Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Τα διυλιστήρια πετρελαίου της Κίνας έκαναν άντληση αποθεμάτων αργού τον Απρίλιο

 





Τα κινεζικά διυλιστήρια βυθίστηκαν σε αποθέματα αργού πετρελαίου τον Απρίλιο για πρώτη φορά σε 18 μήνες, καθώς οι υψηλοί ρυθμοί επεξεργασίας υπερέβαιναν τον όγκο του αργού που διατίθεται τόσο από τις εισαγωγές όσο και από την εγχώρια..

Το Indian Oil eyes επεξεργάζεται βιονάφθα για πετροχημικά





Η Indian Oil Corp., το κορυφαίο διυλιστήριο της χώρας, δήλωσε την Παρασκευή ότι επιδιώκει να απελευθερώσει τις ανθρακούχες τις πετροχημικές πρώτες ύλες της εισάγοντας βιονάφθα στα κράκερ της.

«Για την επίτευξη βιωσιμότητας, οι πρώτες ύλες που..

Έσπασε το φράγμα των 100.000 βαρελιών την ημέρα η Energean - Με αυξημένη παραγωγή θα "κλείσει" το έτος

 




Η έμφαση κατά την χθεσινή χρηματιστηριακή ενημέρωση της Energean δόθηκε δικαιολογημένα στην αναπροσαρμογή της στρατηγικής της εταιρείας για την ανάπτυξη των ισραηλινών κοιτασμάτων με πρόταξη, εννοείται μετά από το Karish που ήδη παράγει και μετά από..

ΟΗΕ: Μεταξύ 2023 - 2027 θα ζήσουμε ιστορικούς καύσωνες - Η πιο ζεστή περίοδος του πλανήτη

 





Η περίοδος 2023-2027 θα είναι σχεδόν σίγουρα η πιο ζεστή που θα καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη, εξαιτίας της συνδυασμένης επίδρασης των αερίων, που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, και του μετεωρολογικού φαινομένου Ελ Νίνιο, που ανεβάζουν τη..

Το Νέο Μεξικό αντιπροσώπευε το 50% της αύξησης της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ το 2022

 




Το Νέο Μεξικό, όπου βρίσκεται μέρος της λεκάνης της Πέρμιας, σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγής αργού πετρελαίου από οποιαδήποτε πολιτεία των ΗΠΑ πέρυσι, με κέρδη παραγωγής 300.000 βαρελιών την ημέρα (bpd) που αντιστοιχούν στο μισό της..

Η κινεζική Sinopec συμφωνεί με όρους για πιθανή επένδυση πολυαιθυλενίου στο Καζακστάν

 





Η κινεζική Sinopec και η κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου του Καζακστάν KazMunayGaz συμφώνησαν βασικούς όρους για μια πιθανή επένδυση σε εργοστάσιο πολυαιθυλενίου στη δυτική περιοχή Atyrau του Καζακστάν, σύμφωνα με..

Ανδρ. Σιάμισιης (Helleniq Energy): Κλείνουν δύο νέα deal τις επόμενες εβδομάδες

 





Δύο εξαγορές κατά πάσα πιθανότητα στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας οι οποίες θα οριστικοποιηθούν εντός των επομένων εβδομάδων, προανήγγειλε διευθύνων σύμβουλος του ομίλου HelleniQ Energy (πρώην ΕΛΠΕ), Ανδρέας Σιάμισιης, παρουσιάζοντας τα..

Η Shell αναφέρει «επιχειρησιακή αναστάτωση» στη μονάδα στο συγκρότημα της Σιγκαπούρης

 




Μια μονάδα στο διυλιστήριο και το πετροχημικό συγκρότημα Pulau Bukom της Shell στη Σιγκαπούρη υπέστη «επιχειρησιακή αναστάτωση» την Τρίτη, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 22:15 τοπική ώρα (1415 GMT) της Τρίτης και είχε ως αποτέλεσμα να..

HELLENiQ ENERGY: Στα 404 εκατ. ευρώ τα συγκρίσιμα EBITDA το α’ τρίμηνο 2023 - Έμφαση στην ενεργειακή μετάβαση

 





Η HELLENiQ ENERGY Holdings Α.Ε. («Εταιρεία») ανακοίνωσε τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα Α' Τριμήνου 2023, με τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA να διαμορφώνονται στα €404 εκατ. και τα Συγκρίσιμα Καθαρά Κέρδη στα €252 εκατ..

Παρά τη μικρή επιδείνωση του διεθνούς περιβάλλοντος διύλισης, η Εταιρεία συνεχίζει..