Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Το Exxon Guyana Well Hits 120.000 Bpd Ορόσημο

 


Το πηγάδι Liza-1 στην υπεράκτια Γουιάνα Stabroek Block αντλεί πετρέλαιο με ρυθμό 120.000 βαρέλια την ημέρα, ανακοίνωσε η Exxon, σε καθυστερημένη επίτευξη του στόχου της για το πηγάδι.

Ο Argus ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Exxon Guyana, Alistair Routledge, δήλωσε: «Είμαστε απογοητευμένοι από..

Νορβηγία: Ανώτατο δικαστήριο ανοίγει τον δρόμο για γεωτρήσεις στην Αρκτική

 


Το ανώτατο δικαστήριο της Νορβηγίας επιβεβαίωσε τα κυβερνητικά σχέδια για την εξερεύνηση πετρελαίου στην Αρκτική την Τρίτη 22/12/2020, απορρίπτοντας αγωγές διαφωνούντων που δήλωσαν ότι παραβίασαν το δικαίωμα των ανθρώπων σε ένα υγιές περιβάλλον.

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής πετρελαίου της Νορβηγίας ρέει από..

Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι 500 οικογενειών στη Θεσσαλονίκη στηρίζουν τα ΕΛ.ΠΕ.



 Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι 500 οικογενειών στη δυτική Θεσσαλονίκη στηρίζει εν μέσω πανδημίας ο όμιλος «Ελληνικά Πετρέλαια», που την τελευταία τριετία έχει διαθέσει 1,5 εκατ. ευρώ σε δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο την ενίσχυση φορέων, σωματείων και οργανισμών στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μέσα από τη νέα δωρεά του, ο όμιλος ενίσχυσε τις δομές..

ΕΥΧΕΣ ΕΥΑΕ ΒΕΕ

 


Κύπρος: Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το κυρωτικό ν/σ για το Καταστατικό του East Mediterranean Gas Forum

 


Το κυρωτικό νομοσχέδιο για το Καταστατικό του East Mediterranean Gas Forum (EMGF), το οποίο είχαν υπογράψει τον περασμένο Σεπτέμβριο ως ιδρυτικά μέλη, η Κύπρος, η Αίγυπτος, η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Ιορδανία και η Παλαιστίνη, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία.

Η υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου, σε δηλώσεις..

Η φοροεπιδρομή στον ηλεκτρισμό λόγω "Α"ΠΕ θα επιβαρύνει πλέον ΚΑΙ τη θέρμανση;



 Όσα συμβαίνουν στη Γερμανία κάποια στιγμή εξάγονται και στην υπόλοιπη ΕΕ, ιδίως σε χρεοκοπημένα προτεκτοράτα χρέους. Η πολιτική της ωθεί ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά σε ενεργειακή φτώχεια και μόλις πρόσφατα ο Υπουργός Οικονομικών κι Ενέργειας διέθεσε σχεδόν 11 δισ. ευρώ για τη στήριξη του εκεί ΕΛΑΠΕ, διαφορετικά η διαφορά τιμής (EEG-Umlage Levy λέγεται), που θα έπρεπε..

Πώς η αποθήκευση ενέργειας καθορίζει το μέλλον της ενεργειακής μετάβασης

 


Με το εντυπωσιακό ποσοστό του 240% προσδιορίστηκε η αύξηση της χωρητικότητας αποθήκευσης μπαταριών που προστέθηκε κατά το γ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την Wood Mackenzie και την Αμερικανική Ένωση Αποθήκευσης Ενέργειας. Πέρα όμως από αυτό το θετικό νέο, το κυριότερο χαρακτηριστικό ελπίδας είναι η μακροπρόθεσμη τάση, σύμφωνα με την οποία ο κόσμος αναμένεται να βασιστεί στην ηλιακή και την αιολική ενέργεια για το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής..

Π. Σκουρλέτης: Πάρτε θέση και μέτρα για την προστασία της εργασίας στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. - βίντεο



 Την επιλογή να κλείσει «αυτιά και μάτια» στις σχετικές ανακοινώσεις των σωματείων εργαζομένων του χώρου, αλλά και στα στοιχεία που διατυπώθηκαν και κατατέθηκαν, ως προς την απασχόληση στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, έκανε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης, με θέμα: «Για την προστασία της εργασίας στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.». Στο επίκεντρο της Επίκαιρης..

Το Oμάν ιδρύει νέα εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου



 Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ONA, το Oμάν προχώρησε στην ίδρυση μιας νέας κρατικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου, με σκοπό τη διαχείριση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων και πόρων στον ενεργειακό τομέα. Η εταιρεία θα αναλάβει εργασίες εξερεύνησης υδρογονανθράκων και παραγωγής ενέργειας.

Επιπλέον, η ίδια πηγή αναφέρει πως η εταιρεία, με την..

Νορβηγία: Πτώση 16,2% στις Πωλήσεις Πετρελαιοειδών

 


Οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών της Νορβηγίας μειώθηκαν κατά 16,2%, - φτάνοντας στα 548 εκατομμύρια λίτρα το Νοέμβριο - σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με την Statistics Norway σήμερα, Τρίτη

Αναφορικά με τις πωλήσεις βενζίνης, η στατιστική υπηρεσία της Νορβηγίας δήλωσε ότι ο όγκος μειώθηκε κατά 11,8%, φτάνοντας..

Portugal's Galp to shut Matosinhos refinery, focus on larger Sines



LISBON, Dec 21 (Reuters) - Portugal’s oil and gas company Galp will fully cease processing hydrocarbons at the smaller of its two refineries, in Matosinhos near Porto, from next year due to the impact of the COVID-19 pandemic and the regulatory environment, Galp said on Monday.

Instead, it will concentrate its downstream operations..

ΕΥΧΕΣ ΕΚΕΔΑ

 


Could This Be The Top Oil Play For 2021?



 In an age where there’s not much oil left to discover on land and the supermajors have gone out to sea where development takes decades and costs are often prohibitive, there’s nothing more exciting than getting a sneak peek at what could to be one of the last giant onshore oil plays. 

Africa is the industry’s final frontier, and the final, final..

Η κυβέρνηση Trump μειώνει την έκταση της Αρκτικής που προσφέρεται για δημοπρασία πετρελαίου



 Σε μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, η κυβέρνηση Trump περιόρισε κατά περίπου το 30% το έδαφος της Αρκτικής Εθνικής Προσφυγικής Άγριας Ζωής που σκοπεύει να δημοπρατήσει για την εξερεύνηση πετρελαίου.

Η απόφαση ανακοινώθηκε αργά την Παρασκευή από το Bureau of Land Management (BLM), το πρακτορείο που διαχειρίζεται ..