Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

«Business As Usual» για τις Μεγάλες Εταιρείες Ορυκτών Καυσίμων η «Επόμενη Μέρα» του COP26

 




«Business as usual» για τις μεγάλες εταιρείες ορυκτών καυσίμων, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, είναι το μήνυμα της συμφωνίας για τη μείωση των εκπομπών ρύπων που επετεύχθη το βράδυ του Σαββάτου στο πλαίσιο της Συνόδου του COP26 για το Κλίμα στη Γλασκώβη. Η συμφωνία, που..

ΔΙΑΡΚΗΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ- ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 




Η ΓΣΕΕ αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου αποτελούν μία κορυφαία στιγμή στην ιστορία των κοινωνικών κινημάτων νοηματοδοτώντας τον αγώνα για δημοκρατία, ισονομία, κοινωνική..

Caribbean refinery bidders face unknown environmental costs



 Potential bidders for the bankrupt Limetree Bay refinery in the Virgin Islands may be on the hook for newly discovered groundwater contamination near the site and numerous other unspecified costs, according to a letter from environmental regulators reviewed by Reuters.

Limetree is scheduled to be auctioned next month. The St. Croix-based facility..

Αλλάζει σελίδα η Shell: Μεταφέρει τη φορολογική της έδρα στο Λονδίνο, φεύγει το "Royal Dutch" από την επωνυμία

 



Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε τα σχέδιά της για να απλοποιήσει την μετοχική της δομή, τερματίζοντας την τρέχουσα κατηγορία διπλών μετοχών, ενώ θα μεταφέρει και τη φορολογική της έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από την ενοποίησή της το 2005, η εταιρεία..

Κατώτερες των περιστάσεων οι αποφάσεις της διεθνούς διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή

 







Κοινή ανακοίνωση Τομέων Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Το COP26 της Γλασκώβης, η 26η Διεθνής Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή που οργανώνει σε ετήσια βάση (covid επιτρέποντος) η Σύμβαση-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (United Nations Framework Convention on Climate Change) έφτασε στο τέλος του.

Έχτισε ελπίδες και προσδοκίες όσο κανένα άλλο, αλλά δεν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ENERGEAN

 


ΒP: Πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα είναι μαζί μας για δεκαετίες

 






Ο πετρελαϊκός γίγαντας BP δεσμεύεται να δώσει δυναμικά το «παρών» στη μάχη της κλιματικής αλλαγής, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλός του, αλλά και σπεύδει να προσθέσει ότι οι υδρογονάνθρακες όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο ενεργειακό μείγμα για ...

COP26: Απογοήτευση αλλά και χαραμάδα για δράση

 





Το WWF ήταν παρόν στη Γλασκόβη με την προσδοκία της επιτάχυνσης και της ενίσχυσης της κλιματικής δράσης από τους παγκόσμιους ηγέτες σε μία σειρά από κρίσιμους τομείς. Η αλλαγή αυτή δυστυχώς δεν επιτεύχθηκε. Το κείμενο που συμφωνήθηκε, αν και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, απέχει πολύ από το να είναι αυτό που χρειάζεται η ανθρωπότητα και ο πλανήτης.

Οι κυβερνήσεις έπρεπε να καλύψουν τρία μεγάλα κενά:

Εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου από το Πεκίνο

 




Μία ειδικά ναυλωμένη αμαξοστοιχία για τη μεταφορά αργού πετρελαίου από τη Ρωσία έφτασε το Σάββατο στην επαρχία Σαανσί που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Κίνας. Πρόκειται για την πρώτη φορά που γίνεται μεταφορά ρωσικού πετρελαίου με τη χρήση..

Μόνο Λόγοι Εθνικού "Συμφέροντος" θα Επιτρέψουν τις Έρευνες Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

 




Ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης το είπε ξεκάθαρα πριν από μερικά βράδια, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους χρηματιστηριακούς αναλυτές, ότι στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης του Ομίλου και της στροφής σε πιο πράσινες δραστηριότητες, επιστράφηκαν στο Δημόσιο οι παραχωρήσεις που κατείχε στον Πατραϊκό. Βέβαια, είχε προηγηθεί η..