Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Επιστήμονες δημιούργησαν νέο επαναστατικό υλικό δύο διαστάσεων

Από το naftemporiki.gr
Το γραφένιο, που ανακαλύφθηκε το 2004, είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσει μια κούρσα για τη σύνθεση υλικών δύο διαστάσεων- υλικών ενός στρώματος, με πάχος που κυμαίνεται μεταξύ ενός ατόμου και λίγων νανομέτρων. Τα υλικά αυτά έχουν μοναδικές ιδιότητες, οι οποίες έχουν να κάνουν με τις διαστάσεις τους, και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και εξέλιξη της νανοτεχνολογίας και της νανομηχανικής.

Διεθνής ομάδα ερευνητών, περιλαμβανομένων Βραζιλιάνων επιστημόνων που συνεργάζονται με το University of Campinas, δημιούργησαν ένα..

Η άνοδος της ισπανικής πετρελαϊκής εταιρείας Repsol - Εξελίσσεται σε σημαντικό παίκτη της ευρωπαϊκής αγοράς

Από το energypress.gr
Η ισπανική πετρελαϊκή εταιρεία Repsol βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής τόσο των επενδυτών όσο και του χρηματιστηρίου στην Ισπανία. Η τιμή του πετρελαίου, η οποία έχει αυξηθεί κατά 20% εντός τρέχοντος έτους, το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον και το στρατηγικό σχέδιο της ίδιας της εταιρείας για αύξηση της αξίας της, κινούνται σε θετική κατεύθυνση.

Η πετρελαϊκή εταιρεία σημειώνει..

ΣΕΕΠΕ: Αλλαγή θητείας του προεδρείου

Από το worldenergynews.gr
Αλλαγή στη θητεία του προεδρείου του ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ).

«Από 1ης Αυγούστου έως και τις 31 Ιανουρίου 2019 το προεδρείο διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος: κ. Ρομπέρτο Καραχάννας της ΕΚΟ ΑΒΕΕ

Αντιπρόεδρος: κ. Βασίλης Σεραφειμάκης της AVINOIL AE

Υπενθυμίζεται ότι..

ΟΒΕ: Να γίνονται εντοπισμένοι έλεγχοι στα πρατήρια

Από το energypress.gr
Την απάντησή της στο Γ.Γ. βιομηχανίας έδωσε η ΟΒΕ σχετικά με τους ελέγχους των πρατηρίων.

Πιο αναλυτικά, η ΟΒΕ ανέφερε τα εξής:

"Η ΟΒΕ από καιρό έχει συστήσει στα μέλη της για την πιστή εφαρμογή των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σε όλο το φάσμα των λειτουργιών και των υποχρεώσεων των πρατηρίων καυσίμων. Έχουμε δε συστήσει στη διευκόλυνση ..

Τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου οι δεσμευτικές προσφορές για τα ΕΛ.ΠΕ. - Πρόσκληση από το ΤΑΙΠΕΔ για την πρόσληψη ανεξάρτητου εκτιμητή

Από το energypress.gr 
Προχωρούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες της αποκρατικοποίησης των Ελληνικών Πετρελαίων με το ΤΑΙΠΕΔ να ζητά την πρόσληψη ανεξάρτητου εκτιμητή και τις προβλέψεις για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών περί τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου να δείχνουν κάτι παραπάνω από ρεαλιστικές.

Μία από τις πλέον εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπό δημόσιο έλεγχο ενεργειακή επιχείρηση της χώρας, πλησιάζει στην τελευταία στροφή. Η πρόσκληση για εξειδικευμένες εταιρίες που θα..

Μόνο το 13% των ωκεανών της Γης δεν έχουν επηρεαστεί από τις ανθρώπινες δραστηριότητες

Από το naftemporiki.gr
Μόνο το 13% των ωκεανών του πλανήτη δεν έχει επηρεαστεί από ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως η αλιεία και η ρύπανση, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της ΜΚΟ, Wildlife Conservation Society.

Η μελέτη, που διεξήχθη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, αποτελεί μία καινοτόμο συστηματική ανάλυση των ωκεανών της Γης, που αποκαλύπτει ότι τα μοναδικά άθικτα τμήματα των παγκόσμιων υδάτων βρίσκονται..

Ην. Βασίλειο: Απεργία σε τρεις πλατφόρμες της Total στη Βόρεια Θάλασσα

Από το worldenergynews.gr
Οι εργαζόμενοι σε τρεις βρετανικές πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου της Total ξεκίνησαν με 12ωρη απεργία τη Δευτέρα 30/7/2018, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Unite, με περαιτέρω προγραμματισμένες δράσεις για τη βιομηχανία, εάν δεν υπάρξει συμφωνία.

Η απεργία 45 εργαζομένων στις πλατφόρμες Alwyn, Elgin και Dunbar στη Βόρεια Θάλασσα ξεκίνησε στις 11:00 GMT. Ακολούθησε μια 24ωρη στάση  την περασμένη Δευτέρα,  αλλά αποθηκεύτηκε ακατέργαστο,  έναντι οποιασδήποτε..