Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΣΕΕ

Από το gsee.gr
Συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ και εκτιμώντας τη σκληρή πραγματικότητα, όπως αυτή διαμορφώνεται από τον σφικτό εναγκαλισμό της κυβέρνησης με τα μνημόνια, αποφάσισε:

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ, με την πραγματοποίηση Πανεθνικής Ημέρας Δράσης, που εκτός από Γενική Απεργία θα περιλαμβάνει διάφορες μορφές κινητοποιήσεων.

Η Πανεθνική Ημέρα Δράσης, θα γίνει σε..

ΕΡΑ: Αναγκαία η μεταρρύθμιση για τα βιοκαύσιμα στις ΗΠΑ μετά την χρεοκοπία διυλιστηρίου

Από το worldenergynews.gr
Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος των Η.Π.Α. δήλωσε την Πέμπτη 1/2/2018 ότι η πρόσφατη πτώχευση του διυλιστηρίου  Philadelphia Energy Solutions υποστηρίζοντας ότι η πολιτική της χώρας για τα βιοκαύσιμα χρειάζεται αναμόρφωση.

Η PES, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στην Ανατολική Ακτή, χρεωκόπησε τον περασμένο μήνα αποδίδοντας το γεγονός ..

Ολλανδία: Πρόταση για μείωση 44% στην παραγωγή του μεγαλύτερου πεδίου φυσικού αερίου, λόγω σεισμών

Από το worldenergynews.gr
Η ολλανδική ρυθμιστική αρχή συνέστησε τη μείωση κατά 44% της παραγωγής του μεγαλύτερου τομέα φυσικού αερίου της Ευρώπης για να αποφευχθούν οι σεισμοί στο βόρειο τμήμα της χώρας, μια κίνηση που προκάλεσε την μεγαλύτερη άνοδο των τιμών σε υψηλό έξι  εβδομάδων.

Το Staatstoezicht op de Mijnen  ( η ρυθμιστική αρχή) έδωσε τις προτάσεις της στην κυβέρνηση ότι οι υπουργοί θα πρέπει να περιορίσουν ..

Οι προτάσεις του ΕΛΙΝΗΟ για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Από το energypress.gr
Με δεδομένα τα γοργά βήματα με τα οποία οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες προχωρούν στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, ως μιας βασικής παραμέτρου της επιδίωξης για πιο «πράσινες» μεταφορές, στην Ελλάδα τα βήματα αυτά γίνονται με μεγάλη επιβράδυνση.

Το Ελληνικό Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα έχει σήμερα περισσότερους λόγους από τις άλλες χώρες για να επιδιώξει τη ευρύτερη δυνατή διάδοσή της εφαρμόζοντας ένα συνολικό πακέτο μέτρων, προτείνει μια ..

ΗΠΑ: Η παραγωγή πετρελαίου επιστρέφει στην ένδοξη εποχή του 1970

Από το insider.gr
Η παραγωγή από σχιστόλιθο στις ΗΠΑ έφθασε στα επίπεδα του 1970 όπου η παραγωγή πετρελαίου είχε καταγράψει ρεκόρ και πλέον, 47 χρόνια μετά από το τελευταίο «πετρελαϊκό μπουμ» στο Τέξας οι ΗΠΑ επιστρέφουν στις ένδοξες εκείνες εποχές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας την Τετάρτη, η παραγωγή τον προηγούμενο Νοέμβριο έφθανε λίγο κάτω από τα 10,04 εκατ. βαρέλια την ημέρα, λίγο κάτω από το ρεκόρ που είχε καταγραφεί το Νοέμβριο του 1970.

Η αυξανόμενη παραγωγή από σχιστόλιθο έχει θέσει τις ΗΠΑ σε..