Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Κοινοπραξία των Hyundai - KBR διεκδικεί διυλιστήριο στον Ισημερινό

 





Κοινοπραξία, συμπεριλαμβανομένων των Hyundai Engineering Co Ltd και KBR Inc, εξέφρασε το ενδιαφέρον για σύμβαση που αφορά την ανακαίνιση των διυλιστηρίων Esmeraldas (110.000 βαρελιών ανά ημέρα (bpd)), ανακοίνωσε..

Η παγκόσμια παραγωγή χημικών αυξάνεται για έκτο μήνα

 


Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν και καταγράφηκαν από το Αμερικανικό Συμβούλιο Χημείας (ACC) δείχνουν ότι η παγκόσμια παραγωγή χημικών αυξήθηκε 1,9% το Νοέμβριο, από 1,7% τον Οκτώβριο και επέκτεινε την ανάκαμψη που ξεκίνησε τον Ιούνιο. Τον Νοέμβριο, η χημική παραγωγή αυξήθηκε σε όλες τις περιοχές εκτός από την πρώην..

Εξαγορά της SILKOIL Από τον Κυπριακό Όμιλο PETROLINA

 




Η Petrolina (Holdings) Public, με έδρα την Κύπρο, ανακοινώνει, ότι η νέα θυγατρική της εταιρεία P.W. Bunkering Services (Eastmed) (100%) του Ομίλου PETROLINA, προχώρησε την 31/12/2020 στην εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής ανώνυμης εταιρείας με την..

Ερευνητές αποκαλύπτουν μια νέα μέθοδο για τη μετατροπή του διοξειδίου του άνθρακα σε καύσιμα για jet

 


Το πείραμα θα ήταν δυνατό να ξεκινήσει μια νέα εποχή έρευνας στην οποία το αέριο του θερμοκηπίου θα μπορούσε να εξαχθεί από τον αέρα, να αποθηκευτεί και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία αεροπλάνων.

Ερευνητές, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανέπτυξαν μια μέθοδο για τη δημιουργία καυσίμων αεριωθούμενων από αέρια του θερμοκηπίου, συμμετέχοντας..

Σκληρός ανταγωνισμός στη χονδρεμπορική αερίου - Οι ποσότητες του TAP πιέζουν τις τιμές - Ποιές εταιρείες "κάνουν παιχνίδι"

 


Σε φάση σκληρού ανταγωνισμού, τη στιγμή που τα δεδομένα αλλάζουν, βρίσκεται η χονδρεμπορική αγορά φυσικού αερίου, καθώς τώρα κλείνουν τα τελευταία συμβόλαια των μεγάλων καταναλωτών (ηλεκτροπαραγωγών αλλά και βιομηχανιών) με τους εισαγωγείς για το 2021.

Το τέλος της χρονιάς έφερε τη λήξη αρκετών συμβάσεων προμήθειας και μεγάλος αριθμός παικτών βρίσκεται..

Ο όμιλος Petrochemicals δημιουργεί JV στο χημικό συγκρότημα αερίων



Η SIBUR Holding, η κορυφαία εταιρεία πετροχημικών της Ρωσίας και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις πετροχημικών παγκοσμίως, και η China Petroleum & Chemical Corporation (Sinopec), η κορυφαία εταιρεία ενέργειας και χημικών προϊόντων της Κίνας, έκλεισε τη συμφωνία για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης (JV) στο Amur Gas Chemical Complex αφού λάβετε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές και των δύο χωρών. Η SIBUR και η Sinopec θα διατηρήσουν..

Γιατί η πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές είναι απαραίτητη για τα διυλιστήρια και τους καταναλωτές των ΗΠΑ

 





Τα διυλιστήρια των ΗΠΑ είναι τα πιο περίπλοκα στον κόσμο, επιτρέποντάς τους να εξάγουν περισσότερη αξία από κάθε βαρέλι πετρελαίου από οποιοδήποτε άλλο σύστημα διύλισης παγκοσμίως. Αυτό το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα..

ΠΥΡΣΟΣ Νο 81

 









ΠΥΡΣΟΣ

Το μεγαλύτερο έργο της στις ΑΠΕ υλοποίησε η θυγατρική των ΕΛΠΕ στη Β. Μακεδονία

 


Το μεγαλύτερο της έργο στον τομέα των ΑΠΕ υλοποίησε πριν λίγες ημέρες η ΟΚΤΑ, θυγατρική των ΕΛΠΕ στη Β. Μακεδονία.

Πρόκειται για μια φωτοβολταϊκή μονάδα ισχύος 296,40 kW, στην οροφή του εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας Moda Sveti Nikole. 

Λίγες μέρες προτού αποχαιρετήσουμε το 2020, η μονάδα τέθηκε..

21 χρόνια πίσω γύρισε η πανδημία τις αεροπορικές εταιρείες

 


Περισσότερες από δύο δεκαετίες ανάπτυξης των αεροπορικών εταιρειών «μηδενίστηκαν» την χρονιά που μας πέρασε, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού που φρέναρε τα ταξίδια παγκοσμίως, τονίζει νέα έρευνα της εταιρείας δεδομένων και στατιστικών για τον τομέα των ταξιδίων, Cirium.

«Η πανδημία και οι συνέπειές της εξαφάνισαν 21 χρόνια ανάπτυξης της επιβατικής κίνησης μέσα σε μερικούς μήνες, συρρικνώνοντας..

Παράταση έως το 2023 για τη γεώτρηση στον Πατραϊκό - Τέσσερα projects του Ελληνικού upstream περιμένουν "ψήφο εμπιστοσύνης"

 


Μία νέα ψήφο εμπιστοσύνης προσδοκούν από την κυβέρνηση οι ελληνικές και ξένες πετρελαϊκές εταιρίες που ανέλαβαν κατόπιν των διεθνών γύρων παραχωρήσεων την έρευνα και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες και ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

Με αφορμή τον ανασχηματισμό και την τοποθέτηση του νέου υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, στελέχη των πετρελαϊκών επιχειρήσεων αναμένουν..