Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Νορβηγία: Η Eni θα κλείσει το Goliat για 3 εβδομάδες τον Σεπτέμβριο

Από το worldenergynews.gr
Η ιταλική εταιρεία Eni σχεδιάζει να κλείσει το πεδίο Goliat  στη νορβηγική Αρκτική για 2-3 εβδομάδες το Σεπτέμβριο  προκειμένου να διορθώσει λειτουργικά προβλήματα, ανακοίνωσε  σήμερα Παρασκευή 21/4/2017 η αρχή ασφαλείας της Νορβηγίας.

Το βορειότερο πετρελαιοφόρο πεδίο στον κόσμο άρχισε να..

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου

Από το worldenergynews.gr
Δέκα νέες πλατφόρμες προστέθηκαν στην δυναμικότητα παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου  την εβδομάδα 17-21 Απριλίου ανήλθαν σε 857, από 847 την περασμένη εβδομάδα.

Οι πλατφόρμες εξόρυξης αερίου αυξήθηκαν..

Θέσεις εργασίας στα ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη

Από το typosthes.gr
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ένας από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς και εμπορικούς Ομίλους στην Ελλάδα, επιθυμεί να προσλάβει Ενσακιστές για την κάλυψη θέσεων εργασίας στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις  Θεσσαλονίκης.

Τα βασικά καθήκοντα της θέσης είναι τα ακόλουθα:

Ντίνος Νικολάου: Θέλει μεγάλη προσοχή η πρόθεση της Τουρκίας να εγκαταστήσει πλατφόρμα γεώτρησης

Από το energypress.gr
Κλιμακώνει την ένταση στην περιοχή της Κύπρου η Άγκυρα, καθώς ήδη έβγαλε στα ανοικτά το ερευνητικό πλοίο Μπάρμπαρος και προχώρησε σε δηλώσεις με τις οποίες αμφισβητεί τα δικαιώματα της Λευκωσίας επί της αποκλειστικής οικονομικής της ζώνης. Αυτό, όμως, που θα πρέπει να ανησυχεί περισσότερο είναι το ενδεχόμενο η Τουρκία να χρησιμοποιήσει πλοίο γεωτρήσεων στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ.

Πιο αναλυτικά..

Έτοιμο για Παραγγελίες το Ιπτάμενο Αυτοκίνητο

Από το energia.gr
Το AeroMobil Flying Car, ένα υβρίδιο αυτοκινήτου και αεροπλάνου, είναι πλέον έτοιμο να δεχθεί παραγγελίες από ενδιαφερόμενους αγοραστές, όπως ανακοινώθηκε σε έκθεση στο Μονακό όπου παρουσιάσθηκε. 

Όμως όποιος το θέλει, θα πρέπει να καταβάλει 1,2 έως 1,5 εκατομμύρια ευρώ, όπως αποκάλυψε η ομώνυμη κατασκευάστρια εταιρεία με έδρα τη Σλοβακία.

Τα πρώτα αυτοκινητο-πλάνα αναμένεται να παραδοθούν στους πελάτες εντός ..

Oι σπάνιες γαίες στο Αιγαίο, οι συνταξιούχοι γεωλόγοι και η χρεοκοπία του ΙΓΜΕ

Από το capital.gr
Tο 2013 το ΙΓΜΕ και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, στο πλαίσιο προγράμματος ερευνών, συνολικού ύψους 1,8 εκατ. ευρώ, ξεκίνησαν την αναζήτηση ενδείξεων για κοιτάσματα σπανίων γαιών στην υφαλοκρηπίδα του Βόρειου Αιγαίου, από τον Κόλπο της Ιερισσού έως τη Σαμοθράκη.

Οι έρευνες αυτές, που πραγματοποίησαν το ερευνητικό σκάφος ανοιχτής θάλασσας "Αιγαίο” και το πλοίο επιστημονικών εφαρμογών "Αλκυών”, ολοκληρώθηκαν το 2015.
Λόγω όμως, της κυβερνητικής αλλαγής του Ιανουαρίου του 2015 και της προοδευτικής κατάρρευσης του ΙΓΜΕ, τα αποτελέσματα των ερευνών ούτε έγιναν ποτέ γνωστά ούτε αξιοποιήθηκαν.

Η ΔΕΚΟ, εξάλλου, έχει να επιλύσει περισσότερο "καυτά" προβλήματα που σχετίζονται άμεσα με τη βιωσιμότητά της. Για παράδειγμα, τους τελευταίους μήνες, το ΙΓΜΕ για να..