Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Οι γίναντες κλονίζονται, ο ΟΠΕΚ καταρρέει … το νέο καθεστώς πετρελαίου ετοιμάζεται

Από το worldenergynews.gr
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αγορά πετρελαίου βρίσκεται σε ένα “δύσκολο” σημείο τώρα. Έχει ξεπεράσει τις σκληρές αγορές με τις «αρκούδες» αλλά όμως είναι πολύ μακριά από μια συντριβή.

Αυτό που θα δούμε, ωστόσο, είναι μια αλλαγή ... μια αλλαγή  όπως στις παλίρροιες. 

Τα παλαιά καρτέλ θα καταρρεύσουν κάτω..

Η Gazprom αναμένει ότι η μέση τιμή του πετρελαίου θα φθάσει τα 48 δολάρια το 2017

Από το worldenergynews.gr
Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom αναμένει ότι η μέση τιμή του πετρελαίου θα φθάσει τα 48 δολάρια το βαρέλι το 2017, όπως μεταδίδει το πρακτορείο RIA Novosti.

Η τιμή αυτή προβλέπεται στο σχέδιο προϋπολογισμού της εταιρείας για το 2017, σύμφωνα με την παρουσίαση της εταιρείας.Το 2016 το σχέδιο προϋπολογισμού της Gazprom προέβλεπε..

ΕΛΠΕ: Οι αλλαγές και προσθήκες στο Δ.Σ. - Ο κ. Α. Σιάμισιης νέος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος

Από το worldenergynews.gr
Η κορυφή της διοικητικής πυραμίδας πλαισιώνεται και από θέση αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου με αυξημένες αρμοδιότητες, την οποία καταλαμβάνει ο μέχρι σήμερα οικονομικός διευθυντής του Ομίλου κ. Ανδρέας Σιάμισης.

Τον  διορισμό του κ. Γεωργίου Αλεξόπουλου σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Στρατή Ζαφείρη, ως εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. των ΕΛΠΕ, γνωστοποίησε το Ελληνικό Δημόσιο, με την από 21 Ιουνίου 2017 επιστολή των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης. 

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του με αριθ. 1296 της 22.6.2017, αποφάσισε τη συγκρότησή του σε Σώμα ως εξής:

Το «θαύμα» της ηλεκτροκίνησης στη Νορβηγία

Από το euractiv.gr
Η Νορβηγία, μια χώρα της οποίας ο πλούτος βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα, έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ο παγκόσμιος ηγέτης στα ηλεκτροκίνητα οχήματα με στόχο τις μηδενικές εκπομπές για όλα τα καινούργια αυτοκίνητα έως το 2025.

«Οι αυτοκινητοβιομηχανίες βλέπουν ολοένα και περισσότερο τη Νορβηγία ως το μέλλον της αγοράς αυτοκινήτων», λέει η Christina Bu, γενική γραμματέας της Νορβηγικής Ένωσης Ηλεκτρικών Οχημάτων.

Όμως, καθώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε αυτή τη χώρα των 5.2 εκατομμυρίων ανθρώπων αυξάνονται σε μεγάλους αριθμούς, δημιουργούνται προβλήματα για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Μία από τις προκλήσεις είναι ..

Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο βάζει ο Λάτσης στα ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Τα έχουμε βρει κατά 99,9%, η συμφωνία θα έχει κλείσει εντός της ημέρας". Τα λόγια ανήκουν σε πρόσωπο άμεσα εμπλεκόμενο με τις συζητήσεις μεταξύ κυβέρνησης και Paneuropean του ομίλου Λάτση σχετικά με την αναλογικότερη και ισχυρότερη εκπροσώπηση της τελευταίας στη διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων.

Το επικρατέστερο λοιπόν σενάριο κάνει λόγο για την τοποθέτηση αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, πλάι στο δίδυμο Τσοτσορού-Στεργιούλη, δίχως να είναι σαφές ποιό ακριβώς θα είναι το εύρος των αρμοδιοτήτων του σε μια τέτοια περίπτωση.

Σύμφωνα με..

Μπαταρία αλουμινίου-νερού τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια αυτόνομα υποθαλάσσια οχήματα

Από το worldenergynews.gr
Μια πρωτότυπη μπαταρία που χρησιμοποιεί θαλασσινό νερό και προορίζεται για να τροφοδοτήσει με ηλεκτρική ενέργεια αυτόνομα υποθαλάσσια οχήματα, κατασκεύασαν ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ στις ΗΠΑ.

Σκοπός της νέας αυτής τεχνολογίας είναι να βοηθήσει τα οχήματα θαλάσσης να διανύουν ακόμα μεγαλύτερες αποστάσεις και να φθάνουν σε μεγαλύτερα βάθη.

Σε σύγκριση με τις συμβατικές μπαταρίες λιθίου-ιόντων, η νέα μπαταρία αλουμινίου-νερού αυξάνει..

Στην Ιταλική Eni τα Περισσότερα Οικόπεδα σε Διαγωνισμό για Έρευνες Πετρελαίου στο Μεξικό

Από το energia.gr
Στην ιταλική Eni κατακυρώθηκαν τα περισσότερα οικόπεδα σε διαγωνισμό στο Μεξικό για εξορύξεις πετρελαίου σε αβαθή ύδατα. Ειδικότερα, ιταλικός πετρελαϊκός κολοσσός κέρδισε τις τρεις από τις 10 περιοχές που δημοπρατήθηκαν τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια εθνική επιτροπή σε ειδική εκδήλωση στην πόλη του Μεξικού, ενώ τα υπόλοιπα οικόπεδα κατακυρώθηκαν στη Royal Dutch Shell, τη γαλλική Total, την ισπανική Repsol και την Petroleos Mexicanos. Επρόκειτο για την πέμπτη διαγωνιστική διαδικασία από το 2014, οπότε το Μεξικό κατήργησε το κρατικό μονοπώλιο ερευνών.

Ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Pedro Joaquin Coldwell, χαρακτήρισε «εκπληκτικά» τα αποτελέσματα της..

Η πλαστική ρύπανση στην Ανταρκτική είναι πέντε φορές χειρότερη από ό,τι ανέμεναν οι επιστήμονες

Από το naftemporiki.gr
Οι επιστήμονες πίστευαν ότι η Ανταρκτική είναι σχετικά ελεύθερη από την πλαστική ρύπανση, μέχρι που πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χαλ της Αγγλίας, το Επιστημονικό Πανεπιστήμιο του Νότου του Περού και τη Βρετανική Ανταρκτική Έρευνα αποκάλυψε ότι τα επίπεδα μικροπλαστικών στην περιοχή είναι πέντε φορές μεγαλύτερα από τα αναμενόμενα.

Μικροπλαστικά είναι τα μικροσκοπικά σωματίδια με διάμετρο μικρότερη των πέντε χιλιοστών που βρίσκονται σε αντικείμενα προσωπικής φροντίδας όπως η οδοντόκρεμα και το σαμπουάν, αλλά μπορούν επίσης να προέρχονται από ίνες ρουχισμού ή να δημιουργούνται από μεγαλύτερα κομμάτια πλαστικού στον ωκεανό.

Οι ερευνητές βρήκαν..