Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Σκλάβοι

Σε ευρω 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Γιούνκερ: “Η Ελλάδα θα χάσει μέρος της εθνικής κυριαρχίας”




Μας το είχαν πει! Και με ενοχλεί σήμερα που βγαίνουν κόμματα  σαν τους ΑΝΕΛ την ΧΑ την ΣΠΙΘΑ και κάνουν τις παρθένες για το ΦΕΚ 240.
Μας τα είχαν πει όλα  κύριοι  και με λεπτομέρειες.  Στις 3 Ιουλίου του 2011
03/07/2011 via Πρωτο Θέμα
Στην παραδοχή πως η χώρα μας ουσιαστικά παρέδωσε στους πιστωτές της την εθνική της κυριαρχία, με την υιοθέτηση των επώδυνων μεταρρυθμιστικών μέτρων του περιβόητου Μεσοπρόθεσμου, προχωρά ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Focus!
Χαρακτηριστικά ο κύριος Γιούνκερ αναφέρει ότι : “η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό με την αποδοχή της κοινοτικής βοήθειας»”, ενώ στη συνέχεια ουσιαστικά μας … ανακοινώνει την έλευση “ξένων ειδικών για να προσφέρουν τεχνογνωσία στην υλοποίηση των ελληνικών δεσμεύσεων”. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Ανησυχούν οι σεισμολόγοι για το Αιγαίο Σε έξαρση παρακλάδι του ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας


Ανησυχούν οι σεισμολόγοι για το Αιγαίο
Με ανησυχία παρακολουθούν τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή του Αιγαίου οι σεισμολόγοι, μετά τον σεισμό μεγέθους 5,9 ρίχτερ που σημειώθηκε την Τρίτη νοτιοανατολικά της Λήμνου, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο “Τύπος της Κυριακής”.
Οι ειδικοί κάνουν λόγο για έξαρση σεισμικής δραστηριότητας σε παρακλάδι του ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας, που στο παρελθόν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς, ενώ κάποιοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο σεισμός της Λήμνου να μην ήταν ο κύριος σεισμός, αλλά προσεισμός.
“Δε βλέπω τα βασικά χαρακτηριστικά μίας συνηθισμένης μετασεισμικής ακολουθίας ενός κύριου σεισμού”, δηλώνει στην εφημερίδα ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Ο προβληματισμός του εστιάζεται στο μικρό πλήθος των μετασεισμών, καθώς και στο μικρό τους μέγεθος. Σημειώνει, μάλιστα, ότι ένας κύριος σεισμός είναι δυνατό να εκδηλωθεί ακόμα και τέσσερις μήνες μετά τους προσεισμούς.
Από την πλευρά του, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας είναι πιο επιφυλακτικός. “Δε βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Δεν υπήρξαν αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί όπως θα περιμέναμε”, υπογραμμίζει, παρατηρώντας πάντως ότι είναι θετικό το γεγονός ότι με το σεισμό της Λήμνου εκτονώθηκε η σημαντική ενέργεια που είχε συσσωρευθεί κάτω από τον ελλαδικό χώρο.
Καθησυχαστικός είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, Ευθύμιος Λέκκας, που επισημαίνει: “Ήταν καλό που έγινε αυτός ο σεισμός και μάλιστα σε θαλάσσιο χώρο, χωρίς συνέπειες και ζημιές. Είχε να γίνει χρόνια στην Ελλάδα ισχυρός σεισμός, οπότε εκτονώθηκε η ενέργεια και δε μας προβληματίζει”, αναφέρει.
Ωστόσο, ο κ. Λέκκας αντανακλά τις απόψεις πολλών σεισμολόγων διεθνώς, οι οποίοι μιλούν για σπάσιμο τμήματος του ρήγματος της Ανατολίας και μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη. “Όλες οι προσεγγίσεις δείχνουν ισχυρή σεισμική δόνηση στη γειτονική χώρα μέχρι το 2022”, προβλέπει. 
ΠΗΓΗ:news.gr

ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟ" ΤΟ ΝΕΟ NΟΜΟΣΧΕΔΙΟ WSJ: "Το νέο φορολογικό ν/σ της Αθήνας θα σκοτώσει και την τελευταία ελπίδα ανάπτυξης"!



H αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, με άρθρο της διαλύει οποιαδήποτε αμφιβολία, για το νέο φορολογικό το οποίο θα φέρει μεγαλύτερη ύφεση, και ανεργία στην χώρα, θα επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα, από την πολυδιαφημιζόμενη ανάπτυξη, ενώ εδώ παρουσιάζεται ως ο "σταθεροποιητής" της οικονομίας.
«Μπορεί μία χώρα να οδηγηθεί η ίδια μέσω των φόρων της στην οικονομική λήθη; Ενας εξωτερικός παρατηρητής θα μπορούσε κάλλιστα να συμπεράνει ότι η Ελλάδα διεξάγει ένα πείραμα για να δει αν όντως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο».
 Με αυτό το ειρωνικό σχόλιο ξεκινάει το ιδιαιτέρως επικριτικό ως προς το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όπου υποστηρίζεται ότι ο νέος «τιμωρητικός», όπως χαρακτηρίζεται, φορολογικός κώδικας θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας και χαμηλότερα κρατικά έσοδα.
 «Το ελληνικό χρέος, ειρήσθω εν παρόδω, έχει ανέλθει στο 170% από το 120% που βρισκόταν όταν παρενέβη για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Ενωση», «θυμίζει» η αμερικανική εφημερίδα (αποφεύγοντας σε αυτό το σημείο να αναφερθεί στην ανάμειξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου). «Σήμερα, σχεδόν όλο το χρέος της Ελλάδας ανήκει στους ευρωπαίους γείτονές της και το ΔΝΤ», επισημαίνει η WSJ.
 «Είναι κατανοητό ότι οι συγκεκριμένοι πιστωτές αναμένουν και επιθυμούν να πληρωθούν. Εχουν άλλωστε επανειλημμένως χαλαρώσει τους όρους αποπληρωμής και τα επιτόκια των εν λόγω δανείων».
 «Η επιμονή τους ωστόσο για την επιβολή υψηλότερων φόρων δεν θα αυξήσει τις πιθανότητες να ξαναπάρουν τα λεφτά τους», υποστηρίζει χαρακτηριστικά η αμερικανική εφημερίδα, υπογραμμίζοντας ότι «η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται επί πέντε συναπτά έτη».
 «Η Αθήνα υποστηρίζει ότι οι νέοι φόροι θα φέρουν φέτος έσοδα ύψους 2,3 δισ. ευρώ. Στοίχημα ότι αυτά τα τελευταία μέτρα, όπως και οι προηγούμενοι «γύροι» υψηλών φόρων, θα πέσουν έξω», υποστηρίζει η WSJ.
 «Την ίδια ώρα», όπως τονίζεται, «οι γείτονες της Ελλάδας φαίνεται ότι κατανοούν τα οφέλη της χαμηλότερης φορολόγησης: στη Βουλγαρία, η οποία αναμένει ανάπτυξη 1,5% εφέτος ο φόρος επιχειρήσεων ανέρχεται στο 10% και φυσικών προσώπων πάλι στο 10%, ενώ στην Τουρκία ο φόρος εισοδήματος επιχειρήσεων φθάνει το 20%, με την ανάπτυξη να αναμένεται να ανέλθει γύρω στο 4% εφέτος».
 «Ακούμε συνέχεια ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει την οικονομία της περισσότερο ανταγωνιστική- πράγμα που είναι αληθές», γράφει η WSJ.
 «Δεν θα το κατορθώσει ωστόσο κάνοντας τον φορολογικό της κώδικα ακόμα πιο τιμωρητικό», όπως υποστηρίζει.
 Ποια είναι η λύση που προκρίνει; «Η Ελλάδα πρέπει να εξέλθει από την παγίδα λιτότητας ΕΕ και ΔΝΤ, και ένας τρόπος για να το κατορθώσει θα ήταν με την εφαρμογή ενιαίου φόρου (flat tax)».
 «Ο δρόμος που ακολουθεί σήμερα μόνο σε μεγαλύτερα δεινά οδηγεί», καταλήγει το άρθρο.
κάποιος θα αναρωτηθεί, αφού γνωρίζουν ότι οδηγούν την χώρα σε οικονομικό θάνατο, γιατί προχωρούν σε τέτοιες φοροεισπακτικές λύσεις που παρόμοιες είχαμε να δούμε από τον καιρό της Τουρκοκρατίας. Επί Τούρκων η φορολόγηση επιβάλονταν με στόχο την δήμευση της περιουσΈχουμε λοιπόν ένα θέατρο του παραλόγου, όπου το αυτονόητο διώκεται καθημερινώς, και ίας των "ραγιάδων", ότι συμβαίνει τώρα δηλαδή.
Συνήθως η άγρια φορολόγηση θεσπίζεται, για να καταστραφέι το μεγαλύτερο μέρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και για να εξαθλιωθεί το σύνολο ενός λαού, ώστε μετά όταν καταφθάσουν οι ξένες πολυεθνικές να βρουν "καμμένη" γη, άδεια από ντόπιους ανταγωνιστές (δηλαδή καθαρά μερίδια αγοράς) και φθηνα, εργατικά χέρια έτοιμα για όλα, καθώς θα βρίσκονται κυριολεκτικά σε κατάσταση απόλυτης πείνας.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Μ. Καρχιμάκης: "Εθνικός πληροφοριοδότης της τρόικας ο Προβόπουλος"




Δριμεία επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου εξαπέλυσε μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Μιχάλης Καρχιμάκης.
Επισημαίνοντας πως απετράπη ο έλεγχος των χαρτοφυλακίων των offshore, των ανώνυμων και θυγατρικών εταιρειών των τραπεζών από την ελεγκτική εταιρεία black rock με επιλογή του, τον χαρακτηρίζει ως "εθνικό πληροφοριοδότη" της τρόικας.
Απευθύνει μάλιστα κάλεσμα στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη να επέμβει, ενώ διερωτάται αν θα συνεχίσει να παρακολουθεί αδιάφορος και να συγκαλύπτει και εκείνος, "παρέχοντας ομπρέλα προστασίας με την αδιαφορία σας", τον κεντρικό τραπεζίτη.
Η ανάρτησή του
"Τι ήθελε να κρύψει και να συγκαλύψει ο κεντρικός τραπεζίτης κ. Προβόπουλος;
Ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Πεπόνης επιτέλους θα επέμβει;
Απετράπη, ο έλεγχος υγείας των χαρτοφυλακίων των OFFSHORE,των ανωνύμων και θυγατρικών εταιρειών των τραπεζών, από την ελεγκτική εταιρεία black rock, με επιλογή,απόφαση,του κεντρικού τραπεζίτη.
Γιατί κ. Προβόπουλε απέτρεψες τον έλεγχο των χαρτοφυλάκιων,των offshore,ανωνύμων και θυγατρικών εταιρειών των τραπεζών από την ελεγκτική εταιρεία black rock;
Τι ήθελες να συγκαλύψεις; ποιους; και γιατί;
Κ. Προβόπουλε φέρεστε να επικαλεστήκατε, ότι, δεν δρομολογήσατε στα πλαίσια της ευθύνης σας τον έλεγχο της υγείας των χαρτοφυλακίων των offshore,των ανωνύμων και των θυγατρικών των τραπεζών από την ελεγκτική εταιρεία black rock, ισχυριζόμενος το δήθεν υψηλό κόστος αμοιβής αυτής της εταιρείας.
Μήπως λοιπόν τα χρήματα που θα δαπανούσατε για ένα κορυφαίο έλεγχο, ενόψει και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, για το που πήγαν τα λεφτά των Ελλήνων καταθετών στις τράπεζες, ήταν λιγότερα από τα εφάπαξ των 40 διευθυντικών στελεχών που φέρεται να καθοδηγήσατε να συνταξιοδοτηθούν, και κάποιους επαναφέρατε ως συμβούλους σας; δηλαδή λιγότερα από τα 15 εκατομμύρια ευρώ περίπου που δώσατε για τα εφάπαξ;
Κ. Προβόπουλε είστε υπόλογος και φέρετε μεγάλη ευθύνη. Τι επιτέλους θέλατε να αποφύγετε από την αποτροπή του ελέγχου;
Το φερόμενο επιχείρημα σας ότι τον έλεγχο τελικά στις offshore κ.λ.π των τραπεζών το έκανε η τρόικα και η ίδια η τράπεζα Ελλάδος, είναι έωλο και αχαρακτήριστο, και προκαλεί οργή....
Κ. Προβόπουλε, 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείωση αποδοχών κατά 45% μέσα στην μνημονιακή τριετία




Με τους επίσημους φορείς να μιλούν για μικρές μισθολογικές απώλειες, οι αριθμοί δείχνουν το αντίθετο: μειώσεις σε επιδόματα, μπόνους, υπερωρίες, αυξήσεις σε ασφαλιστικές εισφορές και καταναλωτικά προιόντα, υψηλή ανεργία και υπερφορολόγηση οδήγησαν τους εργαζόμενους στο να χάσουν σχεδόν τον μισό μισθό τους
Του Τζώρτζη Ρούσσου
Προσεγγίζει το 45% η απώλεια των ονομαστικών αποδοχών των εργαζομένων από τη στιγμή που η Ελλάδα εισήλθε στο λυκόφως του Μνημονίου.
Οι πολιτικές λιτότητας που υιοθέτησαν σχεδόν απνευστί οι τότε κυβερνώντες, με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου, τον Γ. Παπακωνσταντίνου υπουργό Οικονομικών και βέβαια διαπραγματευτή της πρώτης συμφωνίας (λόγω των άρτιων νομικών του γνώσεων) τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλο, έχουν οδηγήσει σε χαοτικά φαινόμενα την ελληνική κοινωνία και οικονομία, τα οποία θα επιταθούν εντός του 2013 λόγω της ακραίας εκδοχής της λιτότητας που υιοθέτησε άκριτα και χωρίς δισταγμό, μόλις είδε να ανοίγεται εμπρός του ο δρόμος προς την πρωθυπουργία, ο Α. Σαμαράς.
Μικρές οι μειώσεις επισήμως
Βέβαια, οι επίσημοι φορείς δίνουν μικρές μισθολογικές μειώσεις που δεν επιτυγχάνουν να δείξουν το μέγεθος της περιδίνησης στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία. Είναι χαρακτηριστικό ότι:
- Η βάση δεδομένων Ameco της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δίνει σωρευτικές μειώσεις 12,3% των ονομαστικών αποδοχών ανά μισθωτό την τριετία 2010-2012.
- Στο ίδιο μοτίβο και η Τράπεζα της Ελλάδος (ενδιάμεση έκθεση) κάνει λόγο για μείωση των µέσων πραγµατικών αποδοχών κατά 8,1%. Μάλιστα, εκτιμά ότι η µείωση των µέσων αποδοχών στον επιχειρηµατικό τοµέα (ιδιωτικός τομέας, τράπεζες, εταιρείες Δημοσίου) είναι μεγαλύτερη και ανέρχεται στο 9,8%. Για το 2011 η ΤτΕ μιλά για μειώσεις -1,7% (μέσες ονομαστικές προ φορολογίας αποδοχές) και -4,7% (μέσες πραγματικές αποδοχές).
Πίσω όμως από τον ορυμαγδό ποσοστών και αριθμών κρύβεται η ανάλυση. Η «Εφ.Συν.», με τη βοήθεια του επιστημονικού συνεργάτη του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, Ηλία Ιωακείμογλου, αναλύει τις μειώσεις μισθών και καταδεικνύει ότι αυτές προσεγγίζουν το 40% έως 45%.
Οι ονομαστικές αποδοχές περιλαμβάνουν εκτός από τον μισθό και όλα τα άλλα είδη αποδοχών (επιδόματα, μπόνους, υπερωρίες κ.λπ.), καθώς και τις ασφαλιστικές εισφορές και τις παρακρατήσεις του φόρου εισοδήματος. Η αγοραστική δύναμη των ονομαστικών αποδοχών ανά μισθωτό εξαρτάται όμως και από τις μεταβολές των τιμών στα καταναλωτικά είδη. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έλλειψη Πολιτικής Βούλησης στην Καταπολέμηση της Λαθρεμπορίας Καυσίμων Καταγγέλλει η ΠΟΠΕΚ



Δημοσιεύματα που αναφέρονται στην έξαρση της λαθρεμπορίας και παράνομης διακίνησης καυσίμων σχολίασε σήμερα, Δευτέρα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καύσιμων (ΠΟΠΕΚ), τονίζοντας πως επαληθεύουν τις καταγγελίες περί δράσης οργανωμένου κυκλώματος παράνομης διακίνησης καυσίμων και λαθρεμπορίας, που λυμαίνεται την αγορά.
Σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, οι οδυνηρές συνέπειες του λαθρεμπορίου πλήττουν όχι μόνο την οικονομία και τους καταναλωτές αλλά και τους νόμιμους επαγγελματίες του κλάδου καυσίμων που λειτουργούν και προσπαθούν να επιβιώσουν υπό συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.
Η Ομοσπονδία αναφέρει πως έχει ζητήσει την παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα για την πάταξη της λαθρεμπορίας, παράνομης διακίνησης και των φαινομένων νοθείας, πειραγμένων αντλιών και ζητά την άμεση δημοσιοποίηση των ονομάτων και των στοιχείων των πρατηρίων καυσίμων και όλων των εμπλεκομένων στο λαθρεμπόριο καυσίμων.
«Δεν επιτρέπουμε να προστατεύονται πίσω από την ανωνυμία τους όλοι εκείνοι που ληστεύουν κράτος, πολίτες και επαγγελματίες. Δεν επιτρέπουμε να διασύρεται ένας ολόκληρος κλάδος και να οχυρώνεται η ταυτότητα της παρανομίας. Δεν επιτρέπουμε την κρατική ανοχή σε οικονομικά εγκλήματα δισεκατομμυρίων την ώρα που η κοινωνία μας αιμορραγεί οικονομικά και ο ελληνικός λαός εξαθλιώνεται», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η ΠΟΠΕΚ σημειώνει πως απαιτείται δραστική παρέμβαση της πολιτείας, ενίσχυση ελεγκτικών μηχανισμών, επιτάχυνση διαδικασιών, εποπτεία και επιβολή αυστηρότατων ποινών, αλλά και η πολιτεία να δείξει έμπρακτα ότι στηρίζει και προστατεύει τους νομοταγείς πολίτες και επαγγελματίες, ενώ καταδικάζει κάθε μορφή παρανομίας. «Το ερώτημα που βασανίζει είναι: αδυναμία πολιτείας ή έλλειψη πολιτικής βούλησης;», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Διασύνδεση του Κυπριακού με το Φυσικό Αέριο Επιχειρούν στον ΟΗΕ




Ανησυχία προκαλεί η διαφαινόμενη τάση από πλευράς Ηνωμένων Εθνών να διασυνδέουν όλο και περισσότερο το Κυπριακό με το ζήτημα της έρευνας και αξιοποίησης από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας του φυσικού της πλούτου και πιο συγκεκριμένα των υδρογονανθράκων εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Τελευταίο κρούσμα προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν η έκθεση του Γενικού Γραμματέα προς το Συμβούλιο Ασφαλείας σε σχέση με την ανανέωση της θητείας της UNFICYP.
Ιδιαίτερη ανησυχία -αλλά και ενόχληση στη Λευκωσία- προκαλεί όχι μόνο η συνεχής ενασχόληση των Ηνωμένων Εθνών με το ζήτημα αλλά και ο τρόπος ενασχόλησης.
Με βάση τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών και τη Διεθνή Σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει κάθε δικαίωμα, νόμιμο και κυριαρχικό, να αξιοποιήσει τον φυσικό της πλούτο. Αυτή η βασική τοποθέτηση απουσιάζει -και αυτή τη φορά- από την έκθεση του Γενικού Γραμματέα. Αντίθετα η συγκεκριμένη τοποθέτηση παρουσιάζεται ως θέση απλώς της Κύπρου σε αντιπαραβολή με τη γνωστή τουρκική θέση ότι η Λευκωσία δεν έχει τέτοιο δικαίωμα. Με τη λογική δηλαδή της συνεχούς τήρησης ίσων αποστάσεων παραβλέπεται η ίδια η αρχή των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο.
Η βασική ενόχληση από αυτή τη στάση της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών αφορά στο ενδεχόμενο σταδιακά το ζήτημα των υδρογονανθράκων να καταστεί ζήτημα των διακοινοτικών συνομιλιών και άρα ζήτημα στο οποίο η τουρκική πλευρά θα μπορεί στη συνέχεια να ισχυριστεί ότι εφόσον και καθόσον δεν υπάρχει συμφωνία θα πρέπει κάθε ενέργεια στον τομέα αυτό να σταματήσει. Να ανακοπεί δηλαδή κάθε προοπτική για την Κυπριακή Δημοκρατία, είτε αυτή αφορά οικονομικές πτυχές είτε αφορά άλλες πτυχές που έχουν να κάνουν με δυνατότητες στρατηγικής αναβάθμισης της Λευκωσίας. Μαζί βέβαια θα έχουν καίρια τρωθεί στην πράξη η οντότητα και η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν είναι όμως η μόνη ενόχληση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μέσω TAXISnet τα μισθωτήρια συμβόλαια


Μέσω TAXISnet τα μισθωτήρια συμβόλαια
Τέλος οι επισκέψεις στις ΔΟΥ
Νέες υπηρεσίες εντάσσει στο TAXISnet η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους με το υπουργείο Οικονομικών από τον υπολογιστή τους χωρίς να απαιτείται η επίσκεψη στις ΔΟΥ.
Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η Ηλεκτρονική Υποβολή Μισθωτηρίων Ενοικίασης, ήτοι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου θα μπορεί από τον υπολογιστή του να υποβάλει ηλεκτρονικά το μισθωτήριο και αυτόματα θα ενημερώνεται και ο ενοικιαστής με το περιεχόμενο του μισθωτηρίου.
Σημαντική ευκολία του νέου συστήματος είναι η έκδοση παραβόλου για κάθε χρήση με όλα τα τραπεζικά προϊόντα. 
Ο πολίτης θα μπορεί από τον Φεβρουάριο να μπαίνει στον υπολογιστή του να επιλέγει το παράβολο που χρειάζεται σε κάποια υπηρεσία, να τυπώνει έναν Κωδικό με το αντίστοιχο ποσό και να αγοράζει το παράβολο του (Web Banking, ΑΤΜ, κ.α..). 
Με τον Κωδικό και μόνο θα πηγαίνει στην υπηρεσία που θέλει να χρησιμοποιήσει το παράβολο, η οποία στη συνέχεια μέσα από τον υπολογιστή της θα διαπιστώνει την εξόφληση του παραβόλου 
ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Yπάρχουν βουλευτές που θα ψηφίσουν την παράδοση και κατοχή της πατρίδας μας; Οι δικαστές σιωπούν;

  
Αλήθεια αυτοί που θα ψηφίσουν αυτές τις προδοτικές "διατάξεις" πως θα μπορούν να κοιτούν στα μάτια τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους... τους έλληνες πολίτες; 
ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

Αντλίες θερμότητας: Ποιες δικαιούνται επιδότησης




Φραγμό στη διακίνηση αντλιών θερμότητας που είναι ενεργοβόρες και εν τέλει δεν προσφέρουν εξοικονόμηση, προσπαθεί να βάλει το ΥΠΕΚΑ, ιδίως όταν τα συστήματα αυτά χρηματοδοτούνται για εγκατάσταση σε κατοικίες μέσω του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον». 
Συγκεκριμένα και προκειμένου να μην πέφτουν οι καταναλωτές θύματα, το ΥΠΕΚΑ προχωρά στη δημιουργία Μητρώου Επιλέξιμων Αντλιών Θερμότητας. 
Σε αυτό θα τηρούνται τα είδη και τα στοιχεία των αντλιών που θεωρούνται επιλέξιμες για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον». Από τα πράγματα, θα αποτελεί κριτήριο για τον καταναλωτή στην επιλογή του συστήματος που θα εγκαταστήσει, έστω και αν δεν το εντάξει στο πρόγραμμα. 
Η κίνηση αυτή κρίθηκε απαραίτητη καθώς, μετά τη μεγάλη αύξηση της τιμής του πετρέλαιου θέρμανσης, μεγάλος αριθμός καταναλωτών στράφηκε στις αντλίες θερμότητας, οι οποίες προσφέρουν υψηλό βαθμό απόδοσης.
Ωστόσο η μεγάλη ζήτηση, είχε ως αποτέλεσμα να εισέλθουν στην ελληνική αγορά συστήματα με χαμηλή τιμή, αλλά και χαμηλό βαθμό απόδοσης. 
Προκειμένου μία συσκευή να εγγραφεί στο Μητρώο, θα πρέπει οι εισαγωγείς τους να αποστέλλουν στο ΥΠΕΚΑ πιστοποιητικό CE, πιστοποιητικό από διαπιστευμένο εργαστήριο στο οποίο αναφέρεται ο τύπος της αντλίας θερμότητας (μονοβάθμια ή inverter) και οι συντελεστές απόδοσης θερμότητας. Εναλλακτικά δε, δήλωση του κατασκευαστή για τον τύπο της αντλίας θερμότητας και τους συντελεστές απόδοσης. 
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΑΤΑΡ Sintez: "Αν αποκτήσουμε τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ θα κατασκευάσουμε νέο σταθμό LNG"!




Δεύτερο σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου σκοπεύει να κατασκευάσει στην Ελλάδα ο ρωσικός κολοσσός Sintez σε περίπτωση που πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό για τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, κάτι που θα δώσει μια "απάντηση" στην κατασκευή της κοινοπραξίας Τουρκίας-Κατάρ στα παράλια της Ανατολικής Θράκης, ανακοίνωσε στους Financial Times o Andrey Korolev, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
"Η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να καταστεί κέντρο διανομής αερίου για την Ευρώπη, σύμφωνα με τον Andrey Korolev, διευθύνοντα σύμβουλο της Sintez. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ είναι μια ευκαιρία εισαγωγής στην ελληνική αγορά σε σχετικά χαμηλή τιμή λόγω της κρίσης… Θα κατασκευάσουμε αγωγούς με γειτονικές χώρες και θα κατασκευάσουμε δεύτερο σταθμό LNG,” δήλωσε ο Α.Korolev στους Financial Times.
Η επιπλέον επένδυση για τον σταθμό LNG υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε ύψος μεταξύ 300 και 800 εκατ.. ευρώ, ανάλογα με την χωρητικότητα του σταθμού ο οποίος θα κατασκευαστεί στην Βόρεια Ελλάδα. ένα έργο που από μόνο του μπορεί να αναστήσει την περιοχή.
Κατά τα λοιπά η εφημερίδα επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του defencenet.gr, ότι οι δύο ρωσικές εταιρείες Sintez και Gazprom έχουν πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό που έχει προκηρύξει για τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ το ελληνικό δημόσιο, αλλά αποτυπώνουν και το αδιέξοδο που υπάρχει με τις αντιδράσεις του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών και των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι "Δύο Ρώσοι πλειοδότες έχουν αναδειχθεί σε φαβορί για μια καθοριστική πώληση που θα προσφέρει πάνω από 1,5 δισ. ευρώ στην Αθήνα, αλλά δημιουργεί δίλημμα στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να αντεπεξέλθει στους στόχους ιδιωτικοποιήσεων που έχουν θέσει οι διεθνείς πιστωτές. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πετρέλαια υπάρχουν. Ασφαλείς υποδομές έχουμε;




Του Δρα Μάριου Πατσουλέ
Πάντοτε το ενδιαφέρον και οι συζητήσεις γύρω από το πετρέλαιο ήταν επίκαιρες και σε διεθνές επίπεδο. Τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε βιώσει την ένταση μιας ανάλογης σειράς αναλύσεων και σχετικών δημοσιεύσεων, που έχει ξεκινήσει και στη χώρα μας και σταδιακά κορυφώνεται.
Από την άλλη μεριά, διαπιστώνουμε τα δυο - τρία τελευταία χρόνια να αναδεικνύεται ένα ανάλογο ενδιαφέρον από τις εταιρείες πετρελαίου και το ενδιαφέρον αυτό να εντείνεται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω διαφόρων δράσεων και πρωτοβουλιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Επειδή οι τιμές του πετρελαίου θα συνεχίζουν να καθορίζουν τις τύχες του κόσμου και θα είμαστε εξαρτημένοι για πολλές δεκαετίες ακόμη από αυτό και επειδή όλα τούτα συνδέονται μεταξύ τους, όπως και με άλλα πολλά, που δε βάζει ο νους του αναγνώστη, θα ήθελα να ενημερώσω τους ενδιαφερομένους σχετικά, με μια σειρά από περιληπτικά άρθρα που θα δημοσιευτούν στο Capital.gr.
Η ενημέρωση που θα επακολουθήσει, θα εστιάζεται στις ακόλουθες απόψεις: α) τις διαβουλεύσεις που λαμβάνουν χώρα τους τελευταίους μήνες στην Ε.Ε. και τις αποφάσεις που θα λαμβάνονται σταδιακά, β) το πώς αντιμετωπίζουν οι εταιρείες που αναλαμβάνουν τις υπεράκτιες επιχειρήσεις, τα προβλήματα των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος από πιθανά ατυχήματα σε εξέδρες πετρελαίου, γ) το τι μέλλει γενέσθαι στη χώρα μας και σε ποιες υποδομές που ελλείπουν παντελώς, θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα, δ) στον «ανθρώπινο παράγοντα», που σε κάθε επίπεδο πρέπει να εφαρμόζει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, ώστε συνειδητοποιημένα εντελώς, να αντιλαμβάνεται τις ευθύνες του και παράλληλα να ευαισθητοποιείται για τις αποφάσεις και κινήσεις του στο χώρο της εργασίας, ώστε να εφαρμόζει τους κανονισμούς για την ασφάλεια των εργαζομένων και του περιβάλλοντος.
Όλα αυτά, όπως θα γίνει άμεσα αντιληπτό, είναι πρωτεύουσας σημασίας και θα πρέπει απαραίτητα να ενσωματωθούν στους νόμους του κράτους και θεσμοθετηθούν ανάλογα για την απόλυτη εφαρμογή τους, μια και ο «Ενεργειακός Οδικός Χάρτης» που θεσπίζεται από την Ε.Ε., θέτει συγκεκριμένους στόχους μέχρι το 2050.
Για να ξεκινήσουμε λοιπόν κι εδώ στην Ελλάδα, αλλά και την ευρύτερη Ν/Α-κή Ευρώπη -όπως όλος ο κόσμος- τις έρευνες υδρογονανθράκων, θα πρέπει παράλληλα να προετοιμαστούμε, διαμορφώνοντας τις απαραίτητες υποδομές και μεταφέροντας τις ειδικές γνώσεις που έχουν αναπτυχθεί και δοκιμαστεί με επιτυχία στη βόρια Ευρώπη. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όχι» σε μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ λένε οι Αμερικανοί


«Όχι» σε μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ λένε οι Αμερικανοί

Την αποφυγή διαφόρων επεισοδίων στο Αιγαίο θέλουν να πετύχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες που συστήνουν στην ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη μονομερή ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα παρέπεμψε για το συγκεκριμένο ζήτημα σε παλαιότερες δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης των ΗΠΑ, με χαρακτηριστικότερες αυτές του βοηθού υπουργού Εξωτερικών Φίλιπ Γκόρντον και του πρώην ειδικού απεσταλμένου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για θέματα Ενέργειας Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ.
«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να αποφεύγονται μονομερή βήματα. Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τα δικαιώματα των χωρών για την ανακήρυξη ΑΟΖ, αλλά... δεν νομίζουμε ότι θα ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας να το πράξει χωρίς πλήρη συνεργασία με τους γείτονές της, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας» είχε δηλώσει ο κ. Γκόρντον.
Από την πλευρά του ο κ. Μόρνινγκασταρ κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο του Economist είχε υποστηρίξει πως «το αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο είναι καλό πράγμα», αλλά θα «πρέπει να βρεθούν ευθύδικες λύσεις για να κερδίσουν όλοι. Αν όχι κανείς δεν θα δρέψει πλήρη οφέλη».
Ουδέτερη στάση για το ζήτημα της ελληνικής ΑΟΖ φαίνεται πως κρατούν για την ώρα, η Γαλλία και η Γερμανία, που βλέπουν με ενδιαφέρον τη συμμετοχή τους στην εκμετάλλευση των... ελληνικών υδρογονανθράκων. 
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Κι αλλοι που δεν καταλαβαίνουν ότι δίνουμε εθνική κυριαρχία και παίρνουμε ευρώ σε κάθε δόση.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Κ.Α.Π. – ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΦΕΚ 240 ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Δευτέρα 14/1/2013 ψηφίζεται στο Ελληνικό κοινοβούλιο η πράξη νομοθετικού περιεχομένου (επισυνάπτεται το αντίστοιχο ΦΕΚ 240 της 12ης Δεκεμβρίου του 2012) η οποία παραχωρεί την Εθνική Κυριαρχία της Πατρίδας μας και μάλιστα με την διαδικασία του κατεπείγοντος.
Όπως έχει επανειλημμένα τονίσει το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη, η Εθνική Κυριαρχία ενός κράτους εκχωρείται και παραδίδεται μονάχα έπειτα από στρατιωτική ήττα, την οποία το κράτος μας δεν έχει υποστεί, απ’ την στιγμή που τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχει εμπλακεί σε κανέναν πόλεμο.
Κάθε κυβέρνηση ‘‘έχει δικαίωμα’’ να κάνει λάθη σε επί μέρους ζητήματα εσωτερικής και οικονομικής πολιτικής. Κάθε κυβέρνηση ‘‘έχει το δικαίωμα’’ ακόμα και να αποτύχει στην άσκηση αυτών των πολιτικών.
Καμία κυβέρνηση όμως και κανένας λαός δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα, για κανένα λόγο, να εκχωρήσει και να παραδώσει την Εθνική Κυριαρχία της Πατρίδας.
Με βάσει τα παραπάνω θεωρούμε την επικείμενη πράξη ψήφισης του νομοθετικού περιεχομένου που εκχωρεί την εθνική κυριαρχία της χώρας, ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ.
Καταγγέλλουμε την τωρινή τρικομματική κυβέρνηση αλλά και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που κυβέρνησαν την χώρα απ’ τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι σήμερα, ως ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ και Εθνικά μειοδοτικές.
Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη δεσμεύεται ότι θα κάνει το καθήκον του απέναντι στον Ελληνικό λαό και την Πατρίδα ώστε να ανακτηθεί η Εθνική Κυριαρχία. Δεσμευόμαστε ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στον προδομένο από τα αστικά και μη κόμματα, Ελληνικό λαό, ώστε να φτάσουμε στην πολυπόθητη Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Πατριωτική Αναγέννηση.
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Καίνε σκουπίδια και όχι πετρέλαιο για να ζεσταθούν (video)




Κάτοικο ενός άλλου πλανήτη χαρακτηρίζουν τον Γιάννη Στουρνάρα οι πολίτες της Χαλκίδας, αναφορικά με τις δημόσιες δηλώσεις του για το πρόβλημα θέρμανσης που αντιμετωπίζουν στην πλειοψηφία τους.
Σίγουρα κάποιοι γέμισαν τις δεξαμενές τους από την προηγούμενη άνοιξη, αλλά αυτή η ποσότητα δεν αρκεί να τους ζεστάνει όλο τον τρέχοντα χειμώνα. Όπως διαβεβαιώνουν μάλιστα και οι πρατηριούχοι οι παραγγελίες έχουν πέσει κατακόρυφα, αφού μόνο 5 πολυκατοικίες στις 1.000 έχουν θέσει σε λειτουργία τους καυστήρες τους,με τα νοικοκυριά να καίνε πλέον στα τζάκια τους ότι καίγεται... από πεταμένα πλαστικά και χαρτόνια μέχρι και... παπούτσια.
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ στο webtv.lamiastar.gr
 ΠΗΓΗ:lamiastar.gr

9 δισ. Ευρώ ετησίως κοστίζουν οι εκπομπές υδραργύρου στην Ευρώπη



Ετησίως, έως 9 δισ. ευρώ στοιχίζουν οι εκπομπές υδραργύρου στην Ευρώπη, επισημαίνουν ερευνητές σε έκθεση που προετοίμασαν ενόψει των συνομιλιών εκπροσώπων κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο, που άρχισαν σήμερα στη Γενεύη.
Κάθε χρόνο γεννιούνται στην Ευρώπη 1,5-2 εκατομμύρια παιδιά με ανεβασμένα επίπεδα υδραργύρου στον οργανισμό τους. Οι συνομιλίες αποσκοπούν στη σύναψη μιας συνθήκης του ΟΗΕ για τον έλεγχο του υδραργύρου ως την Παρασκευή.
Τα υψηλότερα επίπεδα υδραργύρου είχαν, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι έγκυες στη νότια Ευρώπη, καθώς η ουσία αυτή εισέρχεται στον ανθρώπινο οργανισμό κυρίως μέσω των θαλασσινών. Ο υδράργυρος, που εκπέμπεται από τα εργοστάσια, τα ορυχεία και την καύση κάρβουνου, προκαλεί ζημιά στο νευρικό σύστημα.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ! Ανθελληνική αφίσα στην Ελβετία!




Προσβλητικό για τους Έλληνες τρόπο διάλεξαν πολιτικοί της Ελβετίας, ως πολιτική διαφήμιση του κόμματος SVP, πού θα αφισοκολληθεί προσεχώς στο Καντόνι της Ζυρίχης σχετικά με το δημοψήφισμα της 3ης Μαρτίου.
Ο τίτλος της αφίσας είναι: "Tricksen wie die Griechen?" («κάνοντας κόλπα σαν τους Έλληνες;») και δείχνει την Ursula Gut (υπουργό οικονομικών του καντονιού της Ζυρίχης) στο ρόλο του ...παπατζή.
Έτσι πως εμφανίζεται η Gut στην αφίσα, είναι σαν να αποκαλούν απατεώνες όλους τους Έλληνες. Απαράδεκτο είναι και το γεγονός ότι τα ελβετικά ΜΜΕ αναφέρονται στο ότι η αφίσα προσβάλλει την κυρία Gut, αλλά ούτε κουβέντα για την προσβολή όλων των Ελλήνων, που εξομοιώνονται με κοινούς απατεώνες χαρτοκλέφτες. (prisonplanet.gr) 
ΠΗΓΗ: defencenet.gr