Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Απίστευτο αλαλούμ με τις φορολογικές δηλώσεις - Εμπλοκή και με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Απίστευτο αλαλούμ με τις φορολογικές δηλώσεις - Εμπλοκή και με τον Ενιαίο Φόρο Α
Στη μεγαλύτερη καθυστέρηση στη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων σύρεται το υπουργείο Οικονομικών, με ευθύνη των δικών του υπηρεσιών, καθώς μετά από όσα έχουν -ή μάλλον δεν έχουν- γίνει, διαπιστώθηκε ότι για να απαλλαγούν μισθωτοί και συνταξιούχοι από τη φορολόγηση των τόκων καταθέσεων έως 250 ευρώ, θα πρέπει να ψηφιστεί διάταξη νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάταξη αυτή θα περάσει σε νομοσχέδιο που βρίσκεται ήδη στη Βουλή, έτσι ώστε να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση και μόνο όταν ψηφιστεί θα εκδοθεί η αναλυτική εγκύκλιος για τη συμπλήρωση του φετινού Ε1.

Ακόμα και εάν επιλεγεί όμως η λύση της έκδοσης της εγκυκλίου χωρίς την επίμαχη διάταξη για τους τόκους καταθέσεων, είναι προφανές ότι δεν θα αποφευχθεί η πρωτοφανής καθυστέρηση στη διαδικασία της υποβολής των δηλώσεων.

Οσον αφορά, δε, στις βεβαιώσεις για το ύψος των τόκων, το υπουργείο Οικονομικών έχει λάβει διαβεβαιώσεις μόνο από τις 4 μεγάλες τράπεζες ότι θα αποστείλουν τα δεδομένα σε ηλεκτρονικό αρχείο, κάτι που σημαίνει ότι οι υπόλοιποι καταθέτες θα πρέπει να τις αναζητήσουν μόνοι τους.

Σε εμπλοκή οδηγείται και ο σχεδιασμός του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, καθώς το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι ακόμα σε θέση να εκπονήσει σενάρια, με βάση τις εισηγήσεις της διακομματικής επιτροπής για την πλήρη απαλλαγή των κατ' επάγγελμα αγροτών, με αποτέλεσμα η προγραμματισμένη για την Τρίτη σύσκεψη, να αναβληθεί για την Τετάρτη.

Τη δυστοκία των κομμάτων και του υπουργείου Οικονομικών δεν αποκλείεται να «κόψει» ως Γόρδιο Δεσμό η Τρόικα, η οποία έχει διαμηνύσει ότι περιμένει από το νέο Φόρο ούτε μισό ευρώ λιγότερο από τα 3,1 δισ. ευρώ. 
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΟΥΣ ΛΕΣΧΗΣ Ποιοι Έλληνες πάνε εφέτος στην λέσχη Bilderberg


Δύο Έλληνες, ο πρόεδρος της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Οδυσσέας Κυριακόπουλος και ο διευθυντής της εφημερίδας "Καθημερινή", Αλέξης Παπαχελάς, συμμετέχουν στη φετινή συνάντηση της λέσχης Bilderberg.

Η ετήσια μυστική συνάντηση θα γίνει φέτος στο βρετανικό ξενοδοχείο και θέρετρο του γκολφ, Grove Hotel, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Οι εργασίες της αρχίζουν το απόγευμα της Πέμπτης.

Από το 1954 οπότε και ιδρύθηκε, στο Bilderberg Hotel. η λέσχη παραμένει κλειστή και δεν δημοσιεύεται ούτε λέξη για το περιεχόμενο των συζητήσεων εντός αυτής.

Στο επίκεντρο των φετινών συζητήσεων - τι άλλο; - η Συρία.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες της λέσχης Bilderberg, συγκαταλέγονται, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε η Telegraph, πολλά μέλη της βρετανικής κυβέρνησης, οι πρώην Αμερικανοί υπουργοί Henry Kissinger και Timothy Geithner, ο πρόεδρος της Google Eric Schmidt και κορυφαία στελέχη των Goldman Sachs, BP, HSBC και Amazon.com.

Η πλήρης λίστα των συμμετεχόντων της φετινής λέσχης Bilderberg....... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΥΜΒΑΣΗ Η ΠΕΠΕΚΟ

Επιτελούς επικράτησε η λογική .Επήλθε συμφωνία μεταξύ Εταιρείας και σωματείου ΠΕΠΕΚΟ .Το σίγουρο αυτή την ώρα προέχει η  μη συνέχιση της μετενέργειας. Όσο αφορά τους ορούς της συμβάσεις θα περιμένουμε πρώτα να τοποθετηθούν οι εμπλεκόμενοι για να εκφράσουμε τη γνώμη μας. 

Εξέγερση εργαζομένων σε πετρελαϊκό πεδίο στη Λιβύη


Έκλεισε προσωρινά το πετρελαϊκό πεδίο El Feel, στη Λιβύη, εξαιτίας διαμαρτυρίας των εργαζομένων.
Το πεδίο στο El Feel το διαχειρίζεται η κοινοπραξία Eni SpA και η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Λιβύης.
Σχολιάζοντας το γεγονός, ο κυβερνήτης της Λιβύης, Samir Salem Kamal ανέφερε ότι «οι εγκαταστάσεις έκλεισαν για λίγες ώρες, όχι για λόγους ασφαλείας, αλλά εξαιτίας μικροεξέγερσης των εργαζομένων, οι οποίοι ζητούν αύξηση μισθού».
Από την πλευρά της η ιταλική Eni αρνήθηκε να προβεί σε οποιονδήποτε σχολιασμό. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΖΟΥΝ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ PETRELAIOPIGI ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΣΕΕΠ

Πετρελαιοπηγή
   Διαβάζοντας την τελευταία ανακοίνωση του ΠΣΣΕΠ , καταλάβαμε ότι ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές στο συνδικάτο. Για αυτούς που παρακολουθούν από κοντά τα του ΠΣΕΕΠ, είναι μια ανακοίνωση που προκαλεί προβληματισμό για την άποψη που έχουν αυτοί που υπογράφουν αυτή την ανακοίνωση απέναντι σε αυτούς που απευθύνονται.
      Είναι γνωστό σε όλους τους εργαζομένους των ΕΛΠΕ,ότι οι εργαζόμενοι στην Χειμάρρας δεν παίρνουν TIMER εδώ και κάποιους μήνες.Ο ίδιος ο πρόεδρος, έχει σύμφωνα με τα λεγομενά του, κάνει προσωπικές εφόδους και έχει επισημάνει το πρόβλημα,ρίχνοντας όλες τις ευθύνες στους εργαζομένους.Σήμερα ξαφνικά θυμήθηκε ότι δεν φταίνε αυτοί αλλά η εταιρεία που τους πιέζει και τους ζητάει να μην ενδίδουν στις πιέσεις που δέχονται!!!Πού ήταν τόσο καιρό; Τώρα τους θυμήθηκε;                         
       Κορυφαίας υποκρισίας όμως είναι η αναφορά που γίνεται για την υπερωριακή απασχόληση και τις ανάλογες αμοιβές που πρέπει να έχει .Με το πρακτικό συμφωνίας που υπέγραψε το προεδρείο με την εταιρεία και ρύθμιζε το πρόγραμμα βάρδιας των ΒΕΘ, έγινε άτυπη συμφωνία να μπορούν οι εργαζόμενοι να "σβήνουν" μέρες οφειλής κάνοντας 12άωρα χωρίς να αμείβονται επιπλέον υπερωριακά!!!!!  Δεν θέλουμε να φανταστούμε πως αισθάνεται αυτός ο συνάδελφος που  θα έχει  διαβάσει την σημερινή ανακοίνωση.Το χειρότερο δε είναι ότι το φαινόμενο δεν έμεινα στα όρια των ΒΕΘ,αλλά επεκτάθηκε και σε τμήματα των ΒΕΑ,με μόνιμη επίκληση από πλευράς εργοδοσίας την εφαρμογή του στην Θεσσαλονίκη.  
ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΠΙΑ !!!
     

40 Γιατρούς Προσλαμβάνει η ΔΕΗ


Σαράντα ιατροί εργασίας θα προσληφθούν με συμβάσεις μίσθωσης έργου στη ΔΕΗ, ενώ η διάρκεια της απασχόλησης θα είναι ένα έτος όπως ανακοινώθηκε από την Επιχείρηση.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής έως τις 11 Ιουνίου εφόσον είναι ιατροί, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου. Επίσης, οι άντρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Νέα «λουκέτα» σε διυλιστήρια της Ευρώπης αναμένει η Total


Το κλείσιμο περισσότερων διυλιστηρίων τόσο στη Γαλλία όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη προβλέπει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Total,  Christophe de Margerie.
Ο ίδιος σε τηλεοπτική του συνέντευξη απέδωσε αυτή την πρόβλεψη στη συνεχώς μειούμενη κατανάλωση πετρελαϊκών προϊόντων.
Πάντως ο de Margerie αρνήθηκε να γνωστοποιήσει τις εκτιμήσεις του σχετικά με το ποια διυλιστήρια ενδέχεται να κλείσουν, επικαλούμενος το γαλλικό δίκαιο. 
Ο Πρόεδρος της Total σημείωσε εξάλλου ότι δεν αναμένεει αύξηση των τιμών του αργού μέχρι το καλοκαίρι. 
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Βενζινοπώλες: Να επιστρέψει η ελεγχόμενη λειτουργία

Ελεγχόμενη λειτουργία ζητούν οι βενζινοπώλες -Να περιοριστούν οι διανυκτερεύσεις
Την επαναφορά της ελεγχόμενης λειτουργίας των πρατηρίων βενζίνης ζητά με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, "η δολοφονική ενέργεια εναντίον του συναδέλφου μας προχθές στην Ηλεία, αναδεικνύει το πρόβλημα της ασφάλειας των πρατηρίων Υγρών Καυσίμων και των εργαζομένων σ΄ αυτά.

Πολλά πρατήρια παραμένουν ανοικτά και τις νυκτερινές ώρες λόγω της πτώσης του τζίρου και του σκληρού ανταγωνισμού, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.


Η κατάσταση καθημερινά επιδεινώνεται από την αυξανόμενη εγκληματικότητα. Η δυνατότητα της Αστυνομίας παρά τις προσπάθειες των ανδρών της, είναι περιορισμένη αφού οι άνδρες που περιπολούν δε γνωρίζουν ποια και πόσα πρατήρια παραμένουν ανοικτά κάθε βράδυ αλλά και ποιες ώρες.


Σήμερα είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε η επαναφορά της ελεγχόμενης λειτουργίας των πρατηρίων, με υποχρεωτικό ποσοστό πρατηρίων (15-20%) που θα παραμένουν ανοικτά κατά την διάρκεια της νύκτας για να εξυπηρετούν τις έκτακτες ανάγκες των καταναλωτών.


Η επαναφορά της εκ περιτροπής ελεγχόμενης διανυκτέρευσης θα διευκολύνει με μεγαλύτερη συχνότητα τις περιπολίες των αστυνομικών οργάνων, αφού θα γνωρίζουν εκ των προτέρων τα διανυκτερεύοντα πρατήρια, προκειμένου να γίνεται πιο αποτελεσματική η αστυνόμευση και να διασφαλίζεται η ανθρώπινη ζωή.


Οι Πρατηριούχοι και οι εργαζόμενοι στα πρατήρια ανησυχούν για τη ζωή τους και ζητούν την επαναφορά του ωραρίου με ελεγχόμενες διανυκτερεύσεις". 

ΠΗΓΗ:euro2day.gr

ΕΝΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ… ΣΩΖΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Diadromi ferryboat
Την ίδια περίοδο που οι τουρκικές προκλήσεις έχουν χτυπήσει  κόκκινο στο Αιγαίο με τα τουρκικά πολεμικά πλοία να κάνουν βόλτες στο Σαρωνικό και τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από το Αγαθόνηση,ένα ελληνικό πλοίο φεριμπότ ήρθε σαν ο από μηχανής θεός για να σώσει την τουρκική οικονομία από ζημιές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Όσο και αν αυτό ακούγεται πρωτοφανές, ένα ελληνικό πλοίο με την επωνυμία «Nısson Rodos», όπως αναγράφεται από τον τουρκικό τύπο, (εφημερίδα Yeni Şafak 26/5), έχει σώσει την Τουρκία και το τουρκικό εμπόριο προς την Μέση Ανατολή το οποίο αντιμετωπίζει ζωτικό πρόβλημα με τον εμφύλιο της Συρίας καθώς έχουν κοπεί όλες οι οδικές αρτηρίες από την Τουρκία προς τις χώρες Σαουδική Αραβία και Ιορδανία, δύο από τους μεγαλύτερους πελάτες των τούρκικων προϊόντων στην περιοχή.
Turkiko dimosievma
Η κατάσταση αυτή είχε προκαλέσει μεγάλη ταραχή στους Τούρκους καθώς έβλεπαν ότι τα προϊόντα τους που προορίζονταν για την Μέση Ανατολή κινδύνευαν να καταστραφούν γιατί με τον εμφύλιο της Συρίας είχαν κοπεί όλες οι χερσαίες μεταφορές από την Τουρκία προς τις χώρες αυτές με την απειλή να χαθούν πολλά εκατομμύρια δολάρια . Στην κρίσιμη όμως στιγμή και ενώ η απελπισία είχε καταλάβει τους Τούρκους ένα ελληνικό πλοίο φεριμπότ, το «Νήσος Ρόδος», το οποίο είχε σχεδόν ακινητοποιηθεί εξ’ αιτίας της μεγάλης ελληνικής οικονομικής κρίσης ήρθε σαν σωσίβια λέμβο για το λιμνάζων τουρκικό εμπόριο. Το πλοίο αυτό λοιπόν ανέλαβε να σώσει τους Τούρκους εμπόρους και άρχισε να εκτελεί δρομολόγια μεταξύ του τουρκικού λιμανιού της Αλεξανδρέττας προς το αιγυπτιακό λιμάνι Πορτ Σαΐδ και από εκεί προς την σαουδαραβικό λιμάνι της  Τζέντας, όπου ξεφορτώνουν τα τουρκικά εμπορεύματα και στη συνεχεία προωθούνται στο εσωτερικό της Σαουδικής Αραβίας και στην ιερή πόλη Μέκκα, καθώς και βορειότερα προς την Ιορδανία. Η λύση αυτή ήδη έχει ανακουφίσει τους Τούρκους και όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα αποφέρει κέρδη ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα οποία αν δεν βρίσκονταν το ελληνικό φεριμπότ σίγουρα θα χάνονταν για την τουρκική οικονομία. Η ιδέα της ναύλωσης και χρήσης του ελληνικού φεριμπότ, όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak, ήταν του Τούρκου ναυτικού πράκτορα, Mehmet Gülay, ο όποιος έχει δουλέψει στο παρελθόν με ελληνικά φεριμπότ στο Αιγαίο και ήξερε πολύ καλά αφ’ ενός τις δυνατότητες  τους και αφ’ ετέρου την πολύ δύσκολη συγκυρία με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα που τα είχε ακινητοποιήσει. Έτσι οι Τούρκοι «έπιασαν» την ευκαιρία και μέσω του ελληνικού πλοίου κατάφεραν να λύσουν τα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει στο τουρκικό εμπόριο και γενικότερα στην τουρκική οικονομία οι εμφύλιος πόλεμος της Συρίας. Φυσικά για όλα αυτά και ενώ οι Τούρκοι πάλι έκαναν την «καλή», εμείς δεν μάθαμε  με ποιανού ελληνικού παράγοντα έγινε η συμφωνία  για αυτή την σωτηρία της τουρκικής οικονομίας.

 ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΑ ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ !! ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ !! ΚΑΙ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΞΕΚ...

''ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ'' Απολύσεις στην ΕΡΤ και στις αμυντικές βιομηχανίες


Από την συρρίκνωση της ΕΡΤ και την συγχώνευση των αμυντικών βιομηχανιών (ΕΑΒ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ) φαίνεται πως θα προκύψει ο μεγάλος αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, που οδεύουν προς απόλυση.

Ενόψει της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα αύριο Τρίτη, η κυβέρνηση βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας των προτάσεων τόσο για την απόλυση 2.000 υπαλλήλων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου από καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών του Δημοσίου, όσο και για τη διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων που θα χαρακτηριστούν πλεονάζον προσωπικό. 

Σύμφωνα με το Εθνος, το ισχυρότερο σενάριο που φαίνεται να μελετά το Μέγαρο Μαξίμου για την αναδιοργάνωση μεγάλων ΔΕΚΟ, απ' όπου θα απολυθούν 1.000-1.300 εργαζόμενοι, στο πλαίσιο της μνημονιακής δέσμευσης για 2.000 απολύσεις μέχρι τα τέλη του Ιουνίου, είναι η συρρίκνωση της ΕΡΤ και η συγχώνευση των αμυντικών βιομηχανιών (ΕΑΒ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ). 

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΔΕΠΑ: Και €700 - 800 εκατ. και 30% έκπτωση στο αέριο από τους Ρώσους



Διπλά οφέλη διαπραγματεύεται η κυβέρνηση στην τελική ευθεία της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ και καθώς απομένουν λίγες ημέρες πριν την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών του διαγωνισμού. Όπως αποκάλυψε το Σάββατο το Κεφάλαιο, το θέμα τέθηκε στο πλαίσιο της τελευταίας επίσκεψης του ισχυρού άνδρα της Gazprom Αλεξέι Μίλερ με τους Ρώσους να εμφανίζονται έτοιμοι –αφού εξασφάλισαν τους όρους αλλά και την ενεργή υποστήριξη της ελληνική πλευράς– να προσφέρουν με τη σειρά τους ένα άκρως ελκυστικό πακέτο για την απόκτηση της εταιρείας αερίου.

Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι η κυβέρνηση αναμένει για την απόκτηση της ΔΕΠΑ μια ελκυστική προσφορά της τάξης των 700 – 800 εκατ. ευρώ, που θα συνδυάζεται με δέσμευση από την πλευρά της ρωσική εταιρείας για μείωση του κόστους του φυσικού αερίου σε γενναίο ποσοστό. Ποιο θα είναι αυτό το ποσοστό; Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η «νέα ΔΕΠΑ» θα πουλά στα επίπεδα της Βουλγαρίας, ενώ παράλληλα θα υπάρξει και γενναία μείωση των σημερινών περιθωρίων κέρδους της εταιρείας που ελέγχεται από το Δημόσιο και τα Ελληνικά Πετρέλαια.


Με αυτά τα δεδομένα, η κυβέρνηση εκτιμάται ότι θα επιτύχει ένα deal με ευρύτερα οφέλη για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες καθώς η μείωση επί της τρέχουσας τιμής του αερίου μπορεί να φτάσει έως και το 30%. Φυσικά η μείωση αυτή θα ξεκινήσει να ισχύει μόλις επισφραγιστεί η πώληση της εταιρείας αερίου στους Ρώσους.

Την ίδια στιγμή και στο επίπεδο του τιμήματος, οι πληροφορίες θέλουν τους Ρώσους να κινούνται με την προσφορά τους στα επίπεδα της αποτίμησης και να είναι έτοιμοι να βελτιώσουν την προσφορά τους, όταν θα κληθούν από το ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό πρακτικά μεταφράζεται σε έσοδα για το ΤΑΙΠΕΔ της τάξης των 700- 800 εκατ. ευρώ. 


Πάντως αν και η υπόθεση ΔΕΠΑ φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει, η εξέλιξη γύρω από την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, δηλαδή των δικτύων του φυσικού αερίου παραμένει ανοιχτή. Θυμίζουμε ότι στη διεκδίκηση του ΔΕΣΦΑ παραμένει ενεργή η εταιρεία Socar του Αζερμπαϊτζάν, ενώ ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν θα κατατεθεί προσφορά από τη ρωσική Sintez αλλά και την κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ – PPF. Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια: είτε θα μπει στο ΔΕΣΦΑ με ένα στρατηγικό ποσοστό η Socar, ενόψει και του αυξημένου ενδιαφέροντος του Αζερμπαϊτζάν για το λεγόμενο νότιο διάδρομο και τον αγωγό Tap που θα περάσει από την ελληνική επικράτεια χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να παγώσει ο διαγωνισμός. Πάντως κάποιες πλευρές συναρτούν την έκβαση της αποκρατικοποίησης του ΔΕΣΦΑ και με την απόφαση που θα ληφθεί  στα μέσα Ιουνίου από το κονσόρτιουμ του Σαχ Ντενίζ, για την οριστική επιλογή μεταξύ  TAP και Nabucco West.



ΠΗΓΗ
:capital.gr

Οι «εγκέφαλοι» που μιλούν για «στημένα»: Κήρυκες της σκλαβιάς και της υποταγής


Σε πολλούς εγκεφάλους οι εξεγέρσεις φαίνονται σαν έργο «προβοκατόρων» ή ποικίλων «υποκινητών» και συνωμοτών. Αυτοί οι εγκέφαλοι συνδυάζουν δύο κύρια χαρακτηριστικά: 
α). Στέκονται πάντα περιφρονητικά απέναντι σε κάθε λαϊκό κίνημα, αντικρίζουν τους λαούς σαν πρόβατα που έχουν ανάγκη κάποιο Μεσσία ή «εκλεκτό» για να παίξει το ρόλο του τσοπάνη…

β). Διέπονται από μια κατασκοπευτική ΛΟΓΙΚΗ (τη λογική των μηχανισμών), από μια αστυνομική αντίληψη της ιστορίας. Γι αυτούς η Ιστορία είναι ένα κουκλοθέατρο που κάποιοι «μηχανισμοί» και «συνωμότες» κινούν τα νήματα: ΟΙ λαοί δεν υπάρχουν πουθενά. Είναι απόντες… 

Υποβιβάζουν, όλοι αυτοί οι κατασκοπευτικοί εγκέφαλοι (τρεφόμενοι από τις αντιλήψεις της καθεστωτικής λογικής), τις λαϊκές εκρήξεις και Επαναστάσεις στα επίπεδα ενός στημένου ποδοσφαιρικού αγώνα. Μάλλον ακόμα πιο κάτω, διότι και τα στημένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια, συχνά, ξεφεύγουν από το στήσιμο… 

Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά (περιφρονητική αντιμετώπιση των λαών και «πρακτορική» λογική) καθιστούν αυτούς τους «εγκεφάλους» παντελώς ανίκανους να αντιληφτούν, πολύ περισσότερο, να συλλάβουν τις ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ λαϊκές διεργασίες, τα υπόγεια ρεύματα και τα εκρηκτικά υλικά που υπάρχουν και συσσωρεύονται στα σπλάχνα των κοινωνιών. 

Αν βέβαια είχαν συμμετάσχει σε κάποια λαϊκή θύελλα ή μαζική αγωνιστική κίνηση θα είχαν αντιληφτεί τη διαλεκτική των υπόγειων ρευμάτων και συναισθημάτων της επαναστατικής κίνησης. 

Αλλά, είπαμε: ΟΛΟΙ αυτοί φεύγουν μακριά από τέτοια, ο λαός και οι εκδηλώσεις του, τους προκαλούν αλλεργία. Κάθονται λοιπόν στη γωνίτσα τους και από το «ύψος» της αστυνομικής τους γαλούχησης, αναζητούν τους «εγκεφάλους» που «έστησαν» τα γεγονότα. 

Κάτω από αυτό το πρίσμα δεν έβγαλαν «κατασκευασμένα» τα γεγονότα του Γαλλικού Μάη του 1968; 

Με την ίδια αστυνομική τους λογική δεν είπαν ότι και το δικό μας Πολυτεχνείο το «έστησε» ο Ιωαννίδης για να ρίξει τον Παπαδόπουλο ή ότι ήταν έργο κάποιων «υποκινητών» και «προβοκατόρων»;;; 

Με την ίδια λογική, οι πλέον φαιδροί, που σιτίζονται από τα αρχεία της CIA, δεν υποστηρίζουν ότι και η Επανάσταση της Ρωσίας του 1917 ήταν έργο των τραπεζιτών και σιωνιστών; 

ΟΛΑ τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της ιστορίας και οι λαϊκές ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ήταν έργο κάποιων «συνωμοτών»!!! 

Εάν δεν έχουν πει ακόμα ότι και η Επανάσταση του 1821 ήταν «υποκινούμενη» από κάποιους «συνωμότες» αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ζούνε στην Ελλάδα και θα τους έπαιρναν με τις πέτρες ή θα «χάλαγε» τα «εθνικιστικά» τους ιδεολογήματα… 

Με αυτή την οπτική, λοιπόν, αντικρίζουν και τις ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ στον αραβικό κόσμο. Εδώ έχει ξεσηκωθεί το σύμπαν, πέφτουν χιλιάδες κορμιά, ανοίγονται μαζικοί τάφοι των λαών, θερίζονται οι λαοί από τα πυροβόλα και αυτοί μιλάνε για «στημένα» γεγονότα. 

Δεν μπορούν να διακρίνουν και να ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ τις ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ των λαών από τις πολιτικές παρεμβάσεις των χειραγωγών και καταλυτών αυτών των εξεγέρσεων, από τα παιχνίδια των καθεστώτων και τα προβοκατόρικα «στησίματα» των διεθνών ληστών και δημίων… 

Αυτά τα αναλύουμε στο προηγούμενο κείμενο: 
http://resaltomag.blogspot.gr/2013/06/blog-post_2.html 

Έτσι, λοιπόν, βγήκαν στο σεργιάνι διάφοροι τέτοιοι αστυνομικοί εγκέφαλοι να υποστηρίξουν, με τον κομπασμό της ιστορικής τους άγνοιας, της πολιτικής τους καχεξίας και της «πρακτορικής» τους λογικής ότι τα γεγονότα στην Τουρκία ήταν «στημένα». 

ΕΔΩ δονείται όλη η Τουρκία από τη λαϊκή έκρηξη, το καθεστώς πυροβολεί αδίστακτα και όλα αυτά, για κάποιους, είναι «στημένα»: «Στήσανε» δηλαδή μια ΕΞΕΓΕΡΣΗ που, ανεξάρτητα από τη έκβασή της, θα γεννήσει και θα εδραιώσει επαναστατικούς λαϊκούς ιστούς ΣΚΕΨΗΣ και ΔΡΑΣΗΣ: Θα ανάψει φλόγες που δεν θα σβήνουν… 

Βεβαίως, αυτή η «θεωρία» των «στημένων» αγώνων βγαίνει απ’ ευθείας από τα βάθη των πλανητικών μηχανισμών της Νέας Τάξης και των μυστικών τους υπηρεσιών. Γιατί, αν οι λαϊκοί αγώνες είναι «στημένοι» τότε γίνονται περιττοί. Αφού είναι ΟΛΑ «στημένα», «ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης… 

Αυτό το ηλίθιο μοιρολατρικό κήρυγμα εκπέμπουν όλοι αυτοί που αντικρίζουν τους αγώνες σαν «στημένους», κυκλοφορώντας (συνειδητά ή ΜΗ) τους μύθους της εξουσίας και του νεοταξικού στάτους… 

Σε μια τέτοια βλακώδη «ανάλυση» διαβάσαμε το εξής αστείο: 

«Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως η Τουρκία είναι ένα πολύ αυστηρά ελεγχόμενο κράτος. Αυτό μπορεί να το αντιληφθεί πάρα πολύ εύκολα ο οποιοσδήποτε επισκέπτης αυτής της χώρας. Η παρουσία της Αστυνομίας, του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών είναι κάτι περισσότερο από εμφανής. Άρα, είναι απίθανο να μην γνώριζε το τουρκικό κράτος ότι ετοιμαζόταν μία άτυπη εξέγερση, ουσιαστικά μία επίδειξη δύναμης ισχύος από τον χώρο της αντιπολίτευσης». 

Τι υπονοεί ο «ποιητής» των «στημένων» γεγονότων (για «στημένα γεγονότα μιλάει όλο το κείμενο); Διότι αν το καθεστώς «είναι απίθανο να μην γνώριζε» τότε ποιος έστησε την «εξέγερση» (τα εισαγωγικά τα βάζει ο ίδιος); 

Λογικός συνειρμός του ποιητή: Την «εξέγερση» την «έστησε» ο ίδιος ο Ερντογάν!!! 

Σε τέτοιες αντιφατικές φαιδρότητες και μοιρολατρικά σοφίσματα καταφεύγουν αυτοί οι «αναλυτές» των «στημένων» ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ… 

Ας βγούνε από το καβούκι τους, αν δεν εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, και ας πάρουν το θάρρος να κατέβουν και να συμμετάσχουν ενεργητικά σε κάποια μαζική λαϊκή κινητοποίηση ή απεργιακό αγώνα για να καταλάβουν μερικά, έστω αλφαβητικά, ζητηματάκια… 

Αλλά είπαμε: Αυτά τους προκαλούν αλλεργία… 

Περιμένουν τους Μεσσίες…
 ΠΗΓΗ:resaltomag.blogspot.gr

Τα τρία "χτυπήματα" στις προθεσμιακές που ρίχνουν το επιτόκιο ακόμη και στο...0%

Τα τρία "χτυπήματα" στις προθεσμιακές που ρίχνουν το επιτόκιο ακόμη και στο...0%
Έχετε 20.000 ευρώ στην άκρη. Τα τελευταία χρόνια γνωρίζατε ότι με χαρακτηριστική άνεση θα εξασφαλίζατε τόκους της τάξεως των 800-1000 ευρώ. Θα πληρώνατε και 80-100 ευρώ στην εφορία και θα σας έμεναν τα υπόλοιπα χωρίς κανέναν κόπο. Πλέον τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ύστερα από τρία «χτυπήματα» στις προθεσμιακές καταθέσεις, θα υπάρξουν περιπτώσεις που δεν θα μείνουν ούτε τα μισά. Υπάρχουν ακραίες περιπτώσεις που δεν θα μείνει και …τίποτα.


1ο χτύπημα: μείωση επιτοκίων
Eurobank, Πειραιώς, AlphaBank και έπεται συνέχεια. Η μία μετά την άλλη, οι τράπεζες ανακοινώνουν αποκλιμάκωση των επιτοκίων που έδιναν στις προθεσμιακές καταθέσεις. Το 5-6% που υπήρχε πριν από λίγους μήνες ακόμη και για ποσά της τάξεως των 20.000 ευρώ έχει ήδη εκλείψει ενώ τώρα τείνει να γίνει παρελθόν και το 4%. Όσο περνούν οι ημέρες και ολοκληρώνεται η διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών, τόσο θα πολλαπλασιάζεται η ταχύτητα μείωσης των επιτοκίων.

2ο χτύπημα: υπαγωγή των τόκων στην εισφορά αλληλεγγύης
Το τι σημαίνει αυτό, θα το βιώσετε σε λίγες εβδομάδες όταν θα παραλάβετε τα εκκαθαριστικά με τα εισοδήματα του 2012. Στην καλύτερη περίπτωση, θα χάσετε ποσοστό 1-4% επί των τόκων ανάλογα με το ποιο είναι το εισόδημά σας. Θα υπάρξουν όμως περιπτώσεις που θα χάσετε ακόμη και το 100% των τόκων. Το έχει επισημάνει εγκαίρως το fpress.grκαι θυμηθείτε τον λόγο κάνοντας κλικ εδώ.

3ο χτύπημα: αύξηση του φορολογικού συντελεστή.
Το έχετε μάθει αλλά δεν το έχετε πληρώσει ακόμη καθώς ισχύει για τους τόκους του 2013. Με την επιβολή του φόρου 15%, η απόδοση μιας κατάθεσης πέφτει αυτομάτως στο 3,4% (το ανώτερο) πριν υπολογιστεί η εισφορά αλληλεγγύης

Τι να κάνετε
Φροντίστε οι τόκοι να σπάσουν με τέτοιο τρόπο μεταξύ των δικαιούχων του λογαριασμού, ώστε αυτός που θα τους δηλώσει από το νέο έτος να μην αλλάξει κλιμάκιο υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης. Δηλαδή, αν η σύζυγος δεν έχει εισοδήματα αλλά ο σύζυγος δηλώνει 20.000 ευρώ ετησίως, είναι προτιμότερο οι τόκοι να εμφανιστούν στο όνομα της συζύγου (εφόσον βεβαίως υπάρχει η σχετική εμπιστοσύνη). Σε αυτή την περίπτωση, η σύζυγος δεν θα πληρώσει εισφορά αλληλεγγύης. Αντιθέτως, ο σύζυγος όχι μόνο θα πληρώσει αλλά θα αλλάξει και κλιμάκιο με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί με 2% επί του συνολικού του εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένων και των τόκων.
Επειδή ακριβώς έχει προκληθεί τόσος θόρυβος με την ασφάλεια των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ, οι τράπεζες θα διατηρήσουν υψηλά επιτόκια για αποταμιεύσεις που θα ξεπερνούν αυτό το ποσό. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να μαζέψετε τα μικρότερα ποσά και να βάλετε στην κατάθεση έναν συνδικαιούχο. Ως γνωστόν, η εξασφάλιση των 100.000 ευρώ, ισχύει ανά τράπεζα και ανά καταθέτη. Άρα για ποσά μέχρι 200.000 ευρώ η κατάθεση είναι εγγυημένη αρκεί να υπάρχει και το όνομα της συζύγου.
Υπάρχουν ακόμη λύσεις που εξασφαλίζουν επιτόκιο άνω του 4% αλλά θα χρειαστεί να ψάξετε. Σπεύσατε όμως διότι ήδη τις τελευταίες ημέρες, η μία μετά την άλλη, οι τράπεζες ρίχνουν τα επιτόκια. Επιτόκια πέριξ της περιοχής του 4% προσφέρουν αυτή τη στιγμή η τράπεζα Αττικής, η Geniki και το Ταμείο Παρακαταθηκών. Μια πρόταση είναι να δεσμεύσετε τα χρήματά σας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 
ΠΗΓΗ:fpress.gr

Με τις ευλογίες του ανεκδιήγητου Χατζηδάκη ο νόμος – βαμπίρ υπέρ των τραπεζιτών για τις κατασχέσεις.


Δώρο για τις τράπεζες ο καινούργιος “νόμος Κατσέλη”

Τη μεγάλη αλλαγή που επιφέρουν στο νόμο Κατσέλη οι νέες ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση και πρόκειται να ψηφιστούν μέχρι τις 20 Ιουνίου, με τα 20 άρθρα του νομοσχεδίου «πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιήσεις στον Ν. 3869/2010», επιβεβαιώνει το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Το έθνος. Στο πρωτοσέλιδο της, μάλιστα, κάνει λόγο για νόμο – σκούπα για τη ρύθμιση των δανείων.

Μετά τα αποκαλυπτήρια που κάνει η εφημερίδα στο νέο νόμο 3869/2010, αποδεικνύεται οτι ο νέος νόμος είναι προσφορά στα συμφέροντα των τραπεζών, τρία χρόνια μετά την εφαρμογή του νόμου που λειτούργησε ως ασπίδα για εκατοντάδες χιλιάδες υπερχρεωμένους πολίτες.

Την ώρα που οι τράπεζες διψούν για ρευστό ο νέος νόμος τους παρέχει ρευστό αλλάζοντας προς τα χείρω την ψυχολογία του δανειολήπτη. Καμία ουσιαστική απονομή δικαιοσύνης, καμία ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του νόμου Κατσέλη αλλά ένας νόμος κομμένος και ραμμένος στα συμφέροντα των τραπεζιτών.

Βουτυρο στο ψωμίο των τραπεζών αποτελεί η καινούργια απόφαση για έναρξη καταβολής δόσεων από τη στιγμή ακόμη της προδικασίας.

Ενω μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης ο οφειλέτης δεν κατέβαλλε τίποτα στην τράπεζα τώρα θα καταβάλλει τουλάχιστον το ελάχιστο ποσό που είναι 40 ευρω.

Η Νο1 αλλαγή που επέρχεται με το νέο “νόμο-σκούπα” για τα δάνεια αφορά την ελάχιστη δόση που θα κληθεί να καταβάλλει ο δανειολήπτης απο το στάδιο της προδικασίας.

Συγκεκριμένα, ο νέος νόμος Κατσέλη θα προβλέπει εφεξής την καταβολή δόσης από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, χωρίς καθυστερήσεις εξαιτίας της εκκρεμοδικίας. Το καταβληθέν ποσό θα συμψηφίζεται με τη ρύθμιση που τελικώς θα αποφασίσει το Δικαστήριο αποδεσμεύοντας τον οφειλέτη ακόμα και με την έκδοση της απόφασης. Η ελάχιστη καταβολή προτείνεται στο 10% της τρέχουσας δόσης με ελάχιστο ποσό καταβολής τα 40 ευρώ μηνιαίως.

Ο δανειολήπτης, λοιπόν, είτε έχει την οικονομική δυνατότητα είτε όχι θα πρέπει να καταβάλλει από 40 ευρώ μέχρι το 10% της τρέχουσας δόσης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Άρα, ο οφειλέτης πλέον θα υποχρεούται από την πρώτη στιγμή να δίνει κάποιο χρηματικό ποσό στην τράπεζα, πριν ακόμη αποφασίσει το δικαστήριο αν μπορεί ή όχι και τι μπορεί να δίνει ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση!

Άρα ο οφειλέτης αφού θα μπει στη διαδικασία να πληρώνει από την πρώτη φάση της διαδικασίας, θα είναι πιο δύσκολο να αποδείξει την αδυναμία του ή όχι να εξυπηρετεί το δάνειο του.

Δεν είναι λίγες φορές που οι τράπεζες παγιδεύουν τους πολίτες καλώντας τους να δίνουν όση δόση του δανείου τους μπορούν κι έτσι αποδεικνύουν οτι ο οφειλέτης έχει αλλά δε δίνει! Το ρεπορτάζ αποκαλύπτει ξεκάθαρα και το λόγο που οδήγησε την κυβέρνηση σε αυτές τις τροποποιήσεις:”Με τις αλλαγές αυτές επιδιώκεται ουσιαστικά να ενισχυθεί η διαδικασία του προδικαστικού συμβιβασμού με τους δανειστές, ώστε να μην ενθαρρύνεται η προσφυγή στο δικαστήριο” αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Όλες αυτές οι αλλαγές κι οι μεθοδεύσεις γίνεται με σκοπό να κλείσουν το δρόμο του δανειολήπτη προς το φυσικό δικαστή, μιας και συνεχώς πληθαίνουν οι θετικές αποφάσεις υπέρ της πλειοψηφίας των νοικοκυριών, δηλαδή των υπερχρεωμένων.

Μετά από δύο χρόνια, εφαρμογής του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, οι τραπεζίτες είδαν στην πράξη τα “αδύναμα” σημεία του νόμου, κι υπέδειξαν τους “κολλητούς” τους στα υπουργεία να βελτιώσουν την κατάσταση ώστε να εξασφαλίσουν ρευστότητα.

Πώς μου μιλάς κ Χατζηδάκη για πιο δίκαιη λύση; Πού είναι η δικαιοσύνη σου; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΤΗ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ Με κυβερνητική εντολή "κόπηκαν" δίκτυα τηλεπικοινωνιών και τηλεοπτικές συνδέσεις


Η τουρκική κυβέρνηση «μπλόκαρε» τις τηλεφωνικές επικοινωνίες στην Κωνσταντινούπολη τη στιγμή που στην πλατεία Ταξίμ γινόνταν οδομαχίες μεταξύ της Αστυνομίας και των διαδηλωτών. Είναι προφανώς πως στόχος της ήταν να μην σπεύσουν στην φλεγόμενη πλατεία χιλιάδες ακόμη διαδηλωτές και μετατραπεί σε πλατεία… Ταχρίρ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο το CNN η κυβέρνηση του Ρ.Τ. Ερντογάν ζήτησε από την Turkcell, μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών της χώρας να «κλείσει» το δίκτυο της. Η εταιρεία φυσικά υπάκουσε στην απαίτηση των τουρκικών αρχών.

Μάλιστα, όπως διέρρευσε στο CNN η επι χρόνια δημοσιογράφος Ruhat Mangi εντολή για απενεργοποίηση των επικοινωνιών δόθηκε και σε τουλάχιστον άλλα δύο κύρια δίκτυα τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας, τα οποία επίσης υπάκουσαν στις αξιώσεις της τουρκικής κυβέρνησης.

Η ίδια δημοσιογράφος κατήγγειλε πώς απενεργοποιημένες έμειναν σκόπιμα για αρκετές ώρες με εντολή των τουρκικών αρχών και οι κάμερες του CCTV την ώρα που στην πλατεία Ταξίμ δίδοντας μάχες σώμα με σώμα και η Αστυνομία επιτίθονταν με πρωτοφανή βία και βαρβαρότητα στους διαδηλωτές τραυματίζονταν σοβαρά δεκάδες απ’ αυτούς.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πώς η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε τη διακοπή των τηλεπικοινωνιών όχι μόνο στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, αλλά και σε άλλες πόλεις, όπως η Άγκυρα και η Σμύρνη που μεταδόθηκαν τα έκτροπα, με χιλιάδες πολίτες να διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης και του κόμματος του Ρ.Τ. Ερντογάν AKP.

Μάλιστα η φίμωση των ΜΜΕ οδήγησε και στο αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεργασία μεταξύ CNN και CNNTurk, καθώς το κανάλι στην Τουρκία τη στιγμή που καίγονταν η πλατεία Ταξίμ και η Αστυνομία έπνιγε με χημικά την περιοχή και άνοιγε κεφάλια διαδηλωτών,  αυτό επέλεξε να μεταδίδει εικόνες άσχετες με τα όσα διαδραματίζονταν στην κεντρική πλατεία της Πόλης.

Όλα αυτά αποδεικνύουν πώς η εικόνα του δημοκράτη και φιλειρηνικού Ερντογάν, που ενδιαφέρεται για το μέλλον των πολιτών του ήταν επίπλαστη. Οι μάσκες έπεσαν και δείχνουν πώς η Τουρκία κάθε άλλο παρά κυβέρνηση δημοκρατική διαθέτει. Να τα βλέπουν αυτά και στην Ελλάδα που χρόνια τώρα θεωρούν «αξιόπιστο» συνομιλητή τον Τούρκο πρωθυπουργό!

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 360 ΕΥΡΩ! Έρχεται μεγάλο κούρεμα των συντάξεων από το 2015


Ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων στα κύρια ταμεία ασφάλισης στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στο Δημόσιο θα γίνεται με μεικτό σύστημα βασικής και αναλογικής σύνταξης, το οποίο θα οδηγήσει στη μείωση των παροχών.

  Πρόκειται, σύμφωνα με "Νέα", για τον νόμο Λοβέρδου-Κουτρουμάνη (3863/2010) που αλλάζει ριζικά τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.

  Η αλλαγή ξεκινά από το 2015, αλλά για όσους συνταξιοδοτηθούν από το έτος αυτό και μετά θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα αναδρομικά και για το διάστημα 2011-2015.

  Το τελικό ποσό της σύνταξης θα διαμορφώνεται από τη βασική σύνταξη και από την αναλογική σύνταξη.

  Αναλυτικά:

  Η εφαρμογή της βασικής σύνταξης ξεκινά από το 2015 και το ύψος της θα είναι στα 360 ευρώ, δηλαδή όσο είναι σήμερα η προνοιακή σύνταξη του ΟΓΑ.

  Για τον υπολογισμό της αναλογικής σύνταξης θα λαμβάνεται υπόψη το σύνολο του εργασιακού βίου.

  Το ποσοστό αναπλήρωσης για κάθε έτος ασφάλισης θα διαμορφώνεται με έναν συντελεστή που ξεκινά από το 0,8% κατά το πρώτο έτος ασφάλισης και κλιμακώνεται, στο 40ό και ως το 50ό έτος, στο 1,5%.

  Σημειώνεται ότι σήμερα το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 2%.

  Μεταβατικό διάστημα

  Ωστόσο, θα υπάρξει ένα μεταβατικό διάστημα για όσους συνταξιοδοτηθούν από το 2015 και μετά. Συγκεκριμένα, για έτη ασφάλισης από το 2011 και μετά θα δίνεται αναλογία της σύνταξης ίση με το πηλίκον των ετών που διήνυσε μετά την ημερομηνία αυτή δια του συνόλου των ετών ασφάλισής του.

  Η βασική και η αναλογική σύνταξη θα δίνονται για 12 μήνες τον χρόνο, δηλαδή δεν θα χορηγείται 13η και 14η σύνταξη.

  Το ποσοστό αναπλήρωσης μαζί με τα βασική σύνταξη, κατά το υπουργείο Εργασίας, θα φτάνει στο 64% των συντάξιμων αποδοχών.

  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα σημερινά ποσοστά αναπλήρωσης κυμαίνονται σε αρκετά μεγαλύτερα επίπεδα, από 75% και άνω των συντάξιμων αποδοχών και σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν και το 100%.

  Η μείωση που θα προέλθει στις συντάξεις κατά το υπουργείο είναι μεσοσταθμικά γύρω στο 7%, ωστόσο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κάνουν λόγο για μειώσεις που θα φτάνουν έως και το 30%.

  Οι μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές θα υπολογίζονται με τον εξής τρόπο: Είναι ίσες με το πηλίκον των μηνιαίων αποδοχών όλου του εργασιακού βίου δια του αριθμού όλων των μηνών απασχόλησης.

  Στη διαμόρφωση των αποδοχών λαμβάνονται υπόψη 12 μήνες τον χρόνο.

  Δηλαδή για τις συντάξιμες αποδοχές δεν συμπεριλαμβάνονται τα δώρα εορτών και το επίδομα αδείας.

  Αυτές οι αποδοχές θα προσαυξάνονται με βάση τη μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή, ενώ θα προστίθεται και ένας "συντελεστής ωρίμασης".

  Με τον τρόπο αυτόν θα επιχειρείται η επικαιροποίηση των αμοιβών των παλαιών ετών ασφάλισης. Η κατώτατη σύνταξη θα είναι το άθροισμα των ποσών της βασικής και της αναλογικής σύνταξης λόγω γήρατος για χρόνο ασφάλισης τουλάχιστον 15 ετών, ενώ δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού που αντιστοιχεί σε 15 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη κατά το έτος 2015.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Τεράστιες ζημιές θα γράψουν τα Ταμεία που αναγκάζονται να πουλήσουν χαμηλά το δικαίωμα της Εθνικής

Τεράστιες ζημιές θα γράψουν τα Ταμεία που αναγκάζονται να πουλήσουν χαμηλά το δικαίωμα της Εθνικής
(Upd) Σοβαρός προβληματισμός επικρατεί στις διοικήσεις των Ταμείων Δημοσίου Δικαίου που δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν τα δικαιώματά τους για την αύξηση της Εθνικής Τράπεζας. Αυτό διότι, η μεγάλη υποχώρηση στην τιμή του δικαιώματος κατά 60% από την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης,  και κατα 50% σήμερα (στα 0,80 ευρώ), έναντι 4,5 της αρχικής τιμής, θα οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες τους ασφαλιστικούς οργανισμούς που αναγκάζονται, εκ των πραγμάτων, να πουλήσουν τα δικαιώματα στις τρέχουσες τιμές.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα ως προς τους λόγους για τους οποίους απαγορεύτηκε -με εντολή του κράτους, και κατ΄ επέκταση της τρόικας- στα Ταμεία να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής. Για το κράτος, τα Ταμεία θεωρούνται μέρος του Δημοσίου στην περίπτωση αυτή, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αντιμετωπίστηκαν ως ιδιώτες επενδυτές, με αποτέλεσμα τα ομόλογα που είχαν στα χαρτοφυλάκιά τους να "κουρευτούν".

Θα πρέπει να τονιστεί ότι τα Ταμεία έχουν 15-16 εκατ. δικαιώματα της Εθνικής.

Να σημειωθεί, επίσης,  ότι οι τιμές αυτές αντιστοιχούν σε προ reverse split επίπεδα, μετοχής στα 90 σεντς και, μάλιστα, 60 – 70% χαμηλότερα από την αναλογούσα τιμή, αφού λεχει πεσει περαιτέρω πάνω από 60% η τιμή του δικαιώματος. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι για τα Ταμεία που θα πουλήσουν τα δικαιώματα, η οριστική καταγραφή ζημιάς θα είναι τεράστια.

Το όλο αλαλούμ που έχει ανακύψει με τη διοίκηση του ΙΚΑ και την υπόθεση των συντάξεων, χαρακτηρίζει και την επικοινωνιακή πολιτική, καθώς πηγές διέρρευσαν χθες ότι το Ταμείο ολοκλήρωσε τις πωλήσεις δικαιωμάτων στην Εθνική, θέλοντας να εννοήσουν ότι το Ταμείο έχει απλά λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Η διοίκηση της ΑΕΔΑΚ του ΙΚΑ, υπό τον κ. Κώστα Παπαθανασίου, έχει υποβάλει, όπως έχει γράψει το Newmoney, πρόταση, η οποία και έχει εγκριθεί από την πλευρά του Ταμείου, για εξαγορά από την πλευρά της ΑΕΔΑΚ των δικαιωμάτων του ΙΚΑ στην Εθνική, που ανέρχονται, μετά το reverse split της μετοχής σε 3 εκατ. Αντίστοιχα, το ΙΚΑ θα πάρει μερίδια στην ΑΕΔΑΚ με το ρευστό που θα αποκομίσει από την πώληση. Στη συνέχεια, η ΑΕΔΑΚ θα προβεί, ανάλογα με τις δικές της εκτιμήσεις, σε άσκησή τους για συμμετοχή στην αύξηση, είτε πώληση, ανάλογα με τις τιμές που διαμορφώνει το δικαίωμα.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε μια στρατηγική που κατά 50% θα υλοποιούσε πώληση δικαιωμάτων και κατά 50% συμμετοχή στην αύξηση. Όμως, στην παρούσα φάση, φαίνεται ότι η πώληση δικαιωμάτων σημαίνει απλή καταγραφή ζημιών χωρίς δυνατότητα μελλοντικής τους κάλυψης.

Από τη διοίκηση της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Ταμείων, της οποίας προεδρεύει ο κ. Κώστας Παπαθανασίου, γίνονται σκέψεις να επεκταθεί το σχέδιο του ΙΚΑ και σε άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς, εφόσον όμως υπάρχει η σχετική ρευστότητα. Για παράδειγμα, το όλο ζήτημα αφορά τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ. Τα Ταμεία που θα πουλήσουν τα δικαιώματα και θα λάβουν μερίδια σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, μπορεί να καταγράψουν προσωρινές ζημιές, θα έχουν, όμως, τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις θέσεις αυτές από την ανάκαμψη των τιμών των μεριδίων στην ΑΕΔΑΚ, εφόσον η επενδυτική στρατηγική της τελευταίας είναι αποτελεσματική. Κάτι το οποίο διαφαίνεται πιθανό εξαιτίας της μακροχρόνιας προοπτικής ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απόφαση για πώληση των δικαιωμάτων έχουν λάβει ακόμα τα ταμεία ΕΤΑΕ και ΤΑΥΠΕΚΩ, όπως και ο ΕΔΟΕΑΠ. Τα δικαιώματα θα ασκήσουν τα ταμεία ιδιωτικού δικαίου που σχετίζονται με τους εργαζομένους της Εθνικής Τράπεζας. 
ΠΗΓΗ:.newmoney.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται πιέσεις από πλευράς της Εταιρείας προς τους εργαζόµενους για ζητήµατα που αφορούν το ωράριο πέραν του κανονικού και την απασχόληση εργαζοµένων σε ηµέρες ανάπαυσης, χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόµενες διαδικασίες και να δίνονται οι ανάλογες αµοιβές - αποζηµιώσεις για υπερωρίες, σεµινάρια κλπ. 
Κάναµε ξεκάθαρο προς την Εταιρεία και ενηµερώνουµε όλους τους εργαζοµένους πως αυτό δεν πρέπει να γίνεται και δεν θα επιτρέψουµε να συνεχιστεί. 
Καλούµε την Εταιρεία να σταµατήσει άµεσα αυτές τις πρακτικές. Ζητάµε να σέβεται τις διαδικασίες και όσα από κοινού έχουµε συµφωνήσει, είναι δε ανάγκη η ανάπαυση των εργαζοµένων, αλλά και η ανταπόκριση στις προσωπικές-οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Αυτά είναι προϋπόθεση για να µπορούν οι εργαζόµενοι να ανταποκρίνονται µε σεβασµό στις ανάγκες της δουλειάς, παραγωγικά, δηµιουργικά και µε ασφάλεια. 
Τέλος καλούµε τους συναδέλφους να τηρούν τους κανόνες που απορρέουν από τις συµφωνηµένες εργασιακές σχέσεις και να µην ενδίδουν σε πιέσεις αυτών που επιδιώκουν να τις απορρυθµίσουν.

Ο Μπένυ δεν ξεχνά, τι σημαίνει Δεξιά...


Η φωτογραφία sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr
Το ν' ακούς σήμερα τον Βενιζέλο να μιλάει σαν αριστερός παλαιού τύπου για την "Ελληνική δεξιά", σε πιάνουν τα γέλια . Κωμικόν!
Η ελληνική δεξιά νομίζει ότι ...
μπορεί να διατηρήσει έναν δίαυλο επικοινωνίας με την ακροδεξία (σχετικά με την αντίδραση της στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο)!
Ποιος μιλάει! Ο άνθρωπος που κατάντησε το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου, ουρά της ΝΔ.. 
ΠΗΓΗ:nonews-news.blogspot.gr

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ; Πολιτευτής της ΝΔ γιορτάζει την Άλωση της Πόλης!


Πολιτευτής της ΝΔ πανηγυρίζει για την άλωση της Πόλης!Από έναν, Τούρκο προφανώς στη συνείδηση, Έλληνα κατά τα άλλα υπήκοο και πολιτευτή της Ν.Δ

Ακόμα πιο απαράδεκτη βέβαια είναι η μηδενική αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Ερχάν Ιμάμογλου ονομάζεται, κατέβηκε στις εκλογές με την "πατριωτική" Νέα Δημοκρατία στη Ροδόπη και ποστάρει από προχθες χαρούμενος στο Facebook την "είδηση" για την 560ή επέτειο από την “Κατάκτηση της Ισταμπούλ”.

Έχουν καταλάβει στη ΝΔ τι ανθρώπους επεδίωξαν να βάλουν στη Βουλή;

ΠΗΓΗ: defencenet.gr