Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ: Η κοινοπραξία Μπόμπολα πληρώνεται κανονικότατα!


Η Κοινοπραξία ΛΑΜΔΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ-ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ-ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΤΕΕ (λέγε με Μπόμπολα...) εισπράττει κανονικά από το Ελληνικό Δημόσιο για την εκτέλεση κατασκευής χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στο Γραμματικό, ενώ το έργο παρουσιάζει καθυστερήσεις εδώ και 5 συναπτά έτη και η εταιρεία έχει λάβει ούτε μία ούτε δύο, αλλά οκτώ παρατάσεις για την εκτέλεσή του !!!

Σας παραθέτουμε  τα τρία αποκαλυπτικά έγγραφα, τα οποία αποδεικνύουν την πραγματικότητα: 

1)Έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης , όπου εγγράφονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ετήσιες πιστώσεις ύψους 3.750.000 για το 2014 στον κωδικό του συγκεκριμένου έργου. Από τον αναλυτικό πίνακα περιφερειακών προγραμμάτων προκύπτει ότι η εταιρία έχει λάβει έως σήμερα 16.502.329,76 εκατομμύρια ευρώ και εκκρεμεί η  πληρωμή  άλλων 6.624.845,11 εκατομμυρίων ευρώ.



2) Εντολή πληρωμής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, υπογεγραμμένη από τον Γιάννη Σγουρό για καταβολή 381.621,55 χιλιάδων ευρώ στην κοινοπραξία στις 24/12/2013.



3)Έγγραφο της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής στις 23/9/2013, όπου αναφέρονται αναλυτικά τα προβλήματα στην υλοποίηση του έργου και συγκεκριμένα :



-Δεν έχει προχωρήσει η κατασκευή της περίφραξης, της αντιπυρικής ζώνης, της δενδροφύτευσης της άρδευσης και των εξαρτώμενων από αυτές εργασιών, αφού δεν έχουναπαλλοτριωθεί τα οικόπεδα, που βρίσκονται στην περιοχή των προαναφερόμενων έργων.

-Δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσης όλων των τμημάτων της εξωτερικής οδοποιίας

-Περιοχές τόσο του Βορείου όσο και του Νοτίου άξονα που είναι χαρακτηρισμένες ως δημόσιες δασικές εκτάσεις διεκδικούνται από ιδιώτες και δεν επιτρέπουν να εκτελεσθούν εργασίες

-Υπάρχει θέμα μετατόπισης του υπάρχοντος αγωγού ύδρευσης όπου σιωπηρά δεν συμφωνεί ο Δήμος Μαραθώνος

-Πρόβλημα αποτελούν και οι παλιές απορριμματικές αποθέσεις σκουπιδιών και μπαζών, τα οποία θα πρέπει άμεσα να μετακινηθούν προκειμένου να

ολοκληρώσουμε τις εργασίες διάνοιξης – διαπλάτυνσης των οδών πρόσβασης.

-Δεν έχουν σταματήσει «τα προβλήματα», κατά τη διατύπωση του εγγράφου, που δημιουργούν οι κάτοικοι της περιοχής, που δεν συμφωνούν με την κατασκευή του ΧΥΤΑ και αντιδρούν

Μετά από εισήγηση του γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Καλογερόπουλου, χορηγείται η 8η κατά σειρά παράταση προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του έργου στην ανάδοχο κοινοπραξία μέχρι και την 30-6-2014, προκειμένου να προχωρήσει η ολοκλήρωση του έργου…..

Με άλλα λόγια η μόνη σίγουρα κερδισμένη στη μάχη της Κερατέας ήταν όπως φαίνεται η εργολάβος εταιρεία, που εξακολουθεί να εισπράττει χωρίς να υλοποιεί…..

ΠΗΓΗ:totekmirio.gr

Το Ιράν σχεδιάζει νέα πετρελαϊκά συμβόλαια για να προσελκύει τις μεγάλες εταιρείες

Το Ιράν σχεδιάζει νέα πετρελαϊκά συμβόλαια για να προσελκύει τις μεγάλες εταιρείες
Οι αμερικανικές και ευρωπαϊκες κυρώσεις, με φόντο το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, έχουν οδηγήσει σε μείωση τις ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου στα 3 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Όμως η συμφωνία που επιτεύχθηκε το Νοέμβριο ανάμεσα στο Ιράν και τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη, σχετικά με τον έλεγχο στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης έφερε βάσιμες ελπίδες στον ιρανικό ενεργειακό τομέα ότι θα μπορούσε να αναβιώσει με την επιστροφή των μεγάλων εταιρειών πετρελαίου.

Μάλιστα μία επιτροπή υπό τον γενικό γραμματέα του υπουργείου πετρελαίου του Ιράν, Mehdi Hosseini, έχει στόχο να δημιουργήσει νέα πετρελαϊκά  συμβόλαια ώστε να γίνει το ιρανικό πετρέλαιο πιο ελκυστικό και προσοδοφόρο για τις ξένες εταιρείες.

Τα νέα συμβόλαια θα αντικαταστήσουν τις εξαγορές ιδίων μετοχών μέσω των οποίων για πάνω από 20 χρόνια πληρώνονταν οι εργολάβοι, μία πρακτική που όπως παραδέχεται και ο Hosseini, "ήταν προσοδοφόρα μόνο για τη μία πλευρά, αυτή του Ιράν".

Χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τα νέα συμβόλαια ο Hosseini ανέφερε πως " θα είναι πολύ κοντά στα διεθνή επίπεδα και θα παρέχουν μέγιστη ευκολία σ' όλες τις πλευρές, επιχειρησιακά, στη συνεργασία και στην πάταξη της γραφειοκρατίας".

Μόλις είναι έτοιμη, η νέα σύμβαση θα παρουσιαστεί στις διεθνείς επιχειρήσεις σε μια μεγάλη διάσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο τον Νοέμβριο, είπε.

Σύμφωνα με την Hosseini, το Ιράν "θα πρέπει να εξασφαλίσει 150 δισ. δολάρια κατά τα επόμενα πέντε χρόνια για την εξερεύνηση και την παραγωγή πετρελαίου".

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Ιστορικά ρεκόρ φυγής επενδυτών από μετοχές την περασμένη εβδομάδα και εισροών στα ομόλογα

Ιστορικά ρεκόρ φυγής επενδυτών από μετοχές την περασμένη εβδομάδα και εισροών στα ομόλογα
Μια εβδομάδα που θα γραφτεί στην ιστορία για το ρεκόρ εκροών κεφαλαίων ήταν η προηγούμενη,  με τους επενδυτές να "τραβούν" τα χρήματά τους από τις μετοχές και να τα "ρίχνουν" σε ομόλογα και ETF's.

Τα ομόλογα νίκησαν τις μετοχές τον Ιανουάριο για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ, που εμφανίστηκαν κατώτερα των προβλέψεων των αναλυτών, αλλά και η βουτιά των αγορών από την Κίνα μέχρι την Αργεντινή, οδήγησε τους επενδυτές σε ασφαλέστερες τοποθετήσεις.

"Τα πρόσφατα στοιχεία τρομάξαν τους επενδυτές που άρχισαν να επανεξετάζουν το κατά πόσο η παγκόσμια ανάπτυξη θα συνεχίσει να αυξάνεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών", δήλωσε ο Daphne Roth, επικεφαλής αναλυτής της ABN Amro Private Banking, η οποία διαχειρίζεται χαρτοφυλάκια ύψους 207 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αναλυτές της Citi, Markus Rosgen και Yue Hin Pong:

-Τα αμερικανικά funds σημείωσαν ιστορικά υψηλά εισροών σε ομόλογα και εκροών στις μετοχές. Την προηγούμενη εβδομάδα (μέχρι τις 5/2 συγκεκριμένα) καταγράφηκαν εισροές 14,8 δισ. δολαρίων σε ομόλογα και εκροές 28,3 δισ. δολάρια σε μετοχές.

Τα αμερικανικά funds που ποντάρουν σε μετοχές χτυπήθηκαν από εκροές 24 δισ. δολαρίων, το 95% αυτών κατευθύνθηκε σε ETFs.

- Τα funds των αναδυόμενων αγορών έχασαν επιπλέον 6,4 δισ. δολάρια, στην 15η εβδομάδα απωλειών, που ήταν η μεγαλύτερη από τον Αύγουστο του 2010.

Τις μεγαλύτερες εκροές κατέγραψαν τα fund αναδυόμενων αγορών, στα 4,8 δισ. δολάρια, τα ασιατικά funds με εκροές 966 εκατ. δολάρια, τα ΕΜΕΑ funds (Αναδυόμενη Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) με εκροές 361 εκατ. δολάρια και αυτά της Λατινικής Αμερικής με 199 εκατ. δολάρια. Τέλος τα κινεζικά funds μετά από ένα σερί 6 εβδομάδων εκροών, μόνο την τελευταία έχασαν 132 εκατ. δολάρια.

Παράλληλα, την περασμένη εβδομάδα, οι πωλήσεις ασιατικών μετοχών από ξένους αυξήθηκαν, καθώς στην Ταϊβάν και την Κορέα οι καθαρές πωλήσεις ξεπέρασαν σε αξία το 1 δισ. δολάρια. Η Ταϊλάνδη είδε κεφάλαια 516 εκατ. δολαρίων να κάνουν φτερά, ενώ στην Ιαπωνία μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, καταγράφηκαν πωλήσεις  μετοχών αξίας 7 δισ. δολαρίων από ξένους.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Το ΥΠΕΚΑ θα δώσει τα δεδομένα της PGS μόνο στη προπαγάνδα και στους Ερμήδες;


H κυβέρνηση της παράδοσης της Εθνικής κυριαρχίας έχει ήδη επίσημα, τα δεδομένα της εταιρείας PGS.

Για ερευνητικούς λόγους ζήτησα τα δεδομένα αυτά επίσημα απο τον υπουργό ΠΕΚΑ κ.Μανιάτη μαζί με όλες τις διευκολύνσεις που θα χρειασθώ.

Σκοπός μου είναι να ελέγξω την ποιότητα των ερευνών που έγιναν, όπως και τα αποτελέσματα τους. Την αίτηση την έκανα μέσω διαδικτύου και μπορείτε να τη διαβάσετε στη συνέχεια.

Δεν περιμένω ότι ο κ.Μανιάτης θα απαντήσει, όπως δεν απάντησε και για το θέμα των ρίψης των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.

Η κυβέρνηση αυτή έχει κακή αντίληψη του ρόλου της. Αν είναι έξυπνη και απαντήσει ή μου στείλει τα δεδομένα θα σας ενημερώσω απο αυτό το ιστολόγιο.

Θα περιμένω την απάντηση του κ. Μανιάτη και να θυμάσθε ότι έχω μνήμη πολλών ελεφάντων…

Υπενθυμίζω ότι δημοκρατική και θεσμική υποχρέωση του κάθε Υπουργείου είναι να απαντά με ταχύτητα, ακρίβεια και σαφήνεια σε ότι ερωτάται και όχι να κρύβεται.

Δεν μπορεί ο νοικοκύρης να μη γνωρίζει τί έχει το χωράφι του…

Η παρουσία “ανάλογων δομών”, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ για τα αποτελέσματα που προέκυψαν απο τους χάρτες της PGS στα ΜΜΕ της κατοχής, με αυτές της Αλβανίας που βρέθηκε πετρέλαιο δεν αρκεί κατά τη γνώμη μου για να φέρει σοβαρούς πελάτες στη χώρα και για να ενισχυθούν τα Ελληνικά συμφέροντα.

Αυτό που λέει το ΥΠΕΚΑ στην ανακοίνωσή του μπορεί να δείχνει ότι δεν βρέθηκαν και καθόλου υδρογονάνθρακες!

Έγινε όμως το ερευνητικά σωστό; Ποιός θα το κρίνει;

Χρειάζεται ανάλυση των δεδομένων και απο Ελληνικής πλευράς και απο τους καλύτερους.

Κάποιος πρέπει να κινηθεί. Το ΥΠΕΚΑ δεν πληροφορεί κανένα.

Ακολουθεί η αίτηση μου  στο ΥΠΕΚΑ για τη πληροφόρηση σας, με την οποία αποφάσισα να ζητήσω όλα τα DATA της PGS για να τα αναλύσω για ερευνητικούς λόγους.

Ίδομεν… αλλά καλύτερα να μη αναμένομεν. Το κράτος δεν λειτουργεί.



Στη φωτογραφία, σας δείχνω πώς φαίνονται τα κοιτάσματα απο αναλύσεις σεισμικών δεδομένων.

Αν σας δείξουν ποτέ τέτοια στα ΜΜΕ δεν θα τα έχουν σχεδιάσει Έλληνες.

Το μεγάλο κόλπο. Η λουμπίνα του 50% των Ερμήδων της Ενημέρωσης και άλλων

Όλα τα ΜΜΕ είναι εναλλακτικές μορφές προπαγάνδας της ίδιας αρχής που απλά αλλάζει χρώμα και φωνή. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέραν αυτού.

Ευτυχώς οι πράξεις τους είναι προβλέψιμες. Είναι φοβερά αστεία. Όσο και να κρυφτούν, στο τέλος θα τη πετάξουν την πατάτα τους. Την τελευταία φορά εγράφη το εξής φοβερό! Έτσι γίνεται η προετοιμασία…

Εγράφη, ότι στο Ιόνιο δεν υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα υδρογοναθράκων και ότι οι εταιρείες θα δώσουν το 50% στην Ελλάδα γιατί το υπόλοιπο θα πάει στα έξοδα εξόρυξης!

Φοβερρρρό! Τους πιστεύετε; Εγώ όχι. Ούτε για πλάκα…. 

Μάλλον θέλουν να περάσει στο λαό, ότι τα έξοδα θα είναι πολλά σε σχέση με τα κέρδη απο τα κοιτάσματα, για να δώσει η κυβέρνηση μεγαλύτερο κέρδος στις εταιρείες. Αυτό όπως έχει δείξει η ιστορία συμβαίνει συνήθως με το αζημίωτο…

Στην εκπομπή Αντιθέσεις, που όπως θα διαφανεί σε όσα στη συνέχεια θα σας υποψιάσω δεν βγήκα τυχαία.

Μέσω αυτής, διεμήνυσα στους κουτούς και παρωχημένης εποχής πολιτικούς της χώρας, όπως και στα επιστημονικά αποβράσματα που αφοδεύουν “ιδέες” δίπλα στην “εξουσία”, ότι υπάρχουν κοιτάσματα σε όλη την Ελλάδα και ότι χρειάζονται επιπλέον τεχνικές για να υπάρξει επιβεβαίωση των όσων λέω. 

Ποιός όμως να να καταλαβαίνει απο δαύτους τι εννοώ; Mε τι προσόντα;

Στην Ελλάδα δεν αντιλαμβάνονται βασικά πράγματα, όπως ότι ένας σεισμός με διαφορετικό επίκεντρο δεν είναι μετασεισμός αλλά νέος σεισμός. Δεν γνωρίζουν πώς να ξεχωρίζουν προσεισμικά ή μετασεισμικά γεγονότα! Δεν ξέρουν και το λένε. Δεν αντιλαμβάνονται τις προβλέψεις των 10 δευτερολέπτων και του μισού λεπτού. Δεν μπορούν να βαθμονομήσουν σωστά ένα σεισμό. Τα αποτελέσματα που δίνει ο καθένας τους έχουν τεράστιες αποκλίσεις. Tί σημαίνει αυτό γνωρίζετε; Σημαίνει ότι σας δουλεύουν καλά… Αυτό σημαίνει. Είναι ανίκανοι. Αυτό σημαίνει. Το κράξιμο το θυμάστε τι είναι; 
Τους πήρε μια εικοσαετία για να καταλάβουν ότι άλλο είναι σεισμικό επίκεντρο και άλλο ηλεκτρομαγνητικό επίκεντρο ενός σεισμού. Μια ντουλάπα προστασίας έφτειαξαν τόσα χρόνια για προφύλαξη του κόσμου ενώ δεν υπάρχει σχέδιο για εκκένωση μεγάλων περιοχών άν συμβεί σεισμός. Σε αυτούς δίνουν μικρόφωνο; Φυσικά, γιατί τον άσχετο και τον μπαγλαμά τον ελέγχεις καλύτερα. Aυτούς θέλετε να ακούτε ή την αλήθεια; Το σκ.. έχει φτάσει στο λαιμό σας και έχει μπουκώσει η μύτη σας. Πολύ βρώμα.
Το επιστημονικό επίπεδο της χώρας καθορίζεται, όπως και το τί θα πεί, απο τα ΜΕΓΑλα και ΔΟΛια κέντρα αποφάσεων. Η επιστημονική κοινότητα βοθροκοιμάται. Είναι ασήμαντη. Μόνο λεφτά τρώει απο τα Ευρωπαικά προγράμματα. Συμμετοχή στη παραγωγή μηδέν. Κοινωφελής προσφορά μηδέν. Το απόλυτο τίποτα. Ε, ναί. Εϊναι στο κόλπο. Δεν δικαιολογείται αλλοιώς τέτοιο καλαμπαλήκι.
Ποιός είπε πρώτος, ότι οι σεισμοί στο Ιόνιο προέρχονται από τον άσχημο τρόπο που έκανε η PGS τις έρευνες στο τόξο; Εγώ. Βλέπετε την απόδειξη γραμμένη εδώ και εδώ. Δεν τα έγραψα τυχαία αυτά τα άρθρα. Γνώριζα. Όσο αυξάνεται ο αριθμός των σεισμών – και θα αυξάνεται – τόσο θα αποδεικνύεται ότι έχω δίκιο. Πού ήταν οι σεισμολόγοι και οι γεωλόγοι όταν τα έγραψα; Πού ήταν οι δημοσιογράφοι; Mύριζαν όλοι μαζί πετρέλαιο σε καμμιά τρύπα ή έστηναν δουλίτσες με τη κυβέρνηση της τρόμπας για τις ευρωεκλογές ώστε να βγούν τα ίδια αναμασημένα σκατά; Κρά ρε. Κρά.
Γιατί όμως δεν αναφέρουν πουθενά στα ΜΜΕ το όνομα μου; Γιατί θέλουν να το κάνουν Σκουριές και για να μασήσει η “μαρίδα” μισθουδάκια και γιατί στην υπόθεση αυτή θέλουν να βάλουν τους πελεκάνους - θύματα της ζούγκλας να κάνουν τον ειδικό, ώστε να παίξουν παιγνίδια στις εκλογές. Εγώ δεν είμαι με κανένα. Δεν είμαι διαχειρίσιμος. Αυτή είναι η απάντηση.
Στην εκπομπή Αντιθέσεις, χρησιμοποίησα στη παρουσίαση μου, μια και μόνο τεχνική (ονομάζεται ΜΑD). Σημειώστε ότι δεν αναφέρθηκα ποτέ στην έκταση των πετρελαικών κοιτασμάτων γιατί η τεχνική αυτή δεν δίνει πληροφορία για το βάθος. Στο θέμα αυτό μόνο εκτιμήσεις μπορεί να υπάχουν και το ανέφερα.

Ζήτησα και περιμένω το ΥΠΕΚΑ να μου στείλει ΕΠΙΣΗΜΑ τα δεδομένα της PGS, ΟΛΑ τα δεδομένα για να δώ τί άλλο μπορώ να κάνω…

Μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει καμμία απάντηση απο το ΥΠΕΚΑ ούτε καν αριθμό πρωτοκόλου (άλλη μια απόδειξη ότι το κράτος δεν λειτουργεί ή ότι φοβάται πολύ) και την ευθύνη της σιγής ιχθύος για αυτό, την έχει και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση. Συμμαχάκια είναι όλοι. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά.

Αυτή είναι η χώρα. Μια μπαρμπουτιέρα…

Μήπως χρειαζόταν τους χάρτες κοιτασμάτων υδρογοναθράκων που είχα στο ιστολόγιο ο Σαμαλάς για να τους δείξει στον Ομπάμα (χωρίς να με ρωτήσει), την τελευταία φορά που πήγε στις ΗΠΑ;

Αυτό νομίζω ότι παίζει…

Γιατί το State Department έκανε περασάδα απο το ιστολόγιο μου μια μέρα πρίν η υφυπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ έλθει στην Ελλάδα για να επισκεφθεί το Σαμαρά;

Πολλές οι συμπτώσεις, δεν νομίζετε;

Υποψιάζεστε τώρα πότε με βγάζουν και γιατί, σε εκπομπές στα ΜΜΕ; Εγώ υποψιάζομαι.

Η χώρα αυτή είναι Μπανανιστάν.

ΠΗΓΗ:zcode-gr.blogspot.jp/

Φτωχός αλλά με Ουράνιο και Θόριο ο Ελληνικός φυσικός ζεόλιθος! Μιλιά το ΥΠΕΚΑ…


Του Καθ.Δρ. Γ.Ζουγανέλη

Στα αριστερά, στοιχεία του ΙΓΜΕ για το ζεόλιθο στη περιοχή Πετρωτά απο το 2011. Η έκθεση δίνει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως ότι…


Ο μέσος όρος περιεκτικότητας του ζεόλιθου στο ορυκτό δεν είναι 95% όπως ακούγεται στα ΜΜΕ αλλά γύρω στο 45%. Πολύ λίγο για να είναι εκμεταλλεύσιμος.

Εμφανίζει μικρή ιοντοανταλλαγή. Ευτυχώς, αυτό το πρόβλημα ελέγχεται.
Μέσα στο ορυκτό υπάρχει ουράνιο 6 φορές περισσότερο απο το κανονικό και Θόριο 4 φορές παραπάνω απο το κανονικό. Και τα δύο είναι τοξικά, αλλά…
Δοκιμές χρήσης του συγκεκριμένου ζεόλιθου σε θερμοκήπιο δεν έδειξαν αύξηση της απόδοσης. Λογικό και αναμενόμενο.

Γιατί τόσο καιρό στα ΜΜΕ ακουγόταν ότι η Ελλάδα έχει πολύ και καλής ποιότητας ζεόλιθο; Αφού η γνωμάτευση του ΙΓΜΕ ήταν γνωστή απο το 2011, γιατί απο τότε δεν υπήρξε ενημέρωση στο κόσμο για το τί βρέθηκε;


Ποιοί στο ΥΠΕΚΑ είναι οι έμπορoi της ελπίδας; Το ΥΠΕΚΑ δεν είναι χωράφι της θείας τους.


Πρίν τοποθετηθώ επιστημονικά στο θέμα, θα σας πρότεινα να μελετήσετε τα άρθρα μου εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.


Η παρουσία του ουρανίου είναι κάτι που περιορίζει τη χρήση του ζεόλιθου αυτού των Πετρωτών που αναγκαστικά πρέπει να υποστεί επεξεργασία για να εμπλουτισθεί μέχρι το 95% ή παραπάνω, αυξάνοντας το κόστος του, ενώ ταυτόχρονα περιορίζει τις εφαρμογές του μόνο σε βιομηχανικές ή χημικές.


Το ΥΠΕΚΑ θα έπρεπε να μη επιτρέπει την χρήση εφαρμογών του ζεόλιθου που εισέρχονται στη τροφική αλυσίδα είτε στη μορφή τροφών είτε στη μορφή λιπασμάτων χωρίς να αναγράφεται σε αυτές ο τόπος παραγωγής τους και τα ποσοστά στοιχείων και ιχνοστοχείων που περιέχουν.


Στο ερώτημα αν θα μπορούσε η κυβέρνηση να δώσει άδεια εξόρυξης στην εταιρεία που ενδιαφέρεται να κάνει εξόρυξη στα Πετρωτά, η γνώμη μου είναι ότι θα μπορούσε να τη δώσει με τον όρο η εταιρεία αυτή να ελέγχεται για τα προιόντα που πουλάει πρός χρήση στη τροφική αλυσίδα (τροφές, ζωοτροφές, λιπάσματα κλπ), όπως θα έπρεπε ήδη να γινόταν με τους ζεόλιθους που πουλούνται σε όλη την Ελληνική επικράτεια.  Αυτό η κυβέρνηση δεν έχει ούτε τις γνώσεις ούτε τις υποδομές να το κάνει.


Η οικονομοτεχνική μελέτη του ΙΓΜΕ για την οποία διαμαρτύρεται η εταιρεία που θέλει (για τους λόγους της) να κάνει εξόρυξη στα Πετρωτά, θα έπρεπε πάντως να είχε γίνει και αυτό μπορεί να έχει πολλές και ύποπτες ερμηνείες.


Δεν φαίνεται, ότι εκτός των άλλων στο ΥΠΕΚΑ έχουμε να κάνουμε με άτομα περιορισμένης τεχνολογικής εμπειρίας και αντίληψης;


Δεν φαίνεται ότι είναι ανίκανα να δίνουν λύσεις; Εμείς τις δώσαμε σε δύο γραμμές. Δεν είμαστε το ίδιο…


Ένα άλλο σημείο είναι, ότι παρότι η εταιρεία που ενδιαφέρεται να κάνει την εξόρυξη έχει να κάνει με ένα ζεόλιθο κακής ποιότητας, υποστηρίζεται η επένδυσή της απο Γερμανική Τράπεζα. Αυτό σημαίνει πολλά. Ο στόχος πρέπει να είναι άλλος.


Ένα άλλο σημείο είναι, ότι όπως άκουσα, η περιοχή του Σκαλώματος Ροδόπης ήδη πουλήθηκε για εκμετάλλευση “ζεολίθου”. Ο στόχος και εδώ φαίνεται ότι ήταν ο ίδιος… Είναι περίεργο ότι στη μελέτη απο το ΙΓΜΕ δεν δίνεται αναφορά στην ύπαρξη σπανίων μετάλλων και ιχνοστοιχείων για τη περιοχή του Σκαλώματος Ροδόπης. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει.


Σημειώστε, ότι ένα πέτρωμα είναι εκμεταλλεύσιμο σε ουράνιο όταν περιέχει ουράνιο πάνω από 0.03%. Οι αναλύσεις με XRF στις δύο περιοχές που μέτρησε το ΙΓΜΕ πρέπει να επαναληφθούν με μεγάλη στατιστική ή να χρησιμοιηθούν μετρήσεις πλάσματος. Σημειώστε ότι τις γνωρίζω  όλες και ξέρω που χωλαίνουν…


Μένει ένα τελευταίο, πόσο εύκολα ανακτάται το ουράνιο απο το ζεόλιθο. Το ξέρω αλλά το αφήνω για άσκηση στους “ειδικούς” του ΥΠΕΚΑ…


Την καλημέρα μου στο Μαξίμου…


Αντί επιλόγου



Χωρίς να σας εξηγήσω το γιατί, κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να πιστεύει πλέον κανένας κανένα σε αυτή τη χώρα. Έχουμε να κάνουμε με συμμορίες. Αυτή είναι η γενική μου εκτίμηση για όσα αντιλαμβάνομαι.


Εκτός αυτού στο θέμα αυτό υπάρχουν και άλλες εκπλήξεις. Πολύ έξυπνη η Γερμανική Τράπεζα.


ΠΗΓΗ
:zcode-gr.blogspot.jp/

ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ



ΠΗΓΗ:topontiki.gr

Με καθυστέρηση 30 χρόνων κυρώθηκαν στη Βουλή Διεθνείς Συμβάσεις!


Στην απλοποίηση της διαδικασίας εκδόσεως πράξεων ή εγγράφων σε ένα κράτος, όταν αυτή προϋποθέτει την χρήση εγγράφων ή πράξεων εκδοθέντων σε άλλο κράτος στοχεύει η κύρωση του άρθρου 17 της Σύμβασης της Διεθνούς Επιτροπής Προσωπικής Κατάστασης. Κυρώνεται και έχει την ισχύ, που ορίζει το άρθρο 28 που υπογράφηκε στην Αθήνα, στις 15 Σεπτεµβρίου 1977!Ο  διεθνής οργανισμός  «Διεθνής Επιτροπή Προσωπικής Κατάστασης» δημιουργήθηκε αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, για να διευκολύνει την ταυτοποίηση και αναγνώριση της αστικής κατάστασης εκατομμυρίων προσφύγων και εκτοπισμένων προσώπων που είχαν διασκορπιστεί στη μεταπολεμική Ευρώπη. Σε αυτόν τον ρόλο η επιτροπή ανταποκρίθηκε εν μέρει, καθώς μόνο ένας μικρός αριθμός ευρωπαϊκών κρατών έγιναν μέλη αυτής.

Η απαλλαγή από την υποχρέωση επικύρωσης πράξεων και εγγράφων που εκδίδονται από τις αρχές ενός άλλου κράτους αφορά συγκεκριμένα: 1) τα έγγραφα που αφορούν την προσωπική κατάσταση, τη δικαιοπρακτική ικανότητα, την οικογενειακή κατάσταση, την ιθαγένεια και την κατοικία και διαµονή των φυσικών προσώπων, ανεξαρτήτως του σκοπού για τον οποίο έχουν εκδοθεί και 2) όλα τα άλλα έγγραφα, εφόσον έχουν εκδοθεί ενόψει της συνάψεως γάµου ή της εκδόσεως ορισµένης ληξιαρχικής πράξεως.

Τη σύμβαση για τη διεθνή συνεργασία σε ζητήματα διοικητικής συνδρομής προς τους πρόσφυγες, έφερε η Κυβέρνηση για επικύρωση είκοσι οκτώ ολόκληρα χρόνια μετά την υπογραφή της !Η Σύμβαση ενισχύει τη διεθνή συνεργασία για τη συλλογή πληροφοριών περί της προσωπικής κατάστασης και της ταυτότητας προσφύγων, που έχουν διαμείνει διαδοχικά σε περισσότερα κράτη και μάλιστα αυτό ανεξάρτητα από τη νομιμότητα ή μη της διαμονής τους σε κάθε ένα προηγούμενο κράτος. Έχει ως βάση αναφοράς τη Συμφωνία της Γενεύης που ορίζει τι είναι πρόσφυγας με ημερομηνία  το 1951!



Οι χώρες που υπογράψαν την Σύμβαση αυτή είναι: Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ελβετία, Τουρκία.

Συνημμένα:
του αρχείου (fek 20 28-1-2014) του αρχείου (fek19 28-1-2014)

ΠΗΓΗ:totekmirio.gr/

Η Αργεντινή χρεοκοπεί [και οι Αργεντίνοι (μπαταχτσήδες) επενδύουν(;) στην Ελλάδα…]

Η Αργεντινή χρεοκοπεί [και οι Αργεντίνοι (μπαταχτσήδες) επενδύουν(;) στην Ελλάδα…]
Πολύ επιφανειακή, αδύναμη και προφανής η πρόσφατη διαφήμιση σε έναν από τους υποψηφίους που θέλει να αγοράσει τα Ελληνικά Περιφερειακά Αεροδρόμια, την οποία έσπευσαν να αναδημοσιεύσουν σχεδόν όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα.
Καλά, κανείς δεν έκατσε να ασχοληθεί λίγο παραπάνω να δει τι ακριβώς συμβαίνει με την Corporation America, πώς πήρε τη διαχείριση των αεροδρομίων της Αργεντινής, τι έγραφαν από την Αμερικανική Πρεσβεία της Αργεντινής σύμφωνα με το Wikileaks, την ανακοίνωση της ΙΑΤΑ, αλλά και τα πολλαπλά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου;
Ας τους θυμίσουμε εμείς λοιπόν ότι από το 1998, που η εν λόγω εταιρεία μέσω της «Aeropuertos Argentina 2000» ανέλαβε τη διαχείριση όλων των αεροδρομίων της Αργεντινής, ουδέποτε πλήρωσε τις συμβατικές οικονομικές της υποχρεώσεις, ενώ το 2006 εξανάγκασε το κράτος της Αργεντινής να προβεί σε εξαγορά των χρεών αυτών με κρατική συμμετοχή στην ΑΑ 2000 κατά 20%. Επίσης μειώθηκαν οι συμβατικές πληρωμές στο μισό των αρχικών και επεκτάθηκε η σύμβαση έως το 2028!!! Και αυτό να εγκρίνεται με την τελευταία απόφαση του τότε προέδρου της Αργεντινής Nestor Kircher, που υπέγραψε την εξαγορά λίγο πριν φύγει από την εξουσία. Και όλα αυτά να συμβαίνουν ενώ ο διεθνής Τύπος να ωρύεται για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και για καταφανή φαινόμενα διαφθοράς.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΗΓΗ:iapopsi.gr