Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Απορρίφθηκε η προσφυγή του Fund Energy για το διαγωνισμό της ΔΕΠΑ




Συνεχίζεται κανονικά ο Διεθνής Διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση του Ομίλου ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, καθώς απορρίφθηκε σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση του Fund Energy για έκδοση προσωρινής διαταγής η οποία θα σταματούσε τη διεθνή διαγωνιστική διαδικασία που ξεκίνησε στις 29 Φεβρουαρίου 2012.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσση του ΤΑΙΠΕΔ, όλες οι αποφάσεις του λαμβάνονται με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του Ελληνικού Δημοσίου, με βάση τους κανόνες του εθνικού και κοινοτικού δικαίου και απόλυτη διαφάνεια.
Ο χωρίς εξαιρέσεις σεβασμός των όρων της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και των αρχών της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης των διαγωνιζομένων, αποτελεί απαράβατο κανόνα για το ΤΑΙΠΕΔ και στηρίζει την αξιοπιστία των διαγωνιστικών διαδικασιών του.
Στην επόμενη φάση της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας, οι 14 επενδυτές θα κληθούν να υποβάλλουν τις ενδεικτικές προσφορές τους για την αξιοποίηση του δικτύου μεταφοράς και πώλησης Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα. 
ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr

Ε.Ε: Θα Γίνει Επανεξέταση του Ιρανικού Εμπάργκο τον Ιούνιο, Λόγω Ελλάδας




Η Ε.Ε. πρόκειται να επανεξετάσει την επιβολή εμπάργκο στο Ιράν τον Ιούνιο, ανακοίνωσαν διπλωματικές πηγές την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων κατά εταιρειών που ασφαλίζουν τις προμήθειες ιρανικού αργού.
Η αναθεώρηση αυτή αποφασίστηκε λόγω των επιπτώσεων που θα έχει το εμπάργκο της 1ης Ιουλίου στην Ελλάδα. Διευκρινίζεται επίσης ότι η απόφαση για αλλαγή των κυρώσεων που προβλέπει το εμπάργκο απαιτεί ομοφωνία από τα 27 κράτη-μέλη.
Σημειώνεται, τέλος, ότι στις 23 Μαΐου θα διεξαχθούν στη Βαγδάτη συνομιλίες της Δύσης με το Ιράν σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα, δίχως να είναι ξεκάθαρο αν θα σημειωθεί πρόοδος. 
ΠΗΓΗ:http://www.energia.gr

Πρόγραμμα των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη με την Στήριξη των ΕΛΠΕ




Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος, με την υποστήριξη των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, ξεκινούν πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε κοινωνικά αποκλεισμένους, άπορους, ανασφάλιστους και άνεργους κατοίκους των ευρύτερων περιοχών της Θεσσαλονίκης και του Θριασίου Πεδίου Αττικής.
Οι Γιατροί του Κόσμου, με τη λειτουργία Κινητής Ιατρικής Μονάδας, θα παρέχουν υπηρεσίες ανίχνευσης, διάγνωσης και συμβουλευτικής, όσον αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη καθώς και παιδιατρικές, καρδιολογικές και γυναικολογικές εξετάσεις. Η Κινητή Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου είναι κατάλληλα διαμορφωμένη και ιατρικά εξοπλισμένη με ένα γενικό, παιδιατρικό και γυναικολογικό ιατρείο ενώ διαθέτει και φορητό καρδιογράφο.
Το πρόγραμμα των επισκέψεων της Κινητής Μονάδας έχει συνολική διάρκεια ενός έτους και θα ξεκινήσει από το δήμο Κορδελιού – Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης και, στη συνέχεια, ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επισκέψεων στην περιοχή του Θριασίου.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, που αναλαμβάνει συστηματικά πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και τη στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων, οι οποίες πλήττονται εντονότερα από την κρίση. 
ΠΗΓΗ:http://www.energia.gr

ΑΦΟΥ ΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΛΠΕ..ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Τέσσερις οι επενδυτές που διεκδικούν το Ελληνικό




Τέσσερις από τους συνολικά εννέα υποψήφιους επενδυτές περνούν τελικώς στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας «Ελληνικό Α.Ε.».
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τις Lamda Development του ομίλου Λάτση, Qatar Investment Authority (το κρατικό fund του εμιράτου του Κατάρ), London Regional Properties (από τις μεγαλύτερες εταιρείες real estate στην Ευρώπη) και την ισραηλινή Elbit (όμιλος συμμετοχών με δραστηριότητες στη ΝΑ Ευρώπη).
Σε ορισμένες συμμετοχές υπήρχαν ελλείψεις στους φακέλους, με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί ενδιαφερόμενοι.
Μεταξύ αυτών είναι ο όμιλος Trump International του γνωστού Αμερικανού μεγαλοεπενδυτή, η ισραηλινή Gazit-Globe, η γαλλική La Societe des Centres Commerciaux, η κοινοπραξία του ομίλου Βαράγκη με την Air Services International και η κυπριακή Calgo. 
ΠΗΓΗ:www.zougla.g

Ο Χίτλερ μαθαίνει για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ "ΜΗΤΕΡΑ" ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ




Δωρεάν εξετάσεις προσφέρει το μαιευτήριο «Μητέρα» σε όλες τις γυναίκες που θα το επισκεφθούν την Κυριακή 13 Μαΐου, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας. Οι δωρεάν... 
εξετάσεις αφορούν σε:
Εξέταση Β' Χοριακής Γοναδοτροπίνης, για τις γυναίκες που θέλουν να μάθουν εάν θα γίνουν μητέρες. Σε περίπτωση εγκυμοσύνης, παρέχεται η δυνατότητα προνομιακού τιμοκαταλόγου για εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου.
Προληπτικό Έλεγχο Αναιμίας για όλες τις μητέρες και για τα παιδιά τους, Παιδιατρικό Check up ή κλινική εξέταση στο Ιατρείο Ελέγχου Βάρους Παίδων/ Εφήβων του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ.
Προληπτικό Ελεγχο Οστεοπόρωσης για τις γυναίκες άνω των 50 ετών.
Οι παραπάνω παροχές ισχύουν κατόπιν ραντεβού, μέχρι τέλος του χρόνου.
Επίσης στις γυναίκες που θα επισκεφτούν το «Μητέρα» την Κυριακή 13 Μαΐου, θα δοθεί δωρεάν κάρτα μέλους με δυνατότητα επιλογής μιας από τις υπηρεσίες (λιπομέτρηση ή laser Αποτρίχωση ή αξιολόγηση προσώπου ή πίλινγκ προσώπου/οξέα φρούτα) στο νέο υπερσύγχρονο Τμήμα Αισθητικής Δερματολογίας-Αντιγήρανσης που λειτουργεί στο νοσοκομείο.

Νέο ηλιακό στέγαστρο για οικιακή χρήση από τις SunPower & Giulio Barbieri



Ύστερα από τον πρώτο τους στόχο που ήταν η κατάκτηση της ιταλικής αγοράς με την παραγωγή ενός νέου ηλιακού υπόστεγου αυτοκινήτου «για το σπίτι» η αμερικανική SunPower Corporation από κοινού με την ιταλική Giulio Barbieri SpA έδωσαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το «πράσινο» φως για την κατάκτηση του Λος Άντελες.
«Η Giulio Barbieri SpA θα σχεδιάζει και θα κατασκευάζει τα ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες των πελατών στέγαστρα, ενώ τοπικοί αντιπρόσωποι της SunPower θα είναι υπεύθυνοι για την εγκατάσταση του ηλιακού υπόστεγου, το οποίο περιλαμβάνει τον σκελετό αλουμινίου, τα φωτοβολταϊκά πάνελ και τους μετατροπείς» αναφέρεται σε ανακοίνωση της δεύτερης.
Έως τις 12 Μαΐου στους δρόμους του Λος Άντζελες οι περαστικοί αλλά και υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά σε διάφορα σημεία της πόλης το αποτέλεσμα της σύμπραξης των δύο εταιρειών.
Τα «carports» της SunPower που μέχρι σήμερα διέθεσε σε σχολεία και επιχειρήσεις στην Βόρειο Αμερική είναι διαθέσιμα σε τέσσερις εκδόσεις και μπορούν να φιλοξενήσουν δύο ή τρία αυτοκίνητα.
Υπάρχει ωστόσο ευελιξία καθώς μπορεί να φιλοξενηθούν επίσης 18, 24 ή 32 φωτοβολταϊκά ονομαστικής ισχύος 5,9 έως 10,5 kW. 
ΠΗΓΗ:ww.energypress

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ


Aνακοινώνεται ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Aνακοινώνεται ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός των μαθητών που θα εισέλθουν φέτος στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, ο αριθμός των νέων φοιτητών θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με την προηγουμενη χρονιά. 
ΠΗΓΗ:http://newpost.gr/

Θανάσης Παπαδής: ΔΕΗ-«Βενιζέλος» στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων


Aλλες 14 εταιρείες του Δημοσίου πέρασαν στον έλεγχο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων. Μεταξύ αυτών είναι η ΔΕΗ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Αγροτική Τράπεζα, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ και η «Ελληνικό Α.Ε.». Το Ταμείο κατέχοντας πλέον τα δικαιώματα ψήφου των εταιρειών αυτών μπορεί να προχωρήσει στην πώλησή τους.
Όπως σημειώνουν αρμόδια στελέχη, με τις μεταβιβάσεις αυτές έκλεισαν οι τελευταίες εκκρεμότητες για να... τρέξει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του τρέχοντος έτους. Προσθέτουν πως η πώληση των κρατικών τραπεζών δεν αποτελεί προτεραιότητα καθώς εκκρεμεί η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την ανακεφαλαιοποίησή τους.
Μεταβιβάσεις
Ειδικότερα, με την απόφαση που έλαβε η Διυπουργική στις 25 Απριλίου και δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ τα ακόλουθα περιουσιακά στοιχεία:
    Το 51,03% του μετοχικού κεφαλαίου το ΟΛΠ.
    Το 50,96% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ.
    Το 65% της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου.
    Το 34,03% της ΕΥΔΑΠ.
    Το 34,01% της ΕΥΑΘ.
    Το 98,44% του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος.
    Το 80,97% της ΕΛΒΟ.
    Το 25% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.
    Το 17% της ΔΕΗ.
    Το 34,04% του μετοχικού κεφαλαίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
    Το 92,68% των μετοχών της ΑΤΕ.
    Το 100% της «Ελληνικό Α.Ε.».
    Το 35,47% της «Ελληνικά Πετρέλαια».
    Το 55,19% της ΛΑΡΚΟ.
Εξάλλου το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε χθες πως δεν πωλούνται τα πάγια περιουσιακά στοιχεία της ΕΥΔΑΠ «απαντώντας» στον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Ο Μάκης Βορίδης είχε δηλώσει νωρίτερα πως «η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ δεν πρέπει να προσεγγίζεται ως απλή πώληση κάποιων πάγιων περιουσιακών στοιχείων» προσθέτοντας πως το υπουργείο πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στη διαδικασία αποκρατικοποίησης.
Το Ταμείο όμως ανακοίνωσε πως η αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ δεν αφορά σε πώληση παγίων αλλά όπως προβλέπεται από τη δεύτερη δανειακή σύμβαση που υπερψηφίσθηκε από τη Βουλή αφορά στην ανάθεση ύστερα από διεθνή διαγωνισμό της διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης. Στην ανακοίνωση προστίθεται πως με βάση το σχετικό νόμο για την ίδρυση και λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ οι αποκρατικοποιήσεις εκτελούνται με απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου.
Τράπεζες
Οι δύο κρατικές τράπεζες έχουν λάβει παράταση έως τις 31 Μαΐου, για τη δημοσίευση του ισολογισμού τους που αφορά την 31η Δεκεμβρίου του 2011. Μέχρι εκείνο το διάστημα, η νέα κυβέρνηση θα αποφάσιζε την τύχη των δύο τραπεζών, κάτι που στην παρούσα φάση δεν φαίνεται δυνατό αφού καθίσταται αδύνατος ο σχηματισμός κυβέρνησης εξαιτίας και των εκλογικών αριθμητικών συσχετισμών και των πολιτικών επιδιώξεων των κομμάτων ενόψει της διαφαινόμενης εκλογικής αναμέτρησης.
Οι ισχυρισμοί του βασικού μετόχου -δηλαδή του ελληνικού δημοσίου- των δύο κρατικών τραπεζών για την αναβολή της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων ήταν ότι λόγω της υλοποίησης του PSI+, θα πρέπει πρώτα να καθοριστεί ο τρόπος ο οποίος θα επανακεφαλαιοποιηθούν και έπειτα να δημοσιεύσουν ισολογισμούς, προκειμένου να διατηρηθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τις ενδεχόμενες λύσεις υπάρχει από την εκκαθάρισή τους έως το διαχωρισμό τους σε «καλή» και «κακή» τράπεζα. Σε μεταγενέστερο επίπεδο, η «καλή» τράπεζα θα πωληθεί ή απορροφηθεί από μία, εκ των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών, έτσι ώστε, μεταξύ άλλων, να διαφυλαχθούν οι περισσότερες θέσεις εργασίας.
(Ημερησία 10/5/2012) 
ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr

Βίντεο και φωτογραφίες-ντοκουμέντα. "Μπαχαλάκηδες" παρέα με την αστυνομία


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ... 
ΠΗΓΗ:http://www.enikos.gr/

Προθεσμία έως τις 15 Ιουνίου Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι για τις ηλεκτρονικές φορολογικές δηλώσεις


Περίπου τέσσερα εκατομμύρια ηλεκτρονικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος προετοιμάζεται να
υποδεχθεί εφέτος η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, η οποία άνοιξε, την Τετάρτη, τις ηλεκτρονικές της πύλες και προετοιμάζει την αποστολή κωδικών πρόσβασης σε 350.000 φορολογουμένους. 
Υποχρεωτικά εφέτος όσα φυσικά πρόσωπα, πλην συνταξιούχων, έχουν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους με ηλεκτρονικό τρόπο. 
Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων λήγει για όλα τα φυσικά πρόσωπα στις 15 Ιουνίου. 
ΠΗΓΗ:http://www.tanea.gr