Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Τι προσβλέπουν Ριάντ και Μόσχα για την πετρελαϊκή αγορά;

Από το naftikachronika.gr
Ρωσία και Σαουδική Αραβία φαίνεται ότι «σύναψαν» τον περασμένο Σεπτέμβριο συμφώνησαν για να αυξήσουν την παραγωγή του πετρελαίου τους προκειμένου να ωθήσουν προς τα κάτω τις τιμές.

Να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει καλέσει τις χώρες μέλη του OPEC να προβούν σε αύξηση της πετρελαϊκής τους παραγωγής με στόχο την συμπίεση των τιμών του πετρελαίου.

Μόσχα και Ριάντ λοιπόν προχωρούν..

Αυστριακές βλέψεις γύρω από τον «μαύρο χρυσό» των ΗΑΕ

Από το naftikachronika.gr
Η αυστριακή OMV ξεκίνησε την παραγωγή αργού από τα υπεράκτια κοιτάσματα SARB και Umm Lulu’ των ΗΑΕ, αναμένοντας η παραγωγή αυτή να ανέλθει στα 25.800 βαρέλια ημερησίως έως το τέλος του χρόνου, όπως ενημέρωσε μέσω σχετικής της ανακοίνωσης την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η OMV εξαγόρασε..

WindEnergy Hamburg 2018: ποιο ήταν το μόνο παράπονο της μεγαλύτερης παραγωγού ανεμογεννητριών της Γερμανίας;


Από το greeklignite.blogspot.com
Η Γερμανική ενεργειακή μετάβαση, η διαβόητη Energiewende, έχει φθάσει σε κομβικό σημείο: η Γερμανία δεν μπορεί με τίποτα να πιάσει τους στόχους μείωσης εκπομπών "αερίων του θερμοκηπίου" του 2020, παρά μόνο αν κλείσει κάποια λιγνιτικά εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής, αλλά το 2022 με το προγραμματισμένο κλείσιμο όλων των απομενόντων πυρηνικών είναι κι αυτό πολύ κοντά και η ασφάλεια ηλεκτροδότησης μπαίνει σε άμεσο κίνδυνο. Έχουν λοιπόν συγκροτήσει μια επιτροπή ειδικών για να μελετήσει το χρόνο που θα είναι εφικτό το κλείσιμο των λιγνιτικών και λιθανθρακικών εργοστασίων και τα διάφορα λόμπι πιέζουν πλέον προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ένα απ' τα λόμπι, η Γερμανική Γκρίνπις, παρήγγειλε στο Ινστιτούτο Fraunhofer IEE μια μελέτη για το κλείσιμο..

Εξορύξεις πετρελαίου στην Ελλάδα: Σου φαίνονται μακριά; Είναι ήδη πολύ κοντά και απειλούν τις θάλασσές μας.

Από το wwf.gr
60.000 τ.χλμ. θαλάσσιας περιοχής παραχωρούνται σε εταιρείες για έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου, με συνέπειες σε περιβάλλον, κοινωνία και οικονομία.


Το WWF Ελλάς ξεκινά εκστρατεία ενάντια στη νέα μεγαλύτερη απειλή για τις ελληνικές θάλασσες & καλεί τους πολίτες να πάρουν θέση γύρω από ένα θέμα που αφορά το μέλλον μας.

Υπόγραψε!

Το WWF εκφράζει την έντονη αντίθεσή του γύρω από το θέμα της παραχώρησης θαλάσσιων και χερσαίων οικοπέδων σε πετρελαϊκές εταιρείες για την έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου (υδρογονανθράκων) στη χώρα μας. Με δεδομένο το κενό ουσιαστικής ενημέρωσης των πολιτών και το έλλειμμα διαφάνειας γύρω από ένα τόσο επικίνδυνο εγχείρημα για το φυσικό περιβάλλον, τις τοπικές κοινότητες και την οικονομία της Ελλάδας, το WWF ξεκινά νέα εκστρατεία ενάντια σε κάθε σχέδιο εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα μας, με στόχο να ρίξει φως στα σχέδια κυβέρνησης και πετρελαϊκών, να διαψεύσει ..