Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Η αναδάσωση ίσως επιδρά στις περικοπές εκπομπών άνθρακα όσο η κατάργηση του πετρελαίου

Από το naftemporiki.gr
Μία συντονισμένη προσπάθεια για την αναδάσωση του πλανήτη μπορεί να έχει την ίδια επίδραση στα επίπεδα ατμοσφαιρικών εκπομπών άνθρακα με την κατάργηση της χρήσης πετρελαίου, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σύμφωνα με τη διεθνή ομάδα επιστημόνων πίσω από τη μελέτη, οι φυσικές λύσεις για το κλίμα, όπως η προστασία των τυρφώνων και υγροτόπων που αποθηκεύουν άνθρακα και η βελτίωση του τρόπου διαχείρισης του εδάφους και των λιβαδιών, θα μπορούσαν να καλύψουν το 37% της δράσης που απαιτείται μέχρι το 2030, όπως ορίζει η συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ο βαθμός που τα δάση αντισταθμίζουν..

Fitch: Η Shell είναι περισσότερο εκτεθειμένη σε μία νέα ενδεχόμενη κατάρρευση των τιμών πετρελαίου

Από το bankingnews.gr
Η Shell είναι η πιο εκτεθειμένη γιγαντιαία πετρελαϊκή εταιρεία, από πλευράς πιστοληπτικής ικανότητας, σε μία ενδεχόμενη νέα πτώση των τιμών του «μαύρου χρυσού», σύμφωνα με τα «stress tests» που πραγματοποίησε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch. 

Αμέσως μετά τη Shell («AA-», με αρνητικό outlook) κατατάσσονται οι Eni, British Petroleum (BP) και OMV.

Όπως αναφέρεται ..

ΙΟΒΕ: Πτώση τζίρου για πέμπτη συνεχή χρονιά στα πετρελαιοειδή το 2016

Από το euro2day.gr
Οι πωλήσεις των επιχειρήσεων του κλάδου εμπορίας πετρελαιοειδών υποχώρησαν οριακά το 2016 για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά και διαμορφώθηκαν σε €9 δισεκ. έναντι €9,06 δισεκ. το 2015, καταγράφοντας μείωση 0,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΟΒΕ. 

Ωστόσο, ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 15,8% (12.745 χιλ. μ.τ.) σε σχέση με το 2015 (11.008 χιλ. μ.τ.). Επομένως, η πτώση στην αξία των πωλήσεων και το 2016 οφείλεται κυρίως στη μείωση των τιμών πώλησης των προϊόντων.

Το συνολικό κόστος πωληθέντων, μειώθηκε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πριν καλά καλά στεγνώσει το µελάνι της απόφασης του δικαστηρίου αλλά και των ανακοινώσεων της Εταιρείας, όπου παρουσιάζονταν όλα καλά και ασφαλή!!!, µε νέα ανακοίνωσή της η ∆ιοίκηση των ΕΛΠΕ έρχεται να δικαιώσει πλήρως το Σωµατείο και τα όσα παλεύαµε µε την απεργία µας (που κατά τα άλλα βγήκε παράνοµη!!!).

Ξεπερνώντας τις φαιδρές δικαιολογίες τους που δεν πείθουν ούτε µωρά παιδιά, ότι δηλαδή…

Ψάρι ή... πετρέλαιο; Διαλέξτε

Από το dw.com
Η Νορβηγία προγραμματίζει να αρχίσει την εξόρυξη πετρελαίου στις ειδυλλιακές νήσους Λοφότεν. Έντονες, αλλά μάλλον χωρίς αποτέλεσμα οι αντιδράσεις από τους ψαράδες και τις οικολογικές οργανώσεις της περιοχής.

Ο Περ Ρόγκερ Βίτκεν λύνει τα καραβόσκοινα, ο Χανς Μίχαελ Άμτσεν κρατάει στιβαρά το πηδάλιo. Το θαλασσοδαρμένο καίκι «Tommy Junior» εξορμά για ..

JetOil: Ξεκινά τις πληρωμές η Cetracore πριν την επικύρωση της διάσωσης

Από το euro2day.gr
Να ξεκινήσει την καταβολή μισθών προς τους εργαζόμενους της εταιρείας πετρελαιοειδών JetOil- Mamidoil, πριν βγει η απόφαση του Δικαστηρίου για την επικύρωση ή μη της prepack συμφωνίας εξυγίανσης, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η CetracoreEnergy.

Όπως είναι γνωστό, μετά από ..

Η Ιαπωνία επενδύει στην «δύναμη» της θάλασσας

Από το naftikachronika.gr
Η Ιαπωνία βαδίζει στο δρόμο της πράσινης ενέργειας, τοποθετώντας γεννήτριες στον βυθό των θαλασσών της αλλά και ‘τουρμπίνες’ στις ακτές της. Οι συγκεκριμένες γεννήτριες και τουρμπίνες θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν έναν σταθμό πυρηνικής ενέργειας, καθώς έχουν τη δυνατότητα να παράγουν ίση ποσότητα ενέργειας.

Η θάλασσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κινητήρια δύναμη στη μηχανική, μέσω αξιοποίησης:

Σεισμικές έρευνες και στον Κορινθιακό - Στο MARUM της Βρέμης τα δείγματα

Από το worldenergynews.gr
Το πλοίο-γεωτρύπανο Fugro Synergy, στο οποίο επιβαίνουν ξένοι και Έλληνες γεωεπιστήμονες, μόλις ξεκίνησε να κάνει τεκτονικές και παλαιοκλιματολογικές έρευνες στον Κορινθιακό κόλπο, οι οποίες θα διαρκέσουν σχεδόν οκτώ εβδομάδες, έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Το πλοίο θα ανασύρει γεωλογικά δείγματα (πυρήνες), κάνοντας γεωτρήσεις σε τρία διαφορετικά σημεία στο κεντρικό και στο ανατολικό τμήμα του Κορινθιακού, σε βάθος έως 750 μέτρων κάτω από τον βυθό της θάλασσας. Οι πυρήνες αυτοί θα προέρχονται από ..