Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Οι Θέσεις του ΙΕΝΕ για τον Μακροχρόνιο Ενεργειακό Σχεδιασμό της Ελλάδας

Από το iene.gr
Το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) συμμετέχει ενεργά σε όλες τις φάσεις και δράσεις του ΥΠΕΝ για τον μακροχρόνιο εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό. Στ o πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια σχετικής ημερίδας που οργάνωσε το ΥΠΕΝ στις 2 Απριλίου, όπου υπήρξε παρέμβαση του προέδρου του Ινστιτούτου κ. Ιωάννη Χατζηβασιλειάδη, το ΙΕΝΕ διαμόρφωσε τις θέσεις του βάσει σχετικού ερωτηματολογίου που είχε αποστείλει το Υπουργείο. 

Πρόκειται για τις βασικές θέσεις του ΙΕΝΕ που καλύπτουν όλα..

ΨΗΦΙΣΜΑ RETUNSEE ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ

Από το poenergias.gr
Ψήφισμα ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΕΚΠΟΙΗΣΗ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ στην ΕΛΛΑΔΑ, του Περιφερειακού Δικτύου Συνδικάτων Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (RETUNSEE) και των Οργανώσεων μελών του.

                                                                      ΨΗΦΙΣΜΑ
Η Κυβέρνηση της Ελλάδας προχωρά στον καταστροφικό σχεδιασμό που απειλεί ..

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ 10ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΝΑ ΕΥΡΩΠΗΣ RETUNSEE


Από το poenergias.gr
Το Περιφερειακό Δίκτυο Συνδικάτων Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (RETUNSEE) και οι Οργανώσεις μέλη του, υιοθετούν ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΕΚΠΟΙΗΣΗ των ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ.

                                                                   ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο κύκλος ντροπής και ξεπουλήματος που άνοιξε με την είσοδο..

Γ. Μανιάτης: Η Απουσία Εθνικής Στρατηγικής και η Υπακοή στους Δανειστές Χαρακτηρίζουν την Ενεργειακή Πολιτική της Κυβέρνησης

Από το energia.gr
Η μόνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ενέργεια είναι η υπακοή στις απαιτήσεις των δανειστών χωρίς καμία εθνική στρατηγική, δήλωσε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Γιάννης Μανιάτης, ενώ επισημαίνει και τις επιπτώσεις για την ενεργειακή ανάπτυξη της ΝΑ Ευρώπης που ενδέχεται να έχει η κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας.

Ο κ. Μανιάτης στη συνέντευξη που..

Ενδιαφέρον από το νέο ιδιοκτήτη του ΔΕΣΦΑ για τον αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας IGB

Από το worldenergynews.gr
Ισχυρό ρόλο για τον ΔΕΣΦΑ στις σχεδιαζόμενες διεθνείς ενεργειακές διασυνδέσεις της Ελλάδας, θα επιδιώξουν να διαμορφώσουν οι νέοι μέτοχοι του Διαχειριστή, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές που μιλούν για επερχόμενες σημαντικές κινήσεις, αλλά προδιέγραψαν και οι ίδιες οι τρεις εταιρίες στην πρώτη ανακοίνωση τους με αφορμή την κατακύρωση του διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι..