Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Η πανδημία αναγκάζει την Petronor να προτείνει το 30% του προσωπικού των διυλιστηρίων πετρελαίου σε προσωρινές απολύσεις μέχρι το τέλος του 2021.

 


Το ισπανικό διυλιστήριο πετρελαίου Petronor, που ανήκει στην πλειοψηφία της Repsol, πρότεινε ένα νέο σχέδιο για το ένα τρίτο των 900 υπαλλήλων του σε απάντηση στην απότομη πτώση της ζήτησης καυσίμων λόγω της πανδημίας κοροναϊού.

Η εγκατάσταση στο Μπιλμπάο, βόρεια Ισπανία, επεξεργάζεται αργό με χωρητικότητα 60% για 271 ημέρες, δήλωσε η εταιρεία τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας προσέφερε..

Οι τιμές της βενζίνης των ΗΠΑ έχουν αυξηθεί με τις τιμές του αργού πετρελαίου

 



Οι τακτικές τιμές βενζίνης λιανικής στις ΗΠΑ ήταν κατά μέσο όρο 2,85 δολάρια ανά γαλόνι (γαλόνια) τη Δευτέρα 29 Μαρτίου, σύμφωνα με την Ενημέρωση Βενζίνης και Ντίζελ EIA . Οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ έχουν γενικά αυξηθεί από τότε που έφτασαν στο χαμηλό πολυετίας των 1,77 $ / gal στα τέλη Απριλίου 2020, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών του αργού πετρελαίου και των υψηλότερων περιθωρίων βενζίνης χονδρικής. Πριν από τη μικρή..

ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΠΣΕΕΠ

 


Canada’s Oil Crisis Could Hurt U.S. Consumers

 



Job losses, a chronic pipeline capacity shortage, a "bill for spills", and a carbon tax - these are just some of the problems that the Canadian energy industry is wrestling with right now and are likely to continue wrestling with for the observable future. While some of these problems are shared by much of the global..

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

 


Η ΓΣΕΕ  εκφράζει την αγανάκτηση της για το κλείσιμο του ιστορικού εργοστασίου της ΠΙΤΣΟΣ στην Ελλάδα. Μία κερδοφόρα εταιρεία στη χώρα μας, με διαδρομή 156 ετών, βάζει λουκέτο μετά την απόφαση της Γερμανικής BSH, θυγατρικής της BOSCH, να μεταφέρει την παραγωγή της στην Τουρκία.

Η Συνομοσπονδία, για ακόμη μία φορά και τώρα την ύστατη στιγμή,  ζητάει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛ.ΠΕ

 

 




Το Ριάντ Υποστηρίζει την Παράταση της Μείωσης στην Ημερήσια Παραγωγή Πετρελαίου για την Περίοδο Μάϊου – Ιουνίου

 




Η Σαουδική Αραβία είναι προετοιμασμένη να υποστηρίξει την παράταση των μειώσεων στην παραγωγή του πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του το Μάιο και τον Ιούνιο, ενώ είναι επίσης έτοιμη να παρατείνει τις δικές της εθελοντικές μειώσεις ώστε να αυξηθούν οι τιμές του πετρελαίου. Οι αποφάσεις του Ριάντ φέρονται να ελήφθησαν εν μέσω..

Έρχεται η ώρα των ρομπότ στην πετρελαϊκή βιομηχανία

 


Τα νέα δεν είναι καλά… Αυτό τουλάχιστον μπορεί να συμπεράνει κανείς εξετάζοντας τα ευρήματα και τις τάσεις που αναδεικνύει έκθεση της Rystad Energy.

Τι λέει αυτή η έκθεση; Ότι η αμερικανική βιομηχανία πετρελαίου θα μπορούσε να εξοικονομήσει περισσότερα από 7 δισ. δολάρια σε μισθούς αντικαθιστώντας τους ανθρώπους με ρομπότ στις εξέδρες έρευνας και γεωτρήσεων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τουλάχιστον..

Κατακόρυφη πτώση στις δραστηριότητες Exxon, Chevron στο σχιστολιθικό των ΗΠΑ

 


Η Exxon Mobil και η Chevron Corp έχουν μειώσει δραματικά τη δραστηριότητα στον σχιστόλιθο των ΗΠΑ, όπου πριν από ένα χρόνο οι δύο εταιρείες κυριαρχούσαν.

Η προσεκτική προσέγγιση των δύο μεγαλύτερων πετρελαϊκών εταιρειών των ΗΠΑ είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο η εγχώρια παραγωγή πετρελαίου σημείωσε αργή ανάκαμψη από τη στιγμή..

Θα έχουμε πολλές αλλαγές Διοικητικών Συμβουλίων

 




Παίρνω αφορμή από τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, όπου, καθώς βλέπω, έλαβαν υπόψη το νόμο και κράτησαν την επιβαλλόμενη ποσόστωση συμμετοχής γυναικών. Για όσους δεν το γνωρίζουν, με βάση το ν.4706/2020, θα πρέπει μέχρι τον Ιούνιο το 25% των μελών ΔΣ στις εισηγμένες να..