Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου - Ανοιχτά τις Κυριακές - Λουκέτο τις καθημερινές




H ΓΣΕΕ καταγγέλλει την κυβερνητική πρόθεση για άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές, μέτρο που θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα οδηγήσει στην εξαθλίωση ακόμη περισσότερους εργαζόμενους.
Το επιχείρημα ότι αυτό το μέτρο θα αυξήσει την αγοραστική κίνηση είναι τουλάχιστον προκλητικό και προσβλητικό για τους πολίτες της χώρας προς τους οποίους επαναλαμβάνουν ουσιαστικά τη γνωστή ρήση «αφού δεν έχετε ψωμί γιατί δεν τρώτε παντεσπάνι! »
Κύριοι της Κυβέρνησης, το πρόβλημα για τους πολίτες δεν είναι ότι δεν έχουν χρόνο για να ξοδέψουν τα χρήματά τους και να κάνουν τις αγορές τους. Είναι ότι με τις τροϊκανές πολιτικές λιτότητας και τη φορολογική αφαίμαξη έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά και δεν έχουν χρήματα ούτε για να καλύψουν τις βασικές και στοιχειώδεις ανάγκες τους.
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η συγκεκριμένη απόφαση έχει έναν και μοναδικό στόχο, την ενίσχυση των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων ,τα οποία με τις τριγωνικές συναλλαγές και τις φορολογικές κομπίνες διευρύνουν την ακρίβεια και τα υπερκέρδη τους, δίνοντας τη χαριστική βολή στα μικρομεσαία καταστήματα και αυξάνοντας την ήδη μεγάλη λίστα των λουκέτων και των ανέργων.
Η ΓΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης. Το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των καταστημάτων είναι υπερ-αρκετό .
Ο αγώνας για την απόκρουση των καταστροφικών αυτών πολιτικών θα συνεχιστεί με κάθε μέσο και τρόπο και με την 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Σάλος από τη μεταφορά των φρυγανιών Elite στα Σκόπια


Σάλος από τη μεταφορά των φρυγανιών Elite στα Σκόπια

Τον βαθμό της οργής των καταναλωτών φανερώνει και η πρωτοβουλία πολλών εξ αυτών να καταγγείλουν την πολιτική της εταιρείας, η οποία έχει προτιμήσει να παράγει τις φρυγανιές με εμπορική ονομασία «Elite» τις οποίες πωλεί στην χώρα μας, όχι στην Ελλάδα, αλλά στο εργοστάσιο που διαθέτει στα Σκόπια.
Όπως αναγράφεται και στην ετικέτα του προϊόντος «Παρασκευάζεται στην ΠΓΔΜ από την ZITOLUKS A.D. για λογαριασμό της ELBISCO Α.Β.Ε.Ε.» Εν μέσω της οικονομικής κρίσης οι καταναλωτές καταγγέλλουν ότι «η εταιρεία επιλέγει να πάει στα Σκόπια στερώντας από δεκάδες Έλληνες μια θέση εργασίας αλλά και λειτουργώντας σε βάρος της ελληνικής οικονομίας».
Πρέπει  να σημειωθεί, ότι η εταιρεία Elbisco διαθέτει δύο εργοστάσια στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Χαλκίδα και στο Πικέρμι. Μάλιστα, το εργοστάσιο του Πικερμίου αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής φρυγανιάς και αρτοσκευασμάτων σε τυποποιημένη μορφή στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Προκαλεί λοιπόν πολλά ερωτηματικά γιατί μία ακόμα ελληνική εταιρεία επιλέγει να πλουτίσει από το υστέρημα των Ελλήνων, ….ταΐζοντας όμως …Σκοπιανούς!
Τελικά, όλοι αυτοί οι κύριοι μπροστά στο κέρδος και μόνο μπροστά σε αυτό επιλέγουν να στηρίξουν οποιαδήποτε άλλη βαλκανική οικονομία πλην της δικής τους και πλην των οικογενειών που φροντίζουν τα κέρδη τους να αυξάνονται κάθε φορά από τις αγορές τους….
Και αυτό δεν είναι δικό μας σχόλιο , αλλά σχόλιο των ίδιων των καταναλωτών που ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μας! 
Δυστυχώς, αναγκαζόμαστε να μεταφέρουμε σχόλιο καταναλωτή, που ανέφερε, πως για άλλη μία φορά πολλοί έχοντες στην Ελλάδα, όπως κάθε φορά που περνάει δύσκολους καιρούς, φέρονται σαν «γερο-Λαδάδες», εναντίον των ίδιων των …συμπατριωτών τους!
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!! Στα Γιάννενα υπάρχουν 2 δισ. βαρέλια πετρελαίου


  Ζεληλίδης: Στα Γιάννενα υπάρχουν 2 δισ. βαρέλια πετρελαίου
Αδιαφορία και ανικανότητα καταλογίζει στους πολιτικούς ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Αβραάμ Ζεληλίδης, τονίζοντας ότι προσπαθούσε επί χρόνια να πείσει τους αρμόδιους να δουν με σοβαρότητα το θέμα.
"Έκλειναν οι πόρτες, δεν με άκουγαν, κάνω προσπάθεια εδώ και 15 χρόνια να δουν με σοβαρότητα το θέμα", ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το καυτό ζήτημα της ύπαρξης ορυκτού πλούτου στο ελληνικό υπέδαφος.
Επισήμανε ότι γίνονται έρευνες και δημοσιεύονται εκθέσεις για το θέμα από το 1995, ενώ έκανε λόγο για "ανικανότητα των πολιτικών που είτε δεν καταλάβαιναν είτε δεν ενδιαφέρονταν".
"Να απαντήσουν σημερινά στελέχη της κυβέρνησης γιατί η μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε το 2006 για να δημιουργηθεί ο σχετικός φορέας κόλλησε και καθυστέρησε έξι χρόνια; Τώρα θα είχαμε τρυπάνια", σημείωσε.
Επανέλαβε μάλιστα με σιγουριά ότι στα Γιάννενα υπάρχουν δύο δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και πως "αν ο Αντώνης Σαμαράς πήγαινε να διαπραγματευτεί το 3ο μνημόνιο έχοντας στην ατζέντα του τα Γιάννενα, τον Πατραικό και το Κατάκολο όλα θα ήταν διαφορετικά". 
 ΠΗΓΗ:ramnousia.com

Λίγο γάλα για πολλά παιδιά




Την Παρασκευή, 14/12/2012, για τρίτη χρονιά, οι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με τους atenistas διοργανώνουν τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους για τα παιδιά που βιώνουν την οικονομική κρίση και καλούν όλους μας να στήσουμε ένα «Δένδρο από γάλα», για να έχουν αυτά τα Χριστούγεννα όλα τα παιδιά ένα ποτήρι ζεστό γάλα.
Σε αυτή τη μικρή αλλά σημαντική χειρονομία αγάπης και αλληλεγγύης συμμετέχει το Λαϊκό Κίνημα, για να κρατήσουμε ζωντανό το πνεύμα των Χριστουγέννων σε μια περίοδο που η χώρα μας βιώνει ανθρωπιστική κρίση και όλοι έχουμε ανάγκη να κάνουμε κάτι μαζί.
Σας καλούμε όλους, μέλη και φίλους, να συμμετάσχουμε σε αυτή την προσπάθεια, με ότι μπορεί ο καθένας μας. Μπορείτε να φέρετε μαζί σας:
• Γάλα (κουτιά)
• Βρεφικά Γάλατα (σκόνη)
• Παιδικές Τροφές
• Ρύζι
• Όσπρια
• Ζυμαρικά
• Λάδι
• Ζάχαρη
Εκπρόσωποι των Γιατρών του Κόσμου και των atenistas θα είναι εκεί από τις 08.00 πμ και το αστέρι στην κορυφή του δένδρου θα τοποθετηθεί στις 20.00
Αντιπροσωπεία του Λαικού Κινήματος θα είναι στο χώρο στις 20.00
 Η ΔΕ του Λαϊκού Κινήματος 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

ΟΑΕΕ: Ποιοι γλιτώνουν τα νέα όρια ηλικίας-Ποιοι φορτώνονται έως και 12 χρόνια


ΟΑΕΕ: Ποιοι γλιτώνουν τα νέα όρια ηλικίας-Ποιοι φορτώνονται έως και 12 χρόνια

Η διοίκηση του ΟΑΕΕ δημοσίευσε μέσω Διαύγειας την εγκύκλιο που κοινοποιεί τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Για όσους κατορθώσουν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως το τέλος του έτους αλλά και για όσους κατοχυρώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης, τα νέα είναι ευχάριστα καθώς δεν πρόκειται να θιγούν. Υπάρχουν και οι άτυχοι: ελεύθεροι επαγγελματίες φορτώνονται ακόμη και 12 χρόνια. Δείτε σε ποιες περιπτώσεις

Θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα υφίσταται όταν ο ασφαλισμένος συμπληρώνει ως 31-12-2012 και τον ελάχιστο χρόνο ασφάλισης και το αντίστοιχο όριο ηλικίας – όπου αυτό προβλέπεται – που απαιτείται για τη συνταξιοδότησή του. Το θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα δεν θίγεται, μπορεί να ασκηθεί οποτεδήποτε και ο ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να συνεχίζει την ασφάλιση, υποχρεωτική ή προαιρετική, χωρίς να «παρασύρεται» από τις όποιες αυξημένες χρονικές ή ηλικιακές προϋποθέσεις επιφέρουν οι κοινοποιούμενες διατάξεις.
Κατοχυρωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα υφίσταται όταν ο ασφαλισμένος έχει συμπληρώσει μέχρι 31-12-2012 τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης ή όριο ηλικίας (γυναίκες πρώην ΤΣΑ, νέες ασφαλισμένες), οπότε δικαιούται σύνταξη με το όριο ηλικίας και το χρόνο ασφάλισης που ισχύει κατά το έτος συμπλήρωσης του ως άνω απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης ή ορίου ηλικίας. Κι όσοι δεν κατοχυρώνουν δικαίωμα;
1. Ασφαλισμένοι που συμπληρώνουν 35 έτη ασφάλισης από 1/1/2013 και μετά, συνταξιοδοτούνται με 40 έτη ασφάλισης στα 62.
2. Ασφαλισμένοι που συμπληρώνουν 15 έτη ασφάλισης ή το 65° έτος της ηλικίας από 1/1/2013 συνταξιοδοτούνται με τη συμπλήρωση 15 ετών ασφάλισης και του 67ου έτους της ηλικίας
3. Ασφαλισμένες του πρώην ΤΣΑ - ΟΑΕΕ που συμπλήρωσαν 25 έτη ασφάλισης από 1/1/2011 και μετά και συμπληρώνουν το 60° έτος της ηλικίας από 1/1/2013, συνταξιοδοτούνται με τη συμπλήρωση του 67ου
4. Νέοι ασφαλισμένοι – μητέρες ή χήροι πατέρες ανηλίκων που συμπληρώνουν 20 έτη ασφάλισης από 1/1/2013, συνταξιοδοτούνται στα 67
Tο δικαίωμα αναγνώρισης πλασματικών χρόνων ασφάλισης εξακολουθεί να υφίσταται μόνο για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τις προϋποθέσεις που διαμορφώνονται και ισχύουν από 1-1-2011 και εφεξής. Η σχετική αίτηση μπορεί να υποβληθεί οποτεδήποτε, προγενέστερα ή μεταγενέστερα του έτους τις προϋποθέσεις του οποίου επιθυμούν να κατοχυρώσουν, ακόμη και ταυτόχρονα με την αίτηση συνταξιοδότησης, σε καμία όμως περίπτωση μετά την αίτηση συνταξιοδότησης.
Ολόκληρη την εγκύκλιο του ΟΑΕΕ μπορείτε να τη δείτε κάνοντας κλικ εδώ. 
ΠΗΓΗ:fpress.gr

Μπλόκο στο φορολογικό από το ΔΝΤ – Θέλει άλλες κλίμακες για μισθωτούς και συνταξιούχους





Αλλαγή στη φορολογία για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 25.000 ευρώ/χρόνο
- Μεγαλύτερη φορολόγηση και για τους αγρότες από φέτος θέλουν οι δανειστές
- Την Πέμπτη ο Γιάννης Στουρνάρας με τα νέα σχέδια στο Eurogroup
Κόκκινο φως άναψε στο eurogroup το ΔΝΤ. Ζητά αλλαγές και μάλιστα άμεσα, ενώ από την Κομισιόν δεν υπάρχουν ενστάσεις. Η νέα διαφωνία ουσιαστικά ήρθε στη βάση της προηγούμενης πρότασης για 45% στα εισοδήματα πάνω από 26.000 ευρώ.
Μπορεί από το ΔΝΤ να μην βγήκε στο τραπέζι και πάλι το...45αρι όμως απαιτεί αλλαγές. Η Ελλάδα πάλι από την πλευρά της αν και από την ευρωπαϊκή πλευρά της τρόικας το φορολογικό “περνάει” ως έχει οφείλει να ικανοποιήσει και το ΔΝΤ.
Ουσιαστικά το ΔΝΤ βλέπει στρεβλώσεις στις κλίμακες.
Με βάσει το ότι από τα 40.000 ευρώ και πάνω ο μισθωτός φορολογείται με 40%, για ένα εισόδημα 41.000 ευρώ προκύπτει φόρος 10.350 ευρώ για τα πρώτα 40.000 ευρώ και 500 ευρώ φόρος για τα επόμενα 1.000 ευρώ καθώς μπαίνουν στην κλίμακα του 40%.
Αντίθετα για ένα εισόδημα 51.000 ευρώ/χρόνο για τα πρώτα 50.000 ευρώ προκύπτει φόρος 14.650 ευρώ και άλλα 400 ευρώ φόρος για τα επόμενα 1.000. Με λίγα λόγια μικρότερος φόρος αν και το εισόδημα είναι μεγαλύτερο.
Αυτή τη στρέβλωση βλέπει το ΔΝΤ και ζήτησε αλλαγές.
Παράλληλα δεν δέχεται να πάει για το 2014 η φορολόγηση των αγροτών βάσει βιβλίων που θα τηρούν και ζητά την εφαρμογή του νέου κανόνα από το 2013, αλλά και εφαρμογή του νέου μέτρου και για τα χαμηλά εισοδήματα.
Η τρίτη ένσταση του ΔΝΤ έχει να κάνει με τη φορολόγηση των κεφαλαίων πλην των εσόδων από ενοίκια και τόκους.
 ΠΗΓΗ:.newsit.gr

H TNK-BP απέκτησε μεγάλο πετρελαϊκό κοίτασμα


роснефть тнк-bp 2012 октябрь коллаж

Μια εταιρεία του ομίλου της πετρελαϊκής ΤΝΚ-ΒΡ, η «Samotlorneftgaz» απέκτησε στο σχετικό διαγωνισμό το μεγάλο κοίτασμα υδρογονανθράκων Λόντοτσνοε στην Περιφέρεια του Κρασνογιάρσκ έναντι 4,66 δισ. ρουβλίων.
Η επιτροπή του διαγωνισμού έκρινε τη δημοπρασία έγκυρη και αποφάσισε να συστήσει στην κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να επικυρώσει τα αποτελέσματα της και να παραχωρήσει στην «Samotlorneftgaz» τα δικαιώματα χρήσης του «οικοπέδου» από τις πλουτοπαραγωγικές πηγές ομοσπονδιακής σημασίας, που συμπεριλαμβάνει το κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου Λόντοτσνοε. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Δελτίο Τύπου - Ιστορική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά




H ΓΣΕΕ χαιρετίζει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο έκρινε καταχρηστική την εκ περιτροπής εργασία μιας ημέρας την οποία επέβαλλε στους εργαζόμενους η Διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Οι δικαστές αναγνώρισαν με βάση το σκεπτικό της απόφασης το αυτονόητο: ότι η επιβολή της εργασίας μιας ημέρας με τις δυσχερείς συνέπειες για τους εργαζόμενους υπαγορεύτηκε από την επιθυμία της επιχείρησης να μην καταβάλλει την αποζημίωση απόλυσης κρατώντας στην ουσία ομήρους τους εργαζόμενους οι οποίοι αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. 
Το μέτρο αυτό, σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό της απόφασης - είναι χειρότερο από την καταγγελία σύμβασης εργασίας και η αντίδραση των εργαζομένων να απεργούν τη μοναδική ημέρα εργασίας που επέβαλε το διευθυντικό δικαίωμα κρίθηκε απόλυτα δικαιολογημένη. 
Το δικαστήριο υποχρεώνει μάλιστα τον εργοδότη να καταβάλλει σε όλους τους εργαζόμενους τις μισές αποδοχές που αντιστοιχούν σε όλο το διάστημα από την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων (7/8/2012) έως και την έκδοση της απόφασης (17/10/2012). 
Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων που αποκαθιστούν το αίσθημα δικαιοσύνης και αναγνώρισης δικαιωμάτων των εργαζομένων οι οποίοι έχουν εξαθλιωθεί από τις αντεργατικές και τροϊκανές πολιτικές. 
Η ΓΣΕΕ αναμένει την ίδια δίκαιη αντιμετώπιση και από το Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με την προσφυγή της Συνομοσπονδίας για την ακύρωση της εργατοκτόνου 6ης/2012 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Δελτίο Τύπου - Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια στο ρατσισμό και το νεοναζισμό




Η ΓΣΕΕ στηρίζει και συμμετέχει στην πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνει και στη χώρα μας το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα Βάσης.
Η Συνομοσπονδία απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στη ειρηνική διαμαρτυρία το Σάββατο 15 Δεκέμβρη στις 3 το μεσημέρι από τη Βουλή στην Ακρόπολη κατά των ρατσιστικών επιθέσεων κατά του αντισημιτισμού και του νεοναζισμού.
Φαινόμενα που έχουν κάνει έντονη εμφάνιση και στην Ελλάδα, στη χώρα που γέννησε τις θεμελιώδεις αξίες της Δημοκρατίας.
Η ΓΣΕΕ μαζί με το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα Βάσης απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που εμπνέονται από τις αρχές της Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας και της Ισότητας ζητώντας τους να εκφράσουν την πίστη τους στη Δημοκρατία και να διαμαρτυρηθούν για κάθε πράξη βίας απορρίπτοντας φαινόμενα ρατσισμού, αντισημιτισμού και νεοναζισμού.
Όλοι μαζί για τα Ανθρώπινα και Δημοκρατικά μας Δικαιώματα. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Διόδια στο ...διαδίκτυο;




Η αποζημίωση των φορέων επικοινωνιών σε κάθε κράτος για την διεθνή κίνηση που διαβαίνει τις υποδομές τους από τον αποστολέα, κάτι που έχει χαρακτηριστεί ως τα διόδια στο Ίντερνετ, συζητείται στο Ντουμπάι, στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης WCIT 2012 που θα καθορίσει τους νέους διεθνείς κανονισμούς λειτουργίας του Διαδικτύου.
Η πρόταση έγινε από τον ΕΤΝΟ, την Ένωση Ευρωπαίων Παρόχων Υπηρεσιών Επικοινωνιών με 50 μέλη από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Deutsche Telecom, η Telefonica, η France Telecom και η Telecom Italia. Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, πολλά έχουν αλλάξει από την τελευταία φορά που θεσπίστηκαν οι διεθνείς κανονισμοί, το 1988. Σήμερα, το Ίντερνετ χρησιμοποιείται από δύο δισεκατομμύρια χρήστες, και κάθε μορφής επικοινωνία μετατρέπεται σε κίνηση μέσω του πρωτοκόλλου IP.
Ως εκ τούτου, καταλήγουν οι πάροχοι, θα πρέπει να αποζημιώνονται για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας, αυτής της ραγδαία αυξανόμενης κίνησης, από τις υποδομές τους, στις οποίες επενδύουν για να την εξυπηρετούν. Οι εταιρείες επικοινωνιών θα πρέπει να αποκομίζουν όφελος για τις επενδύσεις που κάνουν σε υποδομές μεγάλου εύρους ζώνης και προτείνουν να συζητηθεί η δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος για την δίκαιη αποζημίωση για τις υπηρεσίες επικοινωνιών που προσφέρουν στην αλυσίδα, ανάλογα με την περίπτωση. 
 iguru.gr  
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Κέρδη 0,3% για το αργό



Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε το αργό τις συναλλαγές της Τρίτης μετά από πέντε διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο για τα εμπορικά αποθέματα στις ΗΠΑ. 
Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου κέρδισε 23 cents ή 0,3% για να τερματίσει τις συναλλαγές στα 85,79 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο είχε καταγράψει σωρευτικές απώλειες περίπου 4%  στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις. 
Την Τετάρτη ο ΟΠΕΚ πραγματοποιεί την επίσημη συνεδρίαση του για τα επίπεδα της παραγωγής, ενώ την ίδια στιγμή η αμερικανική κυβέρνηση ανακοινώνει την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα. 
Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν ότι ο ΟΠΕΚ θα κρατήσει αμετάβλητα τα επίπεδα της παραγωγής του στα 30 εκατ. βαρέλια την ημέρα. 
Την ίδια στιγμή οι αναλυτές περιμένουν ότι τα κυβερνητικά στοιχεία θα δείξουν υποχώρηση των αποθεμάτων αργού κατά 1,7 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα. Τα αποθέματα βενζίνης αναμένεται να εμφανίσουν αύξηση κατά 2,5 εκατ. βαρέλια, ενώ τα διυλισμένα αποθέματα εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια.
ΠΗΓΗ:www.capital.gr

"Οικονομικός παγκόσμιος όλεθρος εάν αποχωρούσε η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ"




ΕΚΘΕΣΗ US NIC 
Διαστάσεις παγκόσμιου οικονομικού ολέθρου θα πάρει η βίαιη αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ αναφέρει η έκθεση του αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Πληροφοριών NIC (National Intelligence Council).  Η έκθεση που ....
τιτλοφορείται  «Παγκόσμιες Τάσεις 2030» «Εναλλακτικοί κόσμοι» το NIC επιχειρεί με έξι σενάρια να προβλέψει τις συνέπειες που θα προέλθουν στην παγκόσμια οικονομία και ασφάλεια από σημαντικές μεταβολές στο γεωστρατηγικό και οικονομικό επίπεδο. Μέσα σε αυτές περιλαμβάνεται και η «άτακτη» αποχώρηση –μάλλον εκδίωξη- της Ελλάδας από την ευρωζώνη. 
Πιο συγκεκριμένα η έκθεση αναφέρει πως σε μια τέτοια περίπτωση αυτό μπορεί να προκαλέσει παράπλευρες απώλειες 8 φορές μεγαλύτερες από αυτές που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman Brothers και η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μια γενικότερη κρίση στην ΕΕ στον μέλλον.
Το ακριβές απόσπασμα της έκθεσης έχει ως εξής:
"Euro/EU collapse
If Greece were to leave the euro zone in an unruly way, it could result in eight times the collateral damage as the Lehman Brothers bankruptcy, which could lead to a broader crisis in the EU in the future".
Η οικονομική κατάρρευση και πτώχευση  της Lehman Brothers σημειώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 2008 όταν η τράπεζα ανακοίνωσε την πρόθεσή της στην προστασία του άρθρου 11 περί πτώχευσης  αναφέροντας τα χρέη της τράπεζας στα 613 δισ. $, τα χρέη ομολόγων στα 155 δισ.$ ενώ το οικονομικό ύψος των πάγιων αξιών της ανερχόταν στα 639 δισ.$. για να ξεκινήσει από τότε ένα τρομακτικό ντόμινο οικονομικής ύφεσης που διαρκεί μέχρι και σήμερα.
Εάν η έκθεση που μιλά σε περίπτωση  άτακτης ή βίαιης αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ και την €ζώνη ισοδυναμεί με 8x Lehman Brothers, θεωρείται και είναι λόγω της φύσης του NIC ναι συντηρητική άποψη τότε όλοι μπορούν αντιληφθούν το «τσουνάμι» που θα σαρώσει όχι μονό την Ευρώπη αλλά όλο τον «οικονομικό πλανήτη» σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρούσε οικειοθελώς ή όχι από την ζώνη του ευρώ.
Και αυτό δεν είναι δυνατόν να μην το γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και δανειστές. 
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Γιατί δεν ξεσηκώνεται ο λαός; Ποιος φόβος τον καθηλώνει;




Γράφει  o Τάσος Παππάς aixmi.gr
Με την επίσημη ανεργία να ακουμπά το 26% [πρώτοι πια σ’ όλη την Ευρώπη] και την ανεπίσημη να ξεπερνά το 32%, με το 31% των Ελλήνων να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και το 15% να βρίσκεται στα κράσπεδα της εξαθλίωσης, αναρωτιέται κανείς γιατί αυτός ο λαός δεν ξεσηκώνεται, οργανωμένα ή αυθόρμητα, συστηματικά ή περιοδικά.
Τι περιμένει; Σε τι ελπίζει;
Νομίζω πως η απάντηση είναι ότι δεν εξεγείρεται γιατί φοβάται. Ακόμη.
Ο άνεργος φοβάται ότι δεν θα βρει ποτέ δουλειά. Ο εργαζόμενος σε μια επισφαλή εργασία ότι θα χάσει κι αυτή την απασχόληση με τις γλίσχρες απολαβές. Ο δημόσιος υπάλληλος ότι θα ενταχθεί στο καθεστώς της διαθεσιμότητας. Ο ιδιωτικός υπάλληλος ότι θα τον τσακίσει το αφεντικό του, θα τον απολύσει χωρίς αποζημίωση.
Όλοι μαζί φοβόμαστε ότι θα έρθουν νέα μέτρα αν δεν είμαστε συνετοί και φρόνιμοι. Ρίχτε μια ματιά στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων ή στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοράσεων και των ραδιοφώνων. Παντού κυριαρχούν οι δυσοίωνες προβλέψεις.
Φοβόμαστε ότι τα πράγματα θα πάνε χειρότερα και ότι καραδοκεί ο κίνδυνος της ολικής καταστροφής.
Φοβόμαστε γιατί είμαστε βουτηγμένοι στα χρέη, αισθανόμαστε ενοχές γι αυτό και οφείλουμε, συνεπώς, να μην κάνουμε ενέργειες που θα απειλήσουν την ύπαρξή μας και την ασφάλεια των προσώπων που είναι στην ευθύνη μας.
Φοβόμαστε γιατί πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και, έτσι, βολευόμαστε με ό,τι μας προσφέρεται κι ας το βρίζουμε.
Φοβόμαστε ότι είναι μάταιο να αγωνιστούμε για μια άλλη κοινωνία, αφού όπου αυτό επιχειρήθηκε, το αποτέλεσμα ήταν η καταστροφή.
Φοβόμαστε να εμπλακούμε σε νέες μορφές συλλογικότητας, συνεργασίας και επικοινωνίας γιατί ο εχθρός είναι παντοδύναμος και θα τις καταστείλει αν πάνε να γίνουν μαζικές ή θα τις εξουδετερώσει δια της αφομοίωσης.
Φοβόμαστε τους μετανάστες γιατί μας παίρνουν τις δουλειές [;], παραβιάζουν τους νόμους, νοθεύουν με την παρουσία τους την εθνολογική σύνθεση της πατρίδας.
Μερικοί φοβούνται την παγκόσμια συνωμοσία των σιωνιστών, των ιμπεριαλιστών, των πολυεθνικών, των τραπεζών που είναι πανίσχυρες ομάδες με πλούτο, πολιτική δύναμη και δυνατότητες επηρεασμού των κυβερνήσεων. Άλλοι φοβούνται τους ακροδεξιούς, τους κουκουλοφόρους, τους επαγγελματίες προβοκάτορες, τους παρακρατικούς, τους μηδενιστές μισθοφόρους του κενού.
Γενικώς φοβόμαστε. Ο φόβος τρέφει τις εξουσίες, παραλύει τους ανθρώπους, τους εγκλωβίζει στην ατομική σφαίρα τους. Ωστόσο, «το κλειδί για μια υγιή κοινωνία είναι να βάλουμε τέλος στο φόβο και να κερδίσουμε έτσι μια πραγματική ελευθερία και ασφάλεια» [Μ. Χαρντ- Α. Νέγκρι «Να πάρουμε τη σκυτάλη» εκδόσεις Βιβλιόραμα.] Το πώς θα το καταφέρουμε  είναι μια μεγάλη συζήτηση, δύσκολη, αλλά αναγκαία. Απαιτείται, όμως, προηγουμένως να αναμετρηθούμε με τις αιτίες και τους παράγοντες που μας κρατούν καθηλωμένους.
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net