Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ πέταξαν έπειτα από συναγερμό για ΑΤΙΑ


НЛО неопознанный летающий объект летающая тарелка
Μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ πέταξαν έπειτα από συναγερμό λόγω της εμφάνισης ενός αγνώστου στοιχείων ιπτάμενου αντικειμένου στο κεντρικό τμήμα της χώρας.
Την ίδια στιγμή, για λόγους ασφαλείας διακόπηκαν όλες οι απογειώσεις και προσγειώσεις των επιβατικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, Μπεν Γκουριόν. Ωστόσο, εντός ολίγου, οι πιλότοι ανέφεραν ότι το αντικείμενο δεν αποτελεί απειλή. Τι είδους αντικείμενο παρατηρήθηκε στον ουρανό, δεν διευκρινίζεται 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Καταιγιστικές Εξελίξεις: Ο Άκης εμπλέκει τον όμιλο Λάτση σε μίζα 10.000.000 ευρώ!


sbokos 250x180 Καταιγιστικές Εξελίξεις: Ο Άκης εμπλέκει τον όμιλο Λάτση σε μίζα 10.000.000 ευρώ!
Ένα ιδιόχειρο σημείωμα του Άκη Τσοχατζόπουλου εμπλέκει τον γενικό διευθυντή του ομίλου Λάτση Ευάγγελο Χρόνη στην πολύκροτη υπόθεση και ανοίγει νέους δρόμους στην ανάκριση.
Σύμφωνα με το σημείωμα αυτό ο κ. Χρόνης εμφανίζεται να έχει δώσει δέκα εκατομμύρια ευρώ τον Φεβρουάριο του 2003 στον Γιάννη Σμπώκο προκειμένου αυτός να τα διακινήσει στο εξωτερικό. Η επίμαχη συνάντηση και η παραλαβή των χρημάτων μάλιστα φέρεται να έγινε στο σπίτι του στελέχους του ομίλου Λάτση. Σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός στο σημείωμα του…
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2003 ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν υπουργός Ανάπτυξης, ενώ την ίδια περίοδο αποφασίστηκε η συγχώνευση της PETROLA του Ομίλου Λάτση με τα Ελληνικά Πετρέλαια.
Το επίμαχο σημείωμα αναφέρει: «Απαιτητική σήμερα τώρα πλέον πιεστική η επιστροφή από το Σμπώκο του πακέτου των 10.000.000 ευρώ που παρέλαβε ο ίδιος προσωπικά από τον Β. Χρόνη στο σπίτι του τον Φεβρουάριο του 2003 όπου είχε κληθεί με υπόδειξή μου, ανέλαβε απέναντί μας – εμένα και τον Β. Χρόνη – την ευθύνη ασφαλούς διακίνησης για μένα της παραπάνω σχετικής αποστολής. Η επιστροφή μπορεί να γίνει με τον ίδιο τρόπο που έγινε η παραλαβή της αποστολής τότε το 2003 από τον Ι. Σμπώκο με πρόσκληση για επίσκεψη…με εμβάσμτα από εξωχώριες…εκ των πολλών που με την ύπαρξή τους εδώ και χρόνια στηρίζουν τον κεντρικό τροφοδότη λογαριασμό όπως REAL LTD.»
Σε άλλο έγγραφο από το μαύρο φάκελο με την κωδική ονομασία BOSKO ο Άκης Τσοχατζόπουλος εμφανίζεται να γράφει:
«Ζητώ τα τα βιβλία (σ.σ. εκατομμύρια) (ΧΡΟΝΗΣ) που σου έδωσα πριν πέντε χρόνια να διακινήσεις και να αξιοποιήσεις μκαθαρά προσωπική υπόθεση – να μου τα επιστρέψεις τώρα πλέον ατομικά σε εμένα από εσένα που τα είχες αναλάβει».
Ο κατηγορούμενος Γιάννης Σμπώκος απολογούμενος στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή όταν ρωτήθηκε αν γνωρίζει τον Ευάγγελο Χρόνη απάντησε ότι είχαν συναντηθεί σε κοινωνικές εκδηλώσεις. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ελλάδα: Χρυσωρυχείο της Ευρώπης έως το 2016



Τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, εάν και εφόσον αξιοποιηθούν σωστά, αποκαλύπτει σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg.
Στο άρθρο αποκαλύπτεται η μοναδική ευκαιρία που έχει η χώρα μας να καλύψει το δημόσιο χρέος της, προκειμένου να μπορέσει να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και δεν είναι άλλο, από την παραγωγή χρυσού.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αρθρογράφο Thomas Biesheuvel, η χώρα μας μπορεί να αναδειχτεί στον μεγαλύτερο πααγωγό χρυσού στην Ευρώπη έως το 2016, παραπέμποντας στην μεγάλη παραγωγή του πολύτιμου μετάλλου που αναμένεται τα επόμενα χρόνια από τα τέσσερα ορυχεία των Eldorado Gold Corp. (ELD) και Glory Resources Ltd. (GLY).
Όπως επισημαίνεται σχετικά, αν και κατά το παρελθόν, η χώρα εμφάνιζε μεγάλες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στις χορηγήσεις αδειών εξόρυξης, μετά την οικονομική κατάρρευση των τελευταίων ετών, οι διαδικασίες έχουν απλοποιηθεί και επιταχυνθεί μέσω του fast track.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει το άρθρο στο παράδειγμα της European Goldfields. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Μεγάλος Αδελφός του διαδικτύου σε παρακολουθεί (vid)


Image
Το παρακάτω βίντεο είναι πραγματικό και έγινε στα πλαίσια της καμπάνιας βελγικού οργανισμού για την ασφάλεια των τραπεζικών συναλλαγών στο διαδίκτυο. Σε ένα σκηνικό στημένο σε πλατεία των Βρυξελλών τυχαίοι άνθρωποι κλήθηκαν για να "διαβαστεί" το μυαλό τους. Ένα ταλαντούχο μέντιουμ αποκαλύπτει σχεδόν τα πάντα για την προσωπικότητα και την ζωή των ανυποψίαστων Βέλγων και στο τέλος... αποκαλύπτεται, αφήνοντας άφωνα τα ανυποψίαστα "θύματά" του.
Το διαδίκτυο αρχικά προορίστηκε να είναι ένα μέσο επικοινωνίας και άντλησης πληροφοριών. Αυτό βέβαια στην πορεία άλλαξε. Το πως θα χρησιμοποιηθεί από τον καθένα είναι όπως το μαχαίρι. Κάποιος κόβει το ψωμί και αλείφει το βούτυρο και κάποιος άλλος με το μαχαίρι κόβει κεφάλια ή τις φλέβες του. Σήμερα οι άνθρωποι έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο εξάρτησης από το διαδίκτυο που η ζωή τους είναι πρώτα στην οθόνη του υπολογιστή και μετά στο δρόμο και στην πραγματικότητα. Οι πληροφορίες για την ζωή τους, τις συνήθειες τους και τα προσωπικά δεδομένα που με ευκολία δίνουν διαδικτυακά χρησιμοποιούνται από επιτήδειους που τους εκμεταλλεύονται με ποικίλους τρόπους.
Αυτό φαίνεται πρωτίστως στο βίντεο. Το άλλο σκέλος όμως που πρέπει να προβληματίσει είναι ότι κυρίως μέσω του διαδικτύου μπορεί κάποιος να γνωρίζει πως σκέφτεσαι, ποιες ειναι οι αρχές σου και τα πιστεύω σου. Να σε κατατάξει στον αν είσαι σκεπτόμενος άνθρωπος, άρα μία εν δυνάμει "απειλή" για το σύστημα ή αποχαυνωμένος και άβουλος μαζάνθρωπος.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υδρογονάνθρακες και στην Ιρλανδία, που ..έχει μνημόνιο; Δεν το πιστεύουμε



Ελλάδα σε μνημόνιο με 600 δις δολ. υδρογονάνθρακες Νότια της Κρήτης, σύμφωνα με το Reuters.
Έχουν ξεκινήσει έρευνες συνολικά σε τρεις περιοχές της χώρας. Κύπρος μπαίνει σε μνημόνιο με γεωτρήσεις στο οικόπεδο 12 και συνεχίζουν και για άλλες 
Όμως, και στην Ιρλανδία έχει υδρογονάνθρακες; Ιρλανδο-βρετανική εταιρία εκτιμά ότι το κοίτασμα περίπου 50χλμ από τις ακτές του Κορκ, μπορεί να κρύβει έως και 280 εκατ. βαρέλια πετρελαίου.
Να θυμίσουμε ότι και η Ιρλανδία βρίσκεται μέσα σε ....μνημόνιο.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ !...

Δελτίο Τύπου - Πέμπτη 18/10 : Γενική Απεργία



ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
που εξοντώνουν την κοινωνία και την οικονομία
To Εθνικό Συνδικαλιστικό Συμβούλιο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σε συνεδρίαση του σήμερα Τετάρτη 10/10/2012 αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου (ημέρα συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Aρεως.
Οι δράσεις και οι αγώνες των συνδικάτων θα συνεχιστούν και θα ενταθούν με κάθε τρόπο και μέσο, εφόσον η Κυβέρνηση και η Τρόικα επιμείνουν στην κατάθεση και ψήφιση των βάρβαρων αυτών μέτρων ισοπέδωσης κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος των εργαζομένων. 
Η επιμονή και η δογματική εμμονή σε αυτή τη σκληρή Νεοφιλελεύθερη πολιτική από το Διευθυντήριο των Βρυξελλών σπέρνει φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία και διευρύνει τα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης. Στοχεύει κυρίως στην υποταγή των εργαζομένων και των Λαών στους τραπεζίτες και στα ισχυρά οικονομικά κέντρα και γι΄αυτό συναντά την καθολική αντίδραση των πολιτών. 
Επιτέλους 
Να ακουστεί η φωνή των πολιτών και όχι των δανειστών
Αντιστεκόμαστε - Αντιδρούμε
σε αυτή την ΑΔΙΕΞΟΔΗ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ πολιτική που στο τέλος του δρόμου θα συναντήσει τη διάλυση της κοινωνικής Ευρώπης, βαθύτατους διχασμούς καθώς και πρωτόγνωρες και ανεξέλεγκτες συγκρούσεις. 
Οι απεργίες, τα συλλαλητήρια και οι αγώνες των συνδικάτων θα συνεχιστούν για να ανατρέψουν αυτές τις Νεοφιλελεύθερες πολιτικές. 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Τα ΜΑΤ χρησιμοποιούσαν διαδηλωτές ως ανθρώπινες ασπίδες



Η φωτογραφία έκανε τον γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε σάλο. Ανδρες των ΜΑΤ έχουν έρθει αντιμέτωποι με διαδηλωτές με άγριες διαθέσεις στην διασταύρωση Φιλελλήνων και Ξενοφωντος.
Ετσι ένας από αυτούς καταφέρνει και "γραπωνει" μια διαδηλώτρια την οποία χρησιμοποιεί ως ανθρώπινη ασπίδα για να σταματήσει η ρίψη αντικειμένων εναντίον τους από τους διαδηλωτές.
Το περιστατικό αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια.
Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε από το διεθνές πρακτορείο demotix. 
ΠΗΓΗ:newsit.g

ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, ΕΑΒ: Τα «φιλέτα» της αμυντικής βιομηχανίας περνούν υπό γερμανικό έλεγχο



Υψηλό είναι το ενδιαφέρον των γερμανικών εταιρειών για να ελέγξουν απόλυτα την ελληνική αμυντική βιομηχανία, θέμα το οποίο βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της γερμανικής «ομάδας κρούσης» που έχει αναλάβει πρακτικά και την επιτροπεία της χώρας  (Φουχτελ, Ράιχενμπαχ).
Οι βασική τους στόχοι αφορούν την ΕΛΒΟ  τα ΕΑΣ, ενώ ο έλεγχος της  ΕΑΒ  αποτελεί πάντα βασικό στόχο και επιδίωξη της EADS και αυτό προκειμένου να αποβάλλει τις ΗΠΑ οριστικά από το παιχνίδι ελέγχου της Ελληνικής Αεροναυπηγικής Βιομηχανίας.
Το θέμα της αποκρατικοποιήσεων γενικότερα αλλά και της  ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας ειδικότερα βρίσκεται στην κορυφή των ζητημάτων ολόκληρης  της γερμανικής ομάδας και ξεκινά από την κορυφή της "πυραμίδας" δηλαδή την ίδια την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ  και φτάνει μέχρι τον Γιοαχίμ Φούχτελ. Αυτή άλλωστε θα είναι και η «ανταμοιβή» τους για τη «βοήθεια» που προφέρουν στην Ελλάδα. 
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος  βρίσκονται οι τρεις ανωτέρω βιομηχανίες οι οποίες συνολικά απασχολούν περί τους 2500 εργαζόμενους αλλά συγκεντρώνουν την αφρόκρεμα των Ελλήνων επιστημόνων και μηχανικών αλλά και το “know-how”  τεχνολογιών που αν και δεν είναι ευρύτερα γνωστό εντούτοις αποτελούν την αιχμή της τεχνολογίας σε πολλά προγράμματα της αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και της βιομηχανίας της χώρας γενικότερα.
Πιο συγκεκριμένα ενδιαφέρον για τα ΕΑΣ  και την ΕΛΒΟ δείχνουν η Rheinmetall AG και η αμαρτωλή ΜΑΝ (έχει κατηγορηθεί για σκάνδαλα στη Γερμανία),. Η Rheinmetall AG με την αγορά των ΕΑΣ ελπίζει σε προγράμματα τα οποία αφορούν τα πυρομαχικά των 120 χλστ. των αρμάτων μάχης Leopard 2HEL/A4, αλλά και τα πυρομαχικά των αυτοκινούμενων συστημάτων πυροβολικού M-109 και πιο ειδικότερα των 223  Μ109 Α3GA2  που παρέλαβε ο ΕΣ από τα γερμανικά αποθέματα το 2010.
Παράλληλα η αγορά της ΕΛΒΟ –για την οποία η  Rheinmetall AG  έχει καταθέσει επίσημη πρόταση- έχει ως «ορίζοντα» το μεγάλο πρόγραμμα των ΤΟΜΑ το οποίο εκκρεμεί –μαζί με πολλά άλλα προγράμματα είναι η αλήθεια- και αφορά πιο συγκεκριμένα το πανάκριβο TOMA PUMA το οποίο παράγεται στη Γερμανία από κοινοπραξία μεταξύ των εταιρειών Krauss-Maffei Wegmann και Rheinmetall Landsysteme.
Ταυτόχρονα η ΜΑΝ αποσκοπεί στο πρόγραμμα αντικατάστασης των τροχοφόρων του ΕΣ το οποίο αριθμεί περί τα 11.000 οχήματα, αλλά και όλη η απαίτηση των ΕΔ να μην καλυφθεί , παραμένει ένα μεγάλο πρόγραμμα ακόμη και στην περίπτωση που καλυφθεί μόνο το 1/3 της αγοράς αυτής.
Τέλος αν και η ΕΑΒ είχε αρχικά εξαιρεθεί από το «μενού» των αποκρατικοποιήσεων το θέμα φαίνεται να επανέρχεται καθώς η EADS προσδοκά στην οριστική «έξωση» των αμερικανών από την εταιρεία και μέσω αυτής στην κατοχύρωση προγραμμάτων για την ΠΑ.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Προσωρινή αναστολή των περικοπών για 60.000 δημοσίους υπαλλήλους


Image
Γλιτώνουν προσωρινά τις περικοπές περίπου 60.000 πολιτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, για τους οποίους οι διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου, που τέθηκαν σε εφαρμογή από την 1η Νοεμβρίου 2011, προέβλεπαν περικοπές αποδοχών πάνω από 25% και μέχρι 52% σε τέσσερις δόσεις μέχρι και την 1η-11-2014, σύμφωνα με πληροφορίες του "Ελεύθερου Τύπου".

Η αναστολή των περαιτέρω μειώσεων στις αποδοχές αφορά συνολικά περίπου 60 χιλιάδες υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται σε υπηρεσίες των υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης, Υγείας και Υποδομών.

Σύμφωνα με διάταξη που περιελήφθη σε πολυνομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας την περασμένη Παρασκευή η 2η δόση των περικοπών στις αποδοχές των συγκεκριμένων υπαλλήλων, η οποία επρόκειτο κανονικά να επιβληθεί την 1η-11-2012, αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας.
Ειδικότερα, οι υπάλληλοι για τους οποίους αναστέλλεται η πέραν του 25% περικοπή των αποδοχών τους είναι οι εφοριακοί, οι τελωνιακοί, οι εργαζόμενοι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο Γενικό Χημείο του Κράτους, στις υπηρεσίες της Οικονομικής Επιθεώρησης, στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας-Ανταγωνιστικότητας που διενεργούν ελέγχους στον τομέα των πετρελαιοειδών και σε ορισμένες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών.
Στους ευνοούμενους από τη ρύθμιση, σύμφωνα με την εφημερίδα, περιλαμβάνονται επίσης οι μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι επιθεωρητές Υγείας κ.α.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Ιδού πού θα πάει η δόση των 31,5 δισ (αν δοθεί)


Image
Πολλά ακούμε εδώ και μήνες για την περιβόητη δόση που πρέπει επειγόντως να μας στείλουν, γιατί χανόμαστε. Υποτίθεται ότι από αυτά θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις (ότι απέμεινε από αυτά).
Τα 24,8 δισ. θα χρησιμοποιηθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα 4,6 δισ. για την αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων, ενώ..τα 2 δισ. για την εξόφληση εντόκων γραμματίων.
Με τα υπόλοιπα 100 εκατ. περίπου θα πρέπει να διευθετηθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, οι «τρύπες» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ΕΟΠΥΥ και το πρωτογενές έλλειμμα του 2012!
Η δόση των 31,5 δισ. ουδεμία σχέση έχει με την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, αλλά κατευθύνεται αποκλειστικά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στους δανειστές, είτε με τη μορφή της ανακεφαλαιοποίησης και της αποπληρωμής εντόκων γραμματίων (ελληνικές τράπεζες) είτε για αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων (χώρες-μέλη της Ε.Ε. και ΔΝΤ).
Βλέπετε πουθενά μισθούς και συντάξεις;Υπάρχει κάποιο κενό λογικής δεν συμφωνείτε;
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΗΠΑ: Αιφνιδιαστικό κτύπημα δύο ωρών μέσα στον Οκτώβριο στο Ιράν ετοιμάζει ο Obama



Μια ημέρα μετά τη σκληρή επίθεση του ρεπουμπλικάνου προεδρικού υποψηφίου Mitt Romney πως ο Barack Obama δεν έχει κανένα σχέδιο για το Ιράν, δημοσίευμα σε αμερικανικό περιοδικό που επικαλείται διαρροές από «ανώνυμη πηγή» αναφέρει πως η διοίκηση Obama ενδεχομένως έχει σχέδιο επίθεσης στο Ιράν και μάλιστα αυτό ίσως εκδηλωθεί και μέσα στον Οκτώβριο.

Το κτύπημα «έκπληξη» στο Ιράν, από ΗΠΑ και Ισραήλ με σκοπό να παραλύσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης αποκαλύπτει το περιοδικό Foreign Policy σε άρθρο που υπογράφει ο  David Rothkopf  και πρώην στέλεχος στην αμερικανική κυβέρνηση επί προεδρίας Bill Clinton.
Το ενδιαφέρον όμως του δημοσιεύματος του αμερικανικού περιοδικού είναι πως το κτύπημα αυτό εκτός του ότι ενδέχεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Οκτώβριο πρόκειται να διαρκέσει 2 -το πολύ- ώρες,  σε μια επίθεση εξπρές, η οποία μπορεί  να επαναληφθεί για μέγιστο χρόνο δύο ημερών.
Όπως αποκαλύπτεται  η επίθεση θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού drones αλλά και stealth βομβαρδιστικών, δυνατότητα που δεν έχει το Ισραήλ και για αυτό το λόγο η προσπάθεια αναμένεται να είναι κοινή.
«Για να κτυπηθούν οι υπόγειες ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, όπως το εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου στο Fordow θα απαιτηθούν ειδικές βόμβες διάτρησης καταφυγίων (bunker-busting) βόμβες που δεν διαθέτει το Ισραήλ αυτή τη στιγμή» αναφέρει στο άρθρο του ο Rothkopf και συνεχίζει λέγοντας ότι «η αποστολή αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει τις ΗΠΑ είτε δρώντας από μόνες τους είτε σε συνεργασία με το Ισραήλ». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άρθρο του γερμανικού Focus στα ελληνικά, για την επίσκεψη Μέρκελ



Οι έντονες αντιδράσεις στην επίσκεψη της Καγκελαρίου στην Αθήνα είναι λανθασμένη αντίδραση. Οι Έλληνες πρέπει να επαναδιοργανώσουν το κράτος τους – ταχύτατα μάλιστα.
Αγαπητοί Έλληνες, πολλοί από εμάς τους Γερμανούς αγαπούν την χώρα σας, τα αρχαία μνημεία, τα νησιά, την θάλασσα, το κλίμα, τη κουζίνα σας και το κρασί σας. Ταξιδεύουμε συχνά και με μεγάλη χαρά στη χώρα σας, ένας λόγος είναι ότι είσαστε τόσο διαφορετικοί από εμάς, πιο άνετοι και με πιο μεγάλη χαρά ζωής. Ως τώρα υπήρχε η εντύπωση ότι και ομογενείς σας που μένουν στη Γερμανία αισθάνονται καλά. Δεν εμφανίζονται ως ξένοι αλλά ως μέρος της κοινωνίας στην οποία προσμετρούνται εδώ και χρόνια οι νότιοι Ευρωπαίοι. Όλα αυτά δε θα έπρεπε να τα ξεχάσετε καθώς το τελευταίο καιρό ακούγονται από εσάς υβριστικά σχόλια για την Γερμανία. Με τον ίδιο τρόπο οφείλουν οι Γερμανοί να αντιληφθούν ότι και για εμάς τους Γερμανούς η Ευρώπη σημαίνει πολλά παραπάνω από ένα σταθερό Ευρώ. Μέσα στη κρίση δε πρέπει να χαθούν αυτά που μας ενώνουν.
Για αυτό απαιτείται και οι δυο πλευρές να διατηρούν μια ρεαλιστική ματιά στα δρώμενα. Ακόμη και αν πρόκειται για μερικές δεκάδες χιλιάδες που διαδηλώνουν στην Αθήνα και εκφωνούν προσβλητικά συνθήματα: είσαστε ένα έθνος έντεκα εκατομμυρίων. Δε μπορώ να φανταστώ, ότι στη πλειοψηφία σας πιστεύεται ότι για την τωρινή κατάντια της χώρας σας ευθύνεται η γερμανίδα ομοσπονδιακή Καγκελάριος 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΝΤ: Τέλος η χρηματοδότηση, αν το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο!



Δια στόματος Βόλφανγκ Σόιμπλε επιβεβαιώθηκε η υποψία ή μάλλον η βεβαιότητα ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν μίλησαν μόνο για τις έως τώρα διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τη Τρόικα αλλά πολύ περισσότερο για το πώς θα επιλυθεί το πρόβλημα Χρέους της Ελλάδας, με δεδομένο η τελευταία Έκθεση βιωσιμότητας έχει αποτελέσει προ πολλού παρελθόν.
Στη πραγματικότητα η Κριστίν Λαγκάρντ είχε ρίξει εγκαίρως τη ρουκέτα της αναδιάρθρωσης σημαδεύοντας τους Ευρωπαίους, καθώς όπως είχε καταστήσει σαφές το ΔΝΤ και τον περσινό Χειμώνα- πριν από το «κούρεμα»- εάν το ελληνικό Χρέος δεν καταστεί βιώσιμο, το Ταμείο πολύ απλά δεν μπορεί να συνεχίσει τη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος.
Και βέβαια είναι απολύτως κατανοητό στην ελληνική πλευρά, ότι εάν δεν δοθεί πειστική απάντηση σε αυτό το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής, δεν μπορεί να αποφασιστεί ούτε η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επαρκή τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου μέχρι τον Ιανουάριο 2013


Επαρκή τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου μέχρι τον Ιανουάριο 2013
Τη δυνατότητα να καθυστερήσει την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου έχει η τρόικα καθώς δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας των ταμειακών διαθεσίμων του Ελληνικού Δημοσίου τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο 2013.
Η κυβέρνηση προσδοκά να λάβει τα χρήματα μέσα στο Νοέμβριο, ωστόσο αν δεν γίνει αυτό η χώρα δεν θα κινδυνέψει άμεσα με χρεοστάσιο, καθώς έως το τέλος του έτους σε μηνιαία βάση ο προϋπολογισμός θα καταγράφει πρωτογενή πλεονάσματα κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως έως τον Ιανουάριο δεν θα υπάρξει ταμειακό πρόβλημα.
Ήδη, τα πρωτογενή πλεονάσματα αποτυπώθηκαν στην εκτέλεση προϋπολογισμού 8μηνου και αναμένεται να αποτυπωθούν και στα στοιχεία 9μηνου. 
Μπορεί η ρευστότητα του ιδιωτικού τομέα να είναι πλέον αρνητική, λόγω της μετάθεσης πληρωμών του Δημοσίου και την εκκρεμότητα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ωστόσο η τρόικα που γνωρίζει τα στοιχεία των διαθεσίμων δεν βιάζεται για να κλείσει τη διαπραγμάτευση. 
Σημειώνεται πως συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το Δημόσιο διαθέτει σήμερα 3,5 δισ. ευρώ. 
ΠΗΓΗ:moneypost.gr

ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ?...



Ο ένας, ο Αντωνάκης, είδε στην επίσκεψη της κυρα Ανγκελας, το τέλος της απομόνωσής του και της καχυποψίας εναντίον του και την αναγνώρισή του, από τους …δικούς του. Όλα όσα έκανε τα τρία περασμένα χρόνια, τώρα, γι αυτόν ξεπεράστηκαν και ξεχάστηκαν, μπορεί να συνεχίσει το γλείψιμο των σάλιων του και ,δυστυχώς, το σφάξιμο του λαού !
Ο άλλος, ο Βαγγελάκης (όπως αποδείχτηκε…), βρήκε στις παρόλες της Μέρκελ τη δικαίωσή του, για τα σφαγιαστικά μέτρα που πήρε ως υπουργός οικονομικών, πέρσι και ευλογεί, ως …συγκυβερνήτης φέτος. Επί τέλους, το άκουσε, πως η Καγκελάριος «αναγνωρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού» κι αυτό τον ολοκλήρωσε ! ΄Όπως λέγαμε και σε μια άλλη εποχή «έκλεισε» ως πολιτικός !...
Η θεια από το Βερολίνο έκανε αυτό που είχε σχεδιάσει να κάνει, δεν δεσμεύτηκε για τίποτα, έδωσε σκληρές εντολές για τη συνέχιση του Γολγοθά των ελλήνων και γυρνάει στη χώρα της ικανοποιημένη και κορδωμένη. Τη βασική επιδίωξη την πέτυχε και στα μάτια των γερμανών θα παρουσιαστεί δυνατή και ατρόμητη.
Στην Ελλάδα, τα πιο σκληρά μέτρα που έχουν παρθεί ποτέ, αυτά που έχουν χαρακτηριστεί ως τελειωτικά του ελληνικού λαού, θα ανακοινωθούν, οσονούπω, χωρίς κανένα αντίβαρο, χωρίς καμιά ελπίδα και θετική προσδοκία. Και οι υπεύθυνοι της νέας σφαγής θ΄ αντιμετωπίσουν τη λαϊκή οργή και την αγανάκτηση, αλλά και την αντίδραση.
Αλήθεια, τότε, γιατί χαίρονται ?... 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

Έκλεψαν Πετρέλαιο από Σχολείο στην Κρήτη



Δύο τόνους πετρέλαιο πήραν με βυτιοφόρο άγνωστοι δράστες, που κατάφεραν και μπήκαν μέσα στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κουνουπιδιανών στον Άγιο Ονούφριο. Αφού έσπασαν τις μεταλλικές πόρτες του κτηρίου, πήραν τα αποθέματα πετρελαίου από τις δεξαμενές.
Οι δράστες, που αναζητούνται από τις Αρχές, στέρησαν με αυτόν τον τρόπο το πετρέλαιο που είχε αγοραστεί από πέρυσι και προοριζόταν για να ζεσταίνονται τα μικρά παιδιά του σχολείου.
Όπως αναφέρει το neakriti.gr, το λουκέτο της αυλόπορτας του σχολείου κόπηκε με κόφτη, ενώ οι δράστες έσπασαν δύο σιδερένιες πόρτες του καυστήρα και των δεξαμενών πετρελαίου.
Οι δράστες μπήκαν με βυτιοφόρο και πήραν όλο το πετρέλαιο. Παρόλο που υπήρχαν ανιχνευτές κίνησης για να ανοίγουν τα φώτα των προβολέων του σχολείου, δε φοβήθηκαν.
Στο σχολείο κλήθηκε η Αστυνομία που πήρε δαχτυλικά αποτυπώματα και ότι στοιχεία μπόρεσε να συλλέξει. Στο συγκεκριμένο σχολείο είχε αναφερθεί άλλη μια κλοπή καλωδίων χαλκού παλιότερα. 
ΠΗΓΗ:.energia.gr

Λάθη στο χαράτσι της ΔΕΗ. Ταλαιπωρία και γραφειοκρατία για να απαλλαγείτε από το λανθασμένο χαράτσι



Με λάθη έρχεται το χαράτσι της ΔΕΗ καθώς παρά το γεγονός ότι οι κοινόχρηστοι χώροι έχουν εξαιρεθεί ρητά από τον ειδικό φόρο επί των ακινήτων, η ΔΕΗ τους συμπεριέλαβε κατά λάθος!
Σύμφωνα με τη Δημοκρατία, δεκάδες διαχειριστές που παρέλαβαν τον λογαριασμό της ΔΕΗ διαπίστωσαν ότι στη χρέωση για την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος έχει συμπεριληφθεί και το χαράτσι, το οποίο υπολογίστηκε λανθασμένα πάνω στην κοινόχρηστη επιφάνεια της πολυκατοικίας!
Τα λάθη έχουν γίνει κατά την εκκαθάριση του φόρου και για τον λόγο αυτόν οι διαχειριστές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν λάβουν τον λογαριασμό για το κοινόχρηστο ρεύμα.
Αρκετοί διαχειριστές που έλαβαν λανθασμένους λογαριασμούς, πήγαν κατευθείαν στη ΔΕΗ για να διορθώσουν το λάθος. Δυστυχώς όμως είναι αμφίβολο κατά πόσο θα γλιτώσουν το χαράτσι. Κατά το παρελθόν, όταν σημειώθηκαν λάθη στον υπολογισμό του ειδικού τέλους ακινήτων, οι υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ ανάγκασαν τους πολίτες να πληρώσουν κανονικά τον φόρο, με την υπόσχεση ότι κάποτε θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους!
Σε κάποιους καταναλωτές μάλιστα ο λογαριασμός των κοινοχρήστων τους είχε φουσκώσει κατά 500 ευρώ εξαιτίας του λάθους. Όσοι εντόπισαν τα λάθη θα πρέπει να τρέξουν και σε ένα γραφειοκρατικό μαραθώνιο, ώσπου να παρέμβει το υπουργείο, για να αποδείξουν ότι ο φόρος επιβλήθηκε λανθασμένα.Θα πρέπει αρχικά να λάβουν βεβαίωση από τη ΔΕΗ ότι πράγματι οι χώροι που φορολογήθηκαν λανθασμένα είναι κοινόχρηστοι. Τη βεβαίωση αυτή θα πρέπει να τη προσκομίσουν στην εφορία και να υποβάλουν αίτηση για τη διαγραφή του χαρατσιού. 
ΠΗΓΗ:news247.gr

Εργοδοτικό…δάκτυλο βλέπει ο υφυπουργός Εργασίας


Εργοδοτικό…δάκτυλο βλέπει ο υφυπουργός Εργασίας
Ρωτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος: «που αποδίδετε τις πιέσεις της τρόικας για αλλαγές στα εργασιακά;» Και ο υφυπουργός δεν έκρυψε τα λόγια του.
Ρητά και κατηγορηματικά μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του Alpha 9.89 έκανε λόγο για «επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία ασκούν έντονες πιέσεις στην τρόικα για να υπάρξουν αλλαγές στα εργασιακά». Ποια είναι αυτά τα συμφέροντα; Δεν χρειάζεται και μεγάλη φαντασία. Ποιος κλάδος βρίσκεται σε διαδικασία συγχωνεύσεων και θα ήθελε να περάσει μια γενναία μείωση των αποζημιώσεων; Ποιος κλάδος θα ήθελε την πλήρη αποσύνδεση του ωραρίου λειτουργίας της επιχείρησης από το ωράριο λειτουργίας των εργαζομένων ώστε να δουλεύει και τις Κυριακές χωρίς να πληρώνει υπερωρίες; 
ΠΗΓΗ:.fpress.gr

Ερχεται φοροκαταιγίδα για όλους τους Ελληνες


Ερχεται φοροκαταιγίδα για όλους τους Ελληνες
Πρόσθετες επιβαρύνσεις για όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους φέρνουν οι νέες ανατροπές στη φορολογία εισοδήματος, ώστε να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και ενδεχομένως και της επιμήκυνσης του χρόνου εφαρμογής του δημοσιονομικού προγράμματος.
Το νέο φορο - πακέτο υπολογίζεται ότι θα αποφέρει στα δημόσια ταμεία τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ, ενώ είναι δεδομένο ότι οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί θα μειωθούν ακόμη περισσότερο όχι μόνο από τις επικείμενες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και από τις αλλαγές που σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο στη φορολογική κλίμακα, στον τρόπο υπολογισμού των αποδείξεων, καθώς και από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και τη χορήγηση ορισμένων από αυτές με εισοδηματικά κριτήρια.
Μεγάλοι «χαμένοι», πάντως, των αλλαγών που έρχονται άμεσα είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις που «θυσιάζονται» στο «βωμό» της τρόικας, καθώς με το νέο καθεστώς φορολόγησής τους που σχεδιάζεται θα κληθούν να πληρώσουν από το επόμενο έτος επιπλέον στην Εφορία 1,5 - 2 δισ. ευρώ σε σχέση με φέτος.
Ο κορμός των μέτρων
Ειδικότερα, τα βασικά μέτρα στα οποία προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και θα αποτελούν τον κορμό των φορο-ανατροπών είναι τα εξής:
* καταργείται το αφορολόγητο όριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα φορολογητέα καθαρά εισοδήματα των φυσικών προσώπων που ασκούν ατομικά εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ή ελευθέρια επαγγέλματα δεν θα φορολογούνται με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, συναθροιζόμενα με τυχόν λοιπά εισοδήματά τους από άλλες πηγές (ακίνητα, μισθωτές υπηρεσίες κ.λπ.), αλλά θα υπόκεινται σε αυτοτελή φορολόγηση, με συντελεστή φόρου 35%.
Υπό προϋποθέσεις, πάντως, μελετάται όπως εξαιρεθούν από το ανωτέρω μέτρο εργαζόμενοι που απασχολούνται σήμερα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα ως μισθωτοί, με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας, αλλά αμείβονται με «μπλοκάκι», εφόσον όμως το εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι ο ανωτέρω συντελεστής δεν αποκλείεται να μειωθεί στο 30%, όπως ήταν το αρχικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, εάν τελικά δοθεί στη χώρα η πολυπόθητη επιμήκυνση, οπότε θα υπάρχει περισσότερος χρόνος για τη δημοσιονομική προσαρμογή.
* η παρακράτηση φόρου στα εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα μελετάται να αυξηθεί από το 20% στο 25%, γεγονός που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο όσους αμείβονται με «μπλοκάκια».
* καταργείται το αφορολόγητο όριο για τα παιδιά που σήμερα είναι 2.000 ευρώ για κάθε παιδί μέχρι τα δύο και 3.000 ευρώ για κάθε παιδί από τρία και πάνω. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το επιχειρείν με ατομική επιχείρηση στην Ελλάδα, δεν είναι δουλειά είναι μαζοχισμός.



Όταν κάποιος σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη αποφασίσει να δημιουργήσει μια ατομική επιχείρηση ώστε να βγάλει το ψωμάκι του τίμια , θα πρέπει να έχει κατά νου δύο πράγματα .
Πρώτον ότι ξεκινάει ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι στο σκοτεινό δάσος της ελληνικής επιχειρηματικότητας .
Δεύτερο , ότι τοποθετεί μια βόμβα....
 υψηλής ισχύος στα θεμέλια της όποιας προσωπικής περιουσίας έχει αποκτήσει ως εκείνη τη στιγμή.
Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή .
Ατομική επιχείρηση είναι το δεύτερο σκαλοπάτι άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας, αν υπάρχει ιεράρχηση, μετά το  «μπλοκάκι», την άλλη ελληνική πατέντα εκμετάλλευσης κανονικών εργαζόμενων.
Εκτός από τα λογικά (εύρεση χώρου, κεφαλαίων, προμηθευτών ) και  απαραίτητα, για να ξεκινήσει την επαγγελματική του δραστηριότητα ο υποψήφιος επιχειρηματίας, θα έρθει αντιμέτωπος με την τεράστια γραφειοκρατική μηχανή η οποία από την πρώτη στιγμή θα αρχίσει να του «τρώει » χρόνο και χρήμα. Οι μισές κρατικές υπηρεσίες τον περιμένουν στη γωνία ζητώντας η κάθε μία ένα χαρτί που υποτίθεται ότι θα αποδεικνύει κάτι «εξαιρετικά απαραίτητο». Αν δε, είχε την φαεινή ιδέα να θέλει να ανοίξει επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος! ε τότε ,έπαθε  ότι και η «Μαριώ στο αλώνι».
Επειδή ο «χρόνος είναι χρήμα» όμως, ταυτόχρονα ο άνθρωπος αρχίζει να προετοιμάζει και το μαγαζί του πάντα με προσωπική εργασία, η οποία όμως είναι παράνομη γιατί δεν κολλάει ένσημα στο ΙΚΑ.!!! Η προετοιμασία δε αυτή έχει ένα όριο, διότι το μαγαζί πρέπει να είναι άδειο κατά την αυτοψία της Εφορίας πριν του χορηγήσει «έναρξη». Άρα κάτσε και περίμενε.!! Έτσι και αλλιώς θα περιμένει γιατί πρέπει να έρθει η Δ.Ε.Η να συνδέσει, πάντα σε εργάσιμες ώρες, άρα μη εργάσιμες για εκείνον!!!
Στο στάδιο αυτό διαπιστώνει ότι έχει περάσει ένα σημαντικό διάστημα από τη μέρα που ξεκίνησε το ταξίδι, ότι ο τραπεζικός του λογαριασμός (πενιχρός στην αρχή) μειώνεται και ότι εκείνο που κέρδισε μέχρι στιγμής είναι πολλές γνωριμίες με διάφορους κρατικούς λειτουργούς σε ποικιλία θέσεων και αρμοδιοτήτων αλλά τα ευρώ μείον. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τον Φεβρουάριο νέα γεώτρηση στο οικόπεδο 12-Επαφές Ελλάδας,Κύπρου,Ισραήλ



Τον προσεχή Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η δεύτερη γεώτρηση στο οικόπεδο 12 της Κύπρου, με την οποία θα επιβεβαιωθούν τα αποθέματα του κοιτάσματος φυσικού αερίου.
Μάλιστα θα επιδιωχθεί να χρησιμοποιηθεί το ίδιο γεωτρύπανο με το οποίο η αμερικανική Noble Εnergy θα επεκτείνει την έρευνά της στο κοίτασμα Λεβιάθαν στη Ισραηλινή ΑΟΖ.
Τα παραπάνω προέκυψαν από τις ομιλίες του υφυπουργού παρά των Προέδρω της Κύπρου Τίτου Χριστοφίδη και του επικεφαλής του γραφείου της Noble στη Λευκωσία John Tomich, στο πλαίσιο συνεδρίου του Economist που πραγματοποιείται στην Κυπριακή Πρωτεύουσα.
Από τις ομιλίες των ενεργειακών παραγόντων που συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου, προκύπτει ότι ακόμη δεν υπάρχει καμία συμφωνία σε πολιτικό, επιχειρηματικό και τεχνικό επίπεδο, ως προς τις μεθόδους – διαδικασίες εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου που βρέθηκε στα κοιτάσματα της κυπριακής και της Ισραηλινής ΑΟΖ η περιεκτικότητα των οποίων υπολογίζεται σε περίπου 1 τρισ. κυβικά μέτρα (Λεβιάθαν, Νταλίντ, οικόπεδο 12 και άλλα μικρότερα). 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΕΠΑ: Τα Συγκριτικά Πλεονεκτήματα Ενός Αγωγού Ελλάδας-Κύπρου



Την πεποίθηση ότι ένας αγωγός φυσικού αερίου που θα συνδέει την Κύπρο με την Ελλάδα είναι εφικτός, εξέφρασε χθες ο Διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων της ΔΕΠΑ, Κωνσταντίνος Καραγιαννάκος, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο στην Κύπρο. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα ενός τέτοιου σχεδίου είναι η εξασφάλιση των προμηθειών για τους καταναλωτές και τους προμηθευτές, καθώς και η στήριξη που θα μπορούσε να προσφέρει η Ε.Ε. για την υλοποίησή του, μέσω χαμηλότοκων δανείων. 
Ο κ. Καραγιαννάκος προέβη σε σύγκριση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει ένας αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου σε σχέση με το τερματικό υγροποίησης και τόνισε ότι ένας αγωγός προϋποθέτει τη δέσμευση των αγοραστών για 20-25 χρόνια. Πριν ληφθεί δηλαδή η απόφαση για κατασκευή αγωγού, θα πρέπει να έχουν υπογραφεί συμβόλαια με τους αγοραστές οι οποίοι θα εγγυώνται ότι θα παραλαμβάνουν για 20-25 χρόνια τις ποσότητες φυσικού αερίου, πράγμα που παρέχει ασφάλεια στους παραγωγούς ότι θα πουλήσουν τις ποσότητές τους.
Υπογράμμισε επίσης ότι ένας αγωγός προς την Ευρώπη μπορεί να χρηματοδοτηθεί μερικώς από την Ε.Ε. και εφόσον χαρακτηριστεί ως έργο ευρωπαϊκού κοινού ενδιαφέροντος, μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την ΕΤΕπ με χαμηλά επιτόκια, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, δύσκολα θα μπορούσε να γίνει στην περίπτωση της εγκατάστασης υγροποιημένου φυσικού αερίου. Χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα με τον κ. Καραγιαννάκο, ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει επιδοτήσει η Ε.Ε. την κατασκευή μιας τέτοιας εγκατάστασης.
Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Καραγιαννάκο, οι ποσότητες φυσικού αερίου στη λεκάνη της Λεβαντίνης μπορούν πιθανώς να στηρίξουν και τις δύο εναλλακτικές εξαγωγής του φυσικού αερίου. Η ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, είπε, είναι η ωριμότερη στον κόσμο και παρουσιάζει έλλειμμα 100 δισ κυβ. μέτρων φυσικού αερίου, έως το 2025, λόγω της μείωσης της εσωτερικής παραγωγής. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ σχεδόν συμφώνησαν για βομβαρδισμό του Ιράν


иран магатэ иран
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εξετάζουν την δυνατότητα ενός από κοινού «χειρουργικού χτυπήματος» των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν. Σχετικές πληροφορίες υπάρχουν στην έκθεση για την εξωτερική πολιτική, η οποία ετοιμάστηκε από τον David Rothkopf.
Ο Rothkopf, ο οποίος είναι ο πρώην εμπειρογνώμονας της διοίκησης του Κλίντον στα θέματα των διεθνών σχέσεων, με αναφορά σε εμπιστευτική πυγή, η οποία είναι οικεία με τις διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ, πληροφορεί, πως ένα χειρουργικό χτύπημα εξετάζεται ως η πιο πιθανή και σίγουρη στρατιωτική επιλογή εναντίον του Ιράν. Αυτή η επιχείρηση μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες και θα πραγματοποιείται με την βοήθεια των βομβαρδιστικών με την υποστήριξη των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Η επίθεση μπορεί να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της κοινής αμερικανικό-ισραηλίτικης επιχείρησης, είτε μόνο με τις δυνάμεις των ΗΠΑ. Στην έκθεση τονίζεται ιδιαίτερα, πως το Ισραήλ δεν μπορεί να προκαλέσει ένα παρόμοιο χτύπημα μόνο με τις δικές του δυνάμεις. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Ο Βασιλεύς Γεώργιος ζει!!!



Σαν σήμερα το 1922 ο Βασιλεύς Γεώργιος Β υπέγραψε Διάταγμα που όριζε ότι για εργοστάσια με μηχανήματα πάνω από 22 KW απαιτείται ειδική μελέτη εγκαταστάσεως για να πάρουν άδεια. Το Βασιλικό Διάταγμα του Γεωργίου ισχύει και σήμερα και εφαρμόζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης!!!
Ισχύει δηλαδή το Βασιλικό Διάταγμα του 1922 που χαρακτήριζε τότε βαριά μηχανήματα αυτά που σήμερα έχουν μόνο οι καφετέριες...
Μετά από δύο χρόνια , το 1924, ο Γεώργιος πάταξε…και την άναρχη οικοδόμηση με Βασιλικό Διάταγμα «...για τα κενά εντός και εκτός πόλεων κτίσματα».
Μπράβο του... 
Αλλά σήμερα, μετά από ένα αιώνα που ο Γεώργιος Β έχει μετεμψυχωθεί 3 φορές... το Διάταγμα του ισχύει ακόμη!!!
Και για να οικοδομήσεις εργοστάσιο σε περιοχή εκτός σχεδίου (που κατά πάσα πιθανότητα δεν ενοχλεί) πρέπει να αποδείξεις (εκτός πολλών άλλων) ότι η κοινόχρηστη φάτσα του , επί του δρόμου, υπάρχει πριν το 1924 που βγήκε το Διάταγμα του Βασιλιά!!!  
Μετά από 25 χρόνια, το 1949, κάπου στα μέσα του εμφυλίου, διαπίστωσαν ότι και η αγορά δεν μπορεί να είναι ασύδοτη και το τότε υπουργείο Εφοδιασμού συνέταξε τον πρώτο Αγορανομικό Κώδικα «...δια τον κανονισμόν, δια πάν μέτρο, δια τον καθορισμό των τιμών...». 
Ο Κώδικα αυτός με την «φιλοσοφία» της αγοράς του 1949 ισχύει ακόμη και σήμερα!!! Μετά από 64 χρόνια. 
Σήμερα η ελληνική κυβέρνηση αναζητά δρόμους για ανάπτυξη. 
Ξεχνάει (;) όμως ότι έχει βάλει φέσια κοντά στα 10 δισ. ευρώ σε περισσότερες από 300 επιχειρήσεις που δεν τους πληρώνει τον ΦΠΑ .Δεν τους πληρώνει αυτά που προμήθευσαν το κράτος. Δεν τους δίνει τις επιδοτήσεις εργασίας που δικαιούνται αλλά και τις επιστροφές φόρων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όλη η αλήθεια για το ανόητο spam που έχει κατακλύσει το Facebook


Τα τελευταία 24ωρα έχει κατακλυστεί το Facebook, και στην Ελλάδα, με ένα κείμενο-αντιγραφή σύμφωνα με το οποίο ο κάθε χρήστης του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου πιστεύει πως διασφαλίζεται νομικά η «ιδιωτικότητα» του αναρτώντας το στο προφίλ του. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική… Διαβάστε τι γράφει το κείμενο αυτό:.... 

«ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ»
Προς κάθε πρόσωπο, ίδρυμα, πράκτορα, φορέα ή οργανισμό ιδιωτικό ή δημόσιο ή κάθε άλλη κυβερνητική δομή συμπεριλαμβανομένης μη περιοριστικά της Ελληνικής κυβένησης ή οποιαδήποτε άλλης κυβέρνησης, ή επίσημης ή ανεπίσημης αρχής που κάνει χρήση ή παρακολουθεί αυτόν τον δικτυακό τόπο ή οποιονδήποτε από τους συνδεδεμένους με αυτόν τρίτους δικτυακούς τόπους της:
ΔΕΝ έχετε την άδεια μου να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα στοιχεία του προφίλ μου ούτε οποιαδήποτε από το περιεχόμενο που περιέχονται στο παρόν, συμπεριλαμβανομένων και των φωτογραφιών μου ή των σχολίων που έγιναν σχετικά με τις φωτογραφίες μου ή οποιαδήποτε άλλη εικόνα, φωτογραφία ή προϊόν τέχνης αναρτήθηκε στο προφίλ μου. Ως εκ τούτου απαγορεύεται αυστηρά η αποκάλυψη, αντιγραφή, διανομή, διάδοση ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εναντίον μου σχετικά με αυτό το προφίλ και το περιεχόμενο του. Οι ανωτέρω απαγορεύσεις ισχύουν και για κάθε εργαζόμενο, πράκτορά, φοιτητή ή άλλο προσωπικό υπό την καθοδήγηση σας. Το περιεχόμενο αυτού του προφίλ είναι ιδιωτικό και προστατεύεται από την εθνική νομοθεσία περί επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (Ν.2472/1997, Ν. 3783/2009, Ν. 3917/2011 και Ν. 4070/2012), καθώς επίσης από την αντίστοιχη ευρωπαϊκή και αμερικάνικη νομοθεσία.

- Για όσους από εσάς δεν καταλαβαίνετε το σκεπτικό πίσω από αυτή την ανάρτηση, σας ενημερώνω πως το Facebook είναι πλέον μια δημόσια εισηγμένη εταιρεία στις ΗΠΑ. Έτσι αν δεν δημοσιευτεί εφάπαξ μια ρητή απαγόρευση, ο καθένας μπορεί να παραβιάσει ατιμώρητα το δικαίωμα στην ιδιωτική σας ζωή σας μόλις θα δημοσιεύσετε σε αυτό το δικτυακό τόπο. Σας προτείνω να δημοσιεύετε μια παρόμοια δήλωση, ή μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε αυτήν εδώ. Εάν δεν αναρτήσετε μια τέτοια δήλωση για μία τουλάχιστον φορά, τότε θα επιτρέπεται εμμέσως η δημόσια χρήση και επεξεργασία στοιχείων όπως φωτογραφίες και πληροφορίες που περιέχονται στις ενημερώσεις της κατάστασής σας.» 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στα ύψη το πετρέλαιο



Με άλμα 3,2% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης το αργό καθώς η Κίνα δρομολόγησε και νέα μέτρα για να στηρίξει την οικονομία της αναζωπυρώνοντας τις προσδοκίες ότι η ζήτηση στην κορυφαία καταναλώτρια χώρα ενέργειας στον κόσμο θα παραμείνει ισχυρή. 
Η κεντρική τράπεζα της Κίνας διοχέτευσε σήμερα 42,14 δισ. δολ. στις αγορές μέσω επαναγοράς τίτλων, πραγματοποιώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη ημερήσια ένεση ρευστότητας στην οποία έχει προχωρήσει ποτέ, σε μια προσπάθεια χαλάρωσης των πιστωτικών συνθηκών στην αγορά με στόχο την τόνωση της οικονομίας. 
Έπειτα από δύο διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Νοεμβρίου κέρδισε 2,82 δολ. τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 92,17 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 
Την ίδια στιγμή διατηρήθηκαν και σήμερα οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο διαταραχών στην πλευρά της προσφοράς καθώς οι αναλυτές προειδοποιούν για τον κίνδυνο η συριακή σύγκρουση να επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή με απρόβλεπτες συνέπειες.  
ΠΗΓΗ:zougla.gr