Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Υπόγεια αποθήκη Νότιας Καβάλας: Ο κρυφός άσσος του ΤΑΙΠΕΔ στο πρόγραμμα των ενεργειακών αποκρατικοποιήσεων για το 2019

Από το energypress.gr
Εντός του 2019 αναμένεται το ΤΑΙΠΕΔ να εκκινήσει τις διαδικασίες πώλησης του εξαντλημένου κοιτάσματος φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχής «Νότια Καβάλα».

Αυτό αναφέρουν πηγές της διοίκησης του Ταμείου θεωρώντας το συγκεκριμένο asset ως μία από τις στρατηγικής σημασίας υποδομές για τη μετεξέλιξη της χώρας σε ενεργειακό κόμβο. Η υπόγεια αποθήκη (UGS) Νότιας Καβάλας έχει προγραμματιστεί για διαγωνισμό εντός της επόμενης χρονιάς, αφού πρώτα διευθετηθούν ρυθμιστικά και τεχνικά ζητήματα ως προς..

Πόσο εφικτή είναι μια μεταφορά LPG και προπενίου με το ίδιο πλοίο;

Από το naftikachronika.gr
H κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Άμπου Ντάμπι, ADNOC, ανακοίνωσε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, ότι ολοκλήρωσε επιτυχώς την πρώτη φόρτωση LPG και προπενίου στο ίδιο πλοίο, το οποίο πρόσδεσε στο Ruwais των ΗΑΕ.

Να σημειωθεί ότι υπό κανονικές συνθήκες LPG και προπένιο μεταφέρονται ξεχωριστά και αποθηκεύονται υπό διαφορετικές θερμοκρασίες, με την ADNOC ωστόσο να προβαίνει σε σωρεία μελετών για την παράλληλη..

Η Νορβηγία ανέβαλε την απόφαση για τον τερματικό σταθμό πετρελαίου στην Αρκτική

Από το worldenergynews.gr
Η νορβηγική κυβέρνηση ανέβαλε την λήψη απόφασης για το αν θα αναθέσει την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού επεξεργασίας πετρελαίου στην Αρκτική μέχρι το τρίτο τρίμηνο του επόμενου έτους, ανακοίνωσε την Παρασκευή 14/12/2018.

Αν κατασκευαστεί, ο τερματικός σταθμός Veidnes θα λάβει αργό πετρέλαιο μέσω αγωγού από το πετρελαϊκό πεδίο Johan Castberg της  Equinor, το οποίο αναμένεται να αρχίσει την παραγωγή στα τέλη του 2022.

Η Equinor αρχικά εγκατέλειψε..

Ανακαλύψτε τη νέα μελέτη σχετικά με τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για ασθένειες που συνδέονται με την εργασία

Από το osha.europa.eu
Τα συστήματα επαγρύπνησης και περιφρούρησης (Sentinel) μπορούν να ειδοποιούν έγκαιρα τους φορείς επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σχετικά με τους νέους και αναδυόμενους κινδύνους και τις ασθένειες που σχετίζονται με την εργασία. Η έκθεση αναλύει εις βάθος μια σειρά επιτυχημένων προσεγγίσεων επαγρύπνησης και περιφρούρησης τόσο εντός όσο και εκτός της ΕΕ.

Εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο οι προσεγγίσεις αυτές..