Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Δέσμευση για Κλιματική Ουδετερότητας έως το 2050: Η Κομισιόν Προτείνει Ευρωπαϊκό Νόμο για το Κλίμα

Από το energia.gr
Σήμερα, η Επιτροπή υποβάλλει πρόταση για να κατοχυρωθεί με νόμο η πολιτική δέσμευση της ΕΕ για κλιματική ουδετερότητα ως το 2050, με σκοπό την προστασία του πλανήτη και του πληθυσμού μας. Ο ευρωπαϊκός νόμος για το κλίμα καθορίζει τον στόχο του 2050 και την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει όλη η ενωσιακή πολιτική και παρέχει προβλεψιμότητα για τις δημόσιες αρχές, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Ταυτοχρόνως, η Επιτροπή δρομολογεί ..

Putin: Η εξάρτηση της Ρωσίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο δε μπορεί να εξαφανιστεί σε ένα βράδυ

Από το worldenergynews.gr
Τη θέση ότι η ανεξαρτησία της Ρωσίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο δε μπορεί να επιτευχθεί από τη μία μέρα στην άλλη διατύπωσε σήμερα (4/3) ο πρόεδρος της χώρας, Vladimir Putin, μέσω συνέντευξής του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ειδικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι..

ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

Από το inegsee.gr
Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ δίνει στη δημοσιότητα το 3ο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων στο πλαίσιο της συστηματικής παρακολούθησης και ανάλυσης της τρέχουσας κατάστασης και των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας.  

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ

Από το gsee.gr
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος σε επείγουσα επιστολή του προς την ηγεσία κορυφαίων ευρωπαϊκών και διεθνών συνδικαλιστικών και θεσμικών φορέων, και προς  τον  Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας ΙLO Guy Ryder, μετέφερε τις ανησυχίες των Ελλήνων εργαζομένων παρέχοντας μια αξιολόγηση σχετικά με την κρίσιμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα δυτικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, τα οποία ταυτόχρονα αποτελούν σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ εκφράζει..

Ξεκινά η αδειοδότηση του αγωγού EastMed

Από το worldenergynews.gr
Ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση της υλοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου East Med έγινε με την υπογραφή από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη της απόφασης καθορισμού της ημερομηνίας έναρξης της διαδικασίας χορήγησης αδειών του έργου, η οποία είναι η 3η Μαρτίου 2020.

Όπως προβλέπεται στο σχετικό φάκελο που υπέβαλε στο υπουργείο Ανάπτυξης ο φορέας υλοποίησης του έργου, δηλαδή..