Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Vernicos Tugs & Salvage - Zouros Ρυμουλκά σκάφη σύγχρονης τεχνολογίας στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ




Νέα δεδομένα για την ασφάλεια των εγκαταστάσεών τους δημιουργούν τα ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης, με την εισαγωγή νέου κανονισμού ως προς τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν πλέον τα ρυμουλκά που θα χρησιμοποιούνται από τον όμιλο για τη ρυμούλκηση δεξαμενοπλοίων που μεταφέρουν αργό πετρέλαιο στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, πρώτη επιλογή των ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης θα είναι ρυμουλκά σκάφη ηλικίας μικρότερης των 20 ετών και μήκους μικρότερου των 40 μέτρων, ενώ πρέπει να πληρούν και άλλες τεχνικές προδιαγραφές.
Επιπλέον οι ελκτικές δυνάμεις των εν λόγω ρυμουλκών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 25 τόνοι για δεξαμενόπλοια άνω των 20.000 τόνων gross και να αποδεικνύονται από πιστοποιητικά νηογνωμόνων.
Στο πλαίσιο αυτό, και με βάση τις νέες απαιτήσεις ασφαλείας που θέτουν τα ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης, οι εταιρείες διαχείρισης ρυμουλκών σκαφών Vernicos Tugs & Salvage και Zouros Group προχώρησαν στη συγκρότηση κοινοπραξίας στη Θεσσαλονίκη, στηριζόμενες στο γεγονός πως διαθέτουν ευέλικτα και σύγχρονης τεχνολογίας ρυμουλκά σκάφη που καλύπτουν πλήρως τις νέες απαιτήσεις των ΕΛΠΕ στη συμπρωτεύουσα και μπορούν να εξασφαλίσουν την παροχή υψηλής ασφάλειας και ποιότητας ρυμουλκών υπηρεσιών. Συγκεκριμένα η Vernicos Tugs & Salvage συμμετέχει στην κοινοπραξία με τα ρυμουλκά «Vernicos Master» και «Vernicos Mermaid», ενώ η Zouros Group συμμετέχει με το ρυμουλκό «Vagia II».
Τα εν λόγω σκάφη είναι σήμερα τα πλέον σύγχρονα ρυμουλκά σκάφη υπό ελληνική σημαία. Τόσο η απόκτησή τους όσο και ο εκσυγχρονισμός τους απαίτησαν σημαντικές επενδύσεις.
Οι επενδύσεις αυτές καταδεικνύουν ταυτόχρονα και την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του στόλου των ρυμουλκών σκαφών που έχουν υψωμένη την ελληνική σημαία.
Η παρουσία σύγχρονων ρυμουλκών σκαφών στα ελληνικά ύδατα αυξάνει κατακόρυφα τα επίπεδα ασφαλείας των λιμενικών εγκαταστάσεων, ειδικά εκείνων που γειτνιάζουν με εκτεταμένους πολεοδομικούς ιστούς όπως π.χ. η Θεσσαλονίκη, αλλά συνάμα ενισχύει δυναμικά και τις επιχειρησιακές δυνατότητες αποτελεσματικής έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.
Την περασμένη Τρίτη 11 Δεκεμβρίου η Κοινοπραξία Vernicos Tugs - Zouros Group διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη ειδική εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας τα τρία παραπάνω ρυμουλκά σκάφη απέδειξαν τις δυνατότητές τους.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τις δυνατότητες των νέων ρυμουλκών σκαφών, τονίζοντας τη σπουδαιότητα των επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν για την απόκτηση αυτών των σύγχρονων ρυμουλκών. 
ΠΗΓΗ:tanea.gr

Άρθρο του Spiegel «καίει» τη Deutsche Bank!


EC57B570D44B3FC1D431D0EBEB0FA0AE

Μετά το άρθρο των FT που κατήγγειλε τη γερμανική τράπεζα ότι απέκρυψε ζημίες 12 δις για να αποφύγει την κρατικοποίηση έρχεται και το περιοδικό Spiegel, να γκρεμίσει τον τίτλο της ισχυρής γερμανικής τράπεζας.
Και όλα αυτά, λίγες μέρες μετά την έφοδο της αστυνομίας με τη συνοδεία εισαγγελέα, στα κεντρικά της Deutsche Bank.
Διαβάστε τι αναφέρει:
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας αλλά και ένας από τους βασικούς πυλώνες του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος βρίσκεται μπλεγμένη σε ένα πλέγμα δικαστικών ερευνών, σκανδάλων και κατηγοριών για αθέμιτες πρακτικές. Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αφιερώνει στο τελευταίο τεύχος του ένα πολυσέλιδο ρεπορτάζ στη Deutsche Bank και στους μέχρι σήμερα θεωρούμενους ως υπεράνω πάσης υποψίας διευθυντές της οι οποίοι είδαν την περασμένη εβδομάδα δεκάδες αστυνομικούς να σταθμεύουν τα βαν με τα φιμέ τζάμια έξω από τα κεντρικά κτίρια της Φραγκφούρτης, να εισβάλλουν στα γραφεία διευθυντικών στελεχών ψάχνοντας για έγγραφα, δισκέτες και σκληρούς δίσκους και να συλλαμβάνουν τελικά πέντε διευθυντικά στελέχη. «Η επιχείρηση ήταν αναμφίβολα μια επίδειξη δύναμης (…) προς το πλέον εμβληματικό ίδρυμα της γερμανικής οικονομίας το οποίο αντιμετωπίστηκε ως εγκληματική συμμορία» αναφέρει το Spiegel.
Η τελευταία «αμαρτωλή» υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκονται τα ανώτερα στελέχη της τράπεζας αφορά συναλλαγές δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων του θερμοκηπίου. Από την εισαγγελική έρευνα που έχει διεξαχθεί τα τελευταία δύο χρόνια προκύπτει φοροδιαφυγή που πιθανόν να ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ καθώς η τράπεζα φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το «παραθυράκι» της μη φορολόγησης εντός της ευρωζώνης αδειών εκπομπής επικίνδυνων για την ατμόσφαιρα ρύπων. Αντίθετα, στη Γερμανία αυτές οι άδειες υπόκεινται σε ΦΠΑ τον οποίο χρέωνε στους πελάτες της η Deutsche Bank χωρίς όμως να τον καταβάλλει στα ομοσπονδιακά ταμεία. Ομως, δεν πρόκειται για μια απλή υπόθεση φοροδιαφυγής, έστω και τα διαφυγόντα έσοδα του γερμανικού δημοσίου πιθανόν να είναι δεκάδες εκατομμύρια.
«Η τράπεζα κατηγορείται για φοροδιαφυγή αλλά και για αμέλεια καταγγελίας ξεπλύματος χρημάτων καθώς και για
παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης, με άλλα λόγια για κάθε άλλο παρά ασήμαντες υποθέσεις»σημειώνει το περιοδικό. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το νέο σύστημα των αποδείξεων


Το νέο σύστημα των αποδείξεων

Ολημερίς το έχτιζαν, το βράδυ το γκρεμίζαν. Σύμφωνα με την νέα τροποποίηση που εξήγγειλε αλλά δεν πραγματοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων παραμένει. Για το πόσες ακριβώς αποδείξεις θα συλλέγουμε, έχουμε μια ιδέα καθώς το ανακοίνωσε προφορικώς ο Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή. Για το ποιο ακριβώς θα είναι το πρόστιμο σε περίπτωση που δεν προσκομίσουμε τις αποδείξεις, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε καθώς η διάταξη δεν έχει συμπεριληφθεί ακόμη στο φορολογικό νομοσχέδιο. Τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα και οι πιθανές απαντήσεις, έχουν ως εξής:

Πόσες αποδείξεις θα πρέπει να προσκομίζουμε;
Η αξία τους θα πρέπει να αντιστοιχεί στο 25% του εισοδήματός μας. Θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρχει ανώτατο πλαφόν όπως ισχύει και φέτος. Ο υπουργός Οικονομικών συνέδεσε τη φορολογική έκπτωση με την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ που προβλέπει η νέα φορολογική νομοθεσία. Οπότε αυτομάτως εγείρονται δύο ερωτήματα:
1.Θα απαλλαγούν όσοι έχουν εισόδημα άνω των 42.000 ευρώ από την υποχρέωση προσκόμισης αποδείξεων; Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δεν θα δικαιούνται έκπτωση φόρου άρα γιατί να προσκομίζουν αποδείξεις;
2.Θα υπάρχει ένα ανώτατο όριο στην αξία των αποδείξεων που θα πρέπει να προσκομίζουμε; Πιθανότατα ναι λένε οι πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών και τοποθετούν το πλαφόν αυτό στα 10.500 ευρώ (σ.σ αντιστοιχεί στο 25% του εισοδήματος των 42.000 ευρώ που αποτελεί και το ανώτατο όριο εισοδήματος για το οποίο προβλέπεται έκπτωση φόρου.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα συλλέγουν αποδείξεις;
Σύμφωνα με ένα σενάριο που κυκλοφορεί στο υπουργείο Οικονομικών, η υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων, δεν θα αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν έχουν δικαίωμα στη φορολογική έκπτωση των 2100 ευρώ όπως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Εγείρονται όμως σοβαρά ερωτήματα:
1.Θα υπάρχουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι θα αδιαφορούν για τη συλλογή αποδείξεων;
2.Τι θα γίνει με τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι θα φορολογούνται ως μισθωτοί καθώς θα έχουν υπογράψει συμβάσεις έργου το πολύ με τρεις εργοδότες;
Τα ερωτήματα θα απαντηθούν μόνο αν βγει η τελική διατύπωση της νομοθετικής διάταξης.
Θα προσκομίζουμε τις αποδείξεις στην εφορία;
Όχι διότι ούτως ή άλλως όλες οι φορολογικές δηλώσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά. Τις αποδείξεις θα έχουμε την υποχρέωση να τις κρατάμε στην κατοχή μας για τουλάχιστον μια 5ετία στην περίπτωση που τις ζητήσει η εφορία για έλεγχο.
Στη φορολογική δήλωση του 2013 θα δηλώσουμε αποδείξεις;
Κανονικά. Θα αντιστοιχούν στο 25% του εισοδήματός μας. Αν το εισόδημά μας υπερβαίνει τα 60.000 ευρώ, τότε θα προσκομίζουμε αποδείξεις αξίας έως 15.000 ευρώ. Η υποχρέωση αφορά τον κάθε φορολογούμενο ξεχωριστά. Οι όποιες αλλαγές γίνουν στην αξία των αποδείξεων που θα συλλέγουμε, θα αφορούν στις φορολογικές δηλώσεις του 2014. 
ΠΗΓΗ:fpress.gr

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ


Οδηγός Θεμελίωσης Συνταξιοδοτικού Δικαιώματος




Από την προσεχή Δευτέρα 24/12, παραμονή Χριστουγέννων, το ηλεκτρονικό εργαλείο "Οδηγός   Θεμελίωσης Συνταξιοδοτικού Δικαιώματος" θα είναι ενημερωμένο με τις νέες συνταξιοδοτικές διατάξεις του ν. 4093/2012, όπως ανακοίνωσε το ΙΚΑ. 
Από την παραπάνω ημερομηνία, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μπορούν να ενημερώνονται  για το πότε θεμελιώνεται το συνταξιοδοτικό τους  δικαίωμα, με τη χρήση του οδηγού που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ www.ika.gr.  
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Energean Oil & Gas: Άμεσος ο Κίνδυνος Αναστολής των Εργασιών σε Πρίνο και Ν. Καβάλα




Με ανακοίνωσή της η Energean Oil & Gas προειδοποιεί για τον κίνδυνο άμεσης αναστολής του συνόλου των εργασιών σε ότι αφορά τις άδειες εκμετάλλευσης Πρίνου και Ν. Καβάλας. Κι αυτό γιατί δεν έχει ακόμη επικυρωθεί από την Βουλή η εναρμόνισης της σύμβασης μεταξύ αυτής, της θυγατρικής της Καβάλα Oil και του Ελληνικού Δημοσίου (Ν. 2779/1999), με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία περι Υδρογονανθράκων όπως αυτή ψηφίστηκε και βρίσκεται σε ισχύ με τους Ν. 2289/1995 και 4001/2011.

Όπως τονίζει η Energean Oil & Gas :
«Αν και η διαδικασία της εναρμόνισης κρίθηκε εκατέρωθεν απολύτως απαραίτητη για την συνέχιση των επενδύσεων, την διατήρηση και εν συνεχεία αύξηση της παραγωγής και κατ’ επέκταση τη διατήρηση των θέσεων εργασίας,
Αν και η νέα σύμβαση είναι ιδιαίτερα επωφελής για το Ελληνικό Δημόσιο δεδομένου ότι υιοθετεί μοντέλα που αυξάνουν τα έσοδα του,
Αν και οι δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας για στήριξη και συνέχιση της δραστηριότητας υπήρξαν πολλαπλές και από το σύνολο των κομματικών φορέων,
Αν και η εταιρεία μας είναι έτοιμη να προχωρήσει σε επενδύσεις €40 εκατ το 2013 και €100 εκατ το 2014 σε συμπληρωματικές και νέες γεωτρήσεις για την αύξηση της παραγωγής του Πρίνου,
Αν και το ΥΠΕΚΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση της υπογραφής της νέας σύμβασης εναρμόνισης ήδη από τις 6 Νοεμβρίου 2012 και σε πολλές δημόσιες τοποθετήσεις των αρμοδίων επιβεβαιώθηκε η παράταση των αδειών,
οι καθυστερήσεις για την κύρωσή της στο Κοινοβούλιο δεν έχουν τέλος.
Σήμερα πρακτικά η πορεία της ολοκλήρωσης υπογραφής της τροποποιητικής σύμβασης ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ και ο επενδυτής και οι εργαζόμενοι γίνονται αντικείμενο εμπαιγμού. Ουδείς αντιλαμβάνεται τον λόγο και τις αιτίες αυτή της καθυστέρησης». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τουρκική εταιρεία επιδιώκει την αγορά της ΣΕΚΑΠ




Μια μοναδική δεσμευτική προσφορά κατατέθηκε για την εξαγορά της Βιομηχανίας τσιγάρων ΣΕΚΑΠ, η συμφωνία θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Πρόκειται για την τουρκική εταιρεία Logistics house of Seba, μια από τις μεγαλύτερες της γειτονικής χώρας, καθώς διαθέτει μεγάλο στόλο φορτηγών και πολυάριθμο προσωπικό.
H τουρκική εταιρεία συνεργάζεται επί 19 χρόνια με την ΣΕΚΑΠ για εξαγωγές τσιγάρων, καθώς η ελληνική εταιρεία παράγει σήματα για λογαριασμό της Seba.
Στην εξαγορά θα συμμετάσχει και η ελληνική εταιρεία Logistics ΕΛΓΕΚΑ, η οποία θα συμμετάσχει σε κοινή εταιρεία με τον τουρκικό Ομίλο.
Η συμμετοχή της δεύτερης δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, ωστόσο πηγές κοντά στην συμφωνία επιμένουν ότι θα συμμετάσχει στην συμφωνία. Ο τουρκικός όμιλος SEBA έχει δεσμευθεί για την παραμονή του προσωπικού της εταιρείας καθώς και για τον διπλασιασμό των εργασιών της ΣΕΚΑΠ.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν θα πληρώσει κανένας υπάλληλος των τροϊκανών γι' αυτή την κατάντια της πατρίδας μας;


 ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

"ΠΑΓΟΣ" ΣΕ ΤOTAL ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ "Αποβολή" της γαλλικής εταιρείας από το "οικόπεδο" 9!




Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε τον τερματισμό της διαπραγμάτευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας με την κοινοπραξία μεταξύ της γαλλικής Τοτάλ και της ρωσικής Νόβατεκ για ερευνητική γεώτρηση προς εντοπισμό φυσικού αερίου στο βυθοτεμάχιο 9 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι στη διαπραγμάτευση με τις δυο εταιρείες υπήρξε πρόοδος αλλά όχι ικανοποιητική, δεδομένου ότι η κοινοπραξία δεν υπέβαλε βελτιωμένη πρόταση σε σχέση με την αρχική της.
Ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι μετά την εξέλιξη αυτή η κυβέρνηση θα αρχίσει διαπραγμάτευση για το ίδιο τεμάχιο με τη συνεργασία της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ και της νοτιοκορεάτικης Κοκάς.
Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε ακόμα, να αρχίσει απευθείας διαπραγμάτευση με τη γαλλική Τοτάλ για το βυθοτεμάχιο 10. Ο κ. Στεφάνου διευκρίνισε ότι η διαπραγμάτευση για τα τεμάχια δύο και τρία με την κοινοπραξία ΕΝΙ-Κοκάς, όπως και η διαπραγμάτευση με την Τοτάλ για το τεμάχιο 11, προχωρούν πάρα πολύ καλά.
Με την κίνηση αυτή η Κύπρος δείχνει σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν εκποιεί, αλλά πουλάει δικαιωματα...
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΙΔΟΥ, ΟΙ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !...




Δεν θα το κρύψω, πάντα μου άρεσε η ανάλυση των αριθμών. Γι' αυτό και μελέτησα με προσοχή τους πίνακες του Υπουργείου Οικονομικών για το ποιοι δήλωσαν πόσα το 2011. Το κακό είναι ότι αυτήν την ανάλυση (που… βγάζει μάτι) μάλλον δεν θέλουν να την κάνουν οι υπηρεσίες του υπουργείου. Εκείνες για παράδειγμα που ήταν αρμόδιες για το νέο «φοροεισπρακτικό» νομοσχέδιο, το οποίο τόση κατακραυγή ξεσήκωσε, ακόμη και μεταξύ των πιο φανατικών οπαδών της συγκυβέρνησης.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την «πατριωτική» τάξη των αγροτών. Εκείνων που συχνάκις κλείνουν τις Εθνικές Οδούς προκειμένου να υπερασπιστούν τα εκάστοτε -αλλά πάντοτε «δίκαια», κατ' αυτούς- αιτήματά τους. Καμία αντίρρηση ότι πρόκειται για σκληρή, πολύ σκληρή, δουλειά. Σύμφωνα όμως με τις δηλώσεις του 2011, είναι και εντελώς… ασύμφορη. Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι 9 στους 10 δηλώνουν εισόδημα έως 12.000 ευρώ, ήτοι μόλις 1.000 ευρώ τον μήνα, ενώ 7 στους 10 δηλώνουν κάτι λιγότερο από… 420 ευρώ τον μήνα.
Θα περίμενε κάποιος ότι με τέτοιες δηλώσεις η ελληνική επαρχία θα είναι γεμάτη τρώγλες και σαράβαλα στους δρόμους. Όποιος όμως έχει ταξιδέψει βλέπει μια εντελώς διαφορετική… «μαγική» εικόνα, με τις «μπέμπες» και τα μυώδη δικάμπινα 4x4 να περισσεύουν. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση στην περίπτωση των ελεύθερων επαγγελματιών, αφού κάτι παραπάνω από το 50% του συνόλου δήλωσε ετήσια εισοδήματα… «έως 5.000 ευρώ»! Καταπληκτικό !
Ο ένας στους δύο δικηγόρους, συμβολαιογράφους, γιατρούς, ηλεκτρολόγους, μπογιατζήδες, υδραυλικούς, πλακάδες, κομμωτές, συμβούλους επιχειρήσεων, μηχανικούς, οικονομολόγους (και πολλά άλλα επαγγέλματα) ζει με μόλις… 420 ευρώ τον μήνα. Δηλαδή… λιμοκτονεί! 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

CATASTROIKA για τη ΔΕΗ - Electricity Privatisation Scandals (bilingual)

Διευκρινιστική εγκύκλιος για τη διαθεσιμότητα



Διευκρινιστική εγκύκλιο με την οποία καθορίζεται ποιοι υπάλληλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τη διαδικασία πρόσληψής τους, απέστειλε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Η εγκύκλιος αφορά όσους ανήκουν σε θέσεις κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ειδικοτήτων Διοικητικού (Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού - Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων).
Οι υπάλληλοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, είναι:
α) όσοι προσελήφθησαν με διαγωνιστική διαδικασία, για ειδικότητες διαφορετικές από τις αναφερόμενες στη διάταξη της υποπαρ. Ζ4 της παρ. Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 και στη συνέχεια μετατάχθηκαν στην ως άνω κατηγορία και ειδικότητες, ή προσελήφθησαν με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, που στη συνέχεια μετετράπη σε αορίστου χρόνου,
β) όσοι προσελήφθησαν πριν την εφαρμογή του ν. 2190/1994, μετά από δημόσια προκήρυξη, αλλά χωρίς γραπτό διαγωνισμό, ή με γραπτό διαγωνισμό, αλλά χωρίς δημόσια προκήρυξη,
γ) όσοι προσελήφθησαν μετά την εφαρμογή του ν. 2190/1994, εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας του ΑΣΕΠ ή με διαδικασία κατά την οποία, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε συμμετοχή του, το ΑΣΕΠ δεν κατήρτισε τον οριστικό πίνακα διοριστέων, καταλαμβάνονται από τις διατάξεις της παρ. Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 και τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Επιπλέον, επισημαίνεται ότι το προσωπικό που μεταφέρθηκε από ΝΠΙΔ στο στενό δημόσιο τομέα και το οποίο ακολουθεί αντίστοιχη κατηγοριοποίηση ειδικοτήτων (Διοικητικού κλπ) εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου.
Υπενθυμίζεται επίσης, προς τις υπηρεσίες η ανάγκη για άμεση αποστολή των στοιχείων αναφορικά με τις υπηρεσιακές ανάγκες σε προσωπικό, ώστε να ολοκληρωθεί, το συντομότερο δυνατό, η διαδικασία μετακίνησης των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. 
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Στο 20,6% είναι ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων




Η Euroxx AΧΕΠΕΥ σε αναλύσεις για τις 4 ελληνικές Τράπεζες, εκτιμάει ότι οι συνολικές ζημιές είναι περίπου 3 δισ. ευρώ.
Επιπλέον, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε Εθνική- Πειραιώς- Alpha βγάζουν μέσο όρο 19,5%, ενώ το πιο υψηλό εντοπίζεται στην Eurobank με δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων 25%.
Συνολικά, τα μη εξυπηρετούμενα με την προσθήκη της Eurobank φθάνουν ως μέσος όρος το 20,6% για τις 4 τράπεζες.    
Αναλυτικά,  για την Εθνική αναμένει ζημιές 1,3 δισ. ευρώ και δείκτη ΝPL 18% ,  για την Alpha Bank 487 εκατ. ευρώ και δείκτη 20,1%, ενώ για την Τράπεζα Πειραιώς οι ζημιές εκτιμώνται σε 775 εκατ. ευρώ.
Για την Πειραιώς δεν έχουν περιληφθεί η ενοποίηση της «καλής» Αγροτικής, της πώλησης της Τράπεζας στην Αίγυπτο και της Marathon Bank.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr