Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Στο «κόκκινο» οι κορυφαίες πετρελαϊκές εταιρείες το Q1

Από το mikrometoxos.gr
Οι δώδεκα κορυφαίες εταιρείες παραγωγής πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια σημείωσαν συνολικές ζημίες άνω των $20 δισ. κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε η Anadolu Agency από τα οικονομικά αποτελέσματα αυτών των εταιρειών.

Λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, οι ExxonMobil, Chevron, ConocoPhillips, Halliburton, Schlumberger, Baker Hughes, BP, Royal Dutch Shell, Total SA, Eni, Rosneft και Equinor κατέγραψαν συνολικές..

Maersk: Η ανανεώσιμη μεθανόλη ως εναλλακτικό καύσιμο για το μέλλον

Από το naftikachronika.gr
Πολλά από τα μεγαλύτερα ονόματα της δανέζικης μεταφορικής αλυσίδας, όπως η Maersk, συνάπτουν «συμμαχία» για την παραγωγή βιώσιμων καυσίμων για τις μεταφορές ξηράς, θαλάσσης και αέρος στις περιοχές της Κοπεγχάγης. Η Maersk, μαζί με την Copenhagen Airports, την DSV Panalpina, τη Ro-Ro operator DFDS, την αεροπορική εταιρεία SAS και την εταιρεία κοινής ωφελείας Ørsted, συμφώνησαν..

Βουλγαρία: Τα κρατικά βενζινάδικα δεν θα δημιουργούνται με χρήματα από τον προϋπολογισμό

Από το energypress.gr
Τα βενζινάδικα που το κράτος σκοπεύει να χτίσει δεν θα γίνουν με χρήματα από τον προϋπολογισμό. Αυτό είπε σε συνέντευξη για την bTV ο Υπουργός Οικονομίας Εμίλ Καρανικόλοφ. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι θα χρηματοδοτηθούν όχι από τη μελλοντική κρατική εταιρεία πετρελαίου, αλλά από μια εμπορική εταιρεία, η οποία δεν μπορεί να λάβει κρατική επιδότηση. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει δάνεια και δικά της κεφάλαια. Βρίσκονται..

Chevron: Απολύσεις προσωπικού κατά 15% λόγω κορωνοϊού - Τρόποι ελαχιστοποίησης του κόστους

Από το worldenergynews.gr
Η Chevron σχεδιάζει μείωση κατά 10% έως 15% στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της φέτος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση σε μια από τις μεγαλύτερες  εταιρείες πετρελαίου παγκοσμίως μετά την πανδημία του Covid-19.

Μεταξύ άλλων μεγάλων εταιρειών πετρελαίου, η BP Plc μειώνει..

Ρωσία: Στοιχεία για τα ενεργειακά αποθέματα σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο εξέδωσε η αρμόδια αρχή

Από το sputniknews.gr
Το Επιμελητήριο Καταγραφών υπολογίζει πως η Ρωσία έχει πετρελαϊκή αυτάρκεια για περίπου 35 χρόνια και αποθέματα αερίου για πάνω από 50 χρόνια.

Στοιχεία για την ενεργειακή αυτάρκεια της Ρωσίας εξέδωσε το Επιμελητήριο Καταγραφών της χώρας, επικαλούμενο τη βάση δεδομένων των ορυκτών πόρων.

Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, που προήλθαν..