Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Σε υψηλό εννέα ετών η παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγίας το Δεκέμβριο

Από το worldenergynews.gr
Η παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγίας αυξήθηκε τον Δεκέμβριο σε υψηλό εννέα ετών  στα 1,76 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ξεπερνώντας τις επίσημες προβλέψεις κατά 12,7%, καθώς συνεχίστηκε η ανοδική πορεία ενός σημαντικού νέου πεδίου, ανέφεραν τα στοιχεία της Διεύθυνσης Νορβηγικών Πετρελαίων (NPD) την Παρασκευή 17/1/2020.

Το γιγαντιαίο πεδίο Johan Sverdrup, που τέθηκε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ. - ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ


Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΕΣΕΚ - Διαθέσιμο το σχετικό ΦΕΚ

Από το energypress.gr
Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής με την οποία κυρώθηκε το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ).

Ειδικότερα, το παρόν ΦΕΚ επανακτυπώθηκε λόγω λάθους, καθώς, η δημοσίευση του ΕΣΕΚ σε ΦΕΚ είχε γίνει στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Η παρούσα απόφαση κυρώνει..

Μαίνεται η μάχη του LNG στη Ρεβυθούσα

Από το capital.gr
Συνεχίζονται τα ρεκόρ εισαγωγών φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG καθώς οι τιμές στη διεθνή αγορά αλλά και η αυξημένη ζήτηση από τους ηλεκτροπαραγωγούς, τη βιομηχανία αλλά και τους καταναλωτές ενισχύουν τα σχέδια των παικτών της αγοράς. Το ενδιαφέρον σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο διαχειριστής του συστήματος φυσικού αερίου ΔΕΣΦΑ, είναι ότι καταγράφονται σημαντικές..

Baker Hughes; Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές εταιρίες ενέργειας πρόσθεσαν  πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου για πρώτη φορά μετά από τέσσερις εβδομάδες, και ενώ ο ρυθμός ρεκόρ της παραγωγής αργού αναμένεται να επιβραδυνθεί.

Οι εταιρείες πρόσθεσαν..

34 χρόνια χωρίς γεωτρύπανο στην Ελλάδα - Τα πιστοποιημένα κοιτάσματα περιμένουν

Από το slpress.gr
Επί μισό αιώνα περίπου η Ελλάδα ζει και τρέφεται αποκλειστικά από εισαγωγές υδρογονανθράκων και αυτό παρ' ότι εδώ και πολλά χρόνια οι πάντες γνωρίζουν ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές δημιουργίας εγχώριου ορυκτού πλούτου κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Σύμφωνα δε με πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν, η Ελλάδα, παρά τα πιστοποιημένα κοιτάσματα που διαθέτει, είχε την έβδομη μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση στην ΕΕ των 28 χωρών (73,6%) και την τρίτη υψηλότερη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μετά την Κύπρο (96,2%) και την Τουρκία (74,9%).

Η εξάρτηση αυτή το μόνο που κάνει είναι..

Η Transneft αυξάνει στα 10,48 εκατ. βαρέλια την ημέρα τις αποστολές πετρελαίου το 2020

Από το worldenergynews.gr
Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Transneft ανακοίνωσε την Παρασκευή  17/1/2020 ότι σχεδιάζει να μεταφέρει 527,4 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου (10,48 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα) μέσω των αγωγών της το 2020, σε σύγκριση με 522,4 εκατομμύρια τόνους το 2019.

Η Transneft παραδίδει πάνω..