Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Goldman Sachs: Καταρρέει η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου - Επιταχύνεται ο κορεσμός της αποθήκευσης

Από το worldenergynews.gr
Τα παγκόσμια μέτρα απομόνωσης οδηγούν σε μια πρωτοφανή κατάρρευση του πετρελαίου η ζήτηση του οποίου προβλέπεται να μειωθεί κατακόρυφα σύμφωνα με report της Goldman Sachs.

Τα μέτρα απομόνωσης εφαρμόζονται τώρα ευρέως στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική ακόμη και στις οικονομίες των Emerging Markets (αναδυόμενες αγορές που έχει ορισμένα χαρακτηριστικά μιας ανεπτυγμένης αγοράς, αλλά δεν..

Ο όμιλος ΕΛΠΕ προσφέρει 8 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας με αναλώσιμα, εξοπλισμό και ειδικές υπηρεσίες

Από το energypress.gr
Με απόφαση που έλαβε στη σημερινή συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., η Εταιρία θα διαθέσει για αγορά ιατρικού εξοπλισμού, αναλωσίμων και κάλυψη λοιπών δαπανών που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της κρίσης λόγω κορωνοϊού, συνολικό καθαρό ποσό 8 εκατομμυρίων Ευρώ.  

Η προσφορά αφορά εξοπλισμό, αναλώσιμα και ειδικές υπηρεσίες οι οποίες απαιτούνται για την αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς..

CNOOC: Σύντομα το πρώτο φορτίο πετρελαίου από τη Γουιάνα

Από το naftikachronika.gr
Η κρατική πετρελαϊκή της Κίνας, CNOOC, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τις προσεχείς ημέρες το πρώτο της φορτίο από την υπεράκτια πλατφόρμα Liza της Γουιάνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος σε θέματα ενέργειας της χώρας της Νότιας Αμερικής.

Η κινεζική εταιρεία κατέχει το 25% στο πεδίο Stabroek ως μέρος της κοινοπραξίας με τις ExxonMobil και Hess Corp. Η κοινοπραξία ξεκίνησε..

ΕΙΑ: Μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση των αποθεμάτων φυσικού αερίου

Από το capital.gr
Η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα εγχώρια αποθέματα φυσικού αερίου υποχώρησαν κατά 29 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την εβδομάδα που έληξε στις 20 Μαρτίου.

Οι αναλυτές ανέμεναν μείωση ..

Πιέσεις από ΗΠΑ δέχεται η Σαουδική Αραβία για να τερματιστεί ο πόλεμος των τιμών πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Ισχυρές πιέσεις δέχεται η Σαουδική Αραβία από τις ΗΠΑ, προκειμένου να μπει ένα τέλος στον πόλεμο των τιμών πετρελαίου και να επέλθει ισορροπία στην αγορά ενέργειας.
Όπως αναμεταδίδει το CNBC, πολλές εταιρείες πετρελαίου έχουν ασκήσει πιέσεις στον Donald Trump, προκειμένου να παρέμβει στην τρέχουσα κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά.

Η επική μάχη για την πετρελαϊκή κυριαρχία μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας σε συνδυασμό με τον κορωναϊό έχει ενισχύσει..

«Pause» στις ιδιωτικοποιήσεις ΑΔΜΗΕ, ΔΕΠΑ Υποδομών και Εμπορίας από τον κορωνοϊό – Το καλοκαίρι η επανεκκίνηση

Από το energypress.gr
Ανατροπές στο χρονοδιάγραμμα αποκρατικοποιήσεων ενεργειακών επιχειρήσεων που επρόκειτο να ξεκινήσουν στο δεύτερο τρίμηνο του έτους ή ακόμη και για αυτές  που βγήκαν στον «αέρα» φέρνει η πανδημία του κορωνοϊού.

Τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν σχεδόν σε όλον τον πλανήτη και σε συνδυασμό με τις αναταράξεις στις αγορές μεταθέτουν..

Η βουτιά του πετρελαίου κατά 60% είναι η κορυφή του παγόβουνου. Η αλήθεια είναι χειρότερη

Από το mononews.gr
Δεδομένου ότι το πετρέλαιο συνετρίβη εξαιτίας των επιπτώσεων του κορονοϊού, είναι εύκολο να παραβλέψουμε μια ακόμα πιο ζοφερή πραγματικότητα για τους παραγωγούς: οι πραγματικές τιμές που πουλούν τα βαρέλια τους είναι ακόμα χειρότερες.

Έχοντας καταρρεύσει φέτος κατά..

Gastrade: Έκλεισε με μεγάλη επιτυχία το market test για το FSRU στην Αλεξανδρούπολη

Από το worldenergynews.gr
Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στις 24 Μαρτίου 2020 η δεύτερη, δεσμευτική φάση του market test για τη δέσμευση δυναμικότητας στον πλωτό τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου της Αλεξανδρούπολης, έργο που αναπτύσσεται από την Ελληνική εταιρεία κοινής ωφέλειας Gastrade A.E.

Με δεσμευτικές προσφορές που στο σύνολο..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Μετάφραση επιστολής..