Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το capital.gr
Σε επίπεδο ρεκόρ ανήλθε η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, ξεπερνώντας για πρώτη φορά από το προηγούμενο ρεκόρ παραγωγής που καταγράφηκε μισό σχεδόν αιώνα πριν.

Ειδικότερα, η αμερικανική παραγωγή αργού ανήλθε σε 10,057 εκατ. βαρέλια ημερησίως το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της EIA (Energy Information Administration) που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Το επίπεδο αυτό..

Shell: Προβλέπει Μελλοντικά Προβλήματα στην Ανάπτυξη LNG

Από το energia.gr
Χρειάζονται δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια νέων επενδύσεων σε έργα υγροποιημένου φυσικού αερίου ( LNG) για να αποφευχθεί η κρίση εφοδιασμού κατά τη δεκαετία του 2020, όπως προειδοποιεί η Shell. Παρά την υλοποίηση μιας σειράς έργων στην Αυστραλία και την εμφάνιση στο προσκήνιο των ΗΠΑ ως εξαγωγέα φυσικού αερίου, χρειάζονται ανανεωμένες επενδύσεις για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ζήτησης από την Κίνα και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες, αναφέρει η Shell στο LNG Outlook 2018.

Η εταιρεία, μαζί με την Chevron, την Total και την ExxonMobil, είχαν βάλει φρένο για περαιτέρω επενδύσεις το 2014. Τώρα, ο κ. Maarten Wetselaar, διευθυντής στον τομέα του φυσικού αερίου της Shell, δηλώνει στους Financial Times, ότι θα χρειαστούν..

Reuters: «Πράσινο φως» σε Total, Edison για εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Δ. Ελλάδα

Από το worldenergynews.gr
Το «πράσινο φως» στη γαλλική Total και στην ιταλική Edison για τη διερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στη δυτική Ελλάδα, έδωσε σήμερα (28/2/2018) το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Οι άδειες για τέσσερα οικόπεδα είχαν ανατεθεί από το 2016, αλλά έπρεπε να επικυρωθούν από το κοινοβούλιο, ώστε να ξεκινήσουν..

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για αποτελέσματα ψηφοφοριών

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 26 και 27 Φλεβάρη πραγµατοποιήθηκε η ψηφοφορία για την έγκριση των ∆ιοικητικών και Οικονοµικών Απολογισµών και Προϋπολογισµών του ΠΣΕΕΠ και του ΤΑΑΤ. Η συµµετοχή στη διαδικασία υπήρξε µαζική και σας επισυνάπτουµε τα αποτελέσµατα. Τις αµέσως επόµενες µέρες..

Wood & Co: Στα 10,15 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για τα ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τα ΕΛΠΕ στα 10,15 ευρώ ανά μετοχή και αναβάθμιση της σύστασης σε «buy» από «hold» και μείωση της τιμής-στόχου για την Motor Oil στα 22,8 ευρώ από 24,14 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση «buy», προχώρησε η Wood & Company σε έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό κλάδο διύλισης.

Για τα ΕΛΠΕ, αναφέρει πως «οι τύχες» της εταιρείας έχουν βιώσει μια εντυπωσιακή «μεταμόρφωση» τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ η εταιρεία έχει ..

Έρχεται αύξηση ΣΟΚ στο πετρέλαιο κίνησης


Από το newsnowgr.com
Ενόψει του κλεισίματος της τρίτης αξιολόγησης, η Κυβέρνηση επανέφερε στο τραπέζι το σχέδιο ισοσκελισμού της τιμής της βενζίνης με το πετρέλαιο κίνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Κυβέρνηση έχει ως “άσο στο μανίκι της” αυτή την κίνηση, η οποία αναμένεται να φέρει ..

Δεν είναι όλοι στην κυβέρνηση στο ίδιο κλίμα για τις ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις…

Από το energypress.gr
Σας είχαμε γράψει για τα εναλλακτικά σενάρια που προωθεί ο υπουργός ΠΕΝ Γ. Σταθάκης σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις της ενέργειας. Αφενός λοιπόν επιβεβαιωθηκαμε ότι ο κ. Σταθάκης θα τα θέσει στους δανειστές, όπως και ο ίδιος είπε χθες, αφετέρου με τη στάση του Τσακαλώτου φάνηκε ότι δεν..

Ενίσχυση της παραγωγής βιοκαυσίμων με ένζυμα αρχαίων εντόμων

Από το naftemporiki.gr
Νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Υόρκης εξετάζει τη δυνατότητα χρήσης ενζύμων αρχαίων εντόμων για την ενίσχυση της παραγωγής βιοκαυσίμων.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν την ανακάλυψη μιας νέας κατηγορίας ενζύμων ενώ μελετούσαν το πεπτικό σύστημα ενός παρασίτου. Τα εξάποδα του είδους Thermobia domestica ανήκουν σε μια πρωτόγονη ομάδα εντόμων που συναντάται στη γη εδώ και περίπου 240 εκατομμύρια χρόνια.

Τα έντομα αυτά μπορούν να ευδοκιμήσουν ..

Σενάρια επίσπευσης του διαγωνισμού για τα ΕΛΠΕ - Η κρίσιμη προθεσμία του sMOU, ο όρος για το τίμημα και τι δείχνει η πρώτη αποτίμηση

Από το energypress.gr
Ο αρμόδιος υπουργός ενέργειας Γ. Σταθάκης στην προχθεσινή συνάντηση με τους θεσμούς, έθεσε ανοιχτά θέμα αλλαγών στις ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις, ενώ αργότερα όπως διευκρίνιζαν πηγές του ΥΠΕΝ, οι αναφορές που έκανε εξερχόμενος, αφορούσαν πρωτίστως την υπόθεση των Ελληνικών Πετρελαίων. Πάντως όπως μαρτυρά και η προσεκτική τοποθέτηση του υπουργού, δεν υπάρχει συμφωνία για αλλαγή για κάποια αλλαγή στα όσα έχουν συμφωνηθεί για τα ΕΛΠΕ με τους θεσμούς.

Άλλες πηγές χθες προχωρούσαν ένα βήμα παραπέρα για το θέμα, υπενθυμίζοντας ότι..

Μπρα ντε φερ Σταθάκη-θεσμών για τις ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις

Από το capital.gr
Στη χθεσινή πρώτη συνάντηση της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, ο υπουργός ενέργειας Γ. Σταθάκης έθεσε για πρώτη φορά επισήμως και δημοσίως θέμα αλλαγών στις ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά, υπάρχουν εναλλακτικές τις οποίες συζητάμε και θέσαμε για τις ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις. Δεν είναι κάτι το καινούριο, η θέση μου για τις αποκρατικοποιήσεις, προσέθεσε ο ίδιος με νόημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων βρίσκεται η αποκρατικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων, για την οποία μάλιστα υπάρχουν..