Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Γεγονότα και Προφητείες 2012

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΡΑΓΙΛΑΝ Η αβάσταχτη υποχωρητικότητα του ΥΠΕΞ ή ελιγμός για την αποφυγή των χειρότερων;




"Αποσοβήσαμε μείζονα ελληνοτουρκική κρίση" υποστηρίζουν τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, αναφορικά με την αντίδραση του ΥΠΕΞ σε ότι αφορά την παρουσίαση βιβλίου του ηγετικού στελέχους του PKK Μουράτ Καράγιλαν (στην φωτό εν μέσω μαχητών του ΡΚΚ, με το μουστάκι) στο Πολεμικό Μουσείο, όπου χαρακτηρίστηκε "τρομοκρατική οργάνωση" το PKK.
Πληροφορίες που τέθηκαν υπ'όψιν του defecnenet.gr από το ΥΠΕΞ αναφέρουν ότι "Η Τουρκία ήταν έτοιμη να καταγγείλλει την Ελλάδα στο Συμβούλιο της Ευρώπης και σε όλα τα αρμόδια ευρωπαΪκά όργανα, ως χώρα υπόθαλψης τρομοκρατών", ενώ "Μας κατέστη σαφές ότι θα αντιδρούσαν ανάλογα σε όλα τα επίπεδα αν δεν αποδοκιμάζαμε την εκδήλωση". Δηλαδή το "πήγαιναν" για κρίση...
Από εκεί και πέρα το θέμα συζητήθηκε σε επίπεδο Μαξίμου. Μέχρι χθες δεν υπήρχε δημοσιοποιημένη ανακοίνωση από το ΥΠΕΘΑ για τις αλλαγές στο Πολεμικό Μουσείο που είχε προαναγγείλλει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας την Πέμπτη.
Χθες εμφανίστηκε στο site του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μια ανακοίνωση χωρίς ταυτότητα (δηλαδή δεν αναφερόταν η διεύθυνση του υπουργείου που την είχε συντάξει, όπως γίνεται πάντα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου) με τον τίτλο "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ" (!) με ημερομηνία "29 Νοεμβρίου" σύμφωνα με την οποία άλλαζε η διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου και τοποθετούνταν εν ενεργεία αξιωματικοί.
Ανώτατη πηγή του υπουργείου Άμυνας ανέφερε στο defencenet.gr ότι:
"Ο Νταβούτογλου δεν θα μας πει τι θα κάνουμε, αλλά η σύνδεση ΥΠΕΘΑ-Πολεμικού Μουσείου-ΡΚΚ δημιουργεί προβλήματα εκεί που δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούνται. Ειδικά από την στιγμή που σήμερα η προσέγγισή μας σε ότι αφορά την ένταση που μπορεί να προκληθεί με την Τουρκία είναι αναγκαστικά διαφορετική από αυτή που θα είχαμε αν η Ελλάδα δεν αντιμετώπιζε αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Υπάρχει και σοβαρό πρόβλημα με άλλους συμμάχους...
Παρ'ολα αυτά δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης παρουσίασης των αγώνων του ΡΚΚ σε ιδιωτικούς χώρους".
Με την τελευταία φράση δίνεται και ένα τέλος στα σενάρια περί απαγόρευσης των δραστηριοτήτων του ΡΚΚ στην Ελλάδα. Κανείς δεν απαγορεύει την δραστηριοποίησή του σε ιδιωτικούς χώρους-τουλάχιστον ακόμα.......... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μόνο με αλλαγή νοοτροπίας θα έρθει η ανάπτυξη!




Ας πούμε επιτέλους κάποτε και καμιά αλήθεια σε αυτή την χώρα!
Οι περισσότεροι ισχυρίζονται πως για την πτώση του βιοτικού επιπέδου, την μείωση μισθών και συντάξεων, την ανεργία και όλα τα κακά που μας βρήκαν φταίνε αποκλειστικά οι ξένοι. Οι «τοκογλύφοι», οι ευρωναζί που μας δανείζουν με σκοπό να μας ρουφήξουν το αίμα με το μπουρί της σόμπας. Η αλήθεια είναι πως η περιοριστική οικονομική πολιτική  από μόνη της δεν αποτελεί καλή συνταγή για την αντιμετώπιση μιας κρίσης  με έντονα υφεσιακά χαρακτηριστικά. Αν δεν συνοδεύεται από αναπτυξιακά μέτρα, οδηγεί μαθηματικά σε περισσότερη ύφεση, στενεύοντας τον κύκλο του φαύλου καθοδικού σπιράλ της οικονομίας.
Για την ανάπτυξη όμως, απαιτούνται χρήματα. Και τα χρήματα δεν τα βγάζουν τα ΑΤΜ όπως ίσως θα ξέρετε κάποιοι (δυστυχώς όχι οι περισσότεροι), ούτε τα παράγει ο δημόσιος τομέας, ούτε φυτρώνουν στα θερμοκήπια των «επιχειρήσεων» με αποκλειστικό πελάτη το κράτος, ούτε εξοικονομούνται από την πώληση υπηρεσιών μεταξύ μας. Τα χρήματα πηγάζουν κυρίως από την Παραγωγή και τις Εξαγωγές αγαθών ή υπηρεσιών προς τρίτους. Όσο και αν μειώσουμε τους μισθούς, με υπόδειξη ή όχι της τρόικας, ανάπτυξη δεν πρόκειται να δούμε αν δεν αλλάξουμε το αποτυχημένο οικονομικό μας μοντέλο.
Αυτή την αλλαγή καμιά τρόικα και κανείς δανειστής μας δεν μπορεί να την επιτύχει για λογαριασμό μας. Πρέπει να την κάνουμε μόνοι μας. Εντελώς μόνοι. Το οικονομικό μοντέλο των τελευταίων δεκαετιών πρέπει να αναμορφωθεί εκ βάθρων. Καταστρέψαμε την όποια παραγωγική βάση διέθετε η χώρα, κλείσαμε τα εργοστάσια που παρήγαγαν αγαθά και δίνανε δουλειά σε χιλιάδες εργαζόμενους, αφήσαμε τα χωράφια να ρημάξουν, εγκαταλείψαμε την κτηνοτροφία, την μεταποίηση, τις βιοτεχνίες και στην θέση όλων αυτών, αναπτύξαμε ένα θνησιγενές οικονομικό σύστημα που στηρίζονταν στις επιδοτήσεις, στα κοινοτικά πακέτα, στις μεγάλες εργολαβίες, στην διόγκωση του δημόσιου τομέα, σε κρατικοδίαιτες ιδιωτικές επιχειρήσεις, στην ανταλλαγή υπηρεσιών. Και όλα αυτά βασίζονταν σε δανεικά χρήματα και σε κοινοτικές εισροές. Τώρα που τα δανεικά έλειψαν και οι εισροές περιορίστηκαν, το σύστημα αυτό νομοτελειακά κατέρρευσε. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Τίθεται σε απειλή η ειρήνη" λέει η ελληνική ένωση "Ομόνοια"..





Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια», με αφορμή τις νέες, σημερινές δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα.

«Η έγερση εδαφικών διεκδικήσεων δυναμιτίζει τις διμερείς σχέσεις και προσβάλει την ειρήνη σε... μια ευαίσθητη περιοχή και περίοδο» τονίζει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια», καταδικάζοντας απερίφραστα τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα. Οι δηλώσεις αυτές, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, αποτελούν «ευθεία έγερση εδαφικών διεκδικήσεων από πλευράς της Αλβανίας έναντι της Ελλάδας»,

«Με ανεδαφικές και ανιστόρητες δηλώσεις αυτού του ύφους, τίθεται σε απειλή η ειρήνη και η συμπόρευση των χωρών προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της οργάνωσης «Ομόνοια». «Όσοι αρθρώνουν τέτοιες απόψεις βρίσκονται διαμετρικά αντίθετα με όσα οι καιροί επιβάλουν και οι λαοί οραματίζονται», ενώ «προσβάλουν τις ελληνοαλβανικές σχέσεις που αποτελούν ουσιαστική διάσταση στην επιζητούμενη ειρηνική συνεργασία στην περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η «Ομόνοια» αναφέρει ακόμη ότι τέτοιου είδους δηλώσεις «βρίσκονται μακράν του πνεύματος που πρέπει να διέπει τις σχέσεις δύο εταίρων, όπως επιβάλλεται και απ’ τα σχετικά ισχύοντα στους κόλπους του ΝΑΤΟ».

Η οργάνωση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, τονίζει την ανάγκη να γίνουν «όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε να επικρατήσει η επιβεβλημένη ήρεμη αναζήτηση εκπλήρωσης των προτεραιοτήτων της ομαλής διαδικασίας ένταξης και ειρηνικού εσωτερικού βίου, που διασφαλίζει και την πρόοδο και την ευημερία του Αλβανικού λαού». 
ΠΗΓΗ:greece-salonika.blogspot.com

Αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση ζητεί ο Παναγιωτακόπουλος




Να αποχωρήσει τώρα το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, να πει «mea culpa» και να ζητήσει «συγγνώμη» από τις κοινωνικές ομάδες, που πλήρωσαν το κόστος των Μνημονίων, πρότεινε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, κατά την ομιλία του σε σύσκεψη στελεχών, που οργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ.
«Όσοι θεοποιούν το πολιτικά εφικτό, καταλήγουν σε φτωχούς διαχειριστές του συστήματος και μόνο. Είμαστε αντίπαλοι του ΠΑΣΟΚ του νεοφιλελευθερισμού, της υποτέλειας της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, της καταστροφής όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του λαού μας» τόνισε ο κ. Παναγιωτακόπουλος.
Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι έφτασε στο «έσχατο σημείο εκφυλισμού» από μια «μικρή, ανιστόρητη και γραφειοκρατική κάστα» ηγετικών στελεχών. «Μετατράπηκε σε ένα κόμμα χωρίς στελέχη, χωρίς διαδικασίες και προοπτική, σε ένα κόμμα-χυλό, που υλοποίησε Θατσερικού τύπου πολιτικές» σημείωσε.
Επιτέθηκε εναντίον εκείνων οι οποίοι -όπως είπε- χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη «δημοσκοπική κατάντια» του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη «υποβάλλουν τα σέβη τους στον κ. Σαμαρά, μιλώντας, ωστόσο, για Κεντροαριστερά», και σημείωσε ότι «αυτοί ερωτεύτηκαν την κυβερνητική εξουσία».
Μίλησε για κάποιους, που, κινούμενοι στα όρια της «πολιτικής σχιζοφρένειας», είναι «γυρολόγοι» των καναλιών και των ΜΜΕ και όσο διατηρούσαν τις υπουργικές θέσεις, όλα πήγαιναν καλά, ενώ τώρα διαγράφουν την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ. 
ΠΗΓΗ:.zougla.gr

Σημεία και τέρατα στo Eurogroup !!! Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση για την Ελλάδα, την οποία δεν δημοσίευσε ... κανείς!


Σημεία και τέρατα στo Eurogroup !!! Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση για την Ελλάδα, την οποία δεν δημοσίευσε ... κανείς!

Το πρώτο μέρος μιας σειράς άρθρων για το τι συνέβη στο Εurogroup, τι αποφάσισαν και τι μας περιμένει από τις αποφάσεις τις οποίες ελήφθησαν εκεί! Αναλύουμε ολόκληρη του Eurogroup την απόφαση η οποία περιέχει σημεία και τέρατα και αποκαλύπτουμε ότι κρύβει στο πίσω μέρος της!
Τι λέει ο Ποινικός Κώδικας για την Επαιτεία και την Αλητεία;
Άρθρο 407. Επαιτεία: Όποιος επαιτεί από φυγοποινία ή από φιλοχρηματία ή κατά συνήθεια τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών.
Άρθρο 408. Αλητεία: Καταργήθηκε με την παρ.12 περ. β’ του άρθρου 1 του ν. 2207/1994. ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!!
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR) είναι ένα πανευρωπαϊκό think-tank το οποίο πραγματοποιεί έρευνα και προωθεί την ενημερωμένη συζήτηση σε όλη την Ευρώπη για την ανάπτυξη μιας συνεκτικής και αποτελεσματικής ευρωπαϊκής αξίας με βάση την εξωτερική πολιτική.
Σε ένα πρόσφατο “op-ed” στην Washington Post, οί κ. Ian Bremmer και κ. Mark Leonard επικρίνουν τις «αδιάλλακτες διαφορές» μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Βερολίνου. Μια "θεμελιώδης αλλαγή προς το συμφέρον και τις προοπτικές της» απειλεί τώρα «ολόκληρη την δυτική συμμαχία". 
Οι συγγραφείς θεωρούν ολοένα και πιο στενή την “εστίαση” της Γερμανίας στην “οικονομική σταθερότητα”, τσαλαπατώντας κατ’αυτόν τον τρόπο άλλα έθνη, συμπεριλαμβανομένων και παραδοσιακών συμμάχων τους. 
Κατά τον κ. Ian Bremmer και τoν k. Mark Leonard, η Γερμανία είναι πλέον μία “γεω-οικονομική δύναμη”, η οποία χρησιμοποιώντας το εμπόριο, τις εξαγωγές της, επεκτείνει την επιρροή της και προωθεί τα Εθνικά της συμφέροντά της. 
Δείχνει αδιαφορία, για συνεργασία με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ για θέματα της κοινής πολιτικής ασφάλειας. 
Η καλή “συμβουλή” του προέδρου των ΗΠΑ, ειδικά κατά τη διάρκεια της eurocrisis, συνεχώς απορρίπτεται από την Γερμανία. Κατά την εκτίμηση των συγγραφέων, το χάσμα μεταξύ της Γερμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών θέτει σε κίνδυνο πλέον τη φιλελεύθερη παγκόσμια τάξη.
Τα μέλη του ECFR στην Ελλάδα είναι οι κ. Dora Bakoyannis, Kalypso Nicolaïdis, Loukas Tsoukalis, Stelios Zavvos.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Δεν βάζω υπογραφή για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ"



«Δεν πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου κάτω από το κείμενο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ». Αυτό φέρεται να δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας τόσο στους ευρωπαίους όσο και στους υπερατλαντικούς συνομιλητές τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, ο Γερμανός πρέσβης είδε με θετικό μάτι την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και απέστειλε θετική έκθεση στο Βερολίνο.
Την περασμένη Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας αντάλλαξε απόψεις με τους πρέσβεις των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα.
Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οικοδομεί ραγδαία και σε ισχυρά θεμέλια τη διεθνή εικόνα του αλλά δεν έχει δει ακόμη τον Αμερικανό πρέσβη. «Αν το έκανε κι αυτό, θα ερμηνευόταν ως μια πράξη ότι ο Αντώνης Σαμαράς τελειώνει», λένε πηγές της Κουμουνδούρου, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει τρία ταξίδια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρώτα θα βρεθεί στη Γερμανία με αφορμή τη συνεδρίαση του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Σε δεύτερο χρόνο θα μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείας για να επισκεφθεί διεθνούς φήμης ινστιτούτα και θα έχει συναντήσεις ομογενείς. Στο υπερατλαντικό ταξίδι αυτό θα συναντηθεί και με κυβερνητικά στελέχη του Καναδά.
Το τρίτο ταξίδι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προγραμματίζεται για τη Μόσχα. Υπεύθυνη για τις κινήσεις πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Ρένα Δούρου.
«Θεωρώ ότι η επιστροφή στη δραχμή θα είναι καταστροφική για τη χώρα μου», φέρεται να δήλωσε στον Γερμανό πρέσβη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα δηλώνει: «Με τη Γερμανία, με τις Ηνωμένες Πολιτείες και με άλλες χώρες υπάρχει ευρύ πεδίο σύγκλισης».
Στα θέματα του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας διαμηνύει: «Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, η Ελλάδα δε θα επιτρέψει να υπάρξει ομοφωνία για επεμβάσεις. Ούτε, για παράδειγμα, θα επιτρέψει να ενεργοποιηθεί το άρθρο Γ περί συμμαχικής αλληλεγγύης, αν, ας πούμε, η Τουρκία υποστηρίξει ότι δέχεται επίθεση από τη Συρία».
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Ο Γερμανός καθηγητής πτωχευτικού δικαίου Κρίστοφ Πάουλους για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους υπό το ελληνικό Δίκαιο




Η Ελλάδα έχει πράγματι ένα κρυφό διαπραγματευτικό χαρτί για το χρέος της, επιβεβαιώνει ο Γερμανός καθηγητής πτωχευτικού δικαίου και αυτό δεν είναι άλλο από το Δίκαιο των ελληνικών ομολόγων το οποίο της επιτρέπει να επιβάλει απώλειες στους Δανειστές με μία απλή νομοθετική παρέμβαση ενώ την προστατεύει απέναντι σε οποιαδήποτε αγωγή κερδοσκοπικών hedge funds ακόμη και αν αυτή φτάσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.
Είναι όμως τόσο εύκολο για την ελληνική κυβέρνηση να επιβάλει απώλειες με μία απλή νομοθετική παρέμβαση και τελικά είναι πράγματι το Δίκαιο των ελληνικών ομολόγων ένα τόσο δυνατό όπλο στα χέρια της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές της;
Και όμως ναι, εξηγεί ο Γερμανός καθηγητής πτωχευτικού Δικαίου Κρίστοφ Πάουλους, σε συνέντευξη του στην Deutsche Welle. «Κατά περίεργο τρόπο ναι, τόσο εύκολο είναι. Στα ομόλογα που έχουν ήδη εκδοθεί υπάρχει η δυνατότητα να επιβάλει κανείς τις αποκαλούμενες ρήτρες συλλογικής δράσης, collective action causes, οι οποίες θεωρείται ότι δεν έχουν αναδρομική ισχύ. Και αυτές οι ρήτρες ορίζουν ότι μπορούν να τροποποιηθούν οι όροι που διέπουν την έκδοση των ομολόγων, εφόσον συμφωνήσει σε αυτό η απαραίτητη και προβλεπόμενη πλειοψηφία των ομολογιούχων» δηλώνει ο Γερμανός καθηγητής.
Τη χρήση του πλεονεκτήματος ότι το Δίκαιο που διέπει τα ομόλογα της Ελλάδας είναι το ελληνικό προτείνει στην τελευταία του έκθεση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε μια προσπάθεια να υποχρεώσει τα κερδοσκοπικά κεφάλαια να συμμετάσχουν στο PSI+ αποτρέποντας έτσι την ανεξέλεγκτη πτώχευση της Ελλάδας η οποία σε αυτήν τη φάση δεν εξυπηρετεί κανέναν από τους θεσμικούς δανειστές της.
Όμως το πλεονέκτημα αυτό υπήρχε και προ Μνημονίου και είναι σίγουρα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η απάντηση στο ερώτημα γιατί η τότε ελληνική κυβέρνηση είχε ως βασική αρχή της πολιτικής της την αποφυγή αναδιάρθρωσης με κάθε μέσο.
Αν η αναδιάρθρωση είχε γίνει νωρίς τότε θα συμμετείχαν σε αυτήν ομόλογα ύψους 320 δις ευρώ και με ένα κούρεμα της τάξης του 50% το ελληνικό χρέος θα μειωνόταν κοντά στο 40% του ΑΕΠ, ενώ τώρα, μετά το PSI, η συμφωνία της 27ης Νοεμβρίου προβλέπει οκτώ χρόνια λιτότητας ώστε υπό προϋποθέσεις να επιτευχθεί μείωση του χρέους στο 124% του ΑΕΠ το 2020, δηλαδή περισσότερο απ' ότι πριν υπογράψουμε το Μνημόνιο. 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ramnousia.com

Πολύ επώδυνες μεταρρυθμίσεις προανήγγειλε για την Ελλάδα ο Σόιμπλε


Πολύ επώδυνες μεταρρυθμίσεις προανήγγειλε για την Ελλάδα ο Σόιμπλε
 Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, αφού αναγνώρισε τη μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει επιτύχει η χώρα μας με τις μειώσεις μισθών,συντάξεων και την υπερφορολόγηση,ανέφερε στην ομιλία του ''ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει τώρα σε πολύ επώδυνες μεταρρυθμίσεις''.
Η αποστροφή αυτή του κ.Σόιμπλε προκάλεσε σοκ στην Αθήνα, όταν μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ πριν από λίγα λεπτά.
Οι πολύ επώδυνες μεταρρυθμίσεις που προανήγγειλε ο κ.Σόιμπλε, θα προκαλέσουν νέες απώλειες και τεράστιο κόστος στους Έλληνες πολίτες.
Οι Γερμανοί επαναφέρουν άμεσα τις απαιτήσεις τους για:
- Απολύσεις 25.000 δημοσίων υπαλλήλων
- Απόλυτο έλεγχο των φορολογικών εσόδων. ακόμα και με την εμπλοκή ιδιωτικών εισπρακτικών εταιρειών.
- Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και ειδικές οικονομικές ζώνες στις οποίες θα μπορούν να απασχοληθούν παράνομοι οικονομικοί μετανάστες,χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και με χαμηλές αμοιβές και ειδικό φορολογικό καθεστώς για τις επιχειρήσεις.
- Πλήρης κατάλυση του κοινωνικού κράτους, θέλουν το ασφαλιστικό σύστημα να περιοριστεί μόνο στην καταβολή συντάξεων.
- Απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακινήτων. Παίρνοντας υπό τον έλεγχό τους τις τράπεζες θα προχωρήσουν στη μεγαλύτερη αναδιανομή ακινήτων που έγινε ποτέ στην ιστορία.
- Ιδιωτικοποιήσεις με διαδικασίες-εξπρές. Οι Γερμανοί θέλουν τους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού.
Η Ελληνική κυβέρνηση,τις επόμενες ώρες, θα προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ομιλία του κ.Σόιμπλε, υποβαθμίζοντας την αποστροφή του λόγου του για τις ''πολύ επώδυνες μεταρρυθμίσεις'' που περιμένουν την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Ταυτόχρονα έχει και ένα πολύ μεγάλο πονοκέφαλο, μέσα σε όλα τα άλλα. Την ασφάλεια και τη φρούρηση Γερμανικών στόχων, αφού είναι διάχυτη η ανησυχία ότι οι κοινωνικές συνθήκες υποβοηθούν τη δημιουργία μιας νέας,σκληρής και αδίστακτης γενιάς τρομοκρατών.
Είναι χαρακτηριστική η αγωνία και η ανησυχία του Πρωθυπουργού, όταν ενημερώθηκε για τα επεισόδια της Θεσσαλονίκης εις βάρος του Γερμανού πρόξενου και του κ. Φούχτελ. Ο κ.Σαμαράς τηλεφώνησε τρεις φορές στον Υπουργό Εσωτερικών κ.Στυλιανίδη,που ήταν παρών, για να βεβαιωθεί ότι ο κ. Φούχτελ ήταν ασφαλής και δεν κινδύνευε.
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

H Αντισύλληψη θεωρείται φοροδιαφυγή;

Forodiafigi 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΦΑΝΟ 34%!!!




Η δημοσκόπηση της GPO είχε ένα σημαντικό εύρημα που πέρασε, σχεδόν, απαρατήρητο. Το 34%, κατά τη δημοσκόπηση, τάχθηκε ενατνίον της «πάση θυσία» παραμονής της χώρας στο ευρώ, έναντι αντίστοιχου 18% μόλις πριν πέντε μήνες. Δεν ξέρω αν η αποτύπωση αυτή της κοινής γνώμης είναι απόλυτα σωστή αλλά και απλώς ως τάση να εκληφθεί, συνιστά έναν πολιτικό σεισμό!
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ
Ο πολιτικός σεισμός συνίσταται στο παράδοξο γεγονός ότι το διόλου ευκαταφρόνητο 34%, πάνω από ένας στους τρεις πολίτες, αμφισβητούν την παρουσία της χώρας στην ευρωζώνη, τη στιγμή που όλα τα κόμματα και όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τάσσονται πεισματικά υπέρ του ευρώ. Και όχι μόνο τάσσονται υπέρ του ευρώ αλλά και τα περισσότερα ασκούν μια απίστευτα φρικτή τρομοκρατία για το ενδεχόμενο σχεδιασμένης αποχώρησης από την ευρωζώνη.
Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτό το 34% εμφανίζεται στη δημοσκόπηση κόντρα και στη θέση για το ευρώ των κομμάτων της ριζοσπαστικής Αριστεράς που αντιπροσωπεύονται στη Βουλή.
34% ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό, η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την επιλογή του ευρώ και οι πιο πολλοί μέσα σε αυτήν την υποστηρίζουν με ιδιαίτερο φανατισμό και σχεδόν πάση θυσία, αν και στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές διεργασίες αμφισβήτησης της παρουσίας της χώρας μας στην ευρωζώνη!
Από την άλλη μεριά, αντίθετο στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη τάσσεται και το ΚΚΕ, θεωρώντας ότι το βήμα αυτό είναι ανεπαρκές και μάλλον αποπροσανατολιστικό, αφού μόνο η συνολική έξοδος από την ΕΕ και αυτή μόνο με «λαϊκή εξουσία», μπορούν να ανοίξουν θετικούς δρόμους για τη χώρα.
Άλλωστε, πρόσφατα το ΚΚΕ χρέωσε επιτιμητικά τον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας ειρωνικά μειδιάματα, στο «λόμπι της δραχμής», όπως εδώ και καιρό πράττει, για προπαγανδιστικούς λόγους, η ΝΔ.
Οι θέσεις αυτές και των δύο κομμάτων της Αριστεράς, αν και διαφορετικές, προσομοιάζουν σε ένα πράγμα. Βρίσκονται, για άλλους λόγους η κάθε μία, πίσω από την ταχύτατα αναπτυσσόμενη λαϊκή δυναμική, η οποία, σχεδόν αυθόρμητα και παρά την τρομοκρατία, θέτει στην ημερήσια διάταξη ως άμεση, επίκαιρη και ρεαλιστική ριζοσπαστική επιδίωξη και ως κλειδί για εξελίξεις διεξόδου της χώρας από την κρίση, την πιθανή έως αναγκαία, έξοδο από την ευρωζώνη.
ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
Μεγάλα ρεύματα του ελληνικού λαού, εν δυνάμει πλειοψηφικά, βρίσκονται πολιτικά πιο μπροστά από τις ηγετικές διαμορφώσεις των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Λαφαζάνης αιφνιδιάζει τον Τσίπρα




Αιφνιδιασμό επιχειρεί το Αριστερό Ρεύμα του Συνασπισμού, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ.
Σε σύσκεψη της τάσης σήμερα, υπήρξε η πρόταση να «κατεβάσει» ξεχωριστή λίστα υποψηφίων για την εκλογή μελών του κεντρικού οργάνου που θα οδηγήσει το κόμμα στο ιδρυτικό του συνέδριο λίγο πριν από το καλοκαίρι του 2013, ενώ φέρεται να παρουσιάζει και τρεις επιπλέον τροπολογίες στο κείμενο διακήρυξης του κόμματος.
Οι σκέψεις αυτές από πλευράς της αριστερής μειοψηφίας του ΣΥΝ έχουν ήδη κάνει τον γύρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, όπου διεξάγεται η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις, καθώς δεν είναι λίγοι που κατηγορούν εμμέσως τον Παναγιώτη Λαφαζάνη για «πρόβα διάσπασης» ακριβώς την ώρα που το κόμμα επιχειρεί την ενιαιοποίησή του.
Παράλληλα, ενοχλημένη εμφανίζεται η ηγεσία του κόμματος, με την Κουμουνδούρου να κάνει, αιφνιδιασμένη, λόγο για «κίνηση στα όρια του ανφέρ». Ακόμα και μέλη του Αριστερού Ρεύματος, πάντως, διεφώνησαν με την εισήγηση Λαφαζάνη στην πρωινή σύσκεψη της τάσης, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από αυτή.
Υπενθυμίζεται ότι όλες οι τάσεις του Συνασπισμού, αλλά και οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζουν τους υποψηφίους τους σε ενιαία λίστα. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Κεντροαριστερά: Ζητείται «νέα ταυτότητα»


rango_id

του Παναγιώτη Παναγιώτου
Ο κύριος και βασικός πολιτικός εκφραστής της λεγόμενης «Κεντροαριστεράς» και του «προοδευτικού χώρου», στη μεταπολιτευτική περίοδο, το ΠΑΣΟΚ κοντεύει να «εξαερωθεί»… Ως κοινωνικός όμως και ιδεολογικός «χώρος» με πολλά «κενά» και «απροσδιοριστίες» εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά πολιτικά έχει διασκορπιστεί (προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, τη ΝΔ, τους ΑΝ.ΕΛ. και άλλες μικρότερες πολιτικές κινήσεις). Το εάν η «μετοίκηση» είναι οριστική ή προσωρινή, συναρτάται με πολλές και διάφορες εξελίξεις. Πάντως, η «πολιτική ανάκαμψη» στο σημερινό περιβάλλον είναι μια εξαιρετικά δύσκολη ιστορία.
Πρώτον, γιατί «κουβαλάει» ένα μεγάλο μέρος των ευθυνών για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, που δεν μπορεί εύκολα να «παραγραφεί». Ενώ ταυτόχρονα «κουβαλάει» και πρόσωπα που ο «κύκλος» τους έχει κλείσει οριστικά, έστω κι αν δεν έχουν το θάρρος να το συνειδητοποιήσουν. Δεύτερον, γιατί η «κρίση» διέλυσε τις κυρίαρχες κοινωνικές συμμαχίες πάνω στις οποίες στηρίχθηκε, εκπροσωπώντας τες πολιτικά. Η διαμόρφωση νέων σε μία μεταβατική περίοδο, με έντονα τα στοιχεία της σύγχυσης, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τρίτον, γιατί η πολιτική συγκρότηση του χώρου αυτού συνδέεται και με ένα ουσιαστικό περιεχόμενο ιδεών και πολιτικών που μέχρι σήμερα δεν έχουν διατυπωθεί με σαφήνεια. Η παραμονή στο ευρώ ως εθνική στρατηγική με οικονομικές και κοινωνικές όμως επιλογές αντίθετες με τα «γενέθλια υλικά» του χώρου, δυσκολεύουν πολύ την ανασυγκρότησή του. Και τέταρτον, η αναγκαία κυβερνητική συνύπαρξη με τη ΝΔ, με προφανή δυσκολία πολιτικής αποτύπωσης ενός «διαφορετικού στίγματος», τείνει να την εμφανίζει ως συμπληρωματική δύναμη της ΝΔ…
Με βάση αυτές τις δυσκολίες, είναι ακόμα πιο εμφανής η ανάγκη μιας «υπέρβασης» σχημάτων, προσώπων, ιδεών απόψεων, πολιτικών και συμπεριφορών. Η συγκρότηση του «φόρουμ για την ευρωπαϊκή Κεντροαριστερά» είναι μια θετική εξέλιξη. Ενα πεδίο ανοιχτού διαλόγου, ανταλλαγής εμπειριών, και επανεξέτασης των «γενέθλιων υλικών» της Κεντροαριστεράς, σ’ ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον, και μπορεί να γίνει σοβαρό «εργαλείο» ανασυγκρότησης του σοσιαλιστικού χώρου. Ο δρόμος προφανώς δεν είναι εύκολος. Αλλά δεν υπάρχει κι άλλος… 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗ; Ε.Ε: "Δεν θέλουμε φωτοστέφανα στους Αγίους"




Η Σλοβακία, ανταποκρινόμενη σε αιτήματα ορισμένων χωρών της ευρωζώνης, αφαίρεσε τα φωτοστέφανα από το αναμνηστικό κέρμα των 2 € για τον εορτασμό της 1.150ης επετείου της άφιξης των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Μοραβία, προκαλώντας εκ νέου ανησυχίες ότι ο Χριστιανισμός τελεί υπό κάποιου είδους διωγμό, είτε φανερό(στην Γόνιμη Ημισέληνο), είτε υπόγειο (στην Ε.Ε)!
Η Σλοβακία, μέλος της ευρωζώνης από το 2009, θα αρχίσει να κυκλοφορεί το  αναμνηστικό νόμισμα το επόμενο έτος για να σηματοδοτήσει την άφιξη των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Μεγάλη Μοραβία και τη Πανονία, η οποία ήταν μέρος της σύγχρονης Σλοβακίας.
Οι χώρες της Ευρωζώνης επιτρέπεται να κόβουν αναμνηστικά κέρματα μία φορά κάθε χρόνο στο πλαίσιο των κοινοτικών κανόνων. Η εικόνα στο πίσω μέρος του αναμνηστικού κέρματος, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται αποδεκτή από τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης και την Κομισιόν. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ... 2016! Αμερικανοί και Ρώσοι προβλέπουν ύφεση μέχρι και 55% και εκκίνηση ανάκαμψης το 2016!




Kατά ... "σατανική" σύμπτωση Αμερικανοί αναλυτές και η ίδια η ρωσική κυβέρνηση, συμφωνούν ότι η Ελλάδα θα ξεκινήσει να εξέρχεται από την κρίση το ... 2016 και βέβαια το ερώτημα είναι τι θα υπάρχει ακόμα από την Ελλάδα το 2016! Σύμφωνα με οικονομική ανάλυση που έδωσε στη δημοσιότητα η Citigroup, οι προβλέψεις για την οικονομία είναι εξαιρετικά δυσοίωνες για την ερχόμενη τριετία. Σε ό,τι αφορά το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ελλάδας, η Citigroup εκτιμά ότι αυτό θα βαίνει μειούμενο 7,2% το 2012, 7,4% το 2013, 11,8% το 2014 (!) και 3,7% το 2015. Η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με την οικονομική ανάλυση, θα αρχίσει να αναπτύσσεται και πάλι το 2016, αυξανόμενη κατά 1,6%.
Βάσει εκτίμησης που κάνει, το ποσοστό ανεργίας θα εκτοξευτεί στο 36% το 2014 και 40,3% το 2015, με μία μικρή μείωση το 2017, οπότε και προβλέπει ότι θα μειωθεί στο 39,3%.
Η Citigroup εκτιμά, δίνοντας πιθανότητες 60%, ότι η Ελλάδα θα αποφασίσει -ή θα αναγκαστεί "ευγενικά"- να εγκαταλείψει το ευρώ μέσα στους επόμενους 12 με 18 μήνες.
Αντίστοιχα, όπως αποκάλυψε το defencenet.gr συνέχεια της μεγάλης κρίση και της εξαθλίωσης στην Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι το 2016 προβλέπει και η Ρωσία. Την περασμένη εβδομάδα ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, αρμόδιος για θέματα διεθνούς πολιτιστικής συνεργασίας, Μιχαήλ Σβιντκόϊ στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα ζήτησε να αναβληθεί το πολιτιστικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας που είχε συμφωνηθεί να είναι το ... 2014.
"Εκτιμώντας τις πολύ υψηλές  πολιτιστικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, αλλά και εκφράζοντας την πλήρη κατανόηση των προσωρινών οικονομικών δυσκολιών της Ελληνικής Δημοκρατίας, προτείναμε στους έλληνες μας συνεργάτες να αναβάλουμε το πολιτιστικό έτος της Ελλάδας στη Ρωσίας και της Ρωσίας στην Ελλάδα για δύο χρόνια – μέχρι 2016 αντί για το 2014, όπως είχαν συμφωνήσει ο Πρόεδρος της Ρωσίας και ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής", προβλέποντας την κρίση να διαρκεί μέχρι το 2016, το οποίο θεωρεί ως ένα έτος το οποίο θα ξεκινήσει η ανάκαμψη της χώρας.
Το θέμα είναι, επαναλαμβάνουμε, τι θα έχει μείνει το 2016, καθώς, βάσει και τον προβλέψεων της Citigroup θα έχει φτάσει σωρρευτικά το ... 50-55% από το 2009 που έχει ξεκινήσει η κρίση, αφού ήδη βιώνουμ περί το -25% ανάπτυξη της οικονομίας και έπεται ένα -30% ακόμα!
ΠΗΓΗ: defencenet.gr


Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων


Διαβάστε στη zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων...