Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Οκλαχόμα: Nέο πρωτόκολλο για τον περιορισμό σεισμών από τις γεωτρήσεις

Από το worldenergynews.gr
Η ρυθμιστική αρχή πετρελαίου και φυσικού αερίου της Οκλαχόμα ανακοίνωσε την Τρίτη 27/2/2018  νέες απαιτήσεις που αποσκοπούν στη μείωση του κινδύνου σεισμών από την υδραυλική θραύση σε περιοχές σχιστόλιθου στις κεντρικές και νότιες περιοχές της πολιτείας.

Το νέο πρωτόκολλο, που εκδόθηκε από την Oklahoma Corporation Commission (OCC), συμπληρώνει τους υφιστάμενους κανόνες που ισχύουν..

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ



                                                                 Αποτελέσματα 

               
                    Διοικητικός και Οικονομικός  Απολογισμός  2017 - Προϋπολογισµός 2018 



ΒΕΑ:   ΝΑΙ    194             ΒΕΕ:  ΝΑΙ  150                 ΒΕΘ: ΝΑΙ  338             ΜΑΡΟΥΣΙ: ΝΑΙ  14


            ΟΧΙ     321                      ΟΧΙ  206                           ΟΧΙ  138                                   ΟΧΙ  42


          ΛΕΥΚΑ   11                ΛΕΥΚΑ   18                       ΛΕΥΚΑ   16                              ΛΕΥΚΑ  4


          ΑΚΥΡΑ   9                 ΑΚΥΡΑ   15                       ΑΚΥΡΑ    2



   



Με μοντέλο... Βενεζουέλας τα δικαιώματα εξόρυξης

Από το tovima.gr
Αναστάτωση σε εγχώριες και ξένες πετρελαϊκές εταιρείες προκαλούν κυβερνητικοί χειρισμοί στον τομέα των ερευνών και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων και ενώ απομένουν εννέα ημέρες για την υποβολή προσφορών στους δύο φιλόδοξους διεθνείς διαγωνισμούς παραχώρησης των τριών θαλάσσιων «οικοπέδων» σε Κρήτη και Ιόνιο.  

Για την ακρίβεια, πρόκειται για την απόπειρα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να αναθεωρήσει το θεσμικό πλαίσιο παραχώρησης των δικαιωμάτων αναζήτησης και εξόρυξης κοιτασμάτων. Προσπάθεια η οποία έρχεται να..

Συγχωνεύονται τα δύο μεγαλύτερα διυλιστήρια της Πολωνίας PKN και Lotus

Από το worldenergynews.gr
Η κυβέρνηση της Πολωνίας σχεδιάζει να συγχωνεύσει τα δύο μεγαλύτερα διυλιστήρια  της χώρας, το PKN Orlen και το Grupa Lotos, προκειμένου να δημιουργήσουν έναν μεγαλύτερο παίκτη ικανό να ανταγωνιστεί τις διεθνείς αγορές, ανακοίνωσε η PKN την Τρίτη 27/2/2018.

Η απόφαση ακολουθεί μια σειρά συναλλαγών στις οποίες κρατικές εταιρείες και ιδρύματα ανέλαβαν την πώληση..

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να γίνει καθαρός εξαγωγέας πετρελαίου μετά από 14 χρόνια

Από το worldenergynews.gr
Παρά τις εκτιμήσεις σχετικά με τη γήρανση  των πετρελαϊκών πεδίων και τη συρρίκνωση της παραγωγής, η Βρετανία πρόκειται να επιτύχει ένα εκπληκτικό κατόρθωμα: είναι στα πρόθυρα να γίνει καθαρός εξαγωγέας αργού πετρελαίου για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια. 

Οι εξαγωγές μιας χώρας είναι ένα από τα βασικά κριτήρια για την ένταξη στον ΟΠΕΚ.

Μια σειρά νέων έργων στη Βόρεια Θάλασσα, που θα τεθούν σε λειτουργία το τρέχον έτος, θα ανεβάσουν την παραγωγή αργού πετρελαίου..

Ερώτηση Χουντή για τις έρευνες υδρογονανθράκων της Repsol στην Ήπειρο

Από το energypress.gr
Ερώτηση για τις συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον από τις γεωφυσικές σεισμικές έρευνες στη χερσαία περιοχή της Ηπείρου για την ανεύρεση υδρογονανθράκων, εντός προστατευόμενων περιοχών, κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Ν.Χουντής.

Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας Ευρωβουλευτής στην ερώτηση του, αφού σημειώνει ότι, το 2017 η ανάδοχος ισπανική Εταιρεία «Repsol» ανακοίνωσε..

Βάζουν πλώρη για το οικόπεδο 10 της Κύπρου τα ερευνητικά σκάφη της Exxon Mobil

Από το energypress.gr
Από το Λαύριο στην Ελλάδα και τη Χάιφα του Ισραήλ ετοιμάζονται για να φτάσουν αρχικά στη Λεμεσό και από εκεί κατευθείαν στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ στο τέλος της εβδομάδας τα δύο ερευνητικά σκάφη με τα εξειδικευμένα υποβρύχια τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ που εξασφάλισε η Exxon Mobil, για συγκέντρωση τεχνικών και γεωλογικών στοιχείων από τους στόχους Άνθεια, Δελφίνος και Γλαύκος.

Οι τρεις στόχοι αποτελούν..

Έρευνα: «Προβλήματα υγείας θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον όσοι εργάζονται πολύ και κοιμούνται λίγο»

Από το pronews.gr
Οι μεσήλικες που εργάζονται πολλές ώρες και συχνά θυσιάζουν τον ύπνο τους για χάρη της δουλειάς τους, τείνουν να έχουν χειρότερη υγεία όταν γεράσουν.

Αυτό αναφέρει μια μακρόχρονη φινλανδική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Μικαέλα Μπιργκίτα φον Μπόνσντορφ του Πανεπιστημίου της πόλης Γυβάσκυλα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα γήρανσης "Age and Ageing", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ανέλυσαν..

12 κυβικά χιλιόμετρα νέου πάγου σε μια μέρα στη Γροιλανδία, λόγω υπερθέρμανσης ασφαλώς!

Από το greeklignite.blogspot.gr
Ο φετινός Γενάρης ήταν -στην Ελλάδα- σαφώς πιο ζεστός απ' τον περυσινό, αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για το Φλεβάρη, που τις τελευταίες ημέρες του έχει βαλθεί να μας θυμίσει πως είμαστε πάντα στο χειμώνα κι η άνοιξη είναι ακόμα "ακριβή". Και φαίνεται πως τα χιόνια αυτές τις ημέρες δεν πέφτουν μόνο στην Ελλάδα, στη Γροιλανδία έπεσε στις 24/2 ιστορικά μεγάλη ποσότητα νέου χιονιού, "χτύπησε ταβάνι", όπως φαίνεται στην εικόνα απ' το Δανέζικο Μετεωρολογικό Ινστιτούτο.

Η κλίμακα στο πάνω μέρος της εικόνας δίνει..

«Απειλή» για το Κίεβο ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2

Από το naftikachronika.gr
Παρά τις φωνές των χωρών της ανατολικής, κυρίως, Ευρώπης που μιλούν για «ρωσική» απειλή στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης από την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, η γερμανική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στην απόφασή της να προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο.

Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συνάντησή της προ ολίγων ημερών στο Βερολίνο με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκι, για τον οποίο ο αγωγός συνιστά..

Απόκτηση συμμετοχής στα Ελληνικά Πετρέλαια εξετάζει αμερικάνικος πετρελαϊκός οίκος

Από το worldenergynews.gr
Ισχυρό αμερικανικό ενδιαφέρον φαίνεται ότι εκδηλώνεται για την εξαγορά μεριδίου στα Ελληνικά Πετρέλαια. 

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι αμερικανική εταιρία πετρελαιοειδών έχει στραμμένο το βλέμμα της στον ελληνικό όμιλο και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ανταποκριθεί σε πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης για την εξαγορά του μεριδίου του δημοσίου στα ΕΛΠΕ.   

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αμερικανική εταιρία..