Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

«ΤΑΓΚΟ ΓΙΑ ΔΥΟ», ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ «ΕΤΟΙΜΗ» ΚΑΙ «ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΕΝΗ…ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Από το gsee.gr
Με αφορμή σειρά διατάξεων που συνιστούν από μόνες τους ένα μίνι εργασιακό και συνδικαλιστικό νομοσχέδιο και αποτελούν το βασικό άξονα του αναπτυξιακού σχεδίου νόμου, που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή για διαβούλευση, η ΓΣΕΕ διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να γίνουν παρακολουθητές αυτού του «ταγκό για δύο». Μονομερείς παρεμβάσεις στον πυρήνα της συνδικαλιστικής δράσης και των ελεύθερων..

Kemp ( Reuters): Μείωση της απασχόλησης στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ – «Παγώνουν» οι επενδύσεις

Από το worldenergynews.gr
Η απασχόληση στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στις Η.Π.Α. άρχισε να μειώνεται καθώς οι παραγωγοί και οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών ανταποκρίνονται στην απότομη πτώση των τιμών από το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

Σύμφωνα με τον αναλυτή του Reuters, John Kemp ο αριθμός των θέσεων εργασίας σε "δραστηριότητες υποστήριξης ορυχείων", μια κατηγορία που περιλαμβάνει γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και υπηρεσίες..

Εργασιακά: Μαύρο μητρώο για κακούς εργοδότες - Ασπίδα προστασίας για τη μερική απασχόληση

Από το protothema.gr
Αναλυτικά όλες οι διατάξεις - Αυξάνεται κατά 12% το κόστος της υπερωρίας - Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα πρόστιμα για όσους έχουν αδήλωτους εργαζόμενους - Δημιουργείται μητρώο παραβατών στην ΕΡΓΑΝΗ - Εξαιρέσεις σε κλαδικές συμβάσεις και διαιτησία για να ορθοποδήσουν οι ευάλωτες επιχειρήσεις - Διαβάστε όλο το νομοσχέδιο
Θέσπιση ρήτρας απόκλισης από τους κλαδικούς μισθούς για τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, επαναφορά..

Αποκαλυπτικό: «Σπαστό» σε δύο ή και τρεις «φάσεις» θα πουληθεί το 35,5% του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ – Τα κομβικά σημεία των εξελίξεων

Από το mononews.gr
«Σπαστό» στα δύο ή ενδεχομένως και σε τρία κομμάτια αναμένεται να πουληθεί στην αγορά με διαδικασίες χρηματιστηριακού placement το συνολικό ποσοστό του 35,5%  των ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ -4,02% 8,60 που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο. Διαδικασίες τις οποίες και θα «τρέξει» το Ταμείο των αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) από τη στιγμή που θα οριστικοποιηθούν οι ειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης, για μία από τις πλέον..

ΕΙΑ: Σε χαμηλό έτους τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Μειώθηκαν κατά 6,9 εκατ. βαρέλια

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο σε σχεδόν ένα χρόνο, με τα αποθέματα Cushing να πέφτουν για δέκατη εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή και οι εισαγωγές υποχώρησαν, σύμφωνα με την Energy Information Administration.

Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν..

Μέσω χρηματιστηρίου ή διαγωνισμού τα funds στα EΛΠΕ;


Από το worldenergynews.gr
Φαίνεται ότι το ΥΠΕΝ δεν έχει καταλήξει ακόμα αν θα γίνει book building διαμέσου χρηματιστηρίου ή θα υπάρξει διαγωνισμός για το 30% των ΕΛΠΕ που κατέχει το δημόσιο.

Πάντως φαίνεται ότι υπάρχει επενδυτικό σχήμα το οποίο έχει ήδη έλθει σε επαφή με τον όμιλο Λάτση που θα κινηθεί, στο οποίο..