Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Γιατί το brent ξεπέρασε τα 60 δολ. το βαρέλι; - Πόσο συνέβαλε η έκρηξη του αγωγού της Λιβύης

Από το worldenergynews.gr

Πάνω από τα 59 δολάρια το βαρέλι διαπραγματεύτηκε το πετρέλαιο, καθώς η παραγωγή του αργού στη Λιβύη μειώθηκε κάτω από το 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, μετά την έκρηξη σε αγωγό που σημειώθηκε την Τρίτη (26/12).

Ειδικότερα, ο πετρελαιαγωγός μεταφέρει αργό πετρέλαιο στο τερματικό σταθμό εξαγωγής πετρελαίου Es Sider, το μεγαλύτερο στην Λιβύη, προκαλώντας φόβους για δραματική διακοπή τροφοδοσίας. 

Οι πρώτες αναφορές δείχνουν ότι ..

Η Ινδία στο club των μεγαλύτερων εισαγωγέων LPG στον κόσμο

Από το naftikachronika.gr
Η απόφαση του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντα Μόντι, τον Μάιο του 2016, για εφαρμογή ενός προγράμματος αλλαγής του ενεργειακού μείγματος των φτωχών ινδικών νοικοκυριών, με παροχή οικιακών συσκευών που θα χρησιμοποιούν υγραέριο αντί για άλλα ρυπογόνα καύσιμα, όπως το ξύλο ή η ζωική κοπριά, έχει οδηγήσει σε εντυπωσιακή αύξηση των εισαγωγών LPG στην Ινδία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το Thomson Reuters Eikon ο φετινός Δεκέμβριος θα είναι ..

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : " ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ! "


Έκρηξη στο Μεγαλύτερο Διυλιστήριο της Βενεζουέλας

Από το energia.gr
Έκρηξη σημειώθηκεστο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Βενεζουέλας, κατά τη διάρκεια της επανεκκίνησης μίας μονάδας, τραυματίζοντας δύο εργαζόμενους, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του Reuters.

Η έκρηξη σημειώθηκε ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τετάρτη 20/12/17 πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. ΕΛΠΕ, όπου, μεταξύ άλλων θεμάτων, συζητήθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις, οι οποίες με προβληματίζουν και με ανησυχούν βαθύτατα. Θεωρώ, λοιπόν, ότι είναι απαραίτητο να σας ενημερώσω.

Στην παρουσίαση του θέματος περί Ιδιωτικοποίησης του 35,5% που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο και έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, επιχειρήθηκε από..