Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Google Earth Timelapse shows how planet has changed in past 37 years

 


ΗΠΑ: 12 πολιτείες πιέζουν να σταματήσουν οι πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου έως το 2035

 




Οι κυβερνήτες 12 πολιτειών των ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Νέα Υόρκη, Μασαχουσέτη, Βόρεια Καρολίνα, Κονέκτικατ, Χαβάη, Μέιν, Νιου Τζέρσι, Νέο Μεξικό, Όρεγκον, Ουάσιγκτον και Ρόουντ Άιλαντ) με επιστολή που απέστειλαν στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ζητούν να υποστηρίζει τη σταδιακή κατάργηση των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής..

ExxonMobil expands renewable fuels agreement

 


ExxonMobil and Global Clean Energy have expanded their five-year agreement to increase ExxonMobil’s purchase of renewable diesel up to 5 million barrels per year.

ExxonMobil will be the exclusive buyer of renewable diesel from Global Clean Energy’s biorefinery in Bakersfield, California, which is on schedule to begin production in early 2022. The renewable diesel leverages Global Clean Energy’s patented camelina crop, which can significantly reduce life-cycle greenhouse ..

Επιστολή της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, προς Πρωθυπουργό και αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, για έναν ελληνικό κλιματικό νόμο

 







Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά ,στις 22/04/2021 απηύθυνε επιστολή στον Πρωθυπουργό και στους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την πρόταση της Κ.Ο. για έναν ελληνικό κλιματικό νόμο.

Στην επιστολή της η Πρόεδρος ανέφερε ότι η αντιμετώπιση των συνεπειών της Κλιματικής Αλλαγής, η προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, αποτελούν..

Τί είπε ο αρχηγός των Ινδιάνων στον πρόεδρο των ΗΠΑ

 


«Ξέρουμε τουλάχιστον αυτό: Η Γη δεν ανήκει στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος ανήκει στη Γη. Αυτό το γνωρίζουμε. Όλα τα πράγματα είναι συνδεδεμένα, όπως το αίμα που ενώνει την ίδια οικογένεια. Όλα τα πράγματα αλληλοσυνδέονται» Κανείς δεν διανοείται να σκεφτεί πως ο αρχηγός των Ινδιάνων γνώριζε Φυσική, Αστρονομία ή άλλες επιστήμες, όταν απαντούσε στον Μεγάλο Αρχηγό των Λευκών τον Φράνκλιν Πηρς, πρόεδρο των ΗΠΑ το 185,  για την πώληση της Γης τους. Η απάντηση του αρχηγού μιας φυλής Ινδιάνων συνιστά έναν προφητικό “ύμνο” και μια διακήρυξη για το φυσικό περιβάλλον.

Η βασική επισήμανση των Ερυθρόδερμων κινείται σε δύο επίπεδα:..

Βόρεια Μακεδονία: Υπογράφεται τον Μάιο η συμφωνία με την Ελλάδα για τον αγωγό φυσικού αερίου

 




Κυβερνητική αντιπροσωπεία της Βόρειας Μακεδονίας, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, θα μεταβεί στην Ελλάδα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου για την υπογραφή με την ελληνική πλευρά της συμφωνίας για την έναρξη της κατασκευής του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας της Βόρειας Μακεδονίας, ο Κρέσνικ Μπεκτέσι.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, στα τέλη..

Ιστορική στιγμή: Το ρόβερ Perseverance της NASA παρήγαγε για πρώτη φορά οξυγόνο στον Άρη

 


Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε πως ένα επιστημονικό όργανο πάνω στο ρομποτικό ρόβερ Perseverance στον Άρη πέτυχε για πρώτη φορά να παράγει οξυγόνο.

Είναι η πρώτη φορά που μία διαστημοσυσκευή παράγει οξυγόνο σε έναν άλλο πλανήτη, ένα ορόσημο με μεγάλη σημασία για τις μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές αποίκισης.

Είναι, επίσης, ακόμη μία πρωτιά για την αποστολή ..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΣΕ

 


"Βόμβα" Δένδια: Η Ελλάδα δεν σχεδιάζει να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου και αερίου - Δεν θα σκάψουμε τον βυθό της Μεσογείου

 



Ερωτήματα προκαλούν οι δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Arab News, σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει δηλώσει επανειλημένα ότι στηρίζει το όλο εγχείρημα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, τα εξής:

Why Is Most Oil Found In Deserts And The Arctic?

 


The short-term energy outlook has improved considerably over the past few months, thanks mainly to the ongoing Covid-19 vaccine rollout. A cross-section of analysts now expects oil demand to bounce back to near pre-pandemic levels during the second half of the year, while others are predicting a shortfall and price rally.

The same can, however, hardly be said about the long-term outlook, with..

Γιώργος Αλεξόπουλος: Τα ΕΛΠΕ κοιτάζουν και την αποθήκευση ενέργειας – Τα σχέδια στις ΑΠΕ

 


Στο 25% βρίσκεται η κατασκευή του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ελλάδα, ισχύος 204 MW, που ανήκει στα ΕΛΠΕ όπως είπε χθες ο κ. Γιώργος Αλεξόπουλος, διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του ομίλου.

Κατά τη διάρκεια παρέμβασης στο συνέδριο της Capital Link, ο κ. Αλεξόπουλος είπε πως τα ΕΛΠΕ εξετάζουν και τον τομέα της αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, σε συνδυασμό..

Γιατί η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι καυτό ζήτημα

 




Εδώ και πολλά χρόνια έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι η συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα και μεθανίου (GHGs) από την καύση ορυκτών καυσίμων, όπως ο άνθρακας και το πετρέλαιο, προκαλούν υπερθέρμανση της επιφάνειας της γης παγιδεύοντας υπέρυθρη ακτινοβολία από τον ήλιο και μετατρέποντας ολόκληρη τη Γη σε ένα είδος θερμοκηπίου.

Το ανθρώπινο αποτύπωμα στο κλίμα, από την..

Αγωγή 280 εκατ. δολ. της Exxon στις ΗΠΑ για διυλιστήριο που της είχε κατάσχει η Κούβα του Κάστρο το 1960

 


Η Exxon Mobil μπορεί να προχωρήσει τη νομική της δράση με την οποία ζητεί 280 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση από δυο κουβανικές εταιρείες για ένα διυλιστήριο και άλλα περιουσιακά της στοιχεία που δημεύθηκαν στην Κούβα μετά τη νίκη της επανάστασης υπό τον Φιντέλ Κάστρο το 1959.

Σύμφωνα με την απόφαση του Αμερικανού δικαστή Amit Mehta, η αγωγή της Exxon κατά δύο κρατικών κουβανικών..

Κρατάει χρόνια αυτή η μπόχα



Δύσοσμα και δηλητηριώδη... ψέματα στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης! Στους δρόμους πάλι οι κάτοικοι με δύο μεγάλες αυτοκινητο-πορείες, σήμερα και την Κυριακή, καθώς κυβέρνηση, φορείς και ΕΛ.ΠΕ., όπως καταγγέλλεται, κωλυσιεργούν όσον αφορά την υλοποίηση έργων για την αντιμετώπιση της επικίνδυνης δυσοσμίας, υπόθεση που εδώ και περίπου μια δεκαετία προκαλεί πονοκεφάλους, ζαλάδες, πιθανώς..