landmark-legal-win-over-bald-hills-wind-farm/12572498

52 ανεμογεννήτριες Senvion MM92 των 2,05MW, συνολικά 106,6MW, είχαν..

ΕΛΠΕ: Διατήρηση υψηλής παραγωγής και θετικών λειτουργικών αποτελεσμάτων στο β΄τρίμηνο

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοίνωσε τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα Β’ Τριμήνου 2020, με τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA να ανέρχονται στα €63 εκατ. για το τρίμηνο και στα €191 εκατ. για το Α’ Εξάμηνο.

Οι τελευταίοι μήνες χαρακτηρίστηκαν από τη σημαντική μείωση της οικονομικής δραστηριότητας παγκοσμίως, ενώ τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 επέφεραν και την αντίστοιχη..

Εκτός Dow Jones η Exxon Mobil - Παρουσία της εμβληματικής μετοχής στον Δείκτη από το 1928


Στο τέλος της θητείας της στον Dow Jones φτάνει η Exxon Mobil μετά από 92 χρόνια παρουσίας της. Ειδικότερα, τη Δευτέρα (24/8) ο S&P Dow Jones Indices ανακοίνωσε ότι η μετοχή του πετρελαϊκού κολοσσού Exxon Mobil θα εξέλθει του δείκτη Dow Jones από την ερχόμενη εβδομάδα μετά τις αλλαγές που ανακοίνωσε την Δευτέρα ο οίκος S&P Dow Jones Indices, που κατασκευάζει τους γνωστούς χρηματιστηριακούς δείκτες.

Ο αντίκτυπός της εξόδου της Exxon είναι..

Μεγάλες ανατροπές στα εργασιακά - Νέο καθεστώς υπερωριών, ψηφιακό ωράριο και κάρτα εργαζόμενου, Εργάνη ΙΙ και νέο συνδικαλιστικό νόμο

Μεγάλες αλλαγές στα εργασιακά φέρνει η επιτροπή Πισσαρίδη η οποία θέλει να δημιουργήσει ένα ελκυστικό και αρκετά ευέλικτο πλαίσιο στην αγορά εργασίας και ευθυγραμμιστεί με αυτό που υπάρχει στα υπόλοιπα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επιτροπή Πισσαρίδη έχει ξεκινήσει τις προτάσεις της με τον εξορθολογισμό της χρήσης και του κόστους των υπερωριών επισημαίνοντας ότι η ευελιξία..

Η Νορβηγία επεκτείνει τις εξορύξεις πετρελαίου σε «ανέγγιχτες» περιοχές της Αρκτικής

Η Νορβηγία σχεδιάζει να επεκτείνει την εξόρυξη πετρελαίου σε μέχρι πρότινος ανέγγιχτες περιοχές της Αρκτικής, μία κίνηση, που σύμφωνα όσους εναντιώνονται, θα απειλήσει το εύθραυστο οικοσύστημα ενώ θα μπορέσει να προκαλέσει ένταση με τη Ρωσία.    

Η δημόσια διαβούλευση για το άνοιγμα εννέα νέων νορβηγικών πετρελαιοπηγών έκλεισε την Τετάρτη. Οι επίμαχες περιοχές βρίσκονται..

Τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο Τζέφρι Πάιατ

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στη δυτική Θεσσαλονίκη, συνοδευόμενος από τη νέα γενική πρόξενο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ελίζαμπεθ Λι.

«Απόλαυσα την πρώτη μου επίσκεψη στο διυλιστήριο του ομίλου ΕΛΠΕ, όπου έμαθα περισσότερα για τα σχέδια των Ελληνικών Πετρελαίων για βιώσιμη..