Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Όχι από τη Ρωσία σε βαθύτερες περικοπές της παραγωγής αργού

Από το energypress.gr
Η Ρωσία θα αντιταχθεί σε τυχόν πρόταση για βαθύτερες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου κατά τη συνάντηση των υπουργών των μεγάλων παραγωγών αργότερα αυτό τον μήνα, όπως ανέφεραν τέσσερις Ρώσοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Οποιαδήποτε παραπάνω μείωση στην προσφορά, τόσο σύντομα μετά την παράταση της υπάρχουσας συμφωνίας, θα στείλει το λάθος μήνυμα στην αγορά πετρελαίου, τόνισε ένα από αυτά τα πρόσωπα σύμφωνα με το Bloomberg. Μια τέτοια κίνηση θα υπονοούσε ότι ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και οι σύμμαχοί τους ανησυχούν πως η συμφωνία τους δεν επαρκεί για τη στήριξη των τιμών, εξήγησε ο αξιωματούχος.

Η Ρωσία σχεδιάζει..

Τροπολογία για να επαναλειτουργήσει το ΙΓΜΕ κατέθεσε το ΥΠΕΝ

Από το energyworld.gr
Μέτρα για την επαναλειτουργία του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΙΓΜΕ) και την επανεκκίνηση της μισθοδοσίας των εργαζομένων περιλαμβάνονται σε τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο ψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η τροπολογία θεσπίζει για διάστημα 12 μηνών αναστολή μέτρων διοικητικής και αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της κινητής και της ακίνητης περιουσίας του Ινστιτούτου. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με..

Ο αμερικανικός πόλεμος φθοράς στην «Ενεργειακή Σκακιέρα»

Από το liberal.gr
Στα τέλη του 2014, με πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας και άλλων κρατών-μελών του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), ξεκίνησε ένας πόλεμος φθοράς εναντίον των Αμερικανών παραγωγών σχιστολιθικού πετρελαίου και αερίου προκειμένου να χρεοκοπήσουν, οι εταιρείες τους να τεθούν εκτός αγοράς και η τεχνολογία του σχιστολιθικού να παραμείνει μία πολύ ακριβή υπόθεση. Τότε στον ΟΠΕΚ πίστευαν πως αυξάνοντας την παραγωγή και μειώνοντας τις τιμές, οι Αμερικανοί παραγωγοί σχιστολιθικού θα καταστρέφονταν.

Η στρατηγική τους ήταν παιδαριώδης. Είχαν πλήρη άγνοια των τεχνολογικών εξελίξεων και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στις ΗΠΑ. Πράγματι..

Μυστηριώδες νησί εμφανίστηκε ξαφνικά στο Τρίγωνο των Βερμούδων

Από το kavalarissa.eu
Το νέο νησί έχει ονομαστεί από τους ντόπιους «Νησί των Κοχυλιών», λόγω του μεγάλου αριθμού κοχυλιών που βρίσκονται πάνω του, έχει μήκος πάνω από 1 χλμ. και δημιουργήθηκε μόλις το προηγούμενο διάστημα.

Το νησί, εξ ολοκλήρου από άμμο, βρίσκεται απέναντι από το Cape Point στη Βόρεια Καρολίνα και σιγά-σιγά γίνεται ..

Χαραλάμπους, ΔΕΦΑ: Με τη Συνδρομή του Διεθνούς Δικαστηρίου ο Ορισμός της ΑΟΖ με την Τουρκία

Από το nergy.reporter.com.cy
Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο και με αυτόν τρόπο, εφόσον το Δικαστήριο καλέσει ενώπιον του και την τουρκική πλευρά, συμβάλλοντας στην επίλυση του καθορισμού της ΑΟΖ, είπε το μέλος του ΔΣ της κυπριακής Δημόσιας Εταιρείας Φυσικού Αερίου, κυρία Μαριάννα Χαραλάμπους, μιλώντας σήμερα στο workshop του ΙΕΝΕ για το ρόλο του LNG στην ενεργειακή ασφάλεια της ΝΑ Ευρώπης.

Όπως εκτίμησε, η απόφαση του Δικαστηρίου θα βγει σε περίπου 10 χρόνια, δηλαδή πολύ πιο σύντομα από την έναρξη της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου σε μαζική κλίμακα.

Αναφερόμενη στο φλέγον θέμα της ΑΟΖ, η κυρία Χαραλάμπους υπενθύμισε ότι..

Στα 494 εκατ. ευρώ αποτιμούν οι Ιταλοί το 66% του ΔΕΣΦΑ – Θεωρούν συμφέρουσα την απόκτησή του από τη Snam

Από το worldenergynews.gr
Αποτίμηση υψηλότερη από την προσφορά των 400 εκατ. ευρώ που είχε υποβάλει η Socar το 2013 για το 66% του ΔΕΣΦΑ και η οποία θεωρήθηκε υψηλή τόσο από την ίδια τη Socar όσο και την ιταλική Snam στο τέλος του 2016, κάνουν Ιταλοί αναλυτές. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αναλυτές της Banca Imi αποτιμούν το 66% του ΔΕΣΦΑ στο ποσό των 494 εκατ. ευρώ.  

Σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής ιστοσελίδας MilanοFinanza.it, για τους ειδικευμένους στη..

Η αύξηση της τιμής του LNG και του παγκόσμιου αποθέματος «πάγωσε» τα νέα έργα

Από το worldenergynews.gr
Η αύξηση της τιμής του LNG τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την αυξημένη παραγωγή που δημιούργησε υπερπροσφορά, ματαίωσε πολλά νέα επενδυτικά έργα στον τομέα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της βρετανικής εταιρείας LNG Value Ltd, Max Vauthier.

Όπως είπε, ο αριθμός των τιμών αναφοράς στο LNG έχει διευρυνθεί τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα αυτό να έχει επηρεάσει και τις τιμές των συμβολαίων, αλλά και τις τιμές της spot αγοράς.

Επίσης, όπως τόνισε, έχει δημιουργηθεί ένα..