Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Έκθεση της ETC εξηγεί γιατί είναι εφικτές οι μηδενικές εκπομπές CO2



 Επενδύσεις της τάξεως των 2 τρισ. δολ. θα χρειαστούν για να επιτευχθούν οι μηδενικές εκπομπές C02 την επόμενη 30ετία σύμφωνα με έκθεση της Energy Transitions Commission.

Η ETC είναι ένας συνασπισμός 45 ηγετών από παραγωγούς ενέργειας, βιομηχανίες έντασης ενέργειας, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και περιβαλλοντικοί υποστηρικτές, συμπεριλαμβανομένων των BP, Shell, Sinopec..

Online Exclusive: Εισαγωγή σε μια νέα εποχή βιώσιμων πλαστικών



Η έρευνα δείχνει ότι η ποσότητα των πλαστικών απορριμμάτων που εισέρχονται στους ωκεανούς του κόσμου θα μπορούσε να τριπλασιαστεί σχεδόν στα 29 MMtpy έως το 2040 [1] . Πρόκειται για μια ζοφερή πρόβλεψη που υπογραμμίζει την κλίμακα της πρόκλησης, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι μόνο από κυβερνήσεις και καταναλωτές, αλλά και από τους ίδιους τους κατασκευαστές πλαστικών. Η λύση μπορεί να βρίσκεται..

Η χρονιά που θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε αυθεντικό target model και για το πως θα στηρίξουμε το σύστημα μέχρι την επικράτηση των ΑΠΕ



Το 2020 σημαδεύτηκε από την κρίση του Covid19, που άλλαξε πολλά στη συμπεριφορά της κοινωνίας μας και, κατ’ επέκταση, στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεών μας. Στις επιχειρήσεις μας, η εξ αποστάσεως εργασία μας στέρησε την ανταλλαγή ιδεών και την σημειολογική επικοινωνία με την γλώσσα του σώματος. Συγχρόνως, παραβιάστηκε η οικογενειακή μας γαλήνη. Ας ευχηθούμε όλοι, μέσα στο 2021 να υπάρξει σταδιακή επαναφορά στον προηγούμενο τρόπο ζωής, που αναμφίβολα ήταν πιο ανθρώπινος. 

Σε λίγες ημέρες, θα βαδίσουμε στο 2021, που θα αποτελέσει..

IHS Markit: Η ζήτηση πετρελαίου δεν θα έχει ανακάμψει πλήρως έως το 2022

 


Έναν χρόνο περίπου θα χρειαστεί προκειμένου η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου να επιστρέψει τα προ – COVID επίπεδα, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της IHS Markit, Daniel Yergin, παρωρώντας συνέντευξη στο Al Arabiya. Το εν λόγω χρονικό διάστημα προσδιορίζεται έως τα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022.

Οι προσδοκίες του Yergin για ζήτηση πετρελαίου ευθυγραμμίζονται περίπου..

Έρευνες υδρογονανθράκων: Η οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική διάσταση

 


Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων είναι η ομαλή ενεργειακή μετάβαση. Η πανδημία έχει οξύνει την οικονομική ύφεση, μειώνοντας προσωρινά τις ενεργειακές ανάγκες. Ο συνδυασμός αυτός επιταχύνει την αναπροσαρμογή των διεθνών πολιτικών θέτοντας την Ενέργεια στο επίκεντρο. Η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε) αναλαμβάνει..

Κύπρος: Δεύτερο εξάμηνο του 2021 η γεώτρηση της ExxonMobil στο οικόπεδο 10 της ΑΟΖ

 


Τo τεμάχιο όπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επόμενη γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 αποκάλυψε η Υπουργός Ενέργεια Νατάσα Πηλείδου.

Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο η κα. Πηλείδου είπε πως πρόκειται για το τεμάχιο 10 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας όπου έχει παραχωρηθεί στην κοινοπραξία Exxon Mobil/Qatar Petroleum. «Δεν νομίζω να είχαμε..