Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

No comment


EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν περισσότερο από ό, τι οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι τα διυλιστήρια θα περιόριζαν την παραγωγή τους, σύμφωνα με στοιχεία της Διοίκησης Ενεργειακών Πληροφοριών ΕΙΑ την Τετάρτη 14/2/2018.

Τα αποθέματα αργού..

Στεργιούλης (ΕΛΠΕ): Θα πρωταγωνιστήσουμε στην αξιοποίηση υδρογονανθράκων

Από το bankingnews.gr
Στις σημαντικές προοπτικές που συγκεντρώνει η Ελλάδα ώστε να καταστεί κομβικό κέντρο μεταφοράς και εμπορίας Ενέργειας στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, αλλά και στην απόφαση που έχει λάβει ο Όμιλος ΕΛΠΕ, να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της έρευνας και αξιοποίησης υδρογονανθράκων στον Ελλαδικό χώρο, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης κατά την ομιλία του, χθες, στο Συνέδριο "Egypt Petroleum Show" - EGYPS 2018, που πραγματοποιείται στο Κάιρο.

Μιλώντας στην ενότητα «Οι Παγκόσμιοι Ηγέτες του Downstream: Μετασχηματίζοντας και δημιουργώντας..

Πρεμιέρα του κινεζικού «πετρογιουάν» στις αγορές

Από το naftemporiki.gr
Στις 26 Μαρτίου θα κάνει τελικά την εμφάνισή του στις αγορές το «πετρογιουάν», το νέο, πολυαναμενόμενο προθεσμιακό συμβόλαιο πετρελαίου της Κίνας, με το οποίο το Πεκίνο επιχειρεί να αναβαθμίσει τον ρόλο του στην αγορά ενέργειας, αλλά και στον καθορισμό ενός εκ των σημαντικότερων χρηματιστηριακών εμπορευμάτων. Αν και είναι ο κορυφαίος εισαγωγέας πετρελαίου του πλανήτη, η Κίνα δεν επηρεάζει ακόμη στον βαθμό που θα ήθελε τη διατίμηση του αργού που πωλείται στην Ασία. Εμφανίζεται ωστόσο πεπεισμένη ότι αυτό θα αλλάξει.

Όπως ανακοινώθηκε, το κινεζικό συμβόλαιο, που θα κάνει το ντεμπούτο στο χρηματιστήριο Shanghai Futures Exchange θα είναι ..

Ακόμη περιμένουν οι Γάλλοι την κύρωση στη Βουλή της σύμβασης για το "οικόπεδο 2"…

Από το energypress.gr
Τέσσερις μήνες έχουν περάσει από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κέρκυρας, γνωστής ως "οικόπεδο 2" στη κοινοπραξία Total-Edison-ΕΛΠΕ, και ακόμη να φτάσει η σύμβαση στη Βουλή.

Τα "γαλλικά" που είχε ακούσει ο Πρωθυπουργός ένα μήνα νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο, από τον εκπρόσωπο της Total για τα γραφειοκρατικά εμπόδια που καθυστερούν την επένδυση, φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετά. Τότε, σε συνάντηση..

Γιατί η Τουρκία επέλεξε να προκαλέσει διεθνές επεισόδιο στο Οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ;

Από το bankingnews.gr
Η απάντηση για όσους παρακαλουθούν προσεκτικά τα γεωπολιτικά και γεωοικονομικά είναι απλή..
Είναι πολλοί αυτοί που αναρωτιούνται γιατί η Τουρκία επέλεξε να αμφισβητήσει το δικαίωμα γεώτρησης στο οικόπεδο 3 "Σουπιά" της κυπριακής ΑΟΖ και όχι στο οικόπεδο 6 "Καλυψώ". Και μάλιστα όταν πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιταλικής ΕΝΙ Claudio Descalizi δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ότι τα..

Τα ηλεκτρικά οχήματα θα «ξηλώσουν» τα πρατήρια καυσίμων

Από το insider.gr
Η αύξηση της χρήσης των ηλεκτρικών οχημάτων θα οδηγήσει στο «ξήλωμα» των σταθμών ανεφοδιασμού καυσίμων μέσα στις πόλεις καθώς οι οδηγοί θα μπορούν να φορτίζουν τα οχήματά τους στο σπίτι ή στη δουλειά.

Αυτό προβλέπει ο Prat Romano, διευθύνων σύμβουλος της Chargepoint, της μεγαλύτερης επιχείρησης φόρτισης στον κόσμο.

Όπως είπε, μόλις κυριαρχήσουν τα ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους, θα υπάρξει ..

Η "ανάγκη" των ΗΠΑ να γίνουν η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα πετρελαίου, ρίχνει την τιμή του

Από το emea.gr
Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΔΥΕ), η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τις αμερικανικές εταιρείες, θα ξεπεράσει την ζήτηση με αποτέλεσμα να οδηγήσει στην πτώση της τιμής του. Η ΔΥΕ με έδρα το Παρίσι αύξησε την πρόβλεψή του για αύξηση της ζήτησης πετρελαίου το 2018 σε 1,4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, από μια προηγούμενη προβολή 1,3 εκατομμυρίων βαρέλια ημερησίως, ύστερα από τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη για το τρέχον και το επόμενο έτος.

Ωστόσο, η ταχεία άνοδος..

Μετά τον ΟΤΕ, οι ιδιωτικοποιήσεις των επιχειρήσεων του ενεργειακού κλάδου – Τι προβλέπει το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ

Από το worldenergynews.gr
Ελληνικά Πετρέλαια και ΔΕΠΑ, σύμφωνα τουλάχιστον με το πρόγραμμα, παίρνουν σειρά για αποκρατικοποίηση μετά την έναρξη από το ΤΑΙΠΕΔ του διαγωνισμού για την πώληση του 5% του ΟΤΕ. 

Μέσα στο Μάρτιο με βάση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των πιστωτών, θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία..