Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Διυλιστήριο στη Νιγηρία θα κατασκευάσει η ιταλική Eni

Από το worldenergynews.gr
Η ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία Eni σχεδιάζει να κατασκευάσει  διυλιστήριο αργού στη Νιγηρία μέσω της θυγατρικής της Agip, ανακοίνωσε  ο υπουργός πετρελαίου της χώρας σήμερα Τρίτη 9/5/2017.

Έχει επιτευχθεί συμφωνία και προετοιμάζεται ένα μνημόνιο συνεννόησης, δήλωσε Emmanuel Ibe Kachikwu σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση που είχε με στελέχη της Eni στην Abuja.

Αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης και άγχους ΚΑΙ σε χήνες κοντά σε ανεμογεννήτριες. Βάλτε κι άλλα αιολικά κ. Σταθάκη!


Από το greeklignite.blogspot.gr
Στην προηγούμενη ανάρτηση είδαμε τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους, σε ασβούς, που ζούσαν κοντά σε ανεμογεννήτριες στη Βρετανία. Κι αμέσως μετά εμφανίστηκε μια συνέντευξη του Σταθάκη στο Έθνος, στην οποία επαίρεται ότι στον τομέα της ενέργειας "Γίνονται ήδη πολύ μεγάλες επενδύσεις. Πρώτον, το 1 δισ. ευρώ περίπου σε αιολικά πάρκα, τα οποία έχουν αδειοδοτηθεί πρόσφατα." Γι' αυτές λοιπόν τις "επενδύσεις", ένα έχω να πω κ.Σταθάκη: το όραμα για μια Ελλάδα γεμάτη αιολικά είναι ένα διαρκές έγκλημα κατά του λαού και του τόπου. 

Την άποψη αυτή έρχεται να ενισχύσει το θέμα της σημερινής ανάρτησης, που είναι τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης, που παρατηρήθηκαν..

Αμφισβητεί τις προβλέψεις της για την αγορά πετρελαίου το 2018 η Morgan Stanley

Από το energypress.gr
Μετά από το selloff των πετρελαϊκών τιμών την προηγούμενη εβδομάδα, η Morgan Stanley έχει αρχίσει να αμφισβητεί τις προβλέψεις της για μια ισορροπημένη αγορά πετρελαίου το 2018.

"Οι βασικές μας προσδοκίες για το 2018 κάνουν λόγο για μια ισορροπημένη αγορά με σταθερές τιμές γύρω στα επίπεδα στα τέλη του 2017", τονίζει ο Martijn Rats, αναλυτής της Morgan Stanley. "Ωστόσο οι κίνδυνοι σε αυτές τις εκτιμήσεις είναι πτωτικοί", πρόσθεσε.

Η πτώση των πετρελαϊκών τιμών την προηγούμενη εβδομάδα έρχεται μετά..

8η Μαΐου: Ημέρα Μνήμης για τα «Ελληνικά Πετρέλαια»

Από το energia.gr
Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των τεσσάρων εργαζομένων των ΕΛΠΕ, Μπάμπη Δευτεραίου, Ραμαντάν Ντελιλάι, Αντώνη Αβράμπου και Κώστα Μαγγούρα, που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα της 8ης Μαΐου 2015, τελέστηκε την Δευτέρα στις 9.00’ το πρωί στο εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στον Ασπρόπυργο. 

Ακολούθησε τρισάγιο μέσα στον χώρο των Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Ασπροπύργου, όπου με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη φονική έκρηξη έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου που ανεγέρθηκε στη μνήμη των θυμάτων και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων.

Παρέστησαν..

Ένα προς ένα τα 140 προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της συμφωνίας

Από το fpress.gr
Αυξάνεται η παρακράτηση σε μισθούς και σε συντάξεις. Αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές. Μειώνεται η δαπάνη για φάρμακα και παροχές υγείας. Αρχίζει κυνηγητό για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς της ΔΕΗ. Μπαίνουν νέα πλαίσια στην τιμολόγηση των υπηρεσιών ύδρευσης. Ανοίγουν καταστήματα και τις Κυριακές. Απελευθερώνονται κλειστά επαγγέλματα. Μπαίνει χέρι στα ειδικά μισθολόγια του δημοσίου. Καταργούνται δικαιώματα των συνδικαλιστικών και αίρεται το βέτο στις ομαδικές απολύσεις. Καταργείται το επίδομα ανεργίας για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας. Τέλος στην έκπτωση φόρου για τις ιατρικές δαπάνες. Στο μισό το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. 

Τουλάχιστον μέχρι το 2021 θα πρέπει..

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ !...

Ντροπή μας; Ασφαλώς! Πολύ μεγάλη!

Από το analyst.gr
“Υπάρχει ένα ορισμένο «επίπεδο ανεντιμότητας» στην κοινή ανάγνωση της ιστορίας από τους ανθρώπους – άρρηκτα συνδεδεμένο με τη χώρα, με τον πολιτισμό, με την εισοδηματική τάξη των πολιτών, με τα συμφέροντα, με την ωριμότητα, με τη γνώση, με την καλλιέργεια και με την ιδιοσυγκρασία τους.

Στα πλαίσια αυτά πολλοί, κοιτάζοντας πίσω στις αποκρουστικές τυραννίες του παρελθόντος, στις τερατώδεις κυβερνήσεις, στους καταστροφικούς πολέμους, στα απίστευτα εγκλήματα, καθώς επίσης στις οδυνηρές χρεοκοπίες και στις εξ αυτών γενοκτονίες, αναρωτιούνται πώς μπόρεσαν να συμβούν.

Πώς ήταν δυνατόν οι άνθρωποι της συγκεκριμένης γενιάς να επέτρεψαν...

Οι γεωκίνδυνοι από την Κασπία ως την Αδριατική για τον αγωγό TAP

Από το ethnos.gr
Κατολισθήσεις, καθιζήσεις, ενεργά ρήγματα, σεισμοί, εδαφικές υποχωρήσεις, καρστική διάβρωση είναι κάποια μόνο από τα «εμπόδια», που συναντά και καλείται να προσπεράσει στη διαδρομή του ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου, TAP. 

Οι γεωκίνδυνοι, ήτοι οι γεωλογικές διεργασίες που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη, συνιστούν σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για τα συστήματα αγωγών φυσικού αερίου, καθώς οι συνέπειες μίας ενδεχόμενης ρήξης του αγωγού είναι εξαιρετικά σοβαρές στους τομείς της υγείας, της ασφάλειας, του περιβάλλοντος, της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

 «Σε διάφορα στάδια του έργου έχουμε..