Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Μ. Βρετανία: Απαγόρευση των νέων αυτοκινήτων κινητήρων βενζίνης και ντίζελ το 2040

Από το naftemporiki.gr
Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας ανήγγειλε σχέδια για την απαγόρευση της πώλησης νέων αυτοκινήτων κινητήρων βενζίνης και ντίζελ από το έτος 2040. Το σχέδιο ακολουθεί μια παρόμοια κίνηση στη Γαλλία και θα συνοδευτεί από επένδυση ενός δισεκατομμυρίου λιρών για την προώθηση των αυτοκινήτων χαμηλών εκπομπών, με 100 εκατομμύρια λίρες εξ αυτών να προορίζονται συγκεκριμένα για την επέκταση της υποδομής φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων. Άλλα κονδύλια θα καταλήξουν σε υποδομές για «πράσινα» λεωφορία, ποδήλατα, διαβάσεις πεζών, και ταξί με χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Η ρύπανση από το οξείδιο του αζώτου αποτελεί ..

Πρόσθετες εγγυήσεις επενδυτικής ασφάλειας ζήτησαν οι ενδιαφερόμενοι για το ΔΕΣΦΑ - Το δίλημμα για το τίμημα

Από το energypress.gr
Οι επιπτώσεις από το φιάσκο με τους Αζέρους και τις αποφάσεις του πρώην υπουργού ενέργειας που έφεραν τη σύγκρουση με τη Socar και το ναυάγιο στον πρώτο διαγωνισμό για την πώληση του ΔΕΣΦΑ, συνεχίζουν να δημιουργούν αναταράξεις και στον εν εξελίξει νέο διαγωνισμό για την πώληση του 66% του διαχειριστή του συστήματος φυσικού αερίου.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα όσα ζήτησαν από το ΤΑΙΠΕΔ οι ενδιαφερόμενες εταιρείες που έχουν προσέλθει στη φάση της εκδήλωσης του μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος.

´Τι ζητούν επί της ουσίας όσοι..

Οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια Καβάλας θέλουν να (ξανα)γίνουν αφεντικά του εαυτού τους

Από το k-tipos.gr
Ο επενδυτικός και διαχειριστικός συνεταιρισμός των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας (Kavala Oil) ζητάει να ακυρωθεί η συγχώνευση των εταιρειών Energean Oil and Gas και Kavala Oil. Με απλά λόγια, οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια Καβάλας, δεν αναγνωρίζουν ως «αφεντικό» τους την «Ενεργειακή Αιγαίου» και τον Μαθιό Ρήγα. Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι, που μερικά χρόνια πριν υποδέχτηκαν «μετά Βαΐων και κλάδων» την Energean Oil and Gas, προκειμένου να γίνει ο «στρατηγικός επενδυτής», που θα βγάλει τα Πετρέλαια Καβάλας από την κρίση και θα δώσει την πολυπόθητη αναπτυξιακή ώθηση!

Διότι ήταν προφανές, πως ο επενδυτικός και διαχειριστικός συνεταιρισμός των εργαζομένων, δεν ..

Το Φθηνό Πετρέλαιο Δεν Μείωσε τα Κέρδη των Πετρελαιοβιομηχανιών

Από το energia.gr
Οι μεγάλες πετρελαϊκές έχουν προσαρμοσθεί στις συνθήκες που επικρατούν στη διεθνή αγορά τα τελευταία τρία χρόνια και κατορθώνουν να είναι κερδοφόρες, παρά τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών που μίλησαν στο Bloomberg, η Exxon Mobil Corp και η Royal Dutch Shell Plc θα εμφανίσουν κέρδη δευτέρου τριμήνου υπερδιπλάσια από εκείνα της αντίστοιχης περιόδου του περασμένου έτους. Εν ολίγοις, κέρδη που θα υπερβαίνουν κατά πολύ την άνοδο κατά 8%, την οποία σημείωσε αυτό το χρονικό διάστημα η τιμή του Brent. Η γαλλική Total, άλλωστε, αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση κερδών για τρία συναπτά τρίμηνα.

Κι αυτό γιατί προσαρμόστηκαν στην τιμή των 50 δολαρίων το βαρέλι. Οι περισσότεροι διευθύνοντες σύμβουλοι των μεγάλων πετρελαϊκών έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους..

Σε προμήθεια πετρελαίου από τις ΗΠΑ αντί του Κατάρ προχωρούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Από το worldenergynews.gr
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) θα εισάγουν το πρώτο φορτίο συμπυκνωμάτων πετρελαίου στην ιστορία της χώρας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, προχωρώντας έτσι σε αντικατάσταση των προμηθειών που εισήγαγε από το Κατάρ, μετά τη διπλωματική κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο αραβικών κρατών.

Τα ΗΑΕ σταμάτησαν τις εισαγωγές από το Κατάρ, μετά την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της χώρας, μαζί με τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και το Μπαχρέιν, με τη Ντόχα την οποία κατηγορούν, ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία ADNOC αγόρασε..