Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Επικαιροποίηση του εγγράφου καθοδήγησης της ΕΕ σχετικά με την προσαρμογή των χώρων εργασίας και την προστασία των εργαζομένων κατά την πανδημία COVID-19



 Σε έναν κόσμο εργασίας που πλήττεται σοβαρά από την τρέχουσα πανδημία, οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι πρέπει να εφαρμόσουν νέες διαδικασίες και πρακτικές ώστε να αποτρέψουν την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19 στον χώρο εργασίας. Μολονότι ο εμβολιασμός θα οδηγήσει με την πάροδο του χρόνου σε χαλάρωση των μέτρων, δεν είναι σαφής ούτε ο τρόπος ούτε ο βαθμός επανέναρξης των συνήθων επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

Η επαγγελματική ασφάλεια και υγεία (ΕΑΥ) παρέχει..

Diamond Green Diesel to begin construction of renewable diesel production facility

 


Darling and Valero announced that their 50/50 joint venture, Diamond Green Diesel ("DGD"), has received approval from both companies' Boards of Directors to proceed with the construction of the renewable diesel production facility to be located at Valero's Port Arthur, Texas refinery.

DGD Port Arthur's capacity is estimated to be 470 million gallons per..

Αναβλήθηκε για το Σεπτέμβριο η εκδίκαση της υπόθεσης ΔΕΠΑ-ELFE στο εφετείο – Ισχυρή αβεβαιότητα για το διαγωνισμό της ΔΕΠΑ Εμπορίας

 


Η πλευρά της εταιρείας ELFE ζήτησε και έλαβε αναβολή κατά τη σημερινή δικάσιμο της έφεσης της ΔΕΠΑ κατά της πρωτόδικης απόφασης του Οκτωβρίου του 2019 με την οποία επιδικάστηκε στην ELFE αποζημίωση ύψους 61 εκ. ευρώ για τη ρήτρα πετρελαίου.

Η αναβολή δόθηκε προκειμένου να συνεκδικαστεί η υπόθεση με αντίστοιχη έφεση που άσκησε και η ELFE εναντίον..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


Dow Chemical and two subsidiaries will reduce harmful air pollution at chemical plants

 



The U.S. Environmental Protection Agency, the Department of Justice and the Louisiana Department of Environmental Quality (LDEQ) announced a settlement with Dow Chemical Company and two subsidiaries, Performance Materials NA Inc. and Union Carbide Corporation, that will eliminate thousands of tons of air pollution from four of Dow’s petrochemical manufacturing facilities in Texas..

ΕΛΠΕ: απολύσεις μηχανικών και απειλή μαζικών εκκαθαρίσεων

 


Οι απολύσεις τεσσάρων μηχανικών από τη διεύθυνση μελετών και κατασκευών εκλαμβάνονται ως προπομπός για μαζικές εκκαθαρίσεις συνολικά 1500 εργαζομένων μέσω τρίτων εταιριών στον Όμιλο ΕΛΠΕ και εν μέσω καραντίνας βάζουν σε δοκιμασία το αναπτυξιακό πρόγραμμα και εν εξελίξει έργα του Ομίλου, θρυμματίζοντας το προφίλ κοινωνικής ευθύνης, που έχει φιλοτεχνήσει.

Το θέμα φέρνει στην επιφάνεια η παράταξη Μηχανικών «Συμμαχία για ένα Προοδευτικό ΤΕΕ», υπογραμμίζοντας..

Ο Ατλαντικός Πλαταίνει Τέσσερα Εκατοστά Ετησίως Απομακρύνοντας την Ευρώπη από τις ΗΠΑ



 Οι τεκτονικές πλάκες, πάνω στις οποίες «πατάνε» η Βόρεια και η Νότια Αμερική, απομακρύνονται κατά τέσσερα εκατοστά κάθε χρόνο από τις πλάκες της Ευρώπης και της Αφρικής, καθώς ο Ατλαντικός Ωκεανός πλαταίνει ολοένα περισσότερο, σπρώχνοντας όλο και πιο μακριά τις ηπείρους στις δύο αντίπερα όχθες του, σύμφωνα με μία νέα βρετανική επιστημονική μελέτη, η οποία έχει μία εξήγηση γι' αυτό το γεωλογικό φαινόμενο: Τα θερμικά ρεύματα..

Παρατείνεται έως 28 Φεβρουαρίου η εξ αποστάσεως εργασία

 


Παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου η τηλεργασία, καθώς πήρε ΦΕΚ η σχετική ΚΥΑ για παράταση δυνατότητας προσφυγής στο σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας. 

Συγκεκριμένα, η δυνατότητα του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι..

API: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ





 Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν, αλλά τα αποθέματα καυσίμων ήταν υψηλότερα την τελευταία εβδομάδα, στοιχεία από τον βιομηχανικό όμιλο του American Petroleum Institute που ανακοινώθηκαν την..

H Ρωσία, δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου της Κίνας



 


Η Ρωσία αποτέλεσε το 2020 τον δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου προς την Κίνα μετά τη Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με στοιχεία της General Administration of Customs της Κίνας, η ασιατική χώρα παρέλαβε περισσότερους..

Δικαστήριο της Λιβύης ακύρωσε την συμφωνία Τρίπολης-Άγκυρας για την ΑΟΖ!

 



Τις συμφωνίες που είχε υπογράψει η κυβέρνηση της Τρίπολης με την Άγκυρα, για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, αλλά και συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών,  ακύρωσε πριν από λίγη ώρα το εφετείο της Al-Bayda, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Βουλή των Αντιπροσώπων στη Λιβύη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομικό τμήμα της βουλής των Αντιπροσώπων στη..

Group signs biofuel agreement for more than 2.5 B liters with Shell

 


ECB Group Paraguay and Shell Trading (US) Company (“Shell”) have signed a multi-year contract that will provide more than 500 million liters of renewable diesel and renewable jet fuel per year to Shell, one of the world's largest energy companies. The contract is expected to run from 2024.

The renewable diesel HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) and..