Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Petro-Logistics: Ο ΟΠΕΚ μείωσε την παραγωγή πετρελαίου κατά 1,25 mbpd τον Ιούνιο


Ο ΟΠΕΚ μείωσε την παραγωγή πετρελαίου τον Ιούνιο κατά 1,25 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) από τα επίπεδα του Μαΐου καθώς εργάζεται για την εφαρμογή συμφωνίας περιορισμού του εφοδιασμού με τη Ρωσία και άλλους συμμάχους, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας πετρελαιοφόρων Petro-Logistics.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ +, συμφώνησαν να μειώσουν την προσφορά κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από την 1η Μαΐου για να αντισταθμίσουν την πτώση της τιμής και της ζήτησης..

Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο: Εκτιμήσεις για αύξηση της τιμής του αργού στα 100 δολάρια το βαρέλι


Προβλέψεις για αύξηση της διεθνούς τιμής του αργού ακόμη και στα 100 δολάρια το βαρέλι τα επόμενα χρόνια ως αποτέλεσμα του συνδυασμού μειωμένης προσφοράς και αυξημένης ζήτησης, διατυπώθηκαν σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο, αν και για το 2020 οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι οι τιμές θα παραμείνουν κοντά στα σημερινά επίπεδα.

Μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα: "Η ενεργειακή κρίση πετρελαίου: Επιπτώσεις στην ελληνική και παγκόσμια οικονομία - Ευκαιρίες", ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων Ανδρέας Σιάμισιης, αν και δεν..

Quo Vadis στον ορυκτό πλούτο



Ορυκτός πλούτος, φυσικοί πλουτοπαραγωγικοί πόροι  που καθιστούν την  πατρίδα μας προνομιούχο. Ένας όρος που αναφέρεται όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα,  ιδιαίτερα όσον αφορά στους υδρογονάνθρακες και την οικονομική - γεωστρατηγική  σημασία τους στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Ο τομέας όμως των υδρογονανθράκων έχει έναν μακρύ δρόμο μπροστά του και μόνο όταν ξεκινήσουν και ολοκληρωθούν οι γεωτρητικές έρευνες θα μπορέσει  να αξιολογηθεί η οικονομικότητά του.

Γι αυτό το λόγο θα πρέπει κανείς να επικεντρωθεί, στον όχι..

Aυτό είναι το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις


Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Σκοπός του, όπως αναφέρεται, είναι η διασφάλιση της άσκησης του δικαιώματος του συνέρχεσθαι δημοσίως σε υπαίθριο χώρο, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Συντάγματος και το άρθρο 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), κατά τρόπο ώστε να μην εκτίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η δημόσια ασφάλεια και να μην διαταράσσεται υπέρμετρα η κοινωνικοοικονομική ζωή ορισμένης περιοχής.

Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθορίζεται ειδική ιστοσελίδα, μέσω της οποίας παρέχεται ενημέρωση στους πολίτες..

ΤΑΙΠΕΔ: Αποφάσισε την Έναρξη του Διαγωνισμού για την Υπόγεια Αποθήκη Φ. Αερίου στη «Νότια Καβάλα»


Την έναρξη διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την παραχώρηση της χρήσης, ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του υπόγειου φυσικού χώρου που προκύπτει από το σχεδόν εξαντληθέν κοίτασμα φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα», με σκοπό τη μετατροπή του σε χώρο αποθήκευσης φυσικού αερίου, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν φάκελο εκδήλωσηςενδιαφέροντος μέχρι την 31η Αυγούστου 2020, 14:00 (ώρα Ελλάδος). Ως σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ αναφορικά με τον διαγωνισμό ενεργούν οι PriceWaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (Χρηματοοικονομικός), ΡΟΚΑΣ Δικηγορική Εταιρία (Νομικός) και Seal Energy Pty Ltd (Τεχνικός)

Το σχεδόν εξαντληθέν κοίτασμα..

Energean: Αναδιάρθρωση εξαγοράς της Edison E&P και επέκταση στη Βόρεια Θάλασσα - Ενεργή πλέον σε εννέα χώρες


Σε συμφωνία αναδιάρθρωσης της εξαγοράς της Edison E&P κατέληξε η Energean με την Edison, σε μία εξέλιξη που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Με τη συμφωνία, η Energean αποκτά πλέον παρουσία σε εννέα χώρες και επεκτείνεται και στην Βόρεια Θάλασσα.


Τα βασικά σημεία της συμφωνίας:

Ψηφιακή συζήτηση σήμερα από το Ελληνοαμερικανικό για την ενεργειακή κρίση του πετρελαίου και τις επιπτώσεις για την Ελλάδα



Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο  στο πλαίσιο των AmCham Digital Talks&Events που πραγματοποιεί αυτή την περίοδο διοργανώνει ψηφιακή συζήτηση με θέμα: "Η ενεργειακή κρίση πετρελαίου: Επιπτώσεις στην ελληνική και παγκόσμια οικονομία - Ευκαιρίες" που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 στις 17.00-18.30 μμ (ώρα Ελλάδος) .

Η πανδημία Covid-19 επηρέασε σημαντικά, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, όλες τις πτυχές της ζωής, από μεμονωμένα..