Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Έρχεται ένα ακόμη πακέτο μέτρων – Τι θα περιλαμβάνει

Έρχεται ένα ακόμη πακέτο μέτρων – Τι θα περιλαμβάνει
Στόχος της σημερινής συνάντησης που θα έχει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους επικεφαλής των τεσσάρων θεσμών θα είναι να κλειδώσει η 2η λίστα με τα προαπαιτούμενα έτσι ώστε στο Eurogroup της Δευτέρας να ανοίξει ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων.

Και αν η χθεσινή ψηφοφορία είχε απώλειες για την κυβέρνηση με μόνο ένα καυτό θέμα (αυτό της προστασίας της κυρίας κατοικίας), η 2η λίστα αναμένεται να ανάψει φωτιές. Ο λόγος; Η απάντηση προκύπτει με δύο λέξεις: φορολογικό και ασφαλιστικό.

Το πώς θα διαμορφωθεί τελικώς η λίστα θα κλειδώσει μέσα στις επόμενες ώρες. Ωστόσο, αυτά που ορίζει το μνημόνιο ως «στόχους» για τον Οκτώβριο (ναι σε ορισμένα θέματα έχουμε μείνει πίσω λόγω εκλογών και τον Νοέμβριο) είναι πραγματικά πολλά και ζόρικα. Ιδού λοιπόν ο σχετικός κατάλογος μεγάλο κομμάτι του...

Μια άδεια λίγο πριν σβήσουν τα φώτα στην εξέδρα…

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγες
Επειδή συμβαίνει να την ξέρω την περίπτωση, και επειδή ξέρω επίσης πόσα πράγματα, παρότι σημαντικά, παραπέμπονται στις καλένδες χωρίς λόγο, πρέπει να σας πω ότι έχει σημασία η παράταση της άδειας εκμετάλλευσης της Νότιας Καβάλας που έδωσε ο Σκουρλέτης, πριν ...σβήσουν τα φώτα της εξέδρας Κάππα και έχουμε κανένα ατύχημα στον κόλπο της Καβάλας.

Φαίνεται μάλιστα ότι ο υπουργός και οι συνεργάτες του αντιλήφθηκαν ότι δεν έχει νόημα κάθε λίγο να δίνεται και μια παράταση που σπρώχνει, απλώς, πίσω το πρόβλημα. Με τα δύο + ένα χρόνια και η εταιρεία μπορεί να κάνει καλύτερα τον προγραμματισμό της (μην ξεχνάμε ότι έχει να ερμηνεύσει σεισμικά που διενεργήθηκαν μόλις το καλοκαίρι) αλλά και το ΤΑΙΠΕΔ έχει την άνεση να ετοιμαστεί για ένα διαγωνισμό για την δημιουργία αποθήκης φυσικού αερίου, στο βαθμό που το επιτρέπουν οι διεθνείς συνθήκες…


ΠΗΓΗ:. energypress.gr

Ανακοίνωση της ΔΕ ΤΕΕ για το ασφαλιστικό

ΤΕΕ | Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Ο παραλογισμός και οι εμμονές με βάση τις οποίες προσδιορίζεται νομοθετικά η πρόσβαση στο επάγγελμα και η προοπτική των χιλιάδων ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ αποδεικνύεται περίτρανα με την ψήφιση στις 17 Οκτωβρίου του άρθρου 21 του νόμου 4337 και την κατάργηση της δυνατότητας επιλογής χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας, ως μνημονιακό προαπαιτούμενο. Στη συγκεκριμένη ρύθμιση, που είχε ψηφισθεί μόλις στις 2 Ιουλίου (ν. 4331 – άρθρο 39) και είχαν ενταχθεί 20.000 ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων του ΤΣΜΕΔΕ – ΕΤΑΑ κατά 15% για το 1ο εξάμηνο του 2015, και την εισροή 9,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου στο ταμείο του ασφαλιστικού μας φορέα.

Η αρχή της ασφάλισης της επιστημονικής μας ιδιότητας, που αποτελεί  την αναγκαία προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος του μηχανικού και η παράλογη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, με αποκλειστικό κριτήριο το χρόνο ασφάλισης στον ασφαλιστικό μας φορέα – και όχι το εισόδημα από την άσκηση του επαγγέλματος – οδηγούν σε απόγνωση τους συναδέλφους, θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητά του ΤΣΜΕΔΕ και έχουν ως τελικό στόχο την υφαρπαγή των αποθεματικών, που έχουν συσσωρευτεί αποκλειστικά από τους μηχανικούς, χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση.

Πρόσθετα, και σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου του 3ου μνημονίου (ν.4336 / 14-08-2015) προβλέπεται...

O Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου αναφέρει πως ο OPEC προσπαθεί να σταθεροποιήσει την αγορά

O Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου αναφέρει πως ο OPEC προσπαθεί να σταθεροποιήσει την αγορά
Η Σαουδική Αραβία δουλεύει με τα υπόλοιπα μέλη του ΟPEC, όπως και παραγωγούς εκτός του γκρουπ για να σταθεροποιήσει την αγορά, σύμφωνα με τον Σαουδάραβα υπουργό Πετρελαίου Ali al-Naimi.

Η παγκόσμια οικονομία περνάει μία ασταθή περίοδο, ανέφερε ο al-Naimi. Η ζήτηση του αργού αναμένεται να αυξηθεί 1 εκατ. βαρέλια κάθε χρόνο αυτή τη δεκαετία, και ο πλανήτης χρειάζεται περισσότερες επενδύσεις στο πετρέλαιο για να αποζημιώσει την φθίνουσα πορεία της ανάκαμψης. Η πορεία ανάκαμψης όλων των πετρελαιοπηγών ανά τον κόσμο μειώνεται κατά 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ανέφερε.

"Η Σαουδική Αραβία είναι μία ...

Goldman Sachs: Στα 50 δολ. το brent, το 2016, εξαιτίας της υπερπροσφοράς


Χειρότερα ακόμα και από τις απαισιόδοξες προβλέψεις κινείται η αγορά εμπορευμάτων λίγο πριν το τέλος του 2015, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Σύμφωνα με έκθεση της τράπεζας, το WTE αργό θα παραμείνει στα 45 δολάρια το βαρέλι και το brent στα 50 δολάρια το βαρέλι, το 2016, εξαιτίας της υπερπροσφοράς.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση του ...

Κανένα σπίτι στα χέρια του πολίτη..


    Όχι, που δεν θα τα βρίσκανε! 
     Τάχα μου, σφιγγόντουσαν και τανιόντουσαν με τις ''διαπραγματεύσεις'',
     ..για νάχουν να λένε αργότερα πως διαπραγματεύονταν ''17 ώρες'', που δεκαεφτά να είναι οι ώρες τους συνολικά, μαζί με το σφίξιμο.  
     Ρε σεις, τούτοι οι
απατεώνες είχαν κανονίσει και τις μέρες!

     Σου λέει: Παρασκευή το eurogroup,
     ..άρα μέχρι Πέμπτη μεσάνυχτα έχουμε περιθώριο να τα ψηφίσουμε,
     ..άρα μέχρι Τρίτη βράδυ να τα καταθέσουμε ως ''εξαιρετικά επείγον''  νομοσχέδιο για ν' αρχίσει να συζητείται από Τετάρτη στις ''επιτροπές'' της Βουλής,
     ..άρα Δευτέρα βράδυ, άντε Τρίτη πρώι ''τα βρίσκουμε'', υπογράφουμε, και το ανακοινώνουμε.

     Και βγαίνει ο Τσαλακωτός ανήμερα, ή παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου, δεν έχει πολλή σημασία, και δηλώνει πως είναι θύματα της επιτυχίας τους, 
     ..που τύφλα νάχει το success story του προηγούμενου καραγκιόζη και της παρέας του!

     Δηλαδή, σημειολογικά, άριστα μηδέν, οι μάγοι της ''πρώτης φοράς'' προς την απόλυτη καταστροφή.
     ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑΧΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ, ΟΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ!

     Πάει κι η πρώτη κατοικία, πάνε κι ...

Έκλεισε με απώλειες η τιμή του πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Με απώλειες έκλεισε η τιμή του πετρελαίου την Πέμπτη, αδυνατώντας να αποσοβήσει τις ανησυχίες γύρω από την παγκόσμια υπερπροσφορά.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου light sweet, παραδόσεως Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 23 σεντς στα 41,72 δολάρια το βαρέλι.

Σημειώνεται ότι η τιμή του πετρελαίου έχει υποχωρήσει κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι δύο φορές μέσα σε διάστημα δύο ημερών.

ΠΗΓΗ:capital.gr